Aroma almak isteyip V60'tan gözü korkanlara Clever Dripper öneririm. French Press'ten yumuşak, V60'a çok yakın sonuçlar elde ediliyor. |
![]() |
Kahve işinde insan başladığı noktaya geri dönüyor..Maalesef Kahve piyasasında çok reklam var..Yok Turuçngillermiş, Baharatmış, şu çiçek bu meyveymiş? Balmış kavunmuş..Pakette yazan şeyler (Nota deniyor) çok alakasız..İşin garibi kahve olmasa yani iyi demlenmese belli bir Limon (Asit tadı) oluşur ama buna Limon notası deyip kıvırıyolar.. Kahve Kahve gibi olmalı bu kadar basit :) O sebeple kahve denemeyin bence de, neden derseniz insan vucudu dil damak..birkaç tadımdan sonra o lezzete alışıyor..Devamlı kahve değişirse bu sefer dil alışmakta zorlanıyor.. Colombia kahveler genelde hafif olur..oluyor ..Şerif Başaranın Kahve yorumları videolarında yöresel kahveleri anlatıyor kıs kısa Espresso maalesef ayrı bir kahve dünyası..Filtre kahveden çok ayrı..hem çekirdek kavurması, hem demleme şekli tamamen değişik.. Ya Filtre, Ya Espresso..Seçim lazım..Otomatik makineler ise kusura bakmayın ama kahveye süt vs ekleyerek kahveli şeyler yapıyor onlar çok ayrı kategori (Latte olsun diğerleri olsun)... Ama Filtre ve Espresso ikisi de olsun derseniz : 1- Sturbuck veya İkea, Tchibodan ısıya dayanıklı Brosiklat camlı French press ile, kahveyi en doğal hali ile demlersiniz.. Önemli Nokta 90-94 derece aralığında sıcak su ile 5-6 dakika süre demleyip süzmek.. Metal birşey değdirmemek kahveye..Öğütümü de frnech prese değil Filtreye göre yapmak (Tecrübe ile sabittir french press öğütüm ekşi veya çiğ oluyor) NOT: Diğer yöntemler biraz moda V60, Chemex..vs..ve masraflı ekipmanlar gerek 2-Espresso için Dark, Koyu kahveler daha iyi sonuç verir ama maalesef Espresso çok ama çok zor bir iş..Uzmanları bile Espressoyu yapmakta zorlanır..Basınç, ısı, saniye, ekipman çok önemli..hatta tamper denilen kahveyi hazneye basma işi bile hassas iş.. 3-Delonghi güzeldir..hazır makineler espresso türevi yapıyor ama Gercek kahve severleri tatmin eder mi emin değilim..Sadece espresso yapan makineleri inceleyebilirsiniz.. Şu kahveler koyudur : Costa Rica, Yemen Mocha,... Kahve sakal, Ersin Hocanın videoları da eğiticidir..kendisi, Çorap ile bile Kahve yapılır diyor..Herşey doğru olduktan sonra neden olmasın... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Eylül 2021; 22:30:57 > |
Filtre Kahve makinaları genelde çok kişilik içindir..Su damlama sistemi olduğundan az kahve ile hızlı su akışı olacağından kahve tadı olmaz..Çok kahve ile uzun süre olursa ancak tad olur..4-5 kişilik kahvelere uygun yani... Piyasada 1 kişilik kahve yapan Makineler de var ama videolarında çok hızlı akıyor su? Normalde 4-5 dakika hatta 6-7 dakika su ile kahvenin buluşması / beklemesi gerek.kAHVENİN AROMASI böyle suya geciyor..1 dk dan az sürede olmaz maalesef.. "Brevillenin" Çekirdekten alıp Tek kahve yapan makinası ise videolarında gördüğüm kadar, su ile kahveyi belli süre tutuyor ve hazneye boşaltıyor..O bile çok koyu tadı olduğu ve fazla kahve tükettiği konusunda eleştiriliyor. Özetle, tek kişilik kahve olayı Kahve-Su mantığına ters, ama bir model var Suyu tepeden aralıklı olarak yavaş veriyor MoccaMaster sanırım ismi..Zaten incelerseniz kahve demlemesi V60 tarzı belli aralıklarla suyu veriyor..Bunun Dönen versiyonlusu var "Fakir Aroma Master " markası olabilir.. Hario Smart 7 ise V60 ın elektronik hali :) Tek kişilik makineler var ama aramak lazım İpucu, bahsettiğim makineler yanılmıyor isem Pour over (Pour Over Coffee Machine veya Pour over Machine diye aratınız) yöntemi diye adlandırılıyor yani V60 ta kullanılan suyun merkezden dışa doğru dökülmesi..bekleyip tekrara dökülmesi sistemi.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Eylül 2021; 22:49:56 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 27 Eylül 2021; 0:13:23 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Öğütülmüş Kahve tavsiye edilmez..