'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (821. sayfa)

-
-
_____________________________ KIRIK HAYALLERİN KIYISINDA HER GÜN BAŞKA BİRİ İÇİN YAŞAMAK...
-
Birşeyin tadının iyi olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor...Kahve konusunda özellikle Çok Kavrulmuş (Yanma derecesinde ) kahve içen İtalya,Amerika gibi milletler var..Yanmış kahve koyu olur tabi ki, o kömürden geliyor koyuluk :) --Şaka değil bu..Yanmış şeyleri maalesef Yiyecek sektöründe kullanıyorlar...Bilenler bilir Toz şekeri tavada tencerede yakıp, zift haline gelince su ekleyip elde edilen Pekmez rengindeki sıvıya KARAMEL diyorlar..Bunu Simit üzerine pekmek yerine sürüyorlar..Başka yerlerde pastacılık vs kullanılıyor mu bilmiyorum...Biz de yiyoruz farketmeden..Kahvede ise bu yakma kötü negatif şeyleri gidermek, raf ömrünü uzatmak ve sanırım koyu kahve elde etmek için..Çekirdek alınacak ise mutlaka kahverengi az kavrum olmalı..Espresso işi daha sıkıntı zira espresso kahveleri Çok kavrulur..Siyaha yakın :(
Bir de Şu blend,harmanlama denilen şey var..Farklı yöresel kahveleri karıştırıp akıllarınca farklı kahve elde ediyorlar da..her kahvenin kendine has çözülme, aramosı, su ile etkileşimi olur..Sıkıntılı bir durum bana göre..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 10 Ağustos 2021; 21:52:34 >_____________________________
-
S. a arkadaşlar, anneme türk kahvesi almak istiyorum, daha önce bu konuyu görmüştüm aklıma geldi yazayım dedim. Tavsiye edeceginiz Türk kahvesi var mı? Çekilmiş ya da çekirdek fark etmez. Makinemiz yok cezve de yaparız kahveyi :) iyi forumlar
_____________________________ -
A.S. Mehmet Efendi kahvesi dışında kahve arıyorsanız, bizzat denediğim Yemen Mocha kahve (çekirdek deneyin), Türk kahvesine de iyi, çikolata tadında...
Costa rica da güzel...
Koyu kahvesi olan her çekirdekten Türk kahvesi olabilir..Mantıken espresso-Türk kahvesi ince öğütüm, koyu kahve olduğundan espresso çekirdeklerinden Türk kahvesi de olabilir, düşünce tabii ki...Ama dikkat Espresso çekirdekleri çok kavuruyorlar :( sağlık konusunda risk
Çok yerde Türk Kahvesi olarak Blend, harman satıyorlar genelde ve bu sebepten olsa gerek Türk kahve çekirdekleri diğer bölgesel kahveye göre uygun..
Fiyat olarak ta uygun kahve isterseniz Overdose (internette araştırın) Türk kahvesi kardeşime almıştık..
Ama şiddetle Yemen Mocha bulup içmenizi tavsiye ederim farkı göreceksiniz..Öğütülmüş almayın çünkü 30 dakikadır öğütülmüş kahvenin tazelik süresi..Bayatlar..Uygun bir değirmen tavsiye ederim ama espresso Türk kahvesi incelikte öğüten değirmenler pahalı ve piyasada az marka model var..
NOT : Yemenin başka kahveleri varsa da ben Mocha olarak denedim...
Kenya niyeri , Colombia Bella Vista de denenebilir..(Kadıköy Istanbul, Manifesto kahve)
NOT 2: Makineler Türk kahvesini hızlı yapıyor ama kahve çiğ kalıyor..Kısık ateşte uzun sürede (Cezve) yöntemi en idealdir...Türk kahvesinin 3ncü dalga (Yeni nesil) kahve prensibi ile pişirilmesini ES gecin, yani uygulamayın..Ben denedim, veya denemek istedim ağız tadımıza uygun değil..Bu konuda Türk Kahve Şampiyonu bir şahıs var (Manifestoda da çalışıyor idi bir zaman, ismi Koray olabilir) ama kahve yapma şekli ve sonuç biraz farklı, bildiğimiz şeylere ters :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Ağustos 2021; 23:11:25 >_____________________________
-
Pek çok kahve denedim ama Yemen mocha hiç denemedim. Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine (eldeki kahveler bitince) mocha sipariş edeceğim. Yorumlarınız için teşekürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 21 Ağustos 2021; 20:55:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Galaxy A35 5G
Pejo 206 XLine -
quote:
Orijinalden alıntı: istanbul_sA.S. Mehmet Efendi kahvesi dışında kahve arıyorsanız, bizzat denediğim Yemen Mocha kahve (çekirdek deneyin), Türk kahvesine de iyi, çikolata tadında...
