Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (553. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18.631
Cevap
718
Favori
856.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benzeri ürünlerin amazon'daki yorumlarına bakmanızı öneririm.Fotoğrafla güzel bilgiler verenler var.Ne için kullandıklarını, nerelerde başarılı ya da başarısız olduğunu anlatmışlar.

Orijinalden alıntı: Boxx

Merhabalar,
    Bir kavrulmuş kahve tedarikçi alternatifi olarakhttps://www.boxxcoffee.com/ 'u denemenizi isterim.
    1-2 gün devam edecek %30 indirim kuponu var, kupon kodu "donanim".

kahveyle ilgili her türlü sorularınız için coffee@boxxcoffee.com

kupon kullanılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eyoruk

Merhaba
    Belkı fıkır verebılırsınız dıye yazayım dedım
    Kahve dukkanı acmak ne kadar gercekcı olur ? Yanı bayılık almak değil kahve dukkanı veya onun gıbı dukkanlar da değil
    Kucuk bır dukkan ama farklı .Istanbul da coffee manıfesto var coffee mutang var mesela coffee nutz var bunlar gıbı..
    İşletmecilik için gereklı eğitimleri de alırım gerekırse şöyle ek gelır ıcın ?

Bu sayfada bunu dusunen vsrdır elbet ? Aklından gecırmıs ?

Büyük ihtimal ile bu düşüncemi gerçekleştiriyorum hayırlısı ile. Bu mesajı Temmuz da atmışım.Temmuz ayına kadar büyük adımlar atmış olurum sanırım

Orijinalden alıntı: kbere

bir çok insan taze kahvenin ne olduğundan bile habersiz. aslında iyi bir şey. yoksa talep artar taze kahve fiyatları daha da pahalı olurdu.

Haklısın ben çok az içmişimdir denk gelmiştir taze kahveyi.Çoğu zaman malesef içemiyorsun.

Orijinalden alıntı: Ranchoddas Chanchad

Sanalbaharattan 250 gram kahve aldım, notlara da aldığım kahve yerine ellerindeki kahvelerden 50 şer gram yollamalarını istediğimi belirttim, sağolsunlar güzelce 6 çeşit kahve yollamışlar. Hepsini deneyip en beğendiğimden düzenli olarak sipariş edeceğim buradan. Gayet ilgili ve iyi bir firmaya benziyorlar.

İlk denemeyi Kolombiya Supremo ile yaptım. Sözen değirmen ile öğütüp moka potta yapıyorum. 1 e 3 oranında da süt ekleyip içiyorum.
    Bu kahve sanki biraz ekşi gibi geldi. Tanecik boyutunu büyüttüm, french press in biraz daha ufağı olacak kadar yaptım. Kötü değil tabi ki ama farklı bir tat var içinde, anlayamadım tam.
    Yorumları çok iyi ama bana pek gitmedi galiba bu. Hep daha hafif kahve, daha az kavrulmuş diyorum ama bu da çok hafif kaçtı galiba bilmiyorum.
    Anladığım bir konu değil zaten, sadece günlük bir bardak lezzetli kahve içmek istiyorum. Bu çeşit bitene kadar 1-2 deneme daha yapıp sonraki çeşite geçeceğim.

Bana göre bir çekirdeği tam manasıyla yorumlayabilmek için en son demleme şekli moka pot olur. Çünkü çok zor bir demleme şekli, sonuca etki edecek çok fazla ve hassas kriter var. Bir kere yüksek sıcaklıkta demlenir ki aromayı bastıran en önemli etkendir.
    Ayrıca, kavrulma derecesi, öğütme şekli, boyutu, homojenliği, ateşin derecesi, kullanılan oran, demleme süresi, kulanılan su.... bunların hepsi
    en son elinize alacağınız kahveye direkt ve kolay etki eder. Bir de üzerine süt, şeker vs. kattığınızda yorumlamak iyice zorlaşır.

Diğerlerinde de bu böyledir belki ama aşağı yukarı benzer sonuçlar almanız daha olası.

