Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (525. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kbere

Probador Colectiva nın yüz gramlık paketlerden oluşan 3'lü paketleri var. Sanalbaharattan 1 kiloluk kahvelerden herhangi birini alırsanız ve rica ederseniz siz çeşitlerden 50'şer gram gönderirler diye tahmin ediyorum. (french press için tavsiyem india veya colombia almanız) Bonarri'nin 250 şer gramlık 4 lü paket kampanyası var normalde. ama 250 gram tekli alsanız ve bana bunun yerine karışık gönder deseniz gönderebileceği çekirdeklerden 50'şer 100'er gram gönderir tahminimce.

Sanalbaharattan Etiyopya Sidamo almıştım 1kg keşke yazsaymışım notlara Bir dahakibe artık. Diğer seçeneklere de bakacağım teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Probador Colectiva nın yüz gramlık paketlerden oluşan 3'lü paketleri var. Sanalbaharattan 1 kiloluk kahvelerden herhangi birini alırsanız ve rica ederseniz siz çeşitlerden 50'şer gram gönderirler diye tahmin ediyorum. (french press için tavsiyem india veya colombia almanız) Bonarri'nin 250 şer gramlık 4 lü paket kampanyası var normalde. ama 250 gram tekli alsanız ve bana bunun yerine karışık gönder deseniz gönderebileceği çekirdeklerden 50'şer 100'er gram gönderir tahminimce.

Sanalbaharattan Etiyopya Sidamo almıştım 1kg keşke yazsaymışım notlara Bir dahakibe artık. Diğer seçeneklere de bakacağım teşekkürler.

siparişin kargoya verilmediyse sipariş numaranı belirterek site üzerinden mail göndermeyi dene. ben 250gr kahvenin yanında yeşil çekirdek istemiştim 50gr kolombia numunesi gönderilmişti.

• Peki bu tatli yumusak dediginiz orta amerika kahveleri hangisidir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tahaeray

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

siparişin kargoya verilmediyse sipariş numaranı belirterek site üzerinden mail göndermeyi dene. ben 250gr kahvenin yanında yeşil çekirdek istemiştim 50gr kolombia numunesi gönderilmişti.

Numune Yirgacheff gelmiş şimdi bir bardak bunu demledim güzel oldu. İndia ve Kolombia bir dahaki deneyeceklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: idoer

Arkadaşlar merhaba, bende önerilerinizi bekliyorum. Kahve makinesi alacağım da ben daha çok sütlü kahveleri seviyorum. Espresso makinesi ayrı süt köpürtüsü ayrı mı alayım yoksa buharla süt köpürten makineler mi iyi ?

Tavsiye verecek kimse yok mu arkadaşlar ?
  • sanalbaharat sitesinden etiyopya sidoma , kolombiya ve hindistan arabica çekirdek kahvelerinden aldım. gayet memnun kaldım. eskiden tchibo dan alyordum . artık sadece buradan alacağım. siteden bu konu sayesinde haberdar olmuştum. olaki başkalarının da ihtiyacı olur diye not düştüm.

quote:

Arkadaşlar merhaba, bende önerilerinizi bekliyorum. Kahve makinesi alacağım da ben daha çok sütlü kahveleri seviyorum. Espresso makinesi ayrı süt köpürtüsü ayrı mı alayım yoksa buharla süt köpürten makineler mi iyi ?

Ben de 2 işi de bir arada yapan De longhi Eco 310 var. Kendi köpürtüyor yani. Gene alacak olsam böyle bir şey alırım.

Ben biraz yumuşak içimli tatlımsı hafif kahve seviyorum neler önerirsiniz (Her türlü site ve ücret kabulum) Yani böyle tatlı sütlü fındıklı sıcak çikolata tarzı birşey ariyorum

Kafeini yuksek olmasi tercihim

quote:

Otomatik sut kopurtmeyi temizlemek zor oluyor. Hijyen sorunu var. sut kopurtme icin ayri makine oneririm. Hem daha ucuza gelir hemde temizlemesi cok kolay.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Aeropress ters
    16 gram orta öğütüm kahve
    250 ml 90 derece su(tercihen maden suyu karıştırılmış)

demleme süresi, press dahil 2:30 dakika.

Aeropressi uzun zamandır sürekli kullanıyorum.Genellikle kahvenin az kavrulması ve homojen öğütülmemseinin, bu alete yaramadığını söyleyebilirim.Öğütülen kahvedeki toz, press sırasında kahveyi acılaştırıyor.Kullandığınız öğütücünün fazla toz yapmaması gerekiyor.

