Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (827. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kazanlı olmasın için gaggia classic alın, daha altı işe yaramaz vs deniyordu forumda hocam. Gerek yok mu o zaman? Bir de bu makinelerde kahve veya sıcak su değen plastik aksam var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • primum non nocere P kullanıcısına yanıt

Tek kazan olunca süt kopurtmek için mod değiştiriyorsun, o da bir iki saniye sürüyor. İkisi de aynı kazandan kullanıliyor. Ben süt kopurtme kısmını çok kullanmıyorum, kullansamda geri kahve moduna dönmeye gerek duymuyorum, direk makinayı kapatıyorum. Sepetinde plastik aksam var.

• mcroses kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    French press alıp basit şekilde hazırlayabilirsiniz.

Ben plastik makine almıyorum ve kullanmıyorum. Kanser yaptığına dair araştırmalar var. O yüzden benim yöntem gibi de yapabilirsin. Marketten bir paket filtre kahve ve filtre kahve kağıtı alıyorsun, çaydanlıkta suyu kaynatıyorsun, 500 ml büyüklügünde büyük bir su bardağının başına filtre kahve kağıtını tak, ortalama 250 ml su icin 1 dolu yemek kaşığı kahveyi kağıta ekle, sonra kaynayıp 1 dakika beklemiş suyu hafif hafif damlata damlata kahveye ekliyoruz.. Kahve hafif şekilde bardağa süzülür, burda dikkat edilecek nokta sıcak su azar azar eklenmeli. Bardak yarıya kadar dolunca kalan yarısına sıcak süt ekleyip icebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 18 Ekim 2021; 19:3:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forester34 F kullanıcısına yanıt

Sanalbaharatta phin filtre satılıyor, sanırım 35TL. Kağıt yerine onu da kullanabilirsiniz. Çelik malzeme en sağlıklısı. French pressten daha pratik geliyor bana.

• Timemore C1 ile başlayıp molent g50+timemore hassas terazi ve Çin menşeili V60 setime fazla zaman ayıramaz oldum, tam otomatik gaggia cadorna prestige alacaktım son dolar artışları ile piyasada kalmadı alet olan da 8 bin lira idi, bende dünkü indirimle gaggia magenta prestige aldım,magenta ile cadorna serisi arasında malzeme farkı var mı bilmiyorum iki cihaz özellikleri çok yakın 2 içecek az yapıyor magenta. V60 setimi şimdilik satmaya kıyamıyorum bakalım makine performansona göre karar veririm satmaya.

• Merhaba arkadaşlar. Cevabını merak ettiğim iki soru var.

Birincisi Tchibo çekirdek kahvenin kilosu bizde 180 lira iken Bulgaristan'da birebir aynı marka aynı ürün neden 15 leva-80 lira? Bunun sebebi bizde kahvenin az tüketilmesi nedeniyle az sayıda kişiye istedikleri şekilde fiyat mi çekiyorlar yoksa başka bir sebebi mi var? Kahve dünyası da aynı şekilde 240 liraya çıkardı kahvenin fiyatını, bizimkiler altın kaplama sanırım yurt dışına göre.

Birde 1x4 ölçülerinde kahve makinası için kağıt filtre yerine tekrar kullanılabilir çelik filtrelerden kullanmak sağlıksız bir seçenek mi sizce? Kullanan ve ürün tavsiye edebilecek olan var mı. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 18 Ekim 2021; 21:56:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt

Aslında filtre kahvede tek sağlıksız noktanın kağıt filtreler olduğunu söylemişti Canan Karatay, kağıdın kansenrojen olduğunu belirtmişti. Ancak çelik filtrede de tat bırakabiliyor en iyi performans kağıtta alınıyor, kahve fiyatlarina gelince maalesef firmalar AVM v.s. yerlerde kira paralarını bile müşteriye yüklüyor, her ürüne kredi kartı komisyonu,yer kirası gibi bedeller ilave ediliyor,siz peşin internetten almışsınız hiç umurlarinda değil

• Delonghi espresso makinası aldık arkadaşlar sonraki etapta ne yapmalıyız

• alikkkk A kullanıcısına yanıt
    Haklısınız o konuda da biraz konuyu araştırayım dedim Kayseride alaleade Türk kahvesi satan düz dükkan bile "Brezilya'da küresel ısınmadan rekolte düştü, kahve fiyatları arttı" diyor, iyi de Bulgaristan'a da sonuçta başka yerden gelmiyor :) Ilginç bir konu ülkede bulan bulduğuna bulduğu yerde acımıyor ne yazık ki. Cevap için de teşekkürler hocam bir süre kağıttan devam edeceğim o halde.

