Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (522. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

Teşekkürler bu kahveden içmediğim zaman başım ağrıdan patlıyor sizin içtiklerinizde öylemi ? Hangi kahveden içmeliyim esppeireso nerden bulacam ? Bilginlendirmeniz için tekrar teşekkür ederim .

Bir Bodum french press bir de Sözen ile En basit ve hesaplı bir şekilde gerçek kahve dünyasına adım atabilirsiniz. Kahve için şuan en hesaplı sanalbaharat sitesi kahveyi oradan temin edin, French pressi yakınınızda strbucks varsa oradan temin edin yok ise kahvee.com dan alabilirsiniz, aynı şekilde sözeni Eminönü'nden bizzat elden alabilirsiniz diğer şekilde yine kahhve.com dan sipariş verebilirsiniz. Daha ilerisi için bir hario v60+gooseneck kettle+daha kaliteli bir değirmen ve daha nitelikli ve iyi kahve kavuran(kronotrop mesela) yerlerden çekirdek temin ederek kahveden alacağınız lezzet ve aromayı zirveye çıkarabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Machete.

quote:

Teşekkürler bu kahveden içmediğim zaman başım ağrıdan patlıyor sizin içtiklerinizde öylemi ? Hangi kahveden içmeliyim esppeireso nerden bulacam ? Bilginlendirmeniz için tekrar teşekkür ederim .

Bir Bodum french press bir de Sözen ile En basit ve hesaplı bir şekilde gerçek kahve dünyasına adım atabilirsiniz. Kahve için şuan en hesaplı sanalbaharat sitesi kahveyi oradan temin edin, French pressi yakınınızda strbucks varsa oradan temin edin yok ise kahvee.com dan alabilirsiniz, aynı şekilde sözeni Eminönü'nden bizzat elden alabilirsiniz diğer şekilde yine kahhve.com dan sipariş verebilirsiniz. Daha ilerisi için bir hario v60+gooseneck kettle+daha kaliteli bir değirmen ve daha nitelikli ve iyi kahve kavuran(kronotrop mesela) yerlerden çekirdek temin ederek kahveden alacağınız lezzet ve aromayı zirveye çıkarabilirsiniz.

Ozaman french press,sözen ve frachite kahve alacağım öylemi ? Bunlar sağlığa yararlımı peki? Baş ağrısı yaparmı ? Teşekkür ederim cevaplarınız için

• quote:

quote:

quote:

Ozaman french press,sözen ve frachite kahve alacağım öylemi ? Bunlar sağlığa yararlımı peki? Baş ağrısı yaparmı ? Teşekkür ederim cevaplarınız için

Şöyle söyliyeyim içtiğiniz granül kahveler ile kıyaslanmayacak derecede sağlıklı. Daha doğrusu granül kahve sağlıksız bir içecek. Gerçek kahvenin sağlığa hiçbir zararı yok aksine antioksidan bakımından doğada bize verilmiş nimettir. Tabi içinde kafein olduğu unutulmamalı aşırıya kaçmayacak şekilde tüketilmeli. Suyun bile aşırısı zararlı kaldı ki. French press ve sözen ile hesaplı bir şekilde başlayabilirsiniz dediğim gibi. Ek olarak sidamo Türk kahvesine de çok yakışıyor çeşitlilik açısından sabah Türk kahvesi inceliğinde çekip Türk kahvesi şeklinde öğlen de french press inceliğinde çekip French press şeklinde içebilirsiniz. Baş ağrısına gelirsek granül kahvelerde kalitesiz robusta çekirdekler kullanılıyor bunlarda yüksek miktarda kafein mevcut(arabicaya kıyasla daha fazla) fazla miktarda da tüketip bir anda kesiyorsanız baş ağrısı sonucu muhtemeldir,bu kafeinin etkisidir yani. Uzun yıllar ağzıma granül kahve sürmemiş gerçek kahve tüketen biri olarak bazen çok nadir evden uzak kaldığım günlerde içmediğim olmuştur ancak baş ağrısı çektiğimi hatırlamıyorum sadece kahve içtiğim günler daha keyifli geçiyor onu söyleyebilirim ve içmekten ziyade hazırlama ritüeli ve o kokusu da başka bir haz