Eğer tecrübeniz varsa her bir çekirdeği V60 ile demlemenizi, o da yoksa aynı koşullarda french press ile demleyip süt katmadan tad denemeleri yapmanızı tavsiye edebilirim.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• quote:

quote:

bir çok insan taze kahvenin ne olduğundan bile habersiz. aslında iyi bir şey. yoksa talep artar taze kahve fiyatları daha da pahalı olurdu.

Haklısın ben çok az içmişimdir denk gelmiştir taze kahveyi.Çoğu zaman malesef içemiyorsun.

Çok anlamam ama sanki ekonominin birinci kuralına biraz ters bir çıkarımda bulunmuşsunuz.
    Eğer bir ürüne talep artarsa o oranda üretim (ithalat) da artacak bu da fiyatları düşürecektir. Mesela ithalatçı firma
    ayda 1 konteyner kahve getireceğine 5 tane getirse daha ucuza alıp maliyeti düşürebilir, piyasa rekabetinde de öne geçmek için daha ucuz satabilirler.

Yani bence talebin artması iyi birşey olur. Yanlışım varsa uzmanlar düzeltsin lütfen :).
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

quote:

Çok anlamam ama sanki ekonominin birinci kuralına biraz ters bir çıkarımda bulunmuşsunuz.
    Eğer bir ürüne talep artarsa o oranda üretim (ithalat) da artacak bu da fiyatları düşürecektir. Mesela ithalatçı firma
    ayda 1 konteyner kahve getireceğine 5 tane getirse daha ucuza alıp maliyeti düşürebilir, piyasa rekabetinde de öne geçmek için daha ucuz satabilirler.

Yani bence talebin artması iyi birşey olur. Yanlışım varsa uzmanlar düzeltsin lütfen :).

Yanlışın var ama alıntı da

• Arkadaslar bir sorum olacak.

Aranizda umarim yapip kullanan vardir da yardimci olur.

Bugun diy bir syphon sistem yaptim.

500ml erlen, kaucuk yada slikon (net bilmiyorum) bir tipa ve bakir boru ile sistemi hazirladim.

Diger ucta da yine kimyacilarcan alinmis bir beher kullanacagim. Bugun normal bardakla deneme yaptim.

Once sistemin saglikli calisip calismadigini gormek icin sadece su ile bir deneme yaptim. Cok guzel calisti.

Daha sonra evde kalmis eski bayat bir kahve ile deneme yaptim.

Bakir borunun kahve olan kisimdaki ucuna kagit filtre gecirdim ve ateslemeyi yaptim.

Su yine bu kisma geldi atesi kapattim ve tekrar geri vakumlanmasini bekledim. Ilk basta hersey guzeldi ama vakum siddeti sogumayla birlikte arttikca kagit filtreden gecebilen miktar o siddeti karsilayamadi ve ustten hava alip sistemin icine o havayi basti. Sonuc olarak yaklasik 330ml suyun 200ml'sini geri cekti geri kalani havayla doldu. Kahvenin yarisi olmasi gereken yerde, diger yarisi ise geri cekilemeden oldugu yerde kaldi.

Duru suyla yaptigim denemeyi baz alirsam boyle olmasinin tek sebebi kagit filtre.

Sorum ise; borunun diger ucuna nasil bir sistem ve filtre uygulamasi yapabilirim?

• https://www.amazon.com/Handground-Precision-Coffee-Grinder-Ceramic/dp/B01GQVHPLi/

Probador Colectiva
    COMANDANTE C40 NITRO BLADE KAHVE DEĞİRMENİ - WENGE VENEER
    https://www.probadorcolectiva.com/comandante-kahve-degirmeni

bu el değirmenleri yeni çıkmış alttaki 15000 liralık değirmenle yarışacak kalitede öğütüyormuş 944 tl

üsttekide fotoğraf lenslerinden esinlenerek istenen kıvamda öğütebildiğini iddia ediyor 250 tl civarı

yeni ürünler..bunları deneyen veya fikri olan varmı? birde 250 tllik olanla 944 olan arasında aman aman bi fark olurmu çok detaycı olmayan biri için?