• zero fear kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Öncelikle küçük bir bilgi vereyim. Granül kahve sağlıksız değildir. Ha birileri granül kahve üretimini sağlıksız koşullarda yapıyordur o başka. Ama bir kahve tek başına granül olduğu için sağlıksız değildir. Granül kahve kavrulmuş kahve çekirdekleri öğütülüp, normal filtre kahve demleme yöntemleri gibi demlenip, sonrasında üfleme veya başka yöntemler kullanan büyük makineler yardımı ile suyundan arındırarak/kurutarak paketlenme ile bizlere ulaşır. Normalde içinde kahve dışında bir katkı maddesi yoktur. (Üçü bir aradalar ayrı hikaye)

Mesela çekirdek ve geleneksel bir yöntem olduğu için bir çok insanın "doğal" gördüğü Türk kahvesinde bir çok üretici kurtlanmış kalitesiz çekirdekler kullanır. Keşke mesele onla kalsa. Bu kadar kurtlu çekirdek gemilere yüklenip Brezilya'dan Türkiye'ye gönderilir. Ancak gümrükten geçmesi lazım. Ne yapılır? Böcekli, kurtlu çekirdeklere ilaç basılır.

Tabii bunları 200 dereceye kadar kavurunca pırıl pırıl bir hal alır, tanıyamazsınız. Ben bu durumu biraz tatilden dönerken Çanakkale'de otoyol kenarındaki tarlalardan domates alıp sevinen beyaz yakalılara benzetirim. Tarlada yetiştiği için o domatesleri organik sanarlar. Sanki pazarda satılan ilaçlı domatesler inşaatta yetişiyor.

Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. Peki granül kahve tavsiye eder miyim? Hayır etmem. Çünkü bunlar da kalitesiz, yani tat açısından başarısız çekirdekler ile yapılır.

En uygun kahve demleme ekipmanı arkadaşların da dediği gibi french press. Çekirdek olarak üçüncü dalga taze kavrum yapan yerleri tavsiye etmek isterdim ama artık bunlar uygunun çok ötesinde. Koyu kavrum yapmayan yerlerden orta Amerika (Kolombiya, Honduras, Kostarika vs.) menşeili kahveleri tercih edin. Etiyopya ve Yemen çekirdeklerini de deneyebilirsiniz. Yalnız bunların tadı alıştığınız kahve tadına uzak olduğu için hoşunuza gitmeyebilir. Sanalbaharat sitesi en son fiyat performans olarak çok iyiydi. Kahve dünyasına gidip sizin dükkanda sattığınız filtre kahve harmanindan istiyorum, tartıp öğütür musunuz dediğinizde o da fena değildi. Ama hazır paketlileri almayın. Yurtdışında yaşadığım için uzun süredir takip edemiyorum. Starbucksın her türlü kahvesinden uzak durun yumuşak kahve seviyorsanız.

Süt için de sütü doğrudan eklemek yerine french press veya piyasada satılan süt kopurtme ekipmanları ile köpürterek daha iyi bir tat ve doku elde edebilirsiniz. Ayrıca sütü asla kaynatmayın. 70 dereceyi geçirmeyin. Dereceniz yoksa kaynamaya yüz tutar tutmaz ocaktan alın ve cezvenin dışını soğuk suya tutun daha fazla ısınmasın diye.

Ek olarak uygun fiyattan kastınızı tam olarak açarsanız daha "uygun" tavsiyeler gelir. Benim verdiğim tavsiye en dip öğrenci evi için bile minimum seviye tavsiyesidir. Ama işte en uygun fiyatlı bir çözüm arayan, 4-5 bin hatta fazlasını ödemeyi gözden çıkarmış bir doktor, mühendis de olabilirsiniz. O zaman tavsiyem değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 18 Ekim 2021; 23:54:35 >

Hocam filtre kahvenin kabul edilebilir en alt seviye cekirdeklerinin, yani Kolombiya Supremo vs . çiğ halinin kilosu 7 USD civarı. kahve kavrulunca yüzde 20 civarı fire verir. Yani kilo maliyeti oldu 8,5 USD civarı. Bunun üzerine elektrik (ve/veya gaz) + kira+ nakliye (alırken)+çalışan+kargo (satarken) + hosting + banka kredi kartı komisyonu + vergi vs masrafları koyarsanız fiyatlar mantıklı gelir. Eskiden kahve satıcıları yüksek karlarla çalışıyordu ama artık öyle değil. Ki alım gücü nedenli satışları da azaldı.

Dediğiniz fiyatlara(80 TL) Rio Minas vb. çöp statüsünde olmayan bir kahve satmak Bulgaristan'da bile sadece büyük toptancı firmaların yapabileceği bir iş. Ha Tchibo da bunlardan birisi. Almanya'da kilo fiyatları 10 eurodan başlayıp çekirdeğe göre 25 Euro'ya kadar çıkıyor. Türkiye'de aradaki fark nereden kaynaklanıyor derseniz, bence gümrük ve sürüm farkıdır.