• En kısa zamanda sözen french press ve gricaeto kahve aşığ başlıyorum

• Arkadaşlar merhaba,

Sinbo mısır patlatma makinesini yukarıda göreceğiniz şekilde modifiye etme işlemini tamamladık, sıra testlerde

*Rezistans ve fan seri bağlı, ileride bu tip bir işe girecekler mutlaka bağlantıyı ayırmaları gerekir yoksa fan yanacaktır.
    *Üzerine marker ile yazmadım ama 1-0-2 şalter koyduk, 1 modu ısıtıcı+fan, 0 kapalı, 2 ise sadece fan
    *Makul olması açısından laptop adaptörü gibi bir şey ile fanı beslemek yerine, trafo kondu.

İlk deneme birazdan yapılacak, hadi hayırlısı.

• İlk kahve kavurma denemem beklendiği üzere hüsranla sonuçlandı.

Aslında her şey güzel başlamıştı. Isıtıcı 3/4 güçte falan çalışıyor, fan tam gaz gidiyor. Isıtıcıyı kafama göre oynuyorum biraz.

20 dk. dolmasına rağmen çat çat şeklinde bir "crack" duyamadım. Renkler 15.dakikanın sonunda cinnamon-city arası gibi.

Evin de balkonunda yapıyorum acaba hava zaten soğuk bir de fan üstüne gelince ısıtamıyor muyuz yeterince dedim.

VEEEE FANI KISTIM.

1 dk.içinde kabuklar havada uçuşmaya başladı ve bir anda -bence yanan- çekirdekler gördüm.

Hemen kapatarak soğutmaya aldım, bir tane de foto çektim. Umarım iyi çıkmıştır, iphone 5 ile bu kadar oluyor.

Bence kesinlikle bir homojenlik sorunu var ki nasıl oldu anlamış değilim. Tahta kaşıkla sürekli ekstra karıştırdığımı da vurgulamak istiyorum.

• arkadaşlar evimde kahve makinesi, çekirdek öğütücü vs. hiçbir makine yok. markette satılan kahveler gibi ekipmansız bir şekilde yapabileceğim hafif bir kahve öneriniz var mı? starbucks, tchibo gibi yerlerden veya kadıköy civarından alabilirim

• old yeller O kullanıcısına yanıt
    ucuz bir el değirmeni ve plastik de olsa bir kahve hunisi ya da french press almanızı öneririm. ama alamam derseniz, (defalarca tavsiye etmediğimizi söylememize rağmen) herhangi bir yerden öğütülmüş kahve alıp, herhangi bir cismi(mesela sert dergi kapağı) huniye çevirip, ya da isterseniz bir yağ hunisi vb. bir aleti kullanıp, kağıt filtre veya bir tülbent benzeri bir bezle filtreleme yapabilirsiniz. youtube'da pour over coffee yazarsanız bir sürü farklı metot var.

• Merhabalar. Konu çok güzel gerçekten. Ancak 500 küsür sayfa okumak biraz zor oluyor. ben kahve seven filtre kahveyi lise çağlarında tanımış granül kahveye istisnalar hariç dönmemiş bir insan olarak artık içtiğim kahveden biraz daha keyif alabilir miyim derdine düştüm. Şu an paketli filtre kahve kullanıyorum filtre kahve makinesiyle yapıyorum. Paketim bittiğinde kahve öğütme makinesi alıp starbuckstan kavrulmuş çekirdek kahve alsam paketli kahveden daha hoş bir lezzet alır mıyım? Kahve kavurma imkanım pek yok. Yoksa kahvemi günlük mü almam gerek?

