Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (823. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun. Size naçizane tavsiyem, değirmeni de araştırarak alım yapınız. İhtiyacınıza uygun bir değirmen alın, az miktarlar için el değirmeni tercih edilebilir, daha fazla miktarlar için elektrikli değirmen olur. Az miktarlarda el değirmeni oğütümleri eğlenceli oluyor. Yok, her gün 3-4 kahvelik el değirmeni ile öğütüm biraz sıkıcı olabiliyor zamanla. Tabii keyif/zevk meselesi.

Ankara'dakı kahvecileri internetten buldum, buyrun link. Muhtemelen günceldir. (değirmen alımını hemen yapamazsanız, kahvecilerden oğütüm yaptırarak da alabilirisniz kahveyi)

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'nefis yemek tarifleri
    Ankara 3. Nesil Kahvecileri: 12 Gurme Mekan - Nefis Yemek Tarifleri
    https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/ankara-kahve-mekanlari

• quote:

Orijinalden alıntı: victor66

EC685'in siparişi verdim arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Şimdi el değirmeni ve kahve temin edebileceğim satış yerleri(ankarada dükkan veya e ticaret olabilir) tavsiyelerinizi almayı çok isterim.

@sadays @mcroses @Levcho

ben de sizin gibi acemiyim ancak denediğim az sayıda kahveden moliendo kolombiyayı beğendim

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'www.kahve.com
    Moliendo Colombia Supremo Medellin Bucaramanga Yöresel Kahve 250 gr.
    https://www.kahve.com/urun/moliendo-colombia-supremo-medellin-bucaramanga-yoresel-kahve-250-gr

• Kahveye ithal vergi indirimi gelmiş, starbucks inidirm yapar mı? Kavrulmamış yazmış aşağıda bir arkadaş. Starbucks olmaz o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 10 Eylül 2021; 16:14:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu aralar A Roasting Lab kahvelerinde indirimler oluyor HB'de. Başka arkadaşla ortak aldık, iki paket kahve 55 TL'ye geldi. Sanalbaharat'tan sıkılıp vites yükseltmek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

https://www.hepsiburada.com/a-roasting-lab-darkness-filter-blend-filtre-kahve-2-x-250-gr-p-HBCV00000D1X8X

https://www.hepsiburada.com/colombia-supremo-avantajli-ogutulmus-filtre-kahve-2x250-gram-p-HBCV000004ZMQH

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Bu aralar A Roasting Lab kahvelerinde indirimler oluyor HB'de. Başka arkadaşla ortak aldık, iki paket kahve 55 TL'ye geldi. Sanalbaharat'tan sıkılıp vites yükseltmek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

https://www.hepsiburada.com/a-roasting-lab-darkness-filter-blend-filtre-kahve-2-x-250-gr-p-HBCV00000D1X8X

https://www.hepsiburada.com/colombia-supremo-avantajli-ogutulmus-filtre-kahve-2x250-gram-p-HBCV000004ZMQH

yorumlar biraz sıradan olduğunu söylüyor sizin yorumunuz ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

yorumlar biraz sıradan olduğunu söylüyor sizin yorumunuz ne?

Alıntıları Göster
    Henüz tek paket içip deneme şansım oldu ama başarılı buldum. Kampanyalı alınarak şans tanınabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'www.vestel.com.tr
    Vestel Taze FiLTre Kahve Makinesi Mutfak ürünleri | Vestel
    https://www.vestel.com.tr/vestel-taze-filtre-kahve-makinesi-p-342

Orijinalden alıntı: oldpassword

Vestel Taze filtre makinesini kullanan oldu mu? Nasıldır?

www.vestel.com.tr
    Vestel Taze FiLTre Kahve Makinesi Mutfak ürünleri | Vestel
    https://www.vestel.com.tr/vestel-taze-filtre-kahve-makinesi-p-342

• French press önerisi var mıdır?

İKEA nın French pressi gayet iyi tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: arandur

Alıntıları Göster

Evet görüşlerimi orda detaylı anlattım. Burda özetlemek gerekirse öğütücüsü olması ve öğütme kalınlığını seçebilmek bu cihazın bence en önemli özelliği. Kahve taze kalıyor hem de kahvenin sertliğini ayarlama imkanı veriyor. Daha ne olsun  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'  Filtresi, ekranı, zamanlayıcısı, sızdırmaması falan gibi şeylerden memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: salihbocIX

Evet görüşlerimi orda detaylı anlattım. Burda özetlemek gerekirse öğütücüsü olması ve öğütme kalınlığını seçebilmek bu cihazın bence en önemli özelliği. Kahve taze kalıyor hem de kahvenin sertliğini ayarlama imkanı veriyor. Daha ne olsun   Filtresi, ekranı, zamanlayıcısı, sızdırmaması falan gibi şeylerden memnunum

Alıntıları Göster

Kalınlığını seçebiliyoruz demişsiniz de seçenek nasıl? Sadece ince ve kalın diye iki seçenek mi var?