Ha bir de kahve filtresi mevzusunu sormuşsunuz.

Kahve filtresinin malzemesi kağıt. Yani doğal bir ürün aslında. Beyaz renkli filtrelerde ağırtıcı kullanılıyor. Bunun sağlıksız olabileceğini söyleyenler var. Renksiz filtrelerde ise kağıdın tadı kahveye geçiyor. Yani sağlık açısından daha risksiz ama lezzet açısından daha kötü.

Ben genelde beyaz filtre kullanıyorum. Tereddüt edip sarı filtre kullanırsanız da tavsiyem kahveyi koymadan önce sıcak suyla filtrenizi yıkayın ve sonra kahveyi koyun. Böylece kağıt tadı büyük oranda gitmiş olacaktır. Bahsettiğim tat konusunu denemek isterseniz bir bardağa sıcak su koyup içine kahve filtresini atıp 3-4 dakika bekletin. Filtreyi çıkarıp suyun ilinmasi için de 3-4 dk. bekleyin ve için. Ne dediğimi anlayacaksınız

• kbere K kullanıcısına yanıt

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Ben Bulgaristanda bulunan süpermarketin birinden almıştım, onun dışındaki lavazza vs benzer markalarda yine benzer fiyattan satılıyordu. Markette bulunan diğer ürünleri TL bazında çevirince Türkiyedeki fiyatlardan herhangi bir farkı yok ama kahvede uçurum var. Dediğiniz gibi belki ekstradan gümrükte vergisi fazla olabilir ama bu gidişle Türkiyede az para kazanıp ortalama bir kahve içmek bile lüks olacak ne yazık ki. Bendeki kağıt filtreler kahverengi renkte ama herhangi bir kahveye tat geçmesi sorununu hissetmedim şimdiye kadar, daha yeni yeni kahveye alışan biri olarak ben de fark etmemiş olabilirim, dediğinizi deneyeceğim tekrardan teşekkürler.

Kayseri de specific caffee var pahalı bir işletme ancak çekirdek Türk kahvelerini çok beğeniyorum ben

Evet dediğiniz gibi büyük bir fark var. Mesela ben bazen Dalmayr paket kahve alıyorum, uğraşmak istemediğim zamanlar onu içiyorum. Bazen yarım kiloluk paketi 3,20 Euro'ya düşüyor. Inanılmaz bir fiyat. Ama dediğim gibi sadece büyük toptancıların erişebileceği bir fiyat.

Bu arada dün yazdıktan sonra baktım, Kahve dünyası filtre kahve fiyatı 140 lira. Hatta Hepsiburada vsde 120l lira. Bence Türkiye şartlarında iyi bir fiyat. Sizin 240 lira dediğiniz sanırım Single Origin kahveler. Aslında onların fiyatları da çok daha iyi olmalı ama ilk mesajın ilk paragrafı bu durumu açıklıyor

• a roasting lab guatemala huehuetenango burada bahsedilince almıştım çok beğendim ama fiyatlar çok çok yükselmiş yumuşak içim kahve arıyorum uygun fiyat tavsiye edebiliceginiz varmı ?

• gül_ym kullanıcısına yanıt

evet fiyatı uygundu ama baya zam yapmışlar ben de seviyordum. Sumatra Mandheling 

var sanalbaharat da o da benzer bir tadı var.

• kbere K kullanıcısına yanıt

Evet benim dediğim santos hocam, single origin ne demek bilmiyorum ama Türkiyeden alınamayacak kadar pahalı

Single Origin yani tek tür çekirdek. Örneğin Etiyopya Yirgacheffe. Sadece Etiyopyanın o bölgesinin çekirdekleri. Hatta çekirdek boyutuna göre de gruplandırılırlar ayrıca.

Standart Santos çekirdekleri baya alt sınıf çekirdeklerdir. Türk kahvesi için kullanılan Rio Minastan çok az daha iyi ve pahalıdır. O kadar fiyat çekme nedenleri maliyet değil kesinlikle. Kendi filtre kahve harmanlarında da daha kötü bir çekirdek kullanma ihtimalleri yok. Muhtemelen Santos ve Kolombiya karışımıdır. Onu büyük miktarlarda kavurdukları için daha uyguna satıyorlardır.

Size tavsiyem Sanalbaharat'a bakın. Kavrum profilleri kahve dünyasından iyiydi. Şimdi baktım fiyatları da gayet makul. Santos Fine Cup kilosu 75 lira. Ama tavsiyem Sumatra mandheling, Yirgacheffe vs. daha kaliteli çekirdekleri denemeniz. Onların da kilosu 100 lira civarı.

• 
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.