Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (638. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 636637638639640
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: daniel_wellington

Granül kahve kimyasaldır, suda çözünebilsin diye birçok işlemden geçer. Gerçek yani çekirdek kahve suda çözünmez, posası kalır, doğaldır, granüle göre tadı çok daha iyidir.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: SirChaos

french press için tavsiye ettiğiniz çekirdekler varmı.En son sanalbaharattan santos arabica denedim etiyopya sidamo nasıldır.French press için açık kavrum mu alınmalı yoksa normal kavrum mu?

Etiyopya Sidamo'yu 2 yılı aşkındır alıyorum o siteden. Espressoda mükemmel, fp için daha önceki denemelerim olumluydu. Gövdeli ve meyvemsi bir tat profili var. Yalnız son aldığım açık olmasın dedim, yanık geldi ama hemen değişim yapıldı.
    Bu tür durumlarda firma sahibi Mustafa Bey ile doğrudan mail yoluyla iletişime geçin (sitede var adresi) sorununuzu hemen çözecektir. Hatta tazelik ve stok bilgisi de verir.

Bende site üzerindeki iletişim formundan yazdım bir saat geçmeden cevapladı. Bugün kavrulmuş olan Uganda'dan sipariş ettim.

• Sanalbaharat.com dan kahve önerebilir misiniz?Etiyopya sidamo ile santos arabica arasında kaldım,başka önerilere de açığım.
  • Arkadaşlar sanalbaharat zipli valfli poşet alıp kullanan var mı acaba, aldım ancak bunun zip işlevi nasıl oluyor çözemedim. Normalde içinin ağız tarafinda birbirine geçen kısımlar oluyor da bunda tek tarafında var o, bilen varsa açıklayabilirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozark

Sanalbaharat.com dan kahve önerebilir misiniz?Etiyopya sidamo ile santos arabica arasında kaldım,başka önerilere de açığım.

sanalbaharattan en son santos almıştım standart kavrum french press ile çikolatamsı tadları aldım tabi demleme metodları ve kavrum tipi ile farklı tadlar alınabilir .Şimdi farklılık olsun diye Etiyopya sidoma sipariş ettim yarın elimde olacak deneyimlerimi yazarım.
  • Herkese merhaba :) Sizlerin sayesinde 2 sene önce nescafe ve türevlerini bırakıp french press demlemeye başladım ve o günden bugüne kadar günde her gün 20-40 gram arası kahve tükettim.Çekirdekleri hep Starbuckstan aldım çünkü ulaşımım çok kolay ve fiyatı makuldü.Şuan da Kıbrısta okuyorum ve burada Starbucks olmadığı için büyük sıkıntı çekiyorum.Buraya gelmeden önce 3-4 paket alıp geldim fakat kısa sürede tükendi.Starbucksta iyice pahalı olmaya başladığı için daha uygun fiyatlı kahve arayışı içerisindeyim. French Press için hangi markayı önerirsiniz?Kıbrısa teslimat yapan firmalar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihgh3

Arkadaşlar sanalbaharat zipli valfli poşet alıp kullanan var mı acaba, aldım ancak bunun zip işlevi nasıl oluyor çözemedim. Normalde içinin ağız tarafinda birbirine geçen kısımlar oluyor da bunda tek tarafında var o, bilen varsa açıklayabilirse sevinirim.

Ben aldım bugün geldi. zip işlevi yandan açılır şekilde yapılmış, paketler kaliteli tekrar tekrar uzun süre kullanılır gibi geldi bana
  • Bu zipli poşet nedir nasıl kullanılır anlatmak isteyen üstadlardan rica olunur

• quote:

Orijinalden alıntı: travegostar

Bu zipli poşet nedir nasıl kullanılır anlatmak isteyen üstadlardan rica olunur

Sanalbaharat'ın yeni ambalaj yapısını diyorsanız biraz farklılar ve ben de ilk kullanımda bocaladım. Yan tarafından kulakçığı çekip açmak gerekiyor ve zip yapısı yanda duruyor. Bana iyi kapanmıyor gibi geldi ama sorun da yaşamadım açıkçası. Bu yeni ambalajlarda yukarıdaki parçayı kesip atma olayını yapmamak gerekiyor.
  • quote:

quote:

Sanalbaharat.com dan kahve önerebilir misiniz?Etiyopya sidamo ile santos arabica arasında kaldım,başka önerilere de açığım.

sanalbaharattan en son santos almıştım standart kavrum french press ile çikolatamsı tadları aldım tabi demleme metodları ve kavrum tipi ile farklı tadlar alınabilir .Şimdi farklılık olsun diye Etiyopya sidoma sipariş ettim yarın elimde olacak deneyimlerimi yazarım.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sözen değirmen aldım ama ayarı yapamadım bir türlü.Nasıl ayarlarsam ayarlayayım sanki hep aynı öğütüyor.Vidayı aşağıya takınca mı ince oluyor yukarıya takınca mı?Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim ayar konusunda.