Costa rica da güzel...
Koyu kahvesi olan her çekirdekten Türk kahvesi olabilir..Mantıken espresso-Türk kahvesi ince öğütüm, koyu kahve olduğundan espresso çekirdeklerinden Türk kahvesi de olabilir, düşünce tabii ki...Ama dikkat Espresso çekirdekleri çok kavuruyorlar :( sağlık konusunda risk
Çok yerde Türk Kahvesi olarak Blend, harman satıyorlar genelde ve bu sebepten olsa gerek Türk kahve çekirdekleri diğer bölgesel kahveye göre uygun..
Fiyat olarak ta uygun kahve isterseniz Overdose (internette araştırın) Türk kahvesi kardeşime almıştık..
Ama şiddetle Yemen Mocha bulup içmenizi tavsiye ederim farkı göreceksiniz..Öğütülmüş almayın çünkü 30 dakikadır öğütülmüş kahvenin tazelik süresi..Bayatlar..Uygun bir değirmen tavsiye ederim ama espresso Türk kahvesi incelikte öğüten değirmenler pahalı ve piyasada az marka model var..
NOT : Yemenin başka kahveleri varsa da ben Mocha olarak denedim...
Kenya niyeri , Colombia Bella Vista de denenebilir..(Kadıköy Istanbul, Manifesto kahve)
NOT 2: Makineler Türk kahvesini hızlı yapıyor ama kahve çiğ kalıyor..Kısık ateşte uzun sürede (Cezve) yöntemi en idealdir...Türk kahvesinin 3ncü dalga (Yeni nesil) kahve prensibi ile pişirilmesini ES gecin, yani uygulamayın..Ben denedim, veya denemek istedim ağız tadımıza uygun değil..Bu konuda Türk Kahve Şampiyonu bir şahıs var (Manifestoda da çalışıyor idi bir zaman, ismi Koray olabilir) ama kahve yapma şekli ve sonuç biraz farklı, bildiğimiz şeylere ters :)
Koray Bey'in Kahvenin Sesi ile Türk kahvesi röportajı var. Kendisinin izniyle yazıya dökmüştüm, bu konuda ilerlemek isteyenler mutlaka okusunlar derim.
kahveler.net : kahve forumu
Türk Kahvesi - Koray Erdoğdu (kahvenin Sesi Röportajı)https://kahveler.net/kahve/4735-turk-kahvesi-koray-erdogdu-kahvenin-sesi-roportaji.html/_____________________________
-
muhteşem bir yazı türk kahvesi ile ilgili ne çok yanlışımız varmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 22 Ağustos 2021; 10:55:56 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: istanbul_sŞu Sanalbaharat sitesinden kesin ve kesin uzak durun..Ancak ekonomik olarak ucız kahve olsun diyenlerin tercih edebileceği yerdir..Eski mesajlarımda bir zamanlar il il Kahve alınabilecek yerleri listelemiştim Tabi kendi gözünüzle görmeniz lazım..
her zaman diyorum Kahvede Çekirdek olarak alacaksanız kesinlikle Filtre için Orta kavrum ŞART..Genelde çok kavurup kahveyi yakıyorlar..Sebebi de malum, hem koyu olsun hem raf ömrü uzun olsun hem kusurlar kapansın...
Türkiyede Kahve işinde öncülük eden Şerif Hocayı tavsiye Coffetopia,Kahvefabrikası ediyorum diğerlerini de araştırırnız
3ncü dalga kahveciler moda oldu..İstanbulda olanlar bilir çok yerde var ama..Ticaret denilen şey dükkana kavurma makinesi koyan bile kahveyi kavuruyor anlamına gelmiyor..Herşeyde olduğu gibi Kahve Kavurucular da çoğaldı..Kalite var mı tartışılır
NOT:Istanbul Balıık pazarı sonu çiya yanı Manifesto (İnternet sitesi e var) kavurma oranları güzel, kahveleri güzel...60-100 gram farklı kahveler veriyorlardı..Tavsiye ederim
Alıntıları GösterNiye yakıp kavursunla ? Aldığım kahvelerden son derece memnunum ben. City/full city üzerine çıkmam kavurmada. Genelde city alıyorum. Gayet memnunum.
Önceden kafeingodan alıyodum bir tık daha kaliteli ama pahalı. Aradaki fiyat farkı kadar kalitesi yok o yüzden sanalbaharat devam.
https://overdosecoffee.com/urun/yemen-mocha-mattari-organik-250gr
75 TL
https://www.kahve.com/urun/moliendo-yemen-mocha-yoresel-kahve-250-gr
44 TL
75 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 30 Ağustos 2021; 10:53:19 >_____________________________ Galaxy A35 5G
Pejo 206 XLine
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mustakil_YazarMerhaba Kahve Dostları
Yemen Mocha için nerden alışverişi tavsiye edersiniz ?
https://overdosecoffee.com/urun/yemen-mocha-mattari-organik-250gr
75 TL
https://www.kahve.com/urun/moliendo-yemen-mocha-yoresel-kahve-250-gr
44 TL
75 TL
Neden öyle şartladın kendini ? Kahvede aradığın aromalar nedir onu söylesen daha iyi yardımcı oluruz.
