|

|
Hiçbirine daha rast gelmedim. Benim dışımda bütün dünya bir şekilde böyle bir olaya rastgelmış ama bi ben gelmedim. Daha kahve falı baktırmadım. Ama herkes baktırıp geleceği gorduruyo falan. Bence olay senin olayları nasıl yorumladigin. Muhtemelen benim başıma diğer insanların paranormal aktivite olarak görüp insanlara anlatacağı bir sürü olay gelmiştir ama ben hiç öyle dusunmemisimdir. Şu an bile acaba böyle bir olay yasadim mi diye düşünürken aklıma hiçbir şey gelmiyor.çünkü muhtemelen bütün bu olayları mantıksal bir zemine oturtmusumdur kafamda. Çok büyük ihtimal bu yüzden hep 2. Ve 3. Sahislardan duyuyoruz ama kendimiz yaşamıyoruz. Bu tür şeylere inananlar bu tür şeylere inanacak potansiyeli olan insanlardır.
|
|
Paranormal olaylar, sizinde dediğiniz gibi daha çok kırsal alanda olur, bunla genellikle çok basit açıklaması olan, ancak kişinin aklında cin peri ruh fikirleri yoğun olduğu için hemen oraya bağlanmasıyla ve kişiden kişiye aktarılırken büyütülmesi ile oluşurlar. mesela benim annem küçüklüğünde köyde kırlarda tek başına gezerken annesinin sesini duymuş, ama o an kızgın olduğundan mı cevap vermemiş, eve gidince annesine sormuş beni neden çağırdın diye ninem ben çağırmadim en'uzubillahi minnel şeytanirrecim bismillarihirrahmanirrahim , iyi ki gitmedin onlar üç harfliydi demiş ve olay yayılmış o tarlaya kimse yalnız gitmez olmuş, oysa basit bir işitsel halusinasyondu olay, buna benzer olaylar paranormal olayların kaynağıdır. dini bildi olarak cinlere inanırım diyene saygım var ama gördüm duydum diyene inanmam kesinlikle
|
|
Paranormal olayların tümü - ama tümü - külliyen palavra. Buna inananlar da saflığına doymasın. "Bizzat gördüm" diyenlerin de bence bir psikiyatıra görünmelerinde fayda var. Bir an önce giderlerse, en azından rahatsızlıkları çok ilerlemeden müdahale edilmiş olur.
|
Paranormal olay ne demektir?
Paranormal olaylar, bilimsel olarak henüz tam olarak açıklanamayan ve doğaüstü güçler veya varlıklarla ilişkilendirilen olaylardır. Bu olaylar arasında hayaletler, ruhlar, telepati ve psişik yetenekler gibi olgular yer alır.
İnsanlar yüzyıllardır paranormal olayları bildirmişlerdir ve bu konuda birçok iddia ve anlatı vardır. Ancak, bu olayların gerçekliği bilimsel camiada tartışmalıdır.
Paranormal olaylar açıklanabilir mi?
Bazı paranormal olaylar, bilimsel araştırma ve rasyonel açıklamalarla kanıtlanamamıştır. Örneğin, hayaletlerin varlığına veya telepatinin gerçekliğine dair kesin bilimsel kanıtlar yoktur.
Bununla birlikte, bazı paranormal deneyimler, psikolojik faktörler, yanılsamalar veya bilinmeyen bilimsel fenomenler gibi doğal nedenlerle açıklanabilir. Örneğin, hayalet gözlemleri, uyku felci veya halüsinasyonlarla ilişkilendirilebilir.
Diğer paranormal olaylar ise hala araştırılmaktadır ve bilim insanları, bu olayların doğasını anlamak için çeşitli hipotezler öne sürmektedir. Örneğin, psişik yeteneklerin varlığı, kuantum fiziği veya beyin aktivitesi gibi bilimsel alanlarla ilişkilendirilmektedir.
Sonuç
Paranormal olayların gerçekliği tartışmalı bir konudur ve bilimsel camiada henüz kesin bir fikir birliği yoktur. Bazı paranormal deneyimler doğal nedenlerle açıklanabilirken, bazıları hala araştırılmaktadır.
Paranormal olaylarla ilgili iddialara yaklaşırken, eleştirel düşünmek ve bilimsel kanıtlara öncelik vermek önemlidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 5 Haziran 2016; 19:27:24 > |
|
Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W Xiaomi MI 6 128 gb
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W Xiaomi MI 6 128 gb
|
|
|
|
|
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
|
|
|
|