Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (555. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bck6579

Merhaba,
    EL Salvador espresso kavurması varmış Altuy bey çok yardımcı oldu sağolsun. COSTA RICA FINCA LA CUESTA PALMICHAL HONEY önerdi.
    Paketler 250 gram olarak geliyor ve inanılmaz kokuyor paketin içini açınca. Eğer V60 ya da chemex ile demleyecekseniz favorim Adado.

Chemex ile demlemeyi pek beceremiyorum galiba ki tatlarını da sevmedim.Chemex ile demleyip içince kötü geliyor normal press leyince daha iyi oluyor Şu anda beceremiyoruz zaten diğer yöntemleri.Ama gerekirse kursuna gideceğim olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thawne

Yabancı kaynaktan Hario ile kıyaslama incelemesi buldum.Belki yardımcı olabilir.

http://www.hotroastedlove.de/hrl/commandante-c40-mk3-vs-hario-mini-mill/

Hario her zaman ki gibi 'toz'utmuş

Okudum ama çok da toz olmuş gibi inceleme değil. Ben en çok v60 ve espresso için öğütüyorum dolayısıyla espresso performansı çok önemli benim için. İyi bir öğütücüye bir defalık yüksek bir rakam vermek akıllıca bence de ama bu öğütücu Manuel olunca kafa karışıyor açıkçası. Hayırlı olsun size bu arada. Kullandıkça yorumlarınızı bekliyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Az önce v60 için denedim ama kahve baya kalın çekildi.Neredeyse french press olacakmış :) Ayar sayısı 40'a kadar olunca, doğru oranı tutturana kadar baya kahve ziyan olacak sanırım.

Bu boyda bile homojenlik kaybı yok.Parçacık dağılımı çok iyi.Filtre ve espressoda daha iyi sonuç vereceğine inanıyorum.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Bu da final.Kahve kalın çekildiği için sulu kahve gibi oldu :)

Espresso için şöyle video var.Belki işinizi görür.

Birde socratic coffee'nin instagram hesabından paylaştığı grafikler vardı.Espresso için.Onları bulursam yollarım size.

Hario kullanıyor musunuz bilmiyorum ama filtre ayarında çekilen kahveyi elediğim zaman, neredeyse 3 farklı boyda kahve elde ediyordum.Yani tozu bir kenara bırakırsak, parçacık dağılımı rezalet.130 liraya böyle değirmen ayıptır yani.Sözen hariodan daha önde.Hem toz oranı hemde parçacık oranı olarak.

• thawne kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun bende bunun üstüne yoğunlaşmaya başladım sizin fotolardan sonra

sizce bu kaç yıl kullanılır? ve bakımı falan varmı? okadar para verecez uzun yıllar kullanılacaksa alınır diye düşünüyorum

birde bunun espresso ve filtre kahve yapabileceğim f/p ürünü bir makina önerebilirmisiniz
  • Beko espresso makinemde hafiften bir basınç düşüşü görüyorum.Suyu böyle duş başlığından dört yerden akıtıyor.Bazen düzenli akış oluyor.Bir ayarsızlık olduğu gerçek.Kireç temizliği yapılalı bir ay oldu.Arada buhar düğmesine basıyorum.Buharın yeşil ısığı yandığında onu kapatıp normal akış düğmesine basıyorum.İşte o anda grup başlığına sıkışan deliklerin içindeki atık kahve çıkıyor ve düzenli bir akış oluyor.Bu arada grup başlığını fırça ile temizlemeyi her espresso yapışından sonra ihmal etmiyorum.Bu düzensiz basınç neden kaynaklı olabilir?
  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Bence çok uzun ömürlü bir alet.Alt hazneler ve üst kapak kırılabilir ama alt hazne için küçük boy kavanozlar uygun sanırım.İnternette gördüm küçük boy nutella kavanozu ile kullananlar bile var üst kapak için de bir şeyler uydurulur herhalde.Kahveyi öğüten aksam ise nitrojen alaşımlı olduğu için, yıpranması imkansız diyorlar.Alman malı sonuçta.
  • ozaman alınır hocam hiç düşünmeden..bu arada benim kahve serüvenim yeni başlıyor filtreyle başlıyacam ama espressoda yaparım belki diye almışken özellikli bir kahve makinası alayım diyorum.bir öneriniz varmıdır?

itiraf ediyorum kahve ile ilgili tecrübem forumdaki yazıları okumaktan ibaret
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Elde öğütme zor geliyor hocam biyerden sonra, bin tl civarı manuel öğütücü alan arkadaşlar görünce mazzer mantıksız bir tercih gibi gelmiyor, şuan için 2 tip demleme yapmıyorum da ilerde bakalım ne olur

• Arkadaşlar Nespresso firmasından ilallah geldi. Başka bir kapsül firmaya geçeceğim. Önerileriniz neler?
    Benim gördüğüm birçok profesyonel makineden daha tutarlı ve homojen öğütmüş. İyi bir el değirmeniymiş gerçekten.
  • Comandante ile filtre boyutunda çekildi.V60 için bir tık ince oldu.İnce olmasına rağmen gayet hızlı bir akış aldım.

