Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (637. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 635636637638639
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sanalbaharattan linkteki kahveyi deneyen oldu mu?Fiyatı uygun

• Kokusu ve aroması yüksek, çok acı olmayan, aromasıyla öne çıkan,espresso için çekirdek kahve önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnyvz -- 17 Şubat 2018; 0:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A4L

Sizce ikinci el kg79 mu mantıklı olacaktır yoksa hario mill skerton mı?
    150₺ bütçem var. Alabileceğim en iyi değirmeni almak istiyorum.

Daha önceden sorulmuşsa affola.

Hangi tür demleme için sordunuz?
    Bu arada diğer arkadaşı kaile almayınız, aklınca dalga geçiyor, trolldür kendisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Bu arada diğer arkadaşı kaile almayınız, aklınca dalga geçiyor, trolldür kendisi.

Bir yerden tanışıyormuyuz senle !

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

Arkadaşlar sanalbaharattan linkteki kahveyi deneyen oldu mu?Fiyatı uygun
    http://www.sanalbaharat.com/urun/santos-fine-cup-arabica-1kg

Ben denedim biraz cikolata aromasi var ama aromasi iyi begenmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Teşekkürler hocam.
    French press için sormuştum ama sözeni dün sipariş geçtim. Artan parayla da kaliteli bi french press + kahve aldım. Umarım üzmez beni.
  • A4L kullanıcısına yanıt
    Sözen, FP için biraz fazla toz yapar ama başlangıç için çok sorun olmaz. Bu işler yavaş yavaş tecrübeyle olur.
    El değirmeni+French press de en mantıklı başlangıçlardandır.

• french press için tavsiye ettiğiniz çekirdekler varmı.En son sanalbaharattan santos arabica denedim etiyopya sidamo nasıldır.French press için açık kavrum mu alınmalı yoksa normal kavrum mu?
  • İş yerinde filtre kahve yapmak için şöyle kağıt filtre alıp deneyen oldu mu? Alıp denemeyi düşünüyorum

m.tr.aliexpress.com
    Online Shop 50 adet/paket Damla kahve filtresi torbası Taşınabilir Asılı Kulak Tarzı Kahve Filtreleri Kağıt Ev Ofis Seyahat Demlemek Kahve Bolsas de te | Aliexpress Mobile - 11.11_Double 11_Singles' Day
    https://m.tr.aliexpress.com/item/32838029929.html?pid=808_0011_0109&spm=a2g0n.search-amp.list.32838029929

• Kağıt filtre ile makinede. 1-2-4 kişilik yaptık. Ancak alabildiğim bit tat yok. Hayal kırıklığı resmen.

• Arkadaşlar makinem hem kağıt hem de tel filtre ile çalışabiliyor tabi bende metal olanı yok. Tat olarak farkeder diyorsanız kağıdı atıp aliex'den metal filtre alayım? Çünkü kahvenin aromasını pek alamıyorum bu halde. Acaba metal filtre farkeder mi?
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    4 Kişilik Kahve az da olsa yoğunluk var ama demek ki daha fazla 8-10 kişilik yapmak gerek..(Makinenin kalitesi de bu kadar demek)

Mantıken french presste kahve 4-5 dakika su ile temas edilip, ondan sonra süzülüyor..makinada ise su hızlıca kahveden geçiyor..kahvenin aromasını alması çok zor..

Makine için ise damlama yöntemi ile yavaş demlemesi lazım makinanın, kağıt filtrenin de suyu az tutup geç bırakması lazım..

Yani french press, chemex karışımı bir makina lazım ki yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Arkadaşlar makinem hem kağıt hem de tel filtre ile çalışabiliyor tabi bende metal olanı yok. Tat olarak farkeder diyorsanız kağıdı atıp aliex'den metal filtre alayım? Çünkü kahvenin aromasını pek alamıyorum bu halde. Acaba metal filtre farkeder mi?

