Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (824. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnternette düz tava gibi yüzeyli kaplara koyup,

fırın içinde ilk çıttan hemen sonra 2nci çıt'ta fırından çıkarıp soğumaya bırakan

vidyolar izledim. Mısır patlatma cihazım olmadığı için o tip kavurmaları tavsiye eder misin ? bu birinci sorum :))

2ncisi yeşil çekirdekleri nerden tavsiye ediyorsun

Şimdiden teşekkürler

Fırında hiç denemedim ama kahve kavurma konusunda tavsiye edebileceğim en önemli şey hangi yöntemle yaparsanız yapın işlem sırasında çekirdekler hareket halinde olsun. En azından evde kahve kavurma işine başlamadan önce yaptığım araştırmalarda karşıma çok çıkan bir konuydu. Mısır patlama makinesi çok pahalı bir şey değildi o zaman, şimdi de öyle olması lazım, üstelik üflediği sıcak hava sayesinde çekirdekler sürekli dönüyor. Çıt sesi konusu aynen burada da geçerli ama emin olun bir müddet sonra renginden ve kokusundan da kıvamını anlar hale geliyorsunuz.

Yeşil çekirdeği alırken de genelde hesaplı olanı tercih ettim ve hiç pişman olmadım; hesaplı olarak bulunduğum ve birden fazla sipariş verdiğim hammaddeler.com ve cerezciyiz.biz sitelerini önerebilirim.

Bol keyifli kahveler...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Merhaba biz Korkmaz marka kullanıyoruz ve çok memnunuz. En fazla beş altı fincan çıkar bir turda ama çok hızlı pişirmediği için köpüklü ve lezzetli oluyor. Satıcı bu makinenin lezzet ödülü aldığından falan bahsetmişti biz modellere bakarken.

• Arkadaşlar otomatik kahve makinesi arayışındayım ve Siemens EQ300 gözüme kestirdim. Kullananlarınız varsa yorum yapabilirseniz yada bu fiyatlarda alternatif makine tavsiye edebilecek varsa çok sevinirim.

Evde kavurmaya meraklı iseniz, Sanayi Kavurma makinalarını bir tarafa bırakıp Googlede Coffee Roaster Machine, Bean Roaster Machine, Bean Roaster DIY (DIY evde yapılan enlamında kullanılıyor genelde)..Resimler olarak aratırsanız, Amozonda da satılan ürünler görürsünüz..bazıları mısır patlama cihazı benzeri (Elektrikli, kapaklı, tava kısmında dönen çubuklu alet), veya Elektrikli Blender tarzı aletler mevcut(Bunun benzerleri var, inceleyebilirsiniz)..Özellikle DIY (Evde yapılan cihazlar kategorisnde çok enteresan şeyler olabiliyor belki fikir verebilir...

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'amazon.com
    JIAWANSHUN 50g Hot Air Coffee Roaster Machine for Home Use Home Coffee Bean Roaster with Cooling Function Baking and Cooling 2 in 1 Machine (110V)
    https://www.amazon.com/JIAWANSHUN-Roaster-Machine-Cooling-Function/dp/B089D9ZZGG

Yeşil çekirdek Toptancılarda, meşhur sanal baharatta olabilir..İntermetten sorabilirsiniz...

Bu zaten Türkiyede de satılar mısır makinesi ile aynı gibi...

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'amazon.com
    Coffee Roaster Machine Home Coffee Beans Baker 750g Household Electric Coffee Bean Roasting Machine 110V 1200W
    https://www.amazon.com/Coffee-Roaster-Machine-Electric-Roasting/dp/B07HL314LF
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'aliexpress.com
    2698.12TRY |IMEX CR 100 Green Coffee beans Home coffee roaster machine roasting waste heat circulation Made in Korea|machine gun baby band|machine cablemachine 1 - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/32255927011.html

Şu cihaz veya benzeri biraz daha iyi gibi..

https://www.tuvie.com/wake-up-smart-home-coffee-roaster-for-excellent-coffee-bean-flavors/

https://www.kickstarter.com/projects/wake-up/wake-up-smart-home-coffee-roaster

Video var linkte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Eylül 2021; 22:1:8 >

• BlackrockH kullanıcısına yanıt
    Merhaba, özellikleri itibariyle benim kullandığım DeLonghi Cappuccino ile hemen hemen aynı. Çok pratik ve kullanışlı. Yalnız tek kötü tarafı evdeki kahve tüketimini epey arttırıyor ;) Siemens’in başka ürünlerini kullandım, muhtemelen bu üründe de vadettiğini tüketiciye hakkıyla veriyordur diye düşünüyorum. Yeni modellerde artık LCD ekran koyuyorlar genelde ama fiyatlar çok uçuk, değer mi bilmiyorum. Onun haricinde kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @mister73 ve @istanbul_s
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ÇOK kaynarsa daha güzel oluyormuş dedi.

Denedik, abi tadı süper olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve deneme işinden vazgeçtim ben bu kadar kalitesiz olacaklarını düşünmeden bu işe girmiştim belirli bir kaliteyi yakalamış çekirdekler arasında tad nüanslarını alırım sanmıştım zaman ve para israfı başka bir şey değil

kahve.comun kolombiyasında karar kıldım bakalım inşallah bunlar da bozmaz

f/p denen çekirdekler çöp hiç oyalanmayın derim arkadaşlar

Sizin adınıza hem sevindim hem üzüldüm. Şöyle ki; sevindim çünkü aradığınız tadı sonunda bulmuşsunuz, üzüldüm çünkü o tadı yakalayana kadar kendi tabirinizle epey bir “çöp” içmek zorunda kalmışsınız.

Bana gelince; ben çöp içmeye devam... 😂

• belki damak tadım gelişmemiş ya da bilemiyorum insan üzülüyor yahuu içiyorsun ne tad var ne doku su iç daha iyi ya da zehir gibi acı kahve değil mübarek karabiber bu sefer gitti 40-50 tl hadi bir başkasını dene yine gitti 40-50 tl ulen zengin mi edecez bu 3üncü parti kavrumcuları defolup gitsinler başka iş yapsınlar

Merak ettiğim için soruyorum ; Hangi yöntemle demleme yapıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 24 Eylül 2021; 15:21:31 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sadays

Muhtemelen demleme yapanlar ucundan kıyısından notaları alıyordur

Burayı biraz açabilir misiniz?

Farklı demleme yöntemlerinde ve oranlamalar ile daha yoğun tad ve aromalar alabilirisiniz. Denemenizi öneririm. French press, V60 v.s.

v60 ya da french presse göre tadlar daha az alınır yazıyor kahveyi bizden iyi bilenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Eylül 2021; 16:38:16 >
  • Tüm bu yazdıklarınızdan, ne demek istediğinizi anlayamadım, affola, konuyu kapatıyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.