Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sagolun. Bakalim bu ay oradan almak istiyorum kahve nasilmis bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iempufy kullanıcısına yanıt
    Endüstriyel espresso makineleri ile aynı standartları kullanıyor olması ve zamanında Türkiye pazarında ilgisizlik nedeniyle elde kalıp satılmadığı için çok ucuz olması.

Bu makine aslında gaggia evolution modelinin birebir aynısı. Artık aktif satışı olmayan bir makine. Gaggia firmasının evolutiona denk güncel modeli olan gaggia classic 330 euroya satılıyor yurtdışında.

Yurtiçinde bunun bir tık üstüne çıkmaya kalkarsanız 3 bin liralara çıkmanız gerekiyor.

Arkadaşınızın fiyatı çok iyi. Almazsanız ben talibim iletirseniz.

Değirmen olarak kg 79 yerine Sözen el değirmeni ya da bütçeniz varsa yurtdışından 700-800 liralara bir elektrikli değirmen tavsiye ederim. Tabi bütçe varsa değirmene her zaman daha fazla verebilirsiniz.

• Değirmen arayışında olanlar için bende birşeyler söylemek istiyorum özellikle espresso için f/p oranında en iyi değirmen bana görede sözendir, elektrikli öğütücü arayanlar yada sözenden sonra elektrikli değirmene geçmek isteyenler için ben arayışlarına 2.el ticari değirmenlerede bakmalarını öneririm tabikide çok yoğun kullanılıp hurdaya ayrılmışlardan bahsetmiyorum (gerçi bu değirmenlerin 20 sene faal olarak çalışanlarıda var olduğunu okumuştum) iş yapmayan kapatılan kafeler oluyor buradan çıkan bir değirmene bende ulaşmıştım letgo üzerinden 250tl gibi bir fiyata almıştım 3 ay önce, yenisinin 1000$ civarı olduğunu düşünürsek gayet makul bir fiyat , tabikide bu değirmenlerin riskleri var aşınmış değirmen bıçakları yada ömrü azalmış motorları olabilir , ama bence her türlü ticari değirmenlerin ölüsü bile hario,sözen gibi göbek mili oynayan değirmenlere rahmet okutur. çok komik fiyatlara 2.el mazzer değirmenler satılıyor bence ihtiyacı olanlar takip etsinler
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Starbucks dan çekirdek alsak paket çekerlermi french pres için

• quote:

Orijinalden alıntı: travegostar

Starbucks dan çekirdek alsak paket çekerlermi french pres için

Evet, hiç sorun olmaz.

• @baristatales hocama katılıyorum.Öyle kg79 ile ömür tüketmeyin.Mod modifikasyon işine hiç girmeyin.Elinizde kalır.Ben bir daha tane modifikasyon sırasında patlattım bundan elimde kaldı.Amaç modifiye edip shot almaktı düzgün olmadı.Kesinlikle düzgün bir cihaz değil.Sağlam değil.O plastik dişliyi kırdığınızda geçmiş olsun.O parça hiçbir yerde yok.Sonrasında bir sözen aldım o dönem beni idare etti.Bakın bunlar hep tecrübe ile sabit.Sözenin akabinde aldığım hario mini ise hiç girmiyorum o konuya ömür törpüsü.Yarıdan fazla toz.Ortadaki aks bir sağa bir sola gidip geliyor.Homojen öğüttüm imkansız.

Gidin letgodan ikinci elden düzgün bir değirmen alın.Dislilerin durumuna bakın.

Zaten bu önemsemeyip ucuz diyip aldığımız ekipman elimizde patlıyor.Bunlar günlük o anlık sorunları çözer.Size uzun vadede bir şey kazandırmaz.Biz hata ettik siz etmeyin maksat o.Tabi pahalı kalitelidir gibi bir anlayışım yok.Ucuz ve iyi olanı bulmak kahve işinde önemli.Kalitesiz malların pahalı reklamları etkisinde hiçbir zaman kalmayın.Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iempufy

quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Arçekil kullanana biri olarak delongilerden daha iyi kahve edersiniz ayarını tutturursanız. K79 ile kullananlar vardı onlar daha iyi bilgi verebilir.

Arçeliğin bu modelinin ne gibi bir artısı var acaba neden bukadar çok tutuldu.

Cidden böyle.Arçelik'İn başka modeli "kahve makinesi" böyle tutuldu mu bilmiyorum ama bu model bitti 2-3 kere görmüşümdür ancak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karaca Emsan kahve makinesi almıştım Ocak aylarında iade ettim güç bela.Delonghi bir modeli 210 falandı sanırım almıştım arkadaştan denemek için ama daha iyisi de olabilir diyorum.Bana adam gibi kahve makinesi şart artık.Sadece filtre kahve makinesi olması şart değil ama genelde hep filtre içerim.Espresso da olursa iyi olur

• kg79 a çakıp duruyor herkes de, arkadaş kaç kişi 1000 tl nin üzerine çıkıp değirmen alabilir. Sabah işe giderken bir espresso vurmak için de sözen yada başka bir el değirmeni ile kır kır kır uğraşmak akıl karı değil. KG79 burr yani dişli değirmen kullanan, hem miktar hemde incelik ayarı olan en ucuz elektrikli değirmen. modifiyesi ise hiç zor bir iş değil. incelik ayar dişlisi üzerindeki küçücük bir plastik tırnağı yan keski ile kesince, engel kalkıyor ve sonsuz dönüşlü hale geliyor. Sadece burada dikkat gerekiyor espresso ayarı için sıfırlamadan sonra daha fazla sıkarsanız değirmen dişlileri fazla sıkışacağı için motoru zorlarsınız yada yakarsınız.
    2013 de almıştım tam hatırlamıyorum, bir iki sene sonra da modifiye ettim hala evde kullanıyorum. Bi gün sayısalı tutturur da kahve bütçem değişebilirse alırım süper bir değirmen bir de onu kahve ekipmanlarına, "boşanma sebebi olmadan" ekleyebileceğim koca mutfağı olan bir ev, bana tabiikide uyar.