Metalde Altın Filtre tavsiye ediliyor..Ayrıca metal filtrelerin dezavantajı, suya kahve parcası gecirmesi, bu parçaların da kahveyi acılaştırması?

Kağıt kullananların tercihi bu yönde imiş..tabi yorumlar değişebilir

Kağıdın kalitesi, katkı maddesiz olması önemli...

farklı kağıt filtreler ile deneme yapıp fark olup olmadığını anlayabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Arkadaşlar makinem hem kağıt hem de tel filtre ile çalışabiliyor tabi bende metal olanı yok. Tat olarak farkeder diyorsanız kağıdı atıp aliex'den metal filtre alayım? Çünkü kahvenin aromasını pek alamıyorum bu halde. Acaba metal filtre farkeder mi?

Metalde Altın Filtre tavsiye ediliyor..Ayrıca metal filtrelerin dezavantajı, suya kahve parcası gecirmesi, bu parçaların da kahveyi acılaştırması?

Kağıt kullananların tercihi bu yönde imiş..tabi yorumlar değişebilir

Kağıdın kalitesi, katkı maddesiz olması önemli...

farklı kağıt filtreler ile deneme yapıp fark olup olmadığını anlayabilirsiniz..

French pres ile çekirdek lezzeti ne kadar alınabilir bir makina ile kıyaslarsak kaynamış süt ile tüketmede

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Ben Tek kişilik kahvenin ancak French press ve diğer tarz aletler ile (Chemex,Syphon,Aeopress,Hario V60,Moka..) olabilir düşüncesindeyim..

Tek kişilik Kahve makineleri olsa da pek verimli değil..Pahalı Full Otomatik Profesional makineler hariç ki onlar da zaten fiyat yüksek, cafe tarzı yerlerde kullanılıyor

Süt işin içinde ise zaten ona kahve denmez :)

Yani Kaynamış sütte tad yoğun olarak sütte olacağından ona ekleyeceğiniz kahvenin pek etkisi olmaz gibi??

Ama makinede yapılan filtre kahve genel olarak çok iyi olmuyor ancak çok miktarda kahve, yavaş demleme yöntemi varsa o zaman olabilir..

Sütlü kahve için çok fazla kasmaya gerek yok
  • Bu tarz makinelerde Mug/60 -90 dolar gibi..
    www.hamiltonbeach.com
    Coffee Makers - HamiltonBeach.com
    https://www.hamiltonbeach.com/coffee-makers

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
    Kendall Gilesyoutube
    Review of the Hamilton Beach 2-Way Flexbrew Coffeemaker
    https://www.youtube.com/watch?v=asOAuHhGlTo

bestkitchenreviewsyoutube
    Hamilton Beach 49976 Flex brew 2 Way Brewer Programmable Coffee Maker Review
    https://www.youtube.com/watch?v=GqRtR8T8JwY

**Son videodaki ilaveten kapsül bile kullanıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Şubat 2018; 0:21:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SirChaos

french press için tavsiye ettiğiniz çekirdekler varmı.En son sanalbaharattan santos arabica denedim etiyopya sidamo nasıldır.French press için açık kavrum mu alınmalı yoksa normal kavrum mu?

Etiyopya Sidamo'yu 2 yılı aşkındır alıyorum o siteden. Espressoda mükemmel, fp için daha önceki denemelerim olumluydu. Gövdeli ve meyvemsi bir tat profili var. Yalnız son aldığım açık olmasın dedim, yanık geldi ama hemen değişim yapıldı.
    Bu tür durumlarda firma sahibi Mustafa Bey ile doğrudan mail yoluyla iletişime geçin (sitede var adresi) sorununuzu hemen çözecektir. Hatta tazelik ve stok bilgisi de verir.

• Granül kahve ile çekilmiş çekirdek kahve arasındaki fark nedir ?

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Granül kahve kimyasaldır, suda çözünebilsin diye birçok işlemden geçer. Gerçek yani çekirdek kahve suda çözünmez, posası kalır, doğaldır, granüle göre tadı çok daha iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 635636637638639
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.