Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (552. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 550551552553554
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kahve makinenizin servisiyle iletişime geçip onlara sorabilirsiniz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

İstanbul'da elden alabileceğim önerebileceğiniz kahveciler nerede var? Çekirdek olarak.

Birde kakao aromaları hangi kahve çeşidi oluyor?
  • alvarez kullanıcısına yanıt
    İstanbulda olmadığım için ilk sorunuza cevap veremeyeceğim hocam.

Kakao aromaları dediğiniz muhtemelen kahvenin tat profilinde yazan kakao-fındık vs aromaları.Bunlar belirtilen kahveden uygun demlemeler sonucunda alabileceğiniz tatlar-kokular.Belirgin şeyler beklemeyin, esinti gibi yani :) Belirtilen kahve hangi yöreye örnekse atıyorum colombia, o çekirdekten elde ettiğiniz kahveden alacağınız tatlar orada yazandır.Filtre kahve dediğimiz şey işte.Espressoya uygun öğütmelerde daha farklı profiller de ortaya çıkabilir.Kavurma derecesine göre de değişir ayrıca.

• Tesekkur ederim cunku ciddi anlamda halen fark goremedim ictigim cogu cekirdek kahvede . Ogutucum vs var cunku.

• Delonghi ECOV31
    www.delonghi.com/tr-tr/urunler/kahveler/kahve-makineleri/espresso-kahve-makineleri/icona-vintage-ecov-311az-0132106085

Delonghi EC221
    http://www.small.com.tr/Delonghi-EC-221B-Espresso-ve-Cappucino-Makinesi,PR-2029.html?ref=akakce&v=1.27.3

Kahve makinesi almayı düşünüyorum. F/P olarak hangi makineyi tavsiye edersiniz. Yukarıdakiler hakkında yorum yapar mısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 18 Şubat 2017; 10:9:19 >

• Sanalbaharattan 250 gram kahve aldım, notlara da aldığım kahve yerine ellerindeki kahvelerden 50 şer gram yollamalarını istediğimi belirttim, sağolsunlar güzelce 6 çeşit kahve yollamışlar. Hepsini deneyip en beğendiğimden düzenli olarak sipariş edeceğim buradan. Gayet ilgili ve iyi bir firmaya benziyorlar.

İlk denemeyi Kolombiya Supremo ile yaptım. Sözen değirmen ile öğütüp moka potta yapıyorum. 1 e 3 oranında da süt ekleyip içiyorum.
    Bu kahve sanki biraz ekşi gibi geldi. Tanecik boyutunu büyüttüm, french press in biraz daha ufağı olacak kadar yaptım. Kötü değil tabi ki ama farklı bir tat var içinde, anlayamadım tam.
    Yorumları çok iyi ama bana pek gitmedi galiba bu. Hep daha hafif kahve, daha az kavrulmuş diyorum ama bu da çok hafif kaçtı galiba bilmiyorum.
    Anladığım bir konu değil zaten, sadece günlük bir bardak lezzetli kahve içmek istiyorum. Bu çeşit bitene kadar 1-2 deneme daha yapıp sonraki çeşite geçeceğim.

• Arkadaşlar makinem Essenso CM4662T makinem var. Portafilter in basket i yok. Eski bir makine olduğu için yetkili servislerde bulmak zor. Aliexpress den buldum acaba uyumlu olur mu ?

Makinem bu;

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Porta filterim bu ;

Aradığım parçada bu;

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyyear

Arkadaşlar makinem Essenso CM4662T makinem var. Portafilter in basket i yok. Eski bir makine olduğu için yetkili servislerde bulmak zor. Aliexpress den buldum acaba uyumlu olur mu ?

Makinem bu;

[simage][/simage]

Porta filterim bu ;

[simage][/simage]

Aradığım parçada bu;

aliexpress.com
    US $44.99 10% OFF|Ev ve Bahçe'ten Kahve Filtreleri'de FeiC 1 adet Profesyonel İtalyan orijinal IMS kahve filtresi 18/22g tozu espresso makinesi kolu barista AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    https://tr.aliexpress.com/item/1pc-Professional-Italian-original-IMS-coffee-filter-18-22g-powder-for-espresso-machine-handle-for-barista/32439246149.html

almak istediğiniz yukardaki basket ise uyumlu olmaz sizin portafiltreye büyük gelir, birde portafiltrenizin iç yan duvarlarını ölçüp buraya yazarsanız daha kolay yardımcı olunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 18 Şubat 2017; 12:32:31 >

• Arkadaşlar birkaç gün önce ilk kez Baristocrat'tan çekirdek kahve aldım. Aldığım ürün Indonesia Bali Kintamani. Kahvede çok fazla böcek ilacı kullanıldığını okudum, o yüzden artık organik kahve almaya karar verdim. Bu ürünü de organik kahve ararken buldum. 250g'ı 35 lira ve kargo ücreti yok. Tat profili de bana uygun; ben tatlı kahveleri seviyorum. Daha önce Petra'dan organik kahve almıştım ama onun kargo ücreti vardı, 42 liraya gelmişti. Daha ucuzunu bulmazsam Baristocrat'la devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 18 Şubat 2017; 14:57:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtre kahveyi muz ile deneyin derim güzel bi ikili.
  • Arkadaşlar ben bunu italyada bialetti mağazasında önerdiler. Espressoya koydum ama kahvede erimiyor. Bu nasıl kullanılıyor? Çikolataya benzer bir sos var içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day_dreamer -- 18 Şubat 2017; 15:26:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbere

durgolü(ya da suda eritilmiş 2 çorba kaşığı limon tuzunu) su haznesine koyun. 1 kadar su ilave edin. suyun ısınmasını bekleyip ışık yanınca su çekme düğmesine basın. 100 ml kadar su akınca durun. merak etmeyin, ilk dökülen bu su kazanın içinde beklemede olan ilaçsız su. 2-3 dakika bekleyip tekrar çalıştırın. suyun tamamını çekebilmesi için su haznesini elinizle kaldırıp, gerekirse eğerek hortumların haznedeki suyun mümkün olduğunca tümüne yakınını çekmesini sağlayın. ya da hazneye koymak yerine büyükçe bir bardağa da karışımı koyup hortumları bardağın içine koyarak çekmesini sağlayabilirsiniz. bundan sonra da bir 3-4 dakika bekleyip suyu akıtın. sonrasında hazneyi suyla doldurup 2-3 kez boşa akıtın.

Cok tesekkur ederim.peki basligi yani portafiltreyi taktigimiz yeri komple sokmemiz gerekir mi? Sanki oyle biseyler okumustum.Ayrica 1 su derken 100ml falan mi demek istemistiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

Arkadaşlar birkaç gün önce ilk kez Baristocrat'tan çekirdek kahve aldım. Aldığım ürün Indonesia Bali Kintamani. Kahvede çok fazla böcek ilacı kullanıldığını okudum, o yüzden artık organik kahve almaya karar verdim. Bu ürünü de organik kahve ararken buldum. 250g'ı 35 lira ve kargo ücreti yok. Tat profili de bana uygun; ben tatlı kahveleri seviyorum. Daha önce Petra'dan organik kahve almıştım ama onun kargo ücreti vardı, 42 liraya gelmişti. Daha ucuzunu bulmazsam Baristocrat'la devam edeceğim.

Geçen bende kintamani aldım. French press te bi acılık oluyor. Woodneck te yaptım acılık gitti muhtemelen kumaş ilacı emdi

• hocam isteyenler değerlendirsin a101den 55 liraya aldım makine ile bunu alıp kahve içecem çözünebilir kahveden kat kat lezzetli olacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/jacops-500-gr-filtre-kahve-17-tl-kargo-bedava--124150366
  • Çözünebilir kahveden kesinlikle çok daha iyi, onlara kahve demeye de bin şahit gerek

Ama o konuya da yazdım bu tarz vakumlanmış paketlerde kahve almak yerine her zaman taze kavrulmuş taze öğütülmüş kahveleri tercih edin.Sanalbaharat gibi yerlerden kahveyi kg'ı 30-40 ₺ bandında zaten alırsınız.Ha onun tadı sizin damak tadınıza daha uygundur o zaman bir şey diyemem.

Herkese bol kahveli günler ! :)

• Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın, 1 bardak kadar yazmak istemiştim, 1 kadar su yazmışım. ben başlığı hiç çıkarmadım. çıkartmak gerektiğini de düşünmüyorum. çünkü suyun geçtiği bir aksam olduğu için orada da kireçlenme olasılığı var ve kullandığımız ilaç da tamamen eriyip suya karıştığı ve durulanarak temizlenebildiği için yüzeylere yapışıp kalması mümkün değil.
  • Merhabalar,
    kahve konusunda yeniyim hiç anlamam ama okuduğum kadarıyla granül kahve pek sağlıklı sayılmazmış. tam otomatik bir makine önerir misiniz acaba? Ya da fazla pahalı mı olur başlangıç için. Bende nescafenin gold makinesi var pratik ama daha iyi bir şey de alabilirim.
  • Starbucks kahvelerin en taze tarihi EKim oluyor.Çok geç değil mi sizce de?
    Yıne de alan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Starbucks kahvelerin en taze tarihi EKim oluyor.Çok geç değil mi sizce de?
    Yıne de alan var mı

Ben

• quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Starbucks kahvelerin en taze tarihi EKim oluyor.Çok geç değil mi sizce de?
    Yıne de alan var mı

Ben

Ben de alıyorum arada.Tadı nasıl geliyor ?
  • 
Sayfa: önceki 550551552553554
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.