Orijinalden alıntı: Khortytsa

Merhabalar. Konu çok güzel gerçekten. Ancak 500 küsür sayfa okumak biraz zor oluyor. ben kahve seven filtre kahveyi lise çağlarında tanımış granül kahveye istisnalar hariç dönmemiş bir insan olarak artık içtiğim kahveden biraz daha keyif alabilir miyim derdine düştüm. Şu an paketli filtre kahve kullanıyorum filtre kahve makinesiyle yapıyorum. Paketim bittiğinde kahve öğütme makinesi alıp starbuckstan kavrulmuş çekirdek kahve alsam paketli kahveden daha hoş bir lezzet alır mıyım? Kahve kavurma imkanım pek yok. Yoksa kahvemi günlük mü almam gerek?

Starbucks dan alacağınız kahve bayat ve neredeyse kömürleşme noktasına gelmiş şekilde kavrulmuş bir kahvedir. Bu yüzden şahsen tavsiye etmem ve gerçek kahve keyfinin tadına varan arkadaşlar da benimle aynı kanıya sahip diye düşünüyorum. Starbucks ve diğer paketlenmiş kahveler yerine, Sipariş üzerine istediğiniz ölçüde kavurup yollayan 3.dalga kahvecilerden alışveriş yapmanız daha iyi olacaktır. Bunlardan bir kaçı;

Sanalbaharat(Diğer sitelere nazaran neredeyse en ucuz fiyatlar burada)
    Bonarri(Eskiden beri alışveriş yaptığım sitedir tavsiye ederim)
    Baristasepeti(Memnun olduğum bir site daha çeşit fazlalığı da cabası)
    Kahhve.com(3.dalga kahvecilerden alıp satan aracı site, kahveler 2-3 günlük oluyor genelde)
    Kronotrop(En memnun kaldığım yerlerden birisi,ancak fiyatlar biraz tuzlu)
    Probador collectiva(Yine fazlasıyla memnun kaldığım yerlerden biri ancak burasıda diğer sitelere nazaran biraz tuzlu)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

Merhabalar. Konu çok güzel gerçekten. Ancak 500 küsür sayfa okumak biraz zor oluyor. ben kahve seven filtre kahveyi lise çağlarında tanımış granül kahveye istisnalar hariç dönmemiş bir insan olarak artık içtiğim kahveden biraz daha keyif alabilir miyim derdine düştüm. Şu an paketli filtre kahve kullanıyorum filtre kahve makinesiyle yapıyorum. Paketim bittiğinde kahve öğütme makinesi alıp starbuckstan kavrulmuş çekirdek kahve alsam paketli kahveden daha hoş bir lezzet alır mıyım? Kahve kavurma imkanım pek yok. Yoksa kahvemi günlük mü almam gerek?

Starbucks dan alacağınız kahve bayat ve neredeyse kömürleşme noktasına gelmiş şekilde kavrulmuş bir kahvedir. Bu yüzden şahsen tavsiye etmem ve gerçek kahve keyfinin tadına varan arkadaşlar da benimle aynı kanıya sahip diye düşünüyorum. Starbucks ve diğer paketlenmiş kahveler yerine, Sipariş üzerine istediğiniz ölçüde kavurup yollayan 3.dalga kahvecilerden alışveriş yapmanız daha iyi olacaktır. Bunlardan bir kaçı;

Sanalbaharat(Diğer sitelere nazaran neredeyse en ucuz fiyatlar burada)
    Bonarri(Eskiden beri alışveriş yaptığım sitedir tavsiye ederim)
    Baristasepeti(Memnun olduğum bir site daha çeşit fazlalığı da cabası)
    Kahhve.com(3.dalga kahvecilerden alıp satan aracı site, kahveler 2-3 günlük oluyor genelde)
    Kronotrop(En memnun kaldığım yerlerden birisi,ancak fiyatlar biraz tuzlu)
    Probador collectiva(Yine fazlasıyla memnun kaldığım yerlerden biri ancak burasıda diğer sitelere nazaran biraz tuzlu)

Sanalbaharat için nerdeyse en ucuzu demişsinizde, verdiğiniz diğer sitelerde 250 gram fiyatına, sanalbaharat 1 kilo satıyor. Yani rakiplerinden 3-4 kat daha ucuz. Ben yurtdışında bile sanalbaharat fiyatında kahve satılan yer görmedim, kamboçya/laos dahil (ki ikiside kahve üretimi yapan ülkeler).

