Hocam aldınız mı acaba? kahve öğütürken kalınlığı seçme özelliği yüzünden bu makineyi takibe aldım. Yorumunu merak ediyorum |
Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (36. sayfa)

-
-
hocam aldınız mı acaba kullanım sonrası deneyiminiz nedir? biz de takipteyiz bi süredir bu tarz öğütücülü ürünlerin videolarını izliyorum vestel tazeden genel olarak memnun kullanıcılar hem de fiyatı daha uygun. metal filtreli olması kalınlık ayarı olması epey pratik olur. bi de çeşme suyu kullanmamak lazım bunlarda değil mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: kamil12345hocam aldınız mı acaba kullanım sonrası deneyiminiz nedir? biz de takipteyiz bi süredir bu tarz öğütücülü ürünlerin videolarını izliyorum vestel tazeden genel olarak memnun kullanıcılar hem de fiyatı daha uygun. metal filtreli olması kalınlık ayarı olması epey pratik olur. bi de çeşme suyu kullanmamak lazım bunlarda değil mi?
Vestel Taze'yi aldım iki gündür kullanıyom. İyiki almışım dedim valla. Parasının hakkını veriyo
Kendiliğinden öğütücüsü olması iyi ve güzel öğütüyor. İnce veya kalın seçebiliyorsunuz. Kahveyi kullanacağım kadar öğütüyorum. Öğütmediğim kısmı kapalı kutuda bekliyom böylece tazeliğini koruyor. Böyle olmasaydı kahve bi hafta sonra bayatlardı
Öğütürken mesela ince öğütürseniz tadı daha yoğun oluyor. Kalın öğütünce de hafif tat veriyo. Ben şahsen ağır kahveleri seviyom ama çocuklar daha hafif içiyor. Kendime ince öğütüp çocuklara kalın öpütüyorum. Sırf bu özellik bile Vestel Taze'yi mükemmel yapıyo. Öğütürken evi mis gibi kahve kokusu kaplıyo
Metal filtre demişsiniz evet metal filtre var ama kağıt filtre de kullanabilirsiniz. Bir de illa ki kahveyi kendinizin öğütmesine gerek yok. Toz kahveyi de demliyor. Demlemek istediğiniz kadar fincan kahve ekleyip üstündeki demleme butonuna basınca demlemeye başlıyo. Demledikten sonra yarım saat sıcak tutuyo kendisi. kendi içindeki metal filtreyi temizlemesi daha kolay ve ekonomik oluyo. kağıt filtre masrafından kurtarıyo
Zamanlayıcı özelliği var. Mesela yemeğe otururken 1 saat sonrasına hazırla diyip istediğiniz saatte otomatik olarak kahve hazır hale geliyo. Makine başında beklemeye gerek yok
Bu makineyi diğerlerinden ayıran bi özellik de içeceğiniz kahve kadar su koymanız şart değil. Su haznesini fulleseniz bile fincan miktarını girdikten sonra ihtiyacı olan kadar su harcıyo. Çoğu makinede içeceğiniz bardak kadar su eklemeniz lazım. Bunda o dert yok.
Ekranı çok iyi. Gerekli tüm bilgiyi gösteriyo. Kullanması kolay. Daha önce kahve makinesi kullanmadıysanız bile kolayca çözersiniz rahat olun
Sorularınız varsa seve seve yanıtlarım. Filtre kahve içmeyi seviyosanız başka cihaz aramanıza gerek yok. Dört dörtlük resmen.
-
Hocam peki kahvenin sıcaklığı nasıl oluyor? Çok ısıtıp kahveyi yakıyor mu
-
Sıcaklığı güzel öyle ağız yakacak kıvamda değil. kahvenin tadını da bozmuyo. Hem yarım saat sıcak tutma özelliği de var. almayı düşünüyosanız tavsiye ederim
-
hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Zamanlayıcı özelliği olması da güzelmiş. Epey düşündüm ama gerek videolar gerek anlattığınız özelliklerden sonra Vestel Taze aklıma yattı almayı düşünüyorum bakalım inşallah
-
Ağız yakacak kıvamda değil derken? Filtre kahve makinesi değil mi bu? 85 derecede tutması lazım o da yakar. Düşükse buruk tat verir kahveden tam tadı alamazsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öğütücülü filtre kahve makinesi olarak Vestel Taze epey pratik ve kaliteli görünüyor. hem metal filtre hem kağıt filtre kullanılabiliyor ama bişey sorcam ikisi arasında lezzet farkı oluyor mu acaba
-
metal ve kağıt filtre farkını soruyorsan, kağıt filtrede berrak kahve elde edersin, metal filtrede daha granüllü ve bulanık kahve oluşur. ben metal filtrenin içine kağıt filtre ilave ederek kullanıyorum.
-
tam da onu sormuştum yanıt için teşekkür ederim. Sizin yönteminiz de mantıklıymış
-
hayırlı olsun.. daha alalı çok olmamış ama damlatma olayı yaşadınız mı hiç? bi de öğütücüsü ne kadar ince çekiyor acaba?
-
Aynen ya , çok sıcak olmadıktan sonra benim için bi anlamı yok.Ilıyınca hiç sevmiyorum.
