Şimdi Ara

google map mi yanlış , arac km göstergesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google haritadan gideceğim yer 80 km gözüküyor.Araç ile 100-110 aralığında bu yolu 1 saatte alıyorum.Google map eksik mi gösteriyor yoksa sayacta sıkıntı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kripton37 -- 25 Mart 2016; 20:18:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış olan düşüncen, sen 100-110 aralığında 1 saat gittiğini düşündüğünde ortalama hızın 80 civarında olur. 100-110 la gidince ortalama 105 olmaz.

Aldığın yolu ortalama hız çarpı zaman olarak bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omcool -- 25 Mart 2016; 20:20:36 >
  • Aracın km sayacından hesaplama çok zor sanırım, yüksek matematikçi olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcool

Eğer 100 e sabitlemiş giderken sıfırlarsan 100 le gittiğin sürece ortalama hızın 100 olur ancak sen 0 dan 100 e kadar hızlanırken ve 100 den 0 a yavaşlarken geçen sürede hızın ve aldıgın yol azalacağından ortalama hızın düşer. Teorik olarak açıklama bu şekilde.

Not: Sen 100 e sabitlesen bile ortalama hızın tam 100 olmayabilir çünkü araç sürekli 100 de sabit tutamayabilir.

Tmm ama ivmelenme durumlarindan 12 dk lik fark olacağını düşünmüyorum.Neyse sağolun

• Kripton37 K kullanıcısına yanıt
    Yolda ışık var mı? Hepsinden öte virajlarda yavaşlamak vs gibi pek çok etkeni de ekleyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Yolda ışık var mı? Hepsinden öte virajlarda yavaşlamak vs gibi pek çok etkeni de ekleyin.

Ankara-istanbul otoyolu.Evinin yanındaki gişelerden giriyorum ve ızmit batı gişelerinden çıkıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kripton37 -- 25 Mart 2016; 20:38:29 >
  • hız göstergesindeki %10 luk sapmayıda hesaplayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trip sıfırlayıp ölçmek en mantıklısı olur sürekli sabit hızla gidemeyeceğiniz için doğru bir hesap olmaz.

• Kripton37 K kullanıcısına yanıt
    Gişelerde geçirdiğiniz yavaşlama Zamanı bile etkiler haliyle, en temizi yol uzunluğu zaten belli kronometreden Zaman tutun. Yol-Zaman ortalama hızı bulun aracınızın verdiği ortalama hız değeriyle karşılaştırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızın sürekli 100-110 olamaz, senin ölçüm yöntemin yanlış
  • 100 ile sabit gidebilirseniz 100 km lik yolu 1 saate almalısınız, ama cc kullanıyor olsanız bile trafik şartları nedeni ile yavaşlamanız gereken yerler olmuş olabilir, ayrıca araçtan araca ibre sapması vardır, daha önceki aracım sabit 12 km fazla gösteriyordu (gps ile ölçüme göre) şu anki aracım ise sadece 2 km fazla gösteriyor, bunları da hesaba katmak lazım
  • Android telefonunuz varsa "Speedometer" uygulamalarından birisini kurun. GPS üzerinden ortalama hızınızı da hesaplayabilirsiniz.
  • quote:

Yanlış olan düşüncen, sen 100-110 aralığında 1 saat gittiğini düşündüğünde ortalama hızın 80 civarında olur. 100-110 la gidince ortalama 105 olmaz.

Neden ? 100 e çıkmak 1 dakikasını bile alsa adam 100-110 diyor. 100 altına inmiyor. Açıklama bekliyorum çünkü havada kalmış. Eminim açıklamanız makuldur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Yanlış olan düşüncen, sen 100-110 aralığında 1 saat gittiğini düşündüğünde ortalama hızın 80 civarında olur. 100-110 la gidince ortalama 105 olmaz.

Neden ? 100 e çıkmak 1 dakikasını bile alsa adam 100-110 diyor. 100 altına inmiyor. Açıklama bekliyorum çünkü havada kalmış. Eminim açıklamanız makuldur.

ben defalarca denedim ,100 km hızla sabitlersen mesela 5 saatte ancak 400 km felan anca gidebiliyorsun .o hesap hiçbir zaman tutmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

ben defalarca denedim ,100 km hızla sabitlersen mesela 5 saatte ancak 400 km felan anca gidebiliyorsun .o hesap hiçbir zaman tutmuyor.

Neden işte ?

• zannedersem lastiğin yere değen kısmı bi miktar içe esnediği için km göstergesiyle lastik dönüşü arasında fark oluşuyor.tahminim bu şekilde .

• quote:

Orijinalden alıntı: Kripton37

quote:

Nasıl yani saatte 100 km hiz ile gidince bir saatte 100 km yol almiyor muyuz?

yol = hiz x zaman

1 saniyede alınan yol;

10 km / saat : 2,7 m / saniye
    20 km / saat : 5,5 m / saniye
    30 km / saat : 8,3 m / saniye
    40 km / saat : 11,1 m / saniye
    50 km / saat : 13,8 m / saniye
    60 km / saat : 16,6 m / saniye
    70 km / saat : 19,4 m / saniye
    80 km / saat : 22,2 m / saniye
    90 km / saat : 25 m / saniye
    100 km / saat : 27,7 m / saniye
    110 km / saat : 30,5 m / saniye
    120 km / saat : 33,3 m / saniye
    130 km / saat : 36,1 m / saniye
    140 km / saat : 38,8 m / saniye
    150 km / saat : 41,6 m / saniye
    160 km / saat : 44,4 m / saniye
    170 km / saat : 47,2 m / saniye
    180 km / saat : 50 m / saniye

edit; ortalama 100 kmh hız ile 1 saatte 99 720 metre yol alırsın :D 100 km gene olmaz :D 280 metre eksik kalıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 26 Mart 2016; 0:11:29 >

• araçların göstergeleri genelde tam doğru göstermez. sapma vardır. gps sapma yapmaz gps ile ölçün kesin çözüm.
  • Öncelikle benim diyen arabanın bile kadranında % 4 5 vardır. Siz 100 sanırsınız fakat asıl hız 95 96 dır. Ayrıca ekstra yükler ve eksik hava basıncı için oluşan mm lik düşmeler ciddi km farkına neden olur.

Ve en büyük etken hız hiç bir zaman 100 km ye sabit kalmaz. ışıkta beklediğin her 1dk için 1 dk da 200 km hızla gitmeniz lazım. her 70 le girdiğiniz viraj için ekstra o süre kadar 130 ile gideceksiniz ki ortalama hız 100 olsun.

Kaldı ki her durup hızlanmanızda arada kayıp olan süreleri saymıyorum dahi.

Siz ben 100 km sabit geldim dersiniz fakat ortalama hız 85 90 km dir
  • Araçların üretim standartları gereği, emniyetli sürüşün ve yasal limitlerin ihlal edilmemesi için hiçbir surette araç kadranı, gerçek süratten düşük hız gösteremez. Bu nedenle üreticiler bu durumu sağlayabilmek adına yaklaşık olarak %10 toleransı hızı yüksek gösterecek şekilde ayarlar. Yani siz sabit 100kmh hızda giderken gerçek hızınız 90kmh civarıdır. Markadan bağımsız tüm araçlarda durum böyledir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.