• muratai kullanıcısına yanıt
    kişiye özel kavurmada evet. ama toplu kavurma yapan daha ucuza satan yerler gördüm. sanalbaharatın avantajı, toplu kavurma yapan bir yer olmasına rağmen, sirkülasyonu iyi ayarlayıp, sipariş verdiğinizde 1 hafta önce kavrulmuş kahve göndermesi. diğer toplu kavurma yapan yerlerde böyle taze kahve bulma şansı olmuyor maalesef.

Günlük sağlıklı kahve tüketimi kaç gr olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Sanalbaharattan 1kg Etiyopya Sidamo siparişi verdim bakalım. Yanına tadımlık Yirgacheffe istedim deneme amaçlı.

Kilograma göre değişir.
    50 kg lık bünye ile 100 kg lık bünyenin kafein toleransı aynı olmuyor. İçebileceğiniz kahve miktarı kilonuzla doğru orantılı.

sidamo pek hoşuma gitmedi benim, india arabica AA hoşuma gitti. colombia supremo da biraz sert gibi.

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Sanalbaharattan 1kg Etiyopya Sidamo siparişi verdim bakalım. Yanına tadımlık Yirgacheffe istedim deneme amaçlı.

Kilograma göre değişir.
    50 kg lık bünye ile 100 kg lık bünyenin kafein toleransı aynı olmuyor. İçebileceğiniz kahve miktarı kilonuzla doğru orantılı.

sidamo pek hoşuma gitmedi benim, india arabica AA hoşuma gitti. colombia supremo da biraz sert gibi.

Ucuz bulunca aldım yorumlar da iyiydi beğenirim umarım 75kg için gece uyumamı engellemeyecek miktar şeklinde sorumu değiştireyim o zaman.

• Wirm kullanıcısına yanıt
    102 kiloda günde 5 tek-shot içiyorum sıkıntı yok. Ama son kahveyi akşam 17 den sonraya bırakmıyorum. Gece kahve içersek uykusuzluk yapar.

şu an için birkaç sorum olacak. öncelikle yıllarca kamyoncu kahvesi gibi bardağa su ve granül kahve atıp içtim. çok uzun zamandır da 3ü1 2si1 arada filan içmiyorum. 1-2 aydır french press deniyorum. tcihibo dan 2 çeşit filtre kahve aldım fakat ayarını tutturamıyorum gibi geliyor. kişi başı 14 gram kadar kahve koyup 200 ml su ekleyerek 4-5 dk bekletiyorum. bana pek etki etmese de , bu şekilde bazı arkadaşlarım ağır olduğunu söyledi. acaba yapabileceğim birşey var mı? ayarlarda oynama ya da ekleyebileceğim bişeyler?

ayrıca bu aldığım kahvelerin bitmesinden sonra, yaklaşık 1 ayı bulur, çekirdek alıp öğütücü ile çekip denemeyi düşünüyorum. o arada konudan biraz bilgi sahibi olurum diye düşünüyorum. buradan önce kendim az da olsa ekşisözlükten olsun başka yerlerden olsun bir miktar araştırma yapmıştım. forumda da bazı anladığını düşündüğüm kişilere pm atsam bilgi için dönen olmadı. o arkadaşlara da buradan selam gönderiyorum.

• Ahbârî kullanıcısına yanıt
    tchibo kahveleri genelde koyu kavrulmuş oluyor. belirttiğiniz oran taze kavrulmuş orta kavurma derecesindeki çekirdekler için ortalama bir derece ama tchibo gibi koyu kavrulmuş ve bayat çekirdeklerde ağır gelmesi çok normal. su oranınızı arttırabilirsiniz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.