ikisinden birini almayı düşünüyorum veya başka fikirede açığım
    Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Evet şu güzeran-ı hayat bir uykudur, bir rüya gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider
    Bediüzzaman Said Nursi

• ereli63 E kullanıcısına yanıt
    Bir çılgınlık(belki enayilik) yapıp Comandante'yi aldım.Şu an kargoda.Socratic coffee verilerine göre en iyi el değirmeni comandante ve helor 101.Performansları mahlkönig ek43 neredeyse aynı.Ben önce baratza encore almayı düşündüm ama ileride espresso makinesine geçeceğim için bunu aldım(encore modifiye edilse bile espressoda yetersizmiş).Comandante'nin Handgrounda göre baya bir sınıf farkı var.Handground için, hario ve porlex gibi değirmenlerin bir üstü diyebiliriz.

Hafta sonu aeropress, french press ve v60 için öğütüp deneyeceğim.Deneyimlerimi yazarım.

Orijinalden alıntı: thawne

Bir çılgınlık(belki enayilik) yapıp Comandante'yi aldım.Şu an kargoda.Socratic coffee verilerine göre en iyi el değirmeni comandante ve helor 101.Performansları mahlkönig ek43 neredeyse aynı.Ben önce baratza encore almayı düşündüm ama ileride espresso makinesine geçeceğim için bunu aldım(encore modifiye edilse bile espressoda yetersizmiş).Comandante'nin Handgrounda göre baya bir sınıf farkı var.Handground için, hario ve porlex gibi değirmenlerin bir üstü diyebiliriz.

Hafta sonu aeropress, french press ve v60 için öğütüp deneyeceğim.Deneyimlerimi yazarım.

Çok iyi bir karar vermişsiniz comandante almak ile hocam. Bende 1 ay önce ilk satışa sunulduğu an sözenden comandante ye geçiş yapacakken uygun fiyatlı bir mazzer mini buldum ve onu aldım. Değirmen bu işin en önemli kısmı gerçekten, kaliteli AA bir değirmen ile kahveyi içince bunu daha iyi anlıyorsunuz bu yüzden bütçe el verdiği taktirde kaliteli bir değirmen edinmek,para vermek verilen her kuruşu hak ediyor. Keyifle kullanın.

• Teşekkür ederim.Bende 2 sözen, bir çakma porlex ve hario miniden sonra bezdim ve böyle bir karar aldım.Aslında 1000 lira civarı yarı pro bir değirmen almayı da düşündüm ama yer sorunu ve bakım zahmetine katlanmak istemedim.
  • Comandante hazretleri geldi.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Hafta sonu farklı boyutlarda kahve öğütüp, fotoları buraya koymayı düşünüyorum.
    Hocam hayirli olsun. Bende eldeki hario yu encore u ve fazladan duran bekoyu satip almayi planliyorum o degirmenden :) elektrikli ddgirmenin temizligi ve bakimi vs igrasmak istemiyorum. Breville dusundum ama comandanteye karar kildim.

Merhabalar,
    Bir kavrulmuş kahve tedarikçi alternatifi olarakhttps://www.boxxcoffee.com/ 'u denemenizi isterim.

Merhaba %30 indirim kuponu hala devam ediyor mu?
    Şans eseri başlığı gördüm. Daha önce sipariş verip memnun kalmıştım tekrar almak istiyorum. Umarım kupon devam ediyordur.

• thawne kullanıcısına yanıt
    Genelde espresso için mi kullanacaksınız? Bu kadar fiyat farkına değecek ne artısı var diye merak ediyorum. Sözen veya hario Skerton ile çok mu farklı olacak sizce ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bck6579

quote:

Merhabalar,

Merhaba %30 indirim kuponu hala devam ediyor mu?
    Şans eseri başlığı gördüm. Daha önce sipariş verip memnun kalmıştım tekrar almak istiyorum. Umarım kupon devam ediyordur.

Şimdi gördüm ben de.El Salvador olacaktım French Press için öğütme yokmuş sadece Espresso varmış.
    Başkalarına bakacağım

Etiyopya alacağım.Ne kadarlık geliyor 250 / 300 gr ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 23 Şubat 2017; 15:29:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.