25 click

Dünkü paylaştığım da 35 click.Chemex için ideal sanırım.

28-30 arası hario v60 için ideal olacak sanırım.

Edit: Bu da 40 click french press.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawne -- 24 Şubat 2017; 15:34:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ereli63

ozaman alınır hocam hiç düşünmeden..bu arada benim kahve serüvenim yeni başlıyor filtreyle başlıyacam ama espressoda yaparım belki diye almışken özellikli bir kahve makinası alayım diyorum.bir öneriniz varmıdır?

itiraf ediyorum kahve ile ilgili tecrübem forumdaki yazıları okumaktan ibaret

Bulabilirseniz beko alın ama piyasada kalmadı onlardan.Şansa geçen sene bir yerden teşhir malı bulmuştum.Hala da kullanıyorum.Bütçeniz varsa nuovo simonelli oscar II çok güzel bir makine olur ama o da yanına güzel bir öğütücü ister.Benim için fark etmez espressonun ince ayrıntılarıyla uğraşmam derseniz delonghi de güzel bir seçenek.Delonghilerde basınçlı sepet olduğu için espressoda hatayı pek belli etmiyor.

Özellikle French press çekimine hayran kaldım, tam jenerik fotoğrafı gibi olmuş. Güle güle kullanın.
    Her ne kadar mükemmel öğütse de bizim millet (ben de dahil) o paraya elektrikli bişeyler ister, özümüz rahat çünkü

Bir de bu aralar espressoyu abarttım, Sözen, sağ elimin işaret parmağını yara yaptı. Artık üçe beşe bakmadan elektrikli bişeyler almam gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.O french press olarak öğüttüm kahve, 18 gram ve yaklaşık 30 saniyede öğütüldü.Değirmen yağ gibi akıyor.Gram zorlama yok.Sözen ve harioda çekirdek takılması gibi sorunlar olur.Bunda öyle bir şey yok.Ama yine de elektrikli değirmen rahatlığını veremez.Bunun enn büyük artısı gittiğiniz her yere, pro değirmeninizle gidebiliyorsunuz.Kaç kişi seyahat halindeyken yanında mahlkonig ek43 taşıyabilir ki?
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    baya bi düşündükten sonra kargo ile 952 tl ye gelen el değirmeni comandanteyi bende sipariş geçtim..sonuçta en az 10 yıl kullanacağım ürünün en iyisini almak mantıklı geldi bana..inşallah doğru karardır

bekonun hangi modeli hocam ? nuovo ya bütçem yetmez delonghinin de modelini yazarsanız memnun olurum.
    Beko 2170 galiba yani aslında ürün gaggia evolotuion beko gaggiaya yaptırmış vakti zamaninda.Belki 10 15 sene evvel.Piyasada yok.2.el satıyorlar onlar da 500 600 civarı.O da yok fazla.İleri de 5 liralık bir bütçe ayırıp nuovo simonelliye ve guzel bir öğütücüye geçiş yapmayı düşünüyorum.Kahve her türlü hastalık.Ama espresso tam bir saplantı Düşündüm verilir mi o değirmene o para evet verilir.Görsellere baktım da hani hiç mi toz bırakmaz arkadaş Hayırlı olsun simdiden.Biz hario ile sözenle devam

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    evet hocam banada yeni bulaştı bu hastalık

dediğiniz gibi bekoya baktım ama bulamadım beko ayarında tavsiyesi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
    bütçe kısıtlı malum bütçenin büyük kısmını comandanteye harcadık

Delonghi EC200 önerenler olmuş ama nasıldır bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ereli63 -- 25 Şubat 2017; 11:32:27 >
  • Espresso için hangi çekirdek kahveleri alıyorsunuz ? Her çekirdek olmaz sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun.Benim de çekincelerim vardı ama ilk öğütme ile hepsi son buldu :) Click ayarı yaparken, en sonda zorlanılan 3-4 click var çıt çıt diye ses geliyor.Ben o kısımları saymıyorum.Çünkü tam hissedilmiyor.Tamamen sıkıp gevşetmeye başladıktan sonra, tok bir tık sesi gelince saymaya başlıyorum.Ayar yaparken daha çok fayda sağlıyor.Siz ne için kullanmayı düşünüyorsunuz?
    Sağolun hocam ben henüz denemediğimden dolayı bilemiyorum hangisini en çok içeceğimi

Ama ağırlıklı filtre kahve ve latte yapacam gibi tahminimce yazında belki yunanlıların en çok tükettiği soğuk kahveden yaparım frappe miydi neydi

• 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.