Ama o zamana kadar KG79 kraldır kraaaaal.

• Bir de kesinlikle vede kesinlikle:
    < Bu ileti 'DH Mobil Uygulama BETA'sından atılMADI. Laptoptan masaüstü sürümü ile gönderildiiiiii Adminllllleeeeeer>

• Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Super jolly mi o hocam, bedavaya almışsınız ben sıfırına baya para vermiştim.

Şikayet ettiğimden değil de, malum dolar euro aldı başını gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 12 Mart 2018; 12:53:32 >
  • berke_han kullanıcısına yanıt
    Geç oldu hocam da siz kahve ile aldıysanız o hazır halde olabilir, ayrıca zipli valfli 250gr poşet alan olursa bilgisi olsun sıcak pres gerekiyormuş.

Mustafa bey'e sorduktan sonra ütü ile deneyerek çözdüm olayı, paketler iyi dediğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 12 Mart 2018; 12:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

kg79 a çakıp duruyor herkes de, arkadaş kaç kişi 1000 tl nin üzerine çıkıp değirmen alabilir. Sabah işe giderken bir espresso vurmak için de sözen yada başka bir el değirmeni ile kır kır kır uğraşmak akıl karı değil. KG79 burr yani dişli değirmen kullanan, hem miktar hemde incelik ayarı olan en ucuz elektrikli değirmen. modifiyesi ise hiç zor bir iş değil. incelik ayar dişlisi üzerindeki küçücük bir plastik tırnağı yan keski ile kesince, engel kalkıyor ve sonsuz dönüşlü hale geliyor. Sadece burada dikkat gerekiyor espresso ayarı için sıfırlamadan sonra daha fazla sıkarsanız değirmen dişlileri fazla sıkışacağı için motoru zorlarsınız yada yakarsınız.
    2013 de almıştım tam hatırlamıyorum, bir iki sene sonra da modifiye ettim hala evde kullanıyorum. Bi gün sayısalı tutturur da kahve bütçem değişebilirse alırım süper bir değirmen bir de onu kahve ekipmanlarına, "boşanma sebebi olmadan" ekleyebileceğim koca mutfağı olan bir ev, bana tabiikide uyar.

KG79 iyi bir öğütücü değil, çok toz bırakıyor. Dış malzemesi gösterişli, ona laf yok. Daha iyisinin çok para vermeden alınabileceğini 2. el Severin KM 3873 alınca anladım. Severin'in dış malzeme kalitesi daha dandik ama içindeki dişliler daha başarılı, homojen öğütüyor ve daha az toz bırakıyor.

• Kaliteli ogutucu gercekten masrafli ve sorun sanırım . Netten aldiginiz kahveler, yakininizdaki butik bir cafe ile anlasip makul bir fiyata cektirilebilir bence. 250 gr icin 1-1.5 tl verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 13 Mart 2018; 11:44:21 >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Hali hazirda ogutulmus alabiliyorsun. Orda cektirsen de ogutuldukten sonra zaten bayatlamaya basliyor kahve. Aromalar birkac saate kaybolur iyice.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

kg79 a çakıp duruyor herkes de, arkadaş kaç kişi 1000 tl nin üzerine çıkıp değirmen alabilir. Sabah işe giderken bir espresso vurmak için de sözen yada başka bir el değirmeni ile kır kır kır uğraşmak akıl karı değil. KG79 burr yani dişli değirmen kullanan, hem miktar hemde incelik ayarı olan en ucuz elektrikli değirmen. modifiyesi ise hiç zor bir iş değil. incelik ayar dişlisi üzerindeki küçücük bir plastik tırnağı yan keski ile kesince, engel kalkıyor ve sonsuz dönüşlü hale geliyor. Sadece burada dikkat gerekiyor espresso ayarı için sıfırlamadan sonra daha fazla sıkarsanız değirmen dişlileri fazla sıkışacağı için motoru zorlarsınız yada yakarsınız.

Hocam lafı ağzımdan almışsınız. Tamam bu iş keyif işi ve her zaman daha iyisi de vardır ama Kg79 bence de kötü bir makine değil. Hem fiyatı hem de performansı güzel.
    Açıkçası ben bırakın modifiye etmeyi, espresso için 2. kademede çekiyorum çekirdekleri. Espresso makinemin düğmesine basıp da hazır olana kadar 2 kişilik kahvemi çekmiş oluyor bir kaç saniye içinde. Taze taze tüketiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 13 Mart 2018; 14:1:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Hali hazirda ogutulmus alabiliyorsun. Orda cektirsen de ogutuldukten sonra zaten bayatlamaya basliyor kahve. Aromalar birkac saate kaybolur iyice.

İşte ben de diyorum ki, cafe ile anlasip kucuk kucuk cektirilebilir. Gunluk dozlarda buzlukta saklanabilir. 3-4 gunde bir yenisi çektirilir. Cafelerin makinaları profesyonel. Guzel ceker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 13 Mart 2018; 17:18:15 >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Yinede tazelik gider. Disarda turk kahvesi cektiriyorum eve gelene kadar kokusu gidiyor mesela. Size kalmis tabiki.

• seffa S kullanıcısına yanıt
    hocam sözen alın ,profesyonel makinalar gibi olmasada en azından taze taze içersiniz kahvenizi

• Hocam benim ogutucum var arkadas icin yazmistim onu

• 
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.