Ben mesela düşük asidite, fındık kakao odunsu notalar severim. O yüzden genellikle costa rica ve nicaragua kullanıyorum. Mocha yaptığım için arada guatemala da iyi oluyor, sert içim olarak. Sütle yumuşadığı için güzel oluyor ama guatemalayı full city plus ayarında kavuruyolar genelde o yüzden almıyorum. Fazla kavrulmuş ürünlerde akrilamid kimyasalı açığa çıkıyor ve kanserojen. O yüzden şu sıralar nicaragua tüketiyorum, sanalbaharat.comdan alıyorum kilosu 75-80 liraydı diye hatırlıyorum.
Bu konuda bilgisi olan, tavsiyesi olan var mı onu sordum.
_____________________________ Galaxy A35 5G
Pejo 206 XLine -
Merhaba arkadaşlar, tek başıma yaşıyorum. İş yerinde filtre kahve tüketiyorum. Evde de tüketmek için makine almak istiyorum bütçem pek yok bu bağlam da f/p önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Satınalma maliyeti düşük ve kullanım maliyeti sıfır olan french presi düşünebilirsiniz. French pres bütçe dostudur.
Filtre kahve makinesi ile kullanımda sürekli kağıt filtre masrafı olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İNSANLAR DA PARA GİBİDİR, IŞIĞA TUTUN, İÇİNDE ATATÜRK YOKSA SAHTEDİR!
ARACINA GÜRÜLTÜLÜ EGZOS TAKANLARA BURDAN SESLENİYORUM; O EGZOS SESİ İLE RAHATSIZ EDİYORSUNUZ, HEMEN SÖKTÜRÜN! SÖKTÜRMEYENLERE BELÂ OKUYORUM, BENDEN GÜNAH GİTTİ... -
İsyerinde philips filtre kahve makinesi kullaniyoruz (gecen yil 330 TL ye almıştık) memnunuz.
Evde Frencpres 'le kullanıyorum.
3. Yontem olarak evde bulunan Ariete marka espresso makineme (portafolyoya) bazen filtre çekilmiş kahve koyuyorum kremalı güzel bi kahve elde ediyorum.
Filtre kahvede en ekonomik demleme yöntemi Frencpres'tir. Ucuzunu alma sakın. Kaliteli-borosilikat camlı, 350 ml (30-60 TL arası) tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 5 Eylül 2021; 0:10:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Galaxy A35 5G
Pejo 206 XLine -
işin ustalarına sorayım, arçelik telve türk kahvesi için kalitesi malum.
benim bildiğim bu beko ile arçelik birebir aynı ürünler fakat altus ve grundig de artık bunların ve görünüşte, özellikleri malzemeleri vs hep aynı ürünler var.
şimdi birinin fiyatı 1800 civarıyken birisi 1100 civarına oluyor. yani herşey aynı ise gerçekten iç malzeme, kullanılan kablolar iletkenler artık ne bileyim herşey aynıysa bu fiyat farkı sadece marka farkı mı?
bunu tüketiciler olarak anlamamız gerçekten imkansıza yakın, teknik servis tecrübesi yada bir çalışan tecrübesi ile ancak bilgi sahibi olabiliriz yada forumda bu konuda bilgisi olan kimse varsa.
buradan gelen yanıta göre karar vereceğiz artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben de sizinle aynı bilgiye sahibim.
Bunların hepsi aynı fabrikada üretiliyor.
Arçelik= Türkiye
Beko= İhracat
Grundig=Hem Türkiye hem yurtdışı
Altus= Arçeliğin alt markası. Tasarım dili bir miktar Arçeliğin gerisinde. Müşteri memnuniyetini bozmayacak şekilde bazı malzemelerin kalitesi Arçeliğe göre düşük.
(Örnek: Butonlarda kullanılan plastik, Ürünlerin altlarında sırf ağırlık için bulunan metal parçalar, bazı yerlerde kabloların en dış kauçuk-yan sanayi malzemeleri gibi)
Türk Kahvesi konusunda Telve'nin başarısına en yakın tadı; Kahve Dünyasında 2 sene evel 150 TL ye satılan elektrikli cezve ile yakalarsınız. Aldım kullandım. Misafirlerim de çok memnun kaldılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 5 Eylül 2021; 10:36:52 >_____________________________ Galaxy A35 5G
Pejo 206 XLine
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X