• quote:

quote:

quote:

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sözen değirmen aldım ama ayarı yapamadım bir türlü.Nasıl ayarlarsam ayarlayayım sanki hep aynı öğütüyor.Vidayı aşağıya takınca mı ince oluyor yukarıya takınca mı?Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim ayar konusunda.

Hocam bende de Sözen var ama küçük boy idi en fazla filtre kahve ayarında çekiyordu.Bende alttaki hazneyi vurarak eğdim bu sefer ince ayara gelmedi.Ben sadece french press te kullandığım için sorun değil başka ayarlarda da kullanacaksanız ellemeyin.Vidayı sıkınca ince öğütür vidayı sökünce en kalın şekilde öğütür.

• Ozark kullanıcısına yanıt
    Vidayi gevşettikçe kalınlaşır. Sıktıkça incelir. Ancak eğer Sözen süper boy değil de daha küçük boylardan aldıysanız bunlarla sadece Türk kahvesi ve zorlarsanız filtre boyutu olur. Bir de bu boylarla kahve öğütmek oldukça yorucu ve uzun sürüyor

• Comandante aldım arkadaşlar sorusu olan yazabilir
  • Yumuşak içimli kahve olarak ne önerirsiniz ? Şu nescafe gold çıkmış yeni pakette 10 defa kahve taneleri çekilmiş deniliyor. Birde nescafe yerine bazen içmek için filtre kahve olarak kocatepe mehmet efendinin olanını kullanıyorum.
  • Uygun fiyatlı kahve makinesi ve kahve önerir misiniz?

Starbucks'da ki white chocolate mocha hoşuma gidiyor. O tarz bir kahve önerisi ve normal sabah uyandığımızda içmelik kahve önerisi isteyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Yumuşak içimli kahve olarak ne önerirsiniz ? Şu nescafe gold çıkmış yeni pakette 10 defa kahve taneleri çekilmiş deniliyor. Birde nescafe yerine bazen içmek için filtre kahve olarak kocatepe mehmet efendinin olanını kullanıyorum.

Eski bir Granür Kahve yeni Filtre Kahve içicisi olarak Benim tecrübem, granür olarak en hafif sırası ile

Tchibo Feine Milde (Mavi kavanoz)

Jacop Monarch (Yeşil Paket)

Bunlardan sonra Nescafe gold vs içilmiyor

Ama çay tadında çok hafif olsun derseniz Nescafe Kafeinsiz bir model ama hangisi hatırlamıyorum

**Jacopun küçük tek kullanımlık paketleri, 300 gr lık ekonomik paketleri deneyebilirsiniz..
    *Tchiboda sanırım Black/White olanın tek kullanımlık paketi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Şubat 2018; 17:11:55 >

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Kahve makinalarından Tek Kişilik kahve pek olmuyor..makinalar ile çok kişi için kahve yapmak gerek..

Tek kişi için :

Moka Pot (Çelik olan tercih)
    French Press
    Aero Press
    Chemex
    Hario
    ..
    ..
    gibi araçlara gerek var...

Starbucktaki kahve örneğine göre Full Otomatik Makina bakmanız lazım ki onlar pahalı..

makineler ile ancak Espresso,capiçino,latte..vs şeyler hazırlanır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: abasba

Comandante aldım arkadaşlar sorusu olan yazabilir

Malzeme kalitesi , kullanım kolaylığı , öğütüm kalitesi nasıl birde çekilen kahve örnekleri atarsanız fena olmaz son olarak nereden aldınız?
  • bekemyigit B kullanıcısına yanıt
    Ben de kullanıyorum. Bir ve ya iki kişi için yeterli. Yer de kaplamıyor

• Selamlar kahve sever arkadaşlar, sert ve aromalı kahve içmeyi seviyorum, genelde fitre kahve makinasından demliyorum bazen de hario v60 ile.
    Tavsiye edebileceğiniz kahvelere ihtiyacım var denemek istiyorum.
    Bazı aldığım kahveler çok hafif kalıyor sürekli deneyip yanılmak istemiyorum (zaten Bir hayli kez bunu yaptım)
    en son aldığım Colombia Medellin ve Costa Rica Tarrazu de bu şekilde hafif geldi bana
  • 
Sayfa: önceki 636637638639640
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.