Tarif ettiğiniz türde kahve için espresso harmanları kullanabilirsiniz.Filtre kahveler genelde asiditeli oluyor.Bu da, ya acılık ya da ekşiliğe neden olabiliyor.

lütfen bilgi verirken dikkatli olalım. insanları yanlış yönlendirmeyelim. "buharla süt köpürten makineler" den ben buhar çubuğu olan espresso makinesini anlıyorum ki bunlarda süt şu şekilde köpürtülüyor:
    Kong Leungyoutube
    How to froth milk for latte art using home espresso machine
    https://www.youtube.com/watch?v=_T8NTZiGJpU
    temizliği de gayet basit. süt potunu sudan geçir, buhar çubuğunu ıslak bezle sil, 3-4 saniye buhar çubuğundan boşa buhar püskürt, bitti. çubuğun içinden geçen buhar sıcaklığı da yaklaşık 150 derece. yani hijyen sorunu olması için oldukça fazla sıcak.

@idoer
    buharla süt köpürten makineler, ister tam otomatik, ister videodaki gibi buhar çubuğu ile köpürtsün, titreşimle süt köpürten köpürtücülere göre çok daha lezzetli süt üretirler. çünkü buhar bir yandan sütü ısıtırken, bir yandan da havalandırarak sütün içindeki doğal şeker olan laktozu ayrıştırır. bu da sütü tatlandırır. arkadaşın bahsettiği, kafa karışıklığına neden olan durum, otomatik espresso makinelerinin bazılarında otomatik süt köpürtücüler vardır. şunun gibi:http://www.siparis.im/resimler/AKM-12306.jpg bu tip köpürtücülerin temizliği gerçekten de sorunlu.

diğer köpürtücüler ise mantık olarak şu aletin yaptığını daha güçlü olarak yaparlar: üstüne bir de sütü ısıtırlar. lezzet olarak buhar ile köpürtmenin çok gerisinde kalır. tek bir avantajı vardır, bir yandan espressonuzu yaparken, diğer yandan bu alet ile süt köpürtebilir, espressonuz hazır olur olmaz sütü ilave edebilirsiniz. ev tipi espresso makinelerinde genelde önce espressoyu yapar, buhar fonksiyonunu aktive eder, buharın hazır olmasını bekler, sonra da sütü köpürtürsünüz. bu da yaklaşık 3-4 dakika alır. espresso akarken aynı anda sütü de köpürtebileceğiniz ve yüksek buhar gücü sayesinde sütü 15-20 saniyede köpürtebilen espresso makineleri ise 2000 liranın üzerinde fiyatlara bulunabiliyor.

• Sanalbaharattaki tarara etiyopya harman nasıl acaba deneyen varmı yeni yazmış.
    orta amerikadaki hemen tüm ülkeler kahve tarımı yapıyor ve hepsi bu işte iddialı. en meşhuru kolombiya, çünkü çok yüksek miktarda kahve üretimleri var. ama honduras, kostarika, guatemala, el salvador, nikaragua gibi ülkelerin hepsinin iddialı kahveleri var. bir de genelde çok uçuk fiyatlarla alıcı bulan panama çekirdekleri var. bu bölge çekirdeklerinin çoğunda kakaomsu tatlar bulunuyor, ama diğer yandan da bırakın ülkeyi, karşılıklı 2 çiftliğin hasatı bile birbirinden farklı tat veriyor. o yüzden deneye deneye aradığınız tadı bulmanız gerekiyor.

"1. sınıf %100 Ethiopia Arabica Kahve çekirdeklerinin harmanından, Etiyopya'da kahve üstatları tarafından kavrularak imal edilmiştir."

türkçesi: nerden baksanız kavrulma tarihinin üzerinden 6 ay geçmiş bir kahve. dünyanın en iyi çekirdeklerini en iyi kavurucuya kavurttursanız bile bu kadar sürede yalan olur. o yüzden tavsiye etmem.

Orijinalden alıntı: kmesne

Tamam peki anladim dediginizi de bu orta amerika kahvelerini nerden alayim google orta amerika kahveleri mi yazayim

Kahveyi tam benim tarzda seviyorsun. Ben kafeingodan guatemala ve costa rica alıyorum ikisininde tam kakao ve odunsu tatlar var. Ayrıyetten ben bir büyük kupaya %30-40 cezvede içerisine bitter çikolata atarak süt kaynatıyorum. Kahveyi de french presste yapıyorum. Bu şekilde çok lezzetli oluyor. Tahminimce seninde damak tadın bu şekilde, dene kesinlikle beğeniceksin.

lütfen bilgi verirken dikkatli olalım. insanları yanlış yönlendirmeyelim. "buharla süt köpürten makineler" den ben buhar çubuğu olan espresso makinesini anlıyorum ki bunlarda süt şu şekilde köpürtülüyor:https://www.youtube.com/watch?v=_T8NTZiGJpU temizliği de gayet basit. süt potunu sudan geçir, buhar çubuğunu ıslak bezle sil, 3-4 saniye buhar çubuğundan boşa buhar püskürt, bitti. çubuğun içinden geçen buhar sıcaklığı da yaklaşık 150 derece. yani hijyen sorunu olması için oldukça fazla sıcak.

