Arkadaşlar bu latte yaparken deseni nasıl yapıyoruz? Ikea'dan espresso için demlik ve internetten kiwi marka süt köpürtücüsü aldım ama bi türlü süt ayarını tutturamıyorum. Bunun püf noktası nedir? Teşekkür ederim. |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (828. sayfa)

-
-
-
Sütün ısısı, köpürtme derecesi ve dökme şiddeti en büyük etkenlerdir. Youtube da detaylı anlatım videoları mevcut, onları izleyin derim.
-
Arkadaşlar Delonghi EC685 aldım fakat beklediğim performansı alamıyorum. Hario Mini Slim Plusla espresso kalınlığında 3-4 clickte çekiyorum portafiltreye kahveyi koyduktan sonra çok sert olmayacak şekilde biraz tampliyorum ya hiç akmıyor ya da az akış oluyor. MokaPot kalınlığına kadar çıktım ancak öyle akış alıyorum, bana garip geldi bu kadar kalınlık artırımında çekim yapabilmesi. Su sertliğini, su sıcaklığını yükseğe aldım belki ondan kaynaklıdır diye ama çok da farkı olmadı. Makinede mi sıkıntı var yoksa öğütücüde mi anlayamadım. Aynı sorunu yaşayanlar, bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bunu yapsam yıne ıyı:) Belki de dediğiniz gibi sütün yağ oranı filan da etkilidir.
-
normalde espresso inceliginde bile basıyor hazır cekilmis kahvede denedim ama cok acı oldu sevmedim, ama türk kahvesi inceliginde basmiyor. bir de icinde bir tane filtre var bazen o tam yerine oturmuyor ne kadar kalın cekersen cek basmiyor. bir de az az akması daha iyi degil mi bendeki cift dozda bir fincan kahveyi doldururacak kadar akıyor.
-
Benim de çok bilgim yok ilk tecrübem hocam ama br terslik var birşeyleri yanlış yapıyorum. Az akıştan kastım damla damla akması normalde doldurması gerekenin 10da 1i falan yani. Filtreyi tam oturtuyorum portafiltreyi de tam sıkıştırıyorum ama basmıyor
Dediğiniz siteyi daha önce de gördüm birkaç defa önerilmiş bir göz attım fiyatları da iyi hakikaten çok teşekkür ederim öneriniz için, birde yumuşak içim ve biraz aromalı tat seviyorum açık kavrum mu standart kavrum mu tercih etmem gerekir, hangisini önerirsiniz.
-
Açıkçası bu tanım çok öznel. Örnek olması için starbucks kahvesi içen insanlar ben yumuşak içim seviyorum diyor. Veya starbuckssta x lira farkla yumuşak içim olsun ister misiniz diye soruyorlar ama yumuşak içim diye sattıkları kahve teknik olarak kömür. (Espri yapmıyorum, gerçekten öyle)
Ama kahve dünyası kahvesi sevdiğinize göre normal kavrumla başlayın derim. Aşağı yukarı aynı profiller. Çiçeksi aromalar arıyorsanız Yirgacheffe, fındıksı, çikolatamsı aromalar için de orta Amerika ve Endonezya cekirdeklerini deneyebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
içinde kahve yokken bir dene normal akıyorsa kahve varken de akması lazım. dedigim gibi ici bosken cift dozda bir fincanı doldurması lazım. filtre basınclı oldugu icin icinde kahve olmasa bile zaten basarken zorluyor.
-
Ilk defa espresso yapacağım guncel olarak sanalbaharattan yumuşak içimli kahve öneriniz ne olur arkadaşlar. Bir de hangi kavrum seçmeliyim. Tesekkurler .
espresso icin genelde standart kavrum tercih ediliyor, ben asitligi yüksekse standart biraz daha düz bir kahva ise açık kavrum tercih ediyorum. mesela kenya standart, sumatra açık gibi. tabi bu tamamen kişisel zevk. asidesi yüksek kahve de açık kavrum tercih edersen daha parlak bir asidite ile karsilasirsin. gerci sumatranin iki cinsi vardi sanalbaharat da biri daha meyvemsiydi.
-
Tesekkurler hocam yumuşak içimli kahve öneriniz var mi? Bu kahveyle ilgili bilginiz var mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 21 Ekim 2021; 12:25:31 >
SHG ve SHB etiketli kahveler genellikle daha aromatik ve daha sert olmaktadır.
Müşteri yorumlarına bakmanızda fayda var.
Bunu bir deneyin;
www.sanalbaharat.com
Ürünlerimizhttps://www.sanalbaharat.com/Indian-Arabica-AA-Kahve-Cekirdegi-Kavrulmus,PR-194.html -
Tesekkur ederim. Deneyecegim
O zaman bu da mi serttir? ( Yorum kismini görmemiştim hemen bakıyorum. Cok sag olun)
www.sanalbaharat.com
Ürünlerimizhttps://www.sanalbaharat.com/urun/guatemala-arabica-standart-kavrum-city-plus-roast-ince-ogutulmus-espresso-og-250-gr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 21 Ekim 2021; 17:20:42 >
Espressomm marka kapsül kahveleri deneyen oldu mu? Fiyat tchibo'ya göre hesaplı duruyor.
Cevap yazan tüm dostlara teşekkür ederim. Hepinize ayrı ayrı mention atmak isterdim fakat yeni mesaj paneli müsaade etmiyor.
Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli, çok sağ olun kahve konusunda epey aydınlandım. Bütçe konusunda şöyle ki ben çok çok yoğun bir kahve tüketicisi değilim haftada 2 - 3 fincan maksimum. Onu da içmişken katkı maddesiz, sağlıklı olanlardan içme fırsatı yakalamak istiyorum fakat dediğim gibi çok fazla tüketmediğim için çok para harcamak da gelmiyor içimden. O yüzden iyisinden bir French press ile iş görecek bir süt köpürtme makinesi işimi görür sanırım. Ikea'nın FP'ini herkes methetti siz tavsiye eder misiniz? ya da 600 ml ve üzeri bir tavsiyeniz olursa alabilirim. Malzeme olarak da şu linkteki kahveleri tercih edebilirim sanırım.
www.kahve.com
Taze Kavrulmuş Kahve | taze Kavrulmuş Kahvehttps://www.kahve.com/taze-Kavrulmus-Kahve,TA-440.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kahve komsusunda Starbuckstan uzak durun ama french press aletlerini tavsiye ederim. Starbucksta satılan bodum marka french press piyasadaki en iyi french presslerden biridir. Tavsiyem dışı siyah plastik olan Kenya modelini almanız. Hem daha ucuz hem de kullanımı daha rahat
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için
roastin lab dan burundi almistim. yumusak hafif, az meyvemsi kahve icmek isteyenler icin güzel bir tercih. gercekten dengeli bir asidesi var. bitiste eksilikten ziyade kahve aroması bırakıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X