Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18.631
Cevap
718
Favori
857.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Comandante ile filtre boyutunda çekildi.V60 için bir tık ince oldu.İnce olmasına rağmen gayet hızlı bir akış aldım.

25 click
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Dünkü paylaştığım da 35 click.Chemex için ideal sanırım.

28-30 arası hario v60 için ideal olacak sanırım.

Edit: Bu da 40 click french press.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawne -- 24 Şubat 2017; 15:34:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ereli63

ozaman alınır hocam hiç düşünmeden..bu arada benim kahve serüvenim yeni başlıyor filtreyle başlıyacam ama espressoda yaparım belki diye almışken özellikli bir kahve makinası alayım diyorum.bir öneriniz varmıdır?

itiraf ediyorum kahve ile ilgili tecrübem forumdaki yazıları okumaktan ibaret

Bulabilirseniz beko alın ama piyasada kalmadı onlardan.Şansa geçen sene bir yerden teşhir malı bulmuştum.Hala da kullanıyorum.Bütçeniz varsa nuovo simonelli oscar II çok güzel bir makine olur ama o da yanına güzel bir öğütücü ister.Benim için fark etmez espressonun ince ayrıntılarıyla uğraşmam derseniz delonghi de güzel bir seçenek.Delonghilerde basınçlı sepet olduğu için espressoda hatayı pek belli etmiyor.

• thawne kullanıcısına yanıt
    Özellikle French press çekimine hayran kaldım, tam jenerik fotoğrafı gibi olmuş. Güle güle kullanın.
    Her ne kadar mükemmel öğütse de bizim millet (ben de dahil) o paraya elektrikli bişeyler ister, özümüz rahat çünkü

Bir de bu aralar espressoyu abarttım, Sözen, sağ elimin işaret parmağını yara yaptı. Artık üçe beşe bakmadan elektrikli bişeyler almam gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler.O french press olarak öğüttüm kahve, 18 gram ve yaklaşık 30 saniyede öğütüldü.Değirmen yağ gibi akıyor.Gram zorlama yok.Sözen ve harioda çekirdek takılması gibi sorunlar olur.Bunda öyle bir şey yok.Ama yine de elektrikli değirmen rahatlığını veremez.Bunun enn büyük artısı gittiğiniz her yere, pro değirmeninizle gidebiliyorsunuz.Kaç kişi seyahat halindeyken yanında mahlkonig ek43 taşıyabilir ki?
    baya bi düşündükten sonra kargo ile 952 tl ye gelen el değirmeni comandanteyi bende sipariş geçtim..sonuçta en az 10 yıl kullanacağım ürünün en iyisini almak mantıklı geldi bana..inşallah doğru karardır

bekonun hangi modeli hocam ? nuovo ya bütçem yetmez delonghinin de modelini yazarsanız memnun olurum.
    Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Evet şu güzeran-ı hayat bir uykudur, bir rüya gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider
    Bediüzzaman Said Nursi
  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    Beko 2170 galiba yani aslında ürün gaggia evolotuion beko gaggiaya yaptırmış vakti zamaninda.Belki 10 15 sene evvel.Piyasada yok.2.el satıyorlar onlar da 500 600 civarı.O da yok fazla.İleri de 5 liralık bir bütçe ayırıp nuovo simonelliye ve guzel bir öğütücüye geçiş yapmayı düşünüyorum.Kahve her türlü hastalık.Ama espresso tam bir saplantı Düşündüm verilir mi o değirmene o para evet verilir.Görsellere baktım da hani hiç mi toz bırakmaz arkadaş Hayırlı olsun simdiden.Biz hario ile sözenle devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    evet hocam banada yeni bulaştı bu hastalık

dediğiniz gibi bekoya baktım ama bulamadım beko ayarında tavsiyesi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
    bütçe kısıtlı malum bütçenin büyük kısmını comandanteye harcadık

Delonghi EC200 önerenler olmuş ama nasıldır bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ereli63 -- 25 Şubat 2017; 11:32:27 >
    Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Evet şu güzeran-ı hayat bir uykudur, bir rüya gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider
    Bediüzzaman Said Nursi
  • Espresso için hangi çekirdek kahveleri alıyorsunuz ? Her çekirdek olmaz sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun.Benim de çekincelerim vardı ama ilk öğütme ile hepsi son buldu :) Click ayarı yaparken, en sonda zorlanılan 3-4 click var çıt çıt diye ses geliyor.Ben o kısımları saymıyorum.Çünkü tam hissedilmiyor.Tamamen sıkıp gevşetmeye başladıktan sonra, tok bir tık sesi gelince saymaya başlıyorum.Ayar yaparken daha çok fayda sağlıyor.Siz ne için kullanmayı düşünüyorsunuz?