Öğütülen kahve ömrü 30 dakikadır..Aksini söyleyen Kahveden anlamıyordur... Ne yaparsanız yapın 30 dk içinde demlenmeyen kahve bayatlayacaktır..Ama içiliyor işte.. Çekirdek kahvenin bile saklama ömrü, Işık almayan kapalı bir ortamda max. 20-30 gündür.. Bir değirmen alıp Çekirdekten taze öğütmek en güzel tercih, ama hem değirmenler pahalı hem çekirdekler pahalı...Değirmen de her değirmen bu işin hakkını vermiyor..Espresso ve Türk kahvesi öğütmeyecekseniz, Filtre/French Press/V60 gibi kahveler için Değirmenler (Hario mesela ) idare eder, Tchiboda satılan Elektrikli değirmen de iş görür, Baratza, Breville tarzı makineler de olabilir..Daha pahalı taşınır değirmen (Türk kahvesi,Espresso,Filtre tüm ayarlara uygun Comandante sanırım iyidir ama pahalıca ) En ucuzu Sözen değirmen,eminönünde mevcut..Ama çok fazla birşey beklemeden, kahve öğütüp deneyebilirsiniz başlangıç için..Türk firmaların da farklı modelleri çıktı çıkıyor İllaki öğütülmüş alacağım derseniz evinize yakın Kahve öğüten yerlerden 50-100 gram almak ama Kahve öğüten bulabilirseniz etrafta... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Ekim 2021; 12:55:50 > |
Merhabalar, Sütü kendi ayarlayabilen bir otomatik kahve makinesi arayışındayım. Güncel durumda ne alabilirim? EQ3 gibi bardağa ben doldurmak istemiyorum sütü. Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamzeki -- 4 Ekim 2021; 18:1:19 > |
Hak tecelli eyleyince her işi âsân eder, Halk eder esbabını bir lâhzada ihsan eder. (Allah işi ele alinca her iş kolaylasir. O, sebeplerini de yaratip istenilenin hepsini bir anda ihsan ediverir)
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Hak tecelli eyleyince her işi âsân eder, Halk eder esbabını bir lâhzada ihsan eder. (Allah işi ele alinca her iş kolaylasir. O, sebeplerini de yaratip istenilenin hepsini bir anda ihsan ediverir)
|
Hem moral bozucu, hem her hafta zam geliyor lanet olsun. Kahve tiryakisi olmak bu gidişle kahve lüks ürün olacak pehhhh |
Eskiden fiyatlar uygundu, tadım olarak hangisi güzel, kaliteye bakardık, en kalitelisini alırdık, ulen artık yükselen uçuk fiyatlar yüzünden en ucuzu hangisiyse onu almaya çalışıyorum. Ucuzu bulmak da çok zor, korkunc zamlar yapıyorlar. |
Merhabalar, Uzun süredir düz ve basit ve sade yaşamaya çalışıyorum, bu yüzden internet firmaları kargocularla kredi kartla uğraşmamak icin kahveyi marketten alıyorum. Tadım olarak zenginim para problem degil dersen -Starbucks Guatemala, yumuşak, volkanik toprak, kakao ve kahve notaları var tadımı cok güzel ama kilogram fiyatı 320 tlye denk geliyor -Sert tadım istiyorsan Starbucks Colombia Narino paketi 79 tl kilosu yine 320 tlye denk geliyor -Starbucks Caffe Verono var Guatemelaya benzer tadı var ama biraz daha sert ve doygun güzel aromalı Tadım iyi olsun fiyat da normal olsun dersen -Mehmet Efendi Caffe Espresso 250 gr 34 tl Carrefourda yada Mehmet Efendi Colombia 250 gr aynı fiyat.
Tadımı serttir Mehmet efendinin, dengeli, sert, yumruk yemis gibi uyandıran bir kahve tadımı var. Kopkoyu kömür gibi siyah bir kahve çıkıyor demlemede, ben seviyorum ama son zamlarla pahalandı Ucuz olsun kafein ihtiyacımı görsün yeter diyorsan -Kahve Dünyasına gidip 250 gr filtre kahve alabilirsin 25-30 tl olması lazım. Kilogramı 100 tl civarına geliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 17 Ekim 2021; 19:36:48 > |
Merhaba arkadaşlar, bir suredir takip ediyorum kurla beraber her gun artarken bir anda saglam bir indirimle Amazon yine yaptı yapacağını. Neredeyse Türkiye fiyatının yarisina geliyor . ( Amazon Almanya gonderiyor her şey dahil 6 taksitli fiyati 1576) Aldim ama aklim aşağıdaki Brevillede kaldi 820 lira farka değer mi sizce ? Breville Vcf125X Mini Barista Espresso Makinesi, 2L Su Kapaitesi, Süt Köpürtücü, Gümüş De'Longhi Dedica EC 685.M Porta Filtre Espresso Makinesi, 1 Litre https://www.amazon.com.tr/dp/B06WGTZ874/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_DVST0CYV03EWNC9HGWGE?_encoding=UTF8&psc=1Breville Vcf125X Mini Barista Espresso Makinesi, 2L Su Kapaitesi, Süt Köpürtücü, Gümüş https://www.amazon.com.tr/dp/B07VPHD8L8/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_YRDX4VTK6KB6KS5C99GW?_encoding=UTF8&psc=1< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|