-
uygun fiyatlı elektrikli drip kettle lazım. bulabilen varsa haber verirse sevinirim.
aliexpress.com
416.82TRY 9% OFF|High quality 1L Gooseneck Electric Kettle Stainless Steel Pour Over Kettle Hand Drip Coffee Pot Teapot V60 Coffee Maker Barista|Coffee Pots| - AliExpresshttps://www.aliexpress.com/item/4001190880029.html?spm=a2g0o.detail.1000060.3.61903ed3HJGoCQ&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.169870.0&scm_id=1007.13339.169870.0&scm-url=1007.13339.169870.0&pvid=4f583b76-e2b8-40a8-baaa-85c8575484d0&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreThisSeller,scm-url:1007.13339.169870.0,pvid:4f583b76-e2b8-40a8-baaa-85c8575484d0,tpp_buckets:668%232846%238108%231977&&pdp_ext_f=%7B%22sceneId%22:%223339%22,%22sku_id%22:%2210000015254764255%22%7D
-
Arkadaşlar de longhi espresso makine mi uzun zamandır kullanmıyordum filtre kahveye sardığım için. Son siparişimde full City roast gelmiş espresso yapayım bunları diye düşündüm ama makinemin basıncı düşmüş. Espressoyu 2 dk da çıkartıyor nerdeyse. Neden kaynaklanır fikri olan var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: last_ukAynen ya , çok sıcak olmadıktan sonra benim için bi anlamı yok.Ilıyınca hiç sevmiyorum.
Hocam öyle diyorsunuz da hiç bir üst seviye kahve makinesi çok sıcak kahve yapmaz ki. Belirli bir sıcaklığı aşarsa kahve yanar ve tadı kötü olur. Bi makine çok sıcak kahve yapıyorsa o makine gerçek bir kahve makinesi değildir bana sorarsan. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabii. Yalnızca senin aradığın özellik bu makinelere bilerek koyulmuyor onu anlatmaya çalıştım.
-
Metal ile kağıt filtre arasındaki en büyük fark yağların süzülmesidir. Metal filtredeki kahveye dikkat edin buna french press'de dahil bulanıklık dışında bir de yağ tabakası olur genelde. Bilmeyen biri bardaktan ya da alettendir herhalde der ama esas olan kahvenin yağıdır.
Daha sert kahve sevenler için metal filtre daha iyidir. Ama yumuşak aromalı olsun, yöresel kahvelerdeki notaları ayırt edeyim diyorsanız bu sefer kağıt filtreler işin içine giriyor ve çeşitli farklı demleme yöntemleri ile buna uygun demleme teknikleri ve reçeteleri.
Bunun yanında bulanıklık ve berraklık da cabası tabi. Ayrıca kalın çekim ince çekim farkları da aynı iki filtrede. Fakat diğer önemli bir fark ise, metal filtrelerin gözenekleri kağıt kadar ince olamadığı için su akış oranı daha fazladır, daha doğrusu su hızlı akar, bu da standart çekimde ve gramajda kağıt v60 'a göre daha yumuşak sulu bir içim sunacaktır. Tavsiyem metal filtrelerde koyu kavrulmuş çekirdek, kağıt filtrelerde orta kavrulmuş çekirdek olacaktır.
Bu arada iyi demlenmiş kahvenin tadı soğudukça oturur. 85 derece benim bildiğim kadarıyla bir kahve için fazla, içilebilir bir sıcaklık ama bu sıcaklıkta tutmaya devam ederse hızla acılaşacaktır. Yanık starbucks kahvesinden farkı kalmaz. Kahve 90-85 derece arasında demlenir, 70-60 derecede de içilir bulunlan şehre göre sıcaklar rakıma göre değişecektir. Bunun altına inmeye başladıkça farklı tatlar notalar almaya başlarsınız ama keyifli içim olmaz tabi.
Bir de Sıcak demleyip sonra buz atıp cold brew yaptım diyen işletmeler var. Külliyen yalan bir durum. Cold brew zaten adı üstünde soğuk demleme, kahvenin soğuk suda demlenmesi gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 29 Eylül 2021; 14:51:27 >
-
Bende Rowenta var istedgim tad ve sicakgli veriyor.Cok kaynar değilde direk icileblr sıcaklıkta.Dedginz gibi kaynar olmaz zaten de en azından ılık olmamalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vestel Taze filtre kahve makinesini geçen indirimdeyken satın aldım.
İki hafta oluyor kullanalı. Kahveyi kendisi öğütüyor. Öğütme kalınlığı seçilebiliyo ve en güzeli de ihtiyacı olduğu kadar öğütüyo. Kalın kahve çekirdeği daha taze kaldığı için kahvelerimin ömrü uzadı resmen.
Diğer bi güzel özelliği de zamanlama olması. Mesela yatmadan önce sabaha zamanlıyorum. Yataktan kalkar kalkmaz taze çekilmiş filtre kahvem hazır bi şekilde mis gibi kahve kokusuna uyanıyom
Üçüncü sevdiğim özelliği de su haznesi özelliği oldu. Bazı makinelerde içeceğiniz bardak kadar su koymanız lazım. Bunda öyle değil. Haznesini fulledim mesela 2 fincan seçtim. 2 fincana göre su tüketiyor. Zırt pırt su doldurmakla uğraşmıyorum
Son olarak temizlemesi aşırı kolay. Genel olarak dört dörtlük bi filtre kahve makinesi diyebilirim
-
Forumda sistematik bir Vestel reklamı var gibi duruyor belli kullanıcılar tarafından. Ama yönetimin haberi var mı bilemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X