Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (636. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 634635636637638
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Granür kahve içerim diyorsanız Jacop Monarch üstüne tanımam..Uzun yıllar bundan başka şey içemedim..

**Şimdi French Press kullanıyorum

Tchibonun feine mildesi..Daha hafif ama güzeldir.

Nescafe Gold bunların yanına yaklaşamaz :)

Son kahve French press için begendim

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Şubat 2018; 17:24:36 >

• ogoksel O kullanıcısına yanıt
    hocam Süt ve UHT işlemleri ile de ilgili farklı sakıncalar var, ama burada yazıp zihinleri bulandırmayalım :)

Bilmemek Erdemdir demişler, ne kadar az bilirsek o kadar rahat ederiz Gıda konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Şubat 2018; 17:55:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

hocam Süt ve UHT işlemleri ile de ilgili farklı sakıncalar var, ama burada yazıp zihinleri bulandırmayalım :)

Bilmemek Erdemdir demişler, ne kadar az bilirsek o kadar rahat ederiz Gıda konusunda

Keşke alternatifimiz olsa ama açık sütlerde de kontrol olmadığı için başka riskler ve hileler var. Elimizdekine razı olacağız ....
  • Günlük süt kullanıyorum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Günlük süt kullanıyorum ben.

Bildiğiniz, açıkta satılan süt olmadıkça pakete giren herşey şüpheli..

Markette Günlük süt diye satılan şeylere bakıyorum onların da Son Kullanma tarihleri ileri tarih..Nasıl günlük oluyor ..
  • Parça parça düzelteyim elimden geldiğince ;

1. Espresso için doğru basınç 9 bar'dır. Fazlası pazarlama oyunudur. 15 bar yazan makinelerin çoğu espresso grup başlığına aslında 15 bar vermez, o basınç gücünü süt köpürtme için kullanır. 9 bardan fazla basınçla yapılan espresso kötü bir tat sunar.

4. Uygun ekipman, iyi kahve ve biraz pratik yeterli manual espresso için

5. Eklemek gerekli, çok iyi bir değirmen şart. Taze kavrulmuş kahve tartışmasından bağımsız, günler önce öğütülmüş bir kahve ile iyi bir espresso mümkün değil.

6. İyi espresso, hele hele ortaya konulan İtalya seviyesi ise, otomatik makinelerle bu gerçekten imkansıza yakın

• Uzun bi süre ara vermiştim kahve işine. Tekrar filtre vs alarak başlayayım dedim. Farklı tatları denemek için kafeingo dan 4lü paket yaptım. Colombia Medellin Supremo Felice ile başladık dün. Ancak nedendir bilmiyorum açıklamasında yazanla ile uyuşmayan bi tadı var. Açıklama: Orta gövdeli, dengeli ve yumuşak içime sahiptir. Meyve, karamel ve kakao notalarıyla ağızda güzel bir tat bırakır. (Roast: Full City)
    Kötü değil ama çok düz. Dengeli ve yumuşak kısmını karşılıyor olabilir ama tat kısmının alakası yok. Bu aldığım yerden mi kaynaklı, yoksa bu kahve hep mi böyle? Taze çekilmiş olarak geldi, en azından kutuda yazan o. Tchibo ve kafeingo haricinde nereden kahve alabilirim internetten ?
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aynı konudan şikayetçi benim gibi çok kişi var sanırım.

Şu linkteki deneme seti ilgimi çekti, fiyat ta uygun..

kahhve.com
    KahhveCom - Kahhve Tanışma Seti | KahhveCom
    https://kahhve.com/kahhvecom-tanisma-seti-kahveler

Aslında 2 bardaklık 15-20 gramlık deneme paketleri satsalar üzerine Kahvenin Cinsini yazan, parası ile alıp deneyip, işte bu dediğimizi alsak süper olur..

100 - 200 gram gibi alınca begenilmezse çöp

• Khiron K kullanıcısına yanıt
    Makina veya French press mi kullanıyorsunuz?

Makina ise en az 4 kişilik kahve yapmazsanız kıvam pek olmuyor

French press için, Filtre kahve deneyin -öğütüm filtre kahve olarak-

Aldığınız kahveye göre de değişiyor, ben 2 farklı kahve aldığımda Tchibodan (french press çektirdim) biri çiğ geldi tadı, diğeri ise çok sulu..

Şimdi Tchibodan feine Milde Filtre için çekilmiş vakumlu paket kullanıyorum, kahveye benzedi :)

Yanılıyor olabilirim ama kahve işinde farklı denemeler yapmak gerek
  • Ofiste günde 1 kahve icmek icin bu makina nasil olur üstadlar?

GittiGidiyor
    Goldmaster Gm-7331 Zinde Kahve Makinesi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/goldmaster-gm-7331-zinde-filtre-kahve-makinesi-330546279

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Makina veya French press mi kullanıyorsunuz?