Ama ağırlıklı filtre kahve ve latte yapacam gibi tahminimce yazında belki yunanlıların en çok tükettiği soğuk kahveden yaparım frappe miydi neydi

Bediüzzaman Said Nursi
  • quote:

Orijinalden alıntı: thawne

Hayırlı olsun.Benim de çekincelerim vardı ama ilk öğütme ile hepsi son buldu :) Click ayarı yaparken, en sonda zorlanılan 3-4 click var çıt çıt diye ses geliyor.Ben o kısımları saymıyorum.Çünkü tam hissedilmiyor.Tamamen sıkıp gevşetmeye başladıktan sonra, tok bir tık sesi gelince saymaya başlıyorum.Ayar yaparken daha çok fayda sağlıyor.Siz ne için kullanmayı düşünüyorsunuz?

Hocam cidden değirmen bir harikaymış
    Öğrenci olmasaydım gider direk alırdım
    Bu arada esse de syphon 5 fincalık versiyonu 250 tl'ye aldım sıcak gibi geldi ilgilenenler varsa değerlendirebilir.
    Evet ben de yazdığınız modeli kullandım ilk makinem o oldu.Gayet de memnundum.Beko alınca espressoda bir kademe atladım.Buhar çubuğu falan iyidi sütlü içecekler hazırlarken.Ama ne beko ne delonghi inanın ikisi de tatmin etmiyor bir süre sonra.Artık profesyonel makineye geçilmeli diyorsun.Ama bütçe bu imkan bu gönül ister bi rancilio silvia bi nuovo.Olsun buna da şükür.Önemli olan öğütücüdür ne tip kahve yaparsaniz yapın.İster aeropres ister v60 ister french ister mokapot.Öğütücü istenilenı vermedikten sonra gerisi boş ve anlamsız bana göre.

En son indian arabica kullandım sanalbaharat sitesinden aldım.İstenilenı veriyor krema akış vs.Ortalama bir tadı var.Bazı sitelerde Blend satıyorlar onlar güzel oluyor.Bazılarında robusta türü çekirdek olunca bir parmak krema çıkıyor ama robustaya rağmen lezzetinden ödün vermiyor.Barista sepetinden aldığım espresso blendleri bana güzel gelmişti.

Sadece yorumlardan emin olduğum öğütmenin önemiydi.o doğrultuda el değirmenini aldım

Şimdi geldikten sonra yavaş yavaş her türlü kahveyi deneyecem artık bir iki tane tutturunca sürekli onlardan içerim..günde bir iki fincan kahve baya sağlıklıymış birazda bu itti beni bu maceraya

Bediüzzaman Said Nursi
  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    evet öğütücü olarak gerçekten iyi bir seçim yapmışmısınız.Bana da aldıracaksınız bi tane o öğütücüden Tüm yol kahvenin taze kavrulmuş olması ve doğru öğütülmesinden geçiyor.
  • 480 cc glass Drip Pot Woodneck Espresso coffee tool suit / high quality flannel bags manually drip coffee drip hand pot ice tool

s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/IFJnQFfy

Bu linkteki ürün hario woodneck in kopyasi diye geciyor sanirim,peki bunun chemexten farki nedir? icindeki cloth (bez) filtre harici kagit filtre ile chemex gibi de kullanabilir miyiz?

AMD Phenom II X6 1055T / ASUS M4A89GTD Pro USB3 / Kingston 4GB DDR3 1333 MHZ / HIS HD5850 / Samsung SH-S223C 33X / WD 3.5 inch 1TB / XIGMATEK Pure Black Edition 700+80W / Asus MS238H 23" Full HD LED / Windows 7 Home Premium Türkçe

• Arkadaşlar Merhaba,

Zamanında buradaki tavsiyeler üzerine aldığım BEKO 2170 espresso makinesini kullanabilecek bir arkadaşa devretmek istiyorum.

2,5 yıl önce almıştım toplamda 10-15 kez kullanılmıştır, kullanılmamıştır aynı günlere denk gelen nespresso alımım olmuştu ve onunla devam ettim bu sürece ve ilerde kullanırım dediğim bu makinaya 2 yıldır elektrik verilmedi.(kutuda duruyor- kendi kutusu değil)

Faturası duruyor, parçaları 2 ev değiştirirken kutusundan kaybolmadıysa ki sanmıyorum kontrol edeceğim
    ek olarak da create and barrel den alınmış tamper var.

Fotolarını ve bir video çekip bir yerde paylaşacağım. Tüm bunları ancak en geç c.tesi yapabilirim.

Fiyat ile ilgili çok soru geliyor 425 TL (Bu rakamı almayı düşündüğüm Arçelik/Beko telve makinesi karşılığında olması açısından degerlendirdim)

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necropotance -- 1 Mart 2017; 0:24:50 >
  • Arkadaşlar makine genel temizlik yapmak amacıyla arçeliğin grup başlığını sökeceğim yalnız 2 adet vida var alyan anahtar gerekecek sanırım, Daha önce sökenler için belirli bir numarası varmı acaba anahtarın? ona göre bugün bir nalbura uğrayayım, evde birtane var ama o ufak geldi halledemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 28 Şubat 2017; 12:36:38 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.