• quote:

Orijinalden alıntı: joney1st

Kalınlığını seçebiliyoruz demişsiniz de seçenek nasıl? Sadece ince ve kalın diye iki seçenek mi var?

Alıntıları Göster

Hayır hayır 8 farklı seçenek var. Fazlasıyla yeterli

• Arkadaşlar doğru konuda mı soru soruyorum bilmiyorum herkes filtre kahve yorumu yapiyor sanirim ama böyle anne evine alinacak misafirlere hizlica 8 10 fincan kahve verebilecegimiz hem kullanişli hemde f/p ürünü diyebileceginiz kahve makineleri var mi?

Yemen Mocha, espressoya da kullanılan kahve olunca şu ayrımı yapmak, sormak lazım :

Filtre için orta az kavrum

Espresso için orta üzeri kavrum

Türk kahvesi için de Filtre ayarında veya Espresoo ayarında kavrum tercih etmek gerek..

Kavurma konusu öyle önemsenmeyecek birşey değil, zira kahve kavurkenki oluşan Çıtlama sesleri kavurma seviyelerini belli ediyor diye biliyorum..Bunu Sıcaklık ile de kontrol edebilireler belki ama işte Sıcaklığı biranda kesip biranda yükseltemezsiniz..Kavrulan kahvenin ayrı bir yerde soğutulması da gerek yoksa pişmeye devam eder..Dumanın atılması lazım vs vs vs...O sebeple usta işi gerek bu kavurmada..Yoksa Mısır patlatma makinasında veya bazı yörelerde ateş üzerinde kavurmalar da kavurma oluyor :)

Bir arkadaş kavhe neden kavururken YAKILIR diye sormuş? Kahve ne kadar koyu kavrulursa o kadar Renk verir ve raf ömrü uzar ve hatalar örtbas edilir..hata dediğim kahveye has farklı aromalar tadlar kavurmada yok olur ve en tehlikesi akrilamid denilen madde oluşur ki zararlı..

Listeden Overdose, Ersin hoca işin ehlidir..n11 market olduğundan market kahve satar..kahve.com ise birkaç defa aldım hepsinde farklı koyuluk vardı..Yanılmıyorsam telefonla görüşmemde, Yabancılara da kahve sattıkları, Yemen mocjanın espresso olarak beğenilidği o sebeple Koyu kavurduklarını açıklamışlar idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Eylül 2021; 20:10:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: carpenokte

işin ustalarına sorayım, arçelik telve türk kahvesi için kalitesi malum.

benim bildiğim bu beko ile arçelik birebir aynı ürünler fakat altus ve grundig de artık bunların ve görünüşte, özellikleri malzemeleri vs hep aynı ürünler var.

şimdi birinin fiyatı 1800 civarıyken birisi 1100 civarına oluyor. yani herşey aynı ise gerçekten iç malzeme, kullanılan kablolar iletkenler artık ne bileyim herşey aynıysa bu fiyat farkı sadece marka farkı mı?

bunu tüketiciler olarak anlamamız gerçekten imkansıza yakın, teknik servis tecrübesi yada bir çalışan tecrübesi ile ancak bilgi sahibi olabiliriz yada forumda bu konuda bilgisi olan kimse varsa.

buradan gelen yanıta göre karar vereceğiz artık.

Merhaba..Bazı makineler çift taşım denilen 2 defa köpürtme yapıyor (özellikte yazan bu)

Malzemeler genelde Plastik maalesef BPA sız olan tercih edilmeli...

Kahve makinasında (Türk Kahvesi) maalesef sıcaklık çok hızlı olduğunda o kahve pişmiyor..Çok yavaş mod olan makineler daha tad verecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ElViento

French press önerisi var mıdır?

Sturbuclarda satılan French presler güzeldir..Bodum Kenya olabilir benim aldığım...

İkeadaki, Tchibodakile de camı ISIYA dayanıklı olması gerek...Bu özellik önemli yoksa Cam alırsanız kırılır..

Sıcağı tutması da önemli tabi..

French pres için yeni çift filtreli farklı şeyler de var denemedim...

Aynen dediğiniz gibi mısır patlatma makinesinde kendi ihtiyacım kadar ve istediğim kıvamda kavuruyorum, soğutma işlemi için metal yayvan bir kap kullanıyorum, kalanını kilitli poşette yeşil çekirdek olarak saklıyorum. Elbette profesyonel bir gurme veya bahsettiğiniz gibi bir usta değilim ama eşim ve ben İtalya’dayken alıştığımız espresso tutkumuzu Türkiye’ye döndükten sonra bu şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz ve gayet memnunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet kesinlikle...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.