Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (826. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
859.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 824825826827828
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba beyefendi
    Almanya amazon oldugu icin dikkatli ol
    Gümrük vergisini kim ödeyecek? Amazon mu gümrük vergisini ödeyecek, sen mi?
    Gümrük vergisini sen ödersen ayvayı yersin

Daldaki elmayla eldeki elma farklıdır

İyice araştır amazona sor, gümrük vergisi ödersen 2 kat zamlı olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tesekkur ederim. Fiyat farki artti zaten. delonghide karar kildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sorun yok daha once tecrube ettim. Karttan cekilen disinda 1 lira almiyorlar.

Makbul olan kazanlı mıydı hocam? Aralarındaki fark çok önemli mi?

Hocam amazon göndericili yurtdışı ürünlerde vergi peşin alınıyor ekstra ücret ödenmiyor. Vergi yüksek çıkarsa üstünü amazon karşılıyor, düşük çıkarsa artan parayı iade ediyor. Burda göndericinin amazon olması önemli nokta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • victor66 kullanıcısına yanıt

Hocam onceki mesajınızı gordum de öğütme makinesi isini ne yaptınız?

• Arkadaşlar ben yumuşak ve sütlü bir kahveseverim. Uzun zamandır granül kahve tüketmiyorum çok sağlıksız olarak gördüğüm için. Bana mümkün olduğunca uygun fiyatlı, gerçek ve hakikaten insan sağlığına faydalı kahveye nasıl ulaşabileceğim konusunda tavsiyede bulunabilir misiniz? Bu konularda biraz cahilim çünkü evde hiç uğraşım olmadı.
    Saygılarımla..

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • zero fear kullanıcısına yanıt

Keyif ve lezzet arıyorsanız, bütçe problemi yoksa; Çekirdek kahve tedarik ederek, günlük kahve tüketim miktarına göre filtre kahve yöntemi seçmek veya espresso makinası tedarik etmek.

Düşük maliyet arıyorsanız ve lezzete çok önem vermiyorsanız (çok seçici değilseniz) ; Öğütülmüş çekirdek kahve tedarik etmek, filtre kahve yöntemi seçerek ekipman tedarik etmek.

Ortalama maliyet ve lezzet arıyorsanız; Orta halli öğütücü ve filtre kahve ekipmani edinmek, taze çekirdek kahve tedarik etmek ve tüketmek.

Bütçenizi, lezzet beklentilerinizi ve günlük tüketim miktararınızı belirlerseniz, daha isabetli yanıtlar alabilirsiniz.

Basınçlı sepet fotoğrafı otomatik modda çekmek gibi. Her türlü güzel bir kahve çıkıyor. Basincsiz sepet de müdahale şansı çok onu da kullanmak zor. Delonghi tek kazan ama ev kullanımı için çok farketmiyor.

Kazanlı olmasın için gaggia classic alın, daha altı işe yaramaz vs deniyordu forumda hocam. Gerek yok mu o zaman? Bir de bu makinelerde kahve veya sıcak su değen plastik aksam var mı?

Tek kazan olunca süt kopurtmek için mod değiştiriyorsun, o da bir iki saniye sürüyor. İkisi de aynı kazandan kullanıliyor. Ben süt kopurtme kısmını çok kullanmıyorum, kullansamda geri kahve moduna dönmeye gerek duymuyorum, direk makinayı kapatıyorum. Sepetinde plastik aksam var.

Çok teşekkür ederim hocam

Ben plastik makine almıyorum ve kullanmıyorum. Kanser yaptığına dair araştırmalar var. O yüzden benim yöntem gibi de yapabilirsin. Marketten bir paket filtre kahve ve filtre kahve kağıtı alıyorsun, çaydanlıkta suyu kaynatıyorsun, 500 ml büyüklügünde büyük bir su bardağının başına filtre kahve kağıtını tak, ortalama 250 ml su icin 1 dolu yemek kaşığı kahveyi kağıta ekle, sonra kaynayıp 1 dakika beklemiş suyu hafif hafif damlata damlata kahveye ekliyoruz.. Kahve hafif şekilde bardağa süzülür, burda dikkat edilecek nokta sıcak su azar azar eklenmeli. Bardak yarıya kadar dolunca kalan yarısına sıcak süt ekleyip icebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 18 Ekim 2021; 19:3:21 >
  • forester34 F kullanıcısına yanıt

Sanalbaharatta phin filtre satılıyor, sanırım 35TL. Kağıt yerine onu da kullanabilirsiniz. Çelik malzeme en sağlıklısı. French pressten daha pratik geliyor bana.

• Timemore C1 ile başlayıp molent g50+timemore hassas terazi ve Çin menşeili V60 setime fazla zaman ayıramaz oldum, tam otomatik gaggia cadorna prestige alacaktım son dolar artışları ile piyasada kalmadı alet olan da 8 bin lira idi, bende dünkü indirimle gaggia magenta prestige aldım,magenta ile cadorna serisi arasında malzeme farkı var mı bilmiyorum iki cihaz özellikleri çok yakın 2 içecek az yapıyor magenta. V60 setimi şimdilik satmaya kıyamıyorum bakalım makine performansona göre karar veririm satmaya.

Birincisi Tchibo çekirdek kahvenin kilosu bizde 180 lira iken Bulgaristan'da birebir aynı marka aynı ürün neden 15 leva-80 lira? Bunun sebebi bizde kahvenin az tüketilmesi nedeniyle az sayıda kişiye istedikleri şekilde fiyat mi çekiyorlar yoksa başka bir sebebi mi var? Kahve dünyası da aynı şekilde 240 liraya çıkardı kahvenin fiyatını, bizimkiler altın kaplama sanırım yurt dışına göre.

Birde 1x4 ölçülerinde kahve makinası için kağıt filtre yerine tekrar kullanılabilir çelik filtrelerden kullanmak sağlıksız bir seçenek mi sizce? Kullanan ve ürün tavsiye edebilecek olan var mı. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 18 Ekim 2021; 21:56:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt

Aslında filtre kahvede tek sağlıksız noktanın kağıt filtreler olduğunu söylemişti Canan Karatay, kağıdın kansenrojen olduğunu belirtmişti. Ancak çelik filtrede de tat bırakabiliyor en iyi performans kağıtta alınıyor, kahve fiyatlarina gelince maalesef firmalar AVM v.s. yerlerde kira paralarını bile müşteriye yüklüyor, her ürüne kredi kartı komisyonu,yer kirası gibi bedeller ilave ediliyor,siz peşin internetten almışsınız hiç umurlarinda değil

Haklısınız o konuda da biraz konuyu araştırayım dedim Kayseride alaleade Türk kahvesi satan düz dükkan bile "Brezilya'da küresel ısınmadan rekolte düştü, kahve fiyatları arttı" diyor, iyi de Bulgaristan'a da sonuçta başka yerden gelmiyor :) Ilginç bir konu ülkede bulan bulduğuna bulduğu yerde acımıyor ne yazık ki. Cevap için de teşekkürler hocam bir süre kağıttan devam edeceğim o halde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.