@idoer
    buharla süt köpürten makineler, ister tam otomatik, ister videodaki gibi buhar çubuğu ile köpürtsün, titreşimle süt köpürten köpürtücülere göre çok daha lezzetli süt üretirler. çünkü buhar bir yandan sütü ısıtırken, bir yandan da havalandırarak sütün içindeki doğal şeker olan laktozu ayrıştırır. bu da sütü tatlandırır. arkadaşın bahsettiği, kafa karışıklığına neden olan durum, otomatik espresso makinelerinin bazılarında otomatik süt köpürtücüler vardır. şunun gibi:http://www.siparis.im/resimler/AKM-12306.jpg bu tip köpürtücülerin temizliği gerçekten de sorunlu.

diğer köpürtücüler ise mantık olarak şu aletin yaptığını daha güçlü olarak yaparlar:http://urun.n11.com/kahve-ve-espresso-makineleri/cappucino-maker-sut-kopurtucu-P114769588 üstüne bir de sütü ısıtırlar. lezzet olarak buhar ile köpürtmenin çok gerisinde kalır. tek bir avantajı vardır, bir yandan espressonuzu yaparken, diğer yandan bu alet ile süt köpürtebilir, espressonuz hazır olur olmaz sütü ilave edebilirsiniz. ev tipi espresso makinelerinde genelde önce espressoyu yapar, buhar fonksiyonunu aktive eder, buharın hazır olmasını bekler, sonra da sütü köpürtürsünüz. bu da yaklaşık 3-4 dakika alır. espresso akarken aynı anda sütü de köpürtebileceğiniz ve yüksek buhar gücü sayesinde sütü 15-20 saniyede köpürtebilen espresso makineleri ise 2000 liranın üzerinde fiyatlara bulunabiliyor.

Buharla süt köpürten, sütü otomatik köpürtmeyen makinaların nozülünü temizlemek çok zor değil evet, ancak ev tipi hiç bir makinada 2 kazan yok. Espressodan sonra süt köpürtmek için kazanın tekrar su kaynatmasını (farklı derecede) beklemek gerekiyor.

Ayrıca hiç bir buharlı manüel süt köpürtme sistemi (starbuckstaki prof. makinalar hariç) buhar kullanmadan cezve gibi döndüren süt köpürtme makinaları kadar köpük ve krema oluşturamaz. Ayrıca temizliğide kolaydır bu indüksiyonlu makinaların. Bir seferde 1-3 fincan için süt köpürtebilir, 2 veya 3 ısı ayarı vardır. Espresso yapılırken sütüde aynı anda köpürtmek gibi güzel işlevleri vardır, çok yer kaplamaz.

Tam otomatik süt köpürten makinaların ise temizliği sıkıntıdır. Unutursun temizlemeyi süt o plastik boruya yapışır, veya temizlersin ama süt kokusu gitmez. Bir sürü sökülüp temizlenmesi gereken parça olur. Ve yine verdiği süt köpüğü köpükten ibaret olur. Kremalı köpük yapmaz.

İndüksiyonlu alet yayık ayranı yapar gibi (ayranda yoğurttan (oda) sütten yapılıyor nede olsa) sürekli döndürdüğü için tam yağlı sütte mütiş sonuç veriyor.

• quote:

lütfen bilgi verirken dikkatli olalım. insanları yanlış yönlendirmeyelim. "buharla süt köpürten makineler" den ben buhar çubuğu olan espresso makinesini anlıyorum ki bunlarda süt şu şekilde köpürtülüyor:https://www.youtube.com/watch?v=_T8NTZiGJpU temizliği de gayet basit. süt potunu sudan geçir, buhar çubuğunu ıslak bezle sil, 3-4 saniye buhar çubuğundan boşa buhar püskürt, bitti. çubuğun içinden geçen buhar sıcaklığı da yaklaşık 150 derece. yani hijyen sorunu olması için oldukça fazla sıcak.

@idoer

diