Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (523. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
859.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 521522523524525
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    deneyecem hocam. sağolun. ayrıca blogunuza da bakacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahbârî -- 12 Aralık 2016; 19:58:14 >
  • Çeşitli yerlerden,farklı kahveler denedim.Önceleri kavrulmuş alıyordum,şuan kendim kavuruyorum. Bunların çoğu Starbucks kahvelerinden daha iyi.Sanalbaharat'ın İndia'sı,Hammaddeler sitesinin Nikaragua'sı damak zevkime uydu. Üstelik 1kg'ı 30-35 tl civarına geliyor. Fakat Kenya kahvesinde kendimde kavursam,kavrulmuşta alsam Starbucks Kenya kahvesi kadar hiçbirini beğenmedim. Starbucks Kenya'da bir keskinlik var, 4-5 farklı yerden denediğim diğer Kenya kahvelerinde hep bir mayhoşluk oluyor,o keskinliği bulamadım.O keskinliğe fazla kavurarak ulaşabilirmiyiz.Genelde 2. çıtlama gerçekleşmeden kavrulmayı sonlandırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanri12 -- 12 Aralık 2016; 22:27:23 >
  • Kendimiz kavurma işi tam olarak nasıl oluyor? Önceki sayfalara biraz baktım, bir adet popcorn makinesi yeterli sanırım. Yeşil kahve çekirdeklerinin maliyeti ve yeni kavrulmuş kahvenin aroması nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalbaharattan ilk siparişimde aceleye getirip 21.80 tl lik en ucuz kahveden sipariş geçmiştim. Adamda arayıp en ucuz kahveyi aldınız diye uyardı ama kahve çabuk gelsin diye siparişi iptal edip başka çekirdek almamıştım. Kahve makinamda 1 hafta gecikmeli geldi, bilsem iade ederdim :)

Neyseki adam 3 tane 50 gramlık örnek yolladı. Sidamo, Indian AA ve Colombia supremo.
    Sidamoyu beğenmedim nedense.
    Indian AA çok iyiydi. Günde 5 fincan içince insan sert kahve istemiyor.
    Colombia supremoda iyiydi ama biraz daha sertti.

21.80 (20 tl + %8 kdv) olan 1 kilo kahveye nihayet geçtim ama içtikten sonra ağızda bıraktığı tad kötü. %100 Arabica kahve ama tadı fiyatıyla doğru orantılıymış.

Bugün 35 tl + kdv ye Indian Arabica AA kahve sipariş ettim, bari ağız tadı ile içeyim dimi?

Filtre+Öğütücü tek olması bana cazip geliyor. Sizce bu ürün nasıldır? Özellikle öğütücüsü. Bıçaklı olanların iyi olmadığını duydum. Bununda bıçaklı olup olmadığını tam anlayamadım. ( )

Ya da kahve makinesi ve öğütücüyü ayrı ayrı almak mı gerekir? Öyle ise önerebileceğiniz bir set var mı ? Bu konuda şöyle birşey var kafamda sizce nasıldır ?

(https://www.amazon.de/gp/product/B005FQJUI2/ref=s9_top_hd_bw_bwMcN_g79_i2?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=RF946WBBAGRZV36SBVEC&pf_rd_t=101&pf_rd_p=e501a2f1-0f8c-5bbc-98cd-960de7d0b2c0&pf_rd_i=13909971 /// )

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Kendimiz kavurma işi tam olarak nasıl oluyor? Önceki sayfalara biraz baktım, bir adet popcorn makinesi yeterli sanırım. Yeşil kahve çekirdeklerinin maliyeti ve yeni kavrulmuş kahvenin aroması nasıl?

Kahve kavurma konuları bu yıl özellikle mart nisan aylarında yoğunlukla konuşulmuştu buralarda. Sonradan fırında kavurma yöntemi de gündem oldu.
    İmzamdaki sayfaya ve uzun-kısa videolara göz atabilirsiniz.
    Yeşil kahve en az %50 daha ucuz, yeni kavrulmuş kahve de bir o kadar daha aromalıdır.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !
  • Bahsettiğiniz model bıçaklı değil. Burr grind tarzı. Ancak makinenin yorumları iyi değil.

Çok kahve içmiyorsanız bir el değirmeni bir de hario v60 hunisi alın keyfinize bakın. @MetalMilitia..
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !
  • TzisTa kullanıcısına yanıt
    Aslında kahve çok tüketiyorum. Ama artık eve taşımak istiyorum olayı. Hangi modelden bahsediyorsunuz BEEM'den mi? Set öneriniz var mı?

Kendimiz kavurma işi tam olarak nasıl oluyor? Önceki sayfalara biraz baktım, bir adet popcorn makinesi yeterli sanırım. Yeşil kahve çekirdeklerinin maliyeti ve yeni kavrulmuş kahvenin aroması nasıl?

Bu sayfanın en üstünde fırında yaptığım kavurma var. Tadı 3. dalga kahveciler hariç içtiğim en aromalı kahveler. Üniversitede demliyorum bütün koridor kahve kokuyor. Üstelik zahmetsiz.

1-210 derece önceden ısıttığım fırında üst ızgara açık ve fan ara sıra devreye girecek şekilde orta bölüme yaklaşık 200-220 gr yeşil kahveyi tepsiye iyice yayıyorum.

2-Sadece 1 kez ilk çıt sesini duyduktan sonra tahta kaşıkla karıştırıp, tekrar yayıyorum.

3-Toplam 12 dk civarı sürüyor. Tabi bu süre fırından fırına değişir.

4-Hemen çelik süzgece alıp balkonda karıştırıyorum. Altına bir kap koyun ufak kabuklar dökülebilir.

5-Hafif soğuyunca salata kurutucu ile kabuklarını ayırıyorum.

6-Tavsiyem fırın sıcakken iki kavurum yapmanız. Tek seferde yaklaşık 350 gr kavrulmuş kahveniz oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalMilitia..

Aslında kahve çok tüketiyorum. Ama artık eve taşımak istiyorum olayı. Hangi modelden bahsediyorsunuz BEEM'den mi? Set öneriniz var mı?

Evet Beem modeli olan için söyledim.. Kendinden öğütücülü filtre kahve makinelerini tavsiye etmem. İlerde espresso içmek isteseniz yeniden öğütücü almanız gerek. Öğütücü işi önemli olduğu kadar pahalı bir gereç. Ben hario skerton aldım, V60 için yetiyor bana. Amazon.co.uk'den 5 sterline V60 plastik+kaşık+100 filtre kağıdı şeklinde bir set vardı onu aldım.Hario skerton ya da mini mill de amazon.de de uygundu.

İlla makina istiyorum derseniz arkadaşlar o konularda bilgili. Bütçem kısıtlı dediğiniz için önerdim bunları.

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Kahve kavurma konuları bu yıl özellikle mart nisan aylarında yoğunlukla konuşulmuştu buralarda. Sonradan fırında kavurma yöntemi de gündem oldu.
    İmzamdaki sayfaya ve uzun-kısa videolara göz atabilirsiniz.
    Yeşil kahve en az %50 daha ucuz, yeni kavrulmuş kahve de bir o kadar daha aromalıdır.

O zaman çok daha mantıklı? Biraz alışayım kahve işine, deneyeceğim teşekkürler.

@TzisTa evde 100 liralık dandik bir fırın var iş görür mü ki

• İyi günler arkadaşlar filtre makinası ile kahve içmeye başladım çok deneyimim yok. Starbucksdan aldım ilk kahvemi adı aklıma gelmiyor ama çok acı geldi bana. Kahve önerinizi alabilirmiyim sert kahve severim. Birde kahveyi nerden almamı önerirsiniz. öğütücüm yok almalı mıyım. Çok soru sordum ama dneyimsizim kusura bakmayın :)
  • MetalMilitia.. M kullanıcısına yanıt
    ikisi de mantıklı seçimler. bütçenizi biraz arttırabiliyorsanız öğütücü olarak bunu tercih edebilirsiniz:

ben uzun zamandır kahveye aşinalığım var fakat işi iyice ece taşımaya odaklandım. bu yuzden sizlerden ricam bana kahve öğütücü (dandik var yeni lazım) ve ekspresso makinesi önerilerinize açığım :)

Ben biraz yumuşak içimli tatlımsı hafif kahve seviyorum neler önerirsiniz (Her türlü site ve ücret kabulum)

Kafeini yuksek olmasi tercihim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmesne -- 13 Aralık 2016; 21:59:08 >

Şimdi şöyle bir sorun var, sözenle kahveyi öğütmeden önce alttaki vidayı 1 tur saat yönünün tersine gevşettim. Ama yine de çok ince oldu, sorun olur mu? Partiküller içtiğim kahveye geçmedi. Daha iri olması lezzete katkı yapar mı onu merak ettim.

Bir de 1 bardak kahve bodumdan çıkan kaşıkla 2 ölçeğe denk geliyor - 15gr kadar, değil mi? Günlük optimal kaç gr tüketmeliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: sanri12

Çeşitli yerlerden,farklı kahveler denedim.Önceleri kavrulmuş alıyordum,şuan kendim kavuruyorum. Bunların çoğu Starbucks kahvelerinden daha iyi.Sanalbaharat'ın İndia'sı,Hammaddeler sitesinin Nikaragua'sı damak zevkime uydu. Üstelik 1kg'ı 30-35 tl civarına geliyor. Fakat Kenya kahvesinde kendimde kavursam,kavrulmuşta alsam Starbucks Kenya kahvesi kadar hiçbirini beğenmedim. Starbucks Kenya'da bir keskinlik var, 4-5 farklı yerden denediğim diğer Kenya kahvelerinde hep bir mayhoşluk oluyor,o keskinliği bulamadım.O keskinliğe fazla kavurarak ulaşabilirmiyiz.Genelde 2. çıtlama gerçekleşmeden kavrulmayı sonlandırıyorum.

merhaba,
    şuan hammaddelerden aldığım çekirdekleri kullanıyorum. india çekirdekleri 2. çıtlama +2dk kavuruyorum 4 gün dinlendiğinde oldukça yağlanıyor, bu haliyle içimi özellikle soğumaya geçtiğinde mükemmel oluyor. yine hammaddelerden aldığım kenya AA çekirdekleri 2. çıtlamanın sonuna kadar kavuruyorum ama içimi bana yavan geliyor sadece sertlik var gibi. son olarak 10gr india 20gr kenya ile çok güzel bir karışım oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fslr

İyi günler arkadaşlar filtre makinası ile kahve içmeye başladım çok deneyimim yok. Starbucksdan aldım ilk kahvemi adı aklıma gelmiyor ama çok acı geldi bana. Kahve önerinizi alabilirmiyim sert kahve severim. Birde kahveyi nerden almamı önerirsiniz. öğütücüm yok almalı mıyım. Çok soru sordum ama dneyimsizim kusura bakmayın :)

Benim gibi sert, gerçek kahve tadı almak istiyorsan guatemala ve costa rica öneririm. Kafeingo'dan alıyorum çok memnunum ben. Yeni siparişim yarın geliyor, dün kavruldu.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.