Makina ise en az 4 kişilik kahve yapmazsanız kıvam pek olmuyor

French press için, Filtre kahve deneyin -öğütüm filtre kahve olarak-

Aldığınız kahveye göre de değişiyor, ben 2 farklı kahve aldığımda Tchibodan (french press çektirdim) biri çiğ geldi tadı, diğeri ise çok sulu..

Şimdi Tchibodan feine Milde Filtre için çekilmiş vakumlu paket kullanıyorum, kahveye benzedi :)

Yanılıyor olabilirim ama kahve işinde farklı denemeler yapmak gerek

Ne diyosun üstad bu paraya alınabilecek çekirdek depolu öğütmeli bu makinaya

Haberin varmıydı bu makinadan

• Kendim kahve öğütmek için sözen el değirmeni aldım ama aldığım değirmen french press için küçük çekiyordu bende modifiye ederek french press boyutuna uygun hale getirmeye çalıştım(bu sırada baya kahve heba oldu).Elimde daha önceden sanal baharattan aldığım , french press için çekilmiş kahve ile kıyasladığımda bardakta daha az tortu bıraktı ama tat olarak çok iyi değildi, bunda da elimdeki thcibodan aldığım bayat çekirdeğin etkisi büyük sizce resimdeki boyutta kahveler french press için yeterlimi soldaki kendi çektiğim sağdaki ise kahvecinin çektiği çekirdek.

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Birisinin yorumu, hızlı demlediğinden az kahve ile tadı olmuyor demiş..

Bu tarz makineler ile 4-6-8 gibi çok kişi için kahve hazırlanabilir, 1-2 kişilik kahvelerde akan su kahvenin tadını tam veremez..

Böyle bir makine yerine bir adet öğütücü (Seramik bıçaklı olanlar tavsiye ediliyor) ve Filtre kahve makinası alırsanız istediğiniz kahve tarzına göre çekip demlersiniz..

*seramik öğütücülere örnek detayı incelemeniz lazım**
    www.kahve.com
    Hario Ceramic Slim Kahve Değirmeni
    http://www.kahve.com/Hario-Ceramic-Slim-Kahve-Degirmeni,PR-3910.html

Delonghi,Braun, Bosch, Simens, Philips, Krups vs markalar bana daha iyi geliyor..Biz çaycıyız Avrupalılar ise kahveci..

Homeend , Türk Malı, Index firmasının alt grubu..
    www.homend.com.tr
    Homend Hakkımızda Sayfamıza Hoşgeldiniz
    https://www.homend.com.tr/biz-kimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Şubat 2018; 0:24:29 >

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Ben bir kaç sene önce fakirin değirmenli filtre kahve makinasını aldım ilk denemeden sonra iade ettim. İstanbul bilişim ile tüketici heyeti vb uğraşarak hemde.

Makinadaki sorun şuydu, çekirdeği öğütüp, filtreye döküyor sonra kahveyi demliyor, ancak demleme sırasında oluşan buhar ve nem değirmenin içinde kalan kahve kalıntılarını çamura çeviriyor du. Her kahve den sonra filtresi değirmeni bi saat temizlik çıkıyordu. Bu model de de aynı sorun varmı denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Ofiste günde 1 kahve icmek icin bu makina nasil olur üstadlar?

https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/goldmaster-gm-7331-zinde-filtre-kahve-makinesi-330546279

ben kullanıyorum bir kişi için hayli hayli yeterli ama goldmaster sitesinde daha ucuz ben 72 tl aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bekemyigit

quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Ofiste günde 1 kahve icmek icin bu makina nasil olur üstadlar?

ben kullanıyorum bir kişi için hayli hayli yeterli ama goldmaster sitesinde daha ucuz ben 72 tl aldım.

Cok teşekkürler. Galiba kahve olunca otomatik kapanma yokmus, basinda beklemek gerekiyormuş. Öyle mi?

• Buradan
    BKMEXPRESS kodu ile alırsanız 73 TL'ye iniyor
    ilgilenenlere duyurulur
  • SirChaos kullanıcısına yanıt
    sorununuz çekirdeğin bayatlığı ve bayatlığa ilaveten kötü bir çekirdek olması. öğütme boyutunuz yeterli. ama tavsiyem bu kadar büyük öğütmenize gerek yok. kimyasal detayıyla kafa şişirmek istemiyorum. filtre kahve kadar ince öğütüp, şu tarifle denemenizi tavsiye ederim:
    James Hoffmannyoutube
    The Ultimate French Press Technique
    https://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8

maceraya açıksanız, bu tarifi denedikten sonra, karıştırma işlemini suyu döker dökmez yapıp, 6-7 dakika sonra bardağa dökün, bardakta 3-4 dakika bekleyip öyle için. belki o şekilde daha çok sevebilirsiniz.

• Sizce ikinci el kg79 mu mantıklı olacaktır yoksa hario mill skerton mı?
    150₺ bütçem var. Alabileceğim en iyi değirmeni almak istiyorum.

Daha önceden sorulmuşsa affola.
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Evet otomatik kapanma yok yaklaşık 4 dakika demliyor.

• 
Sayfa: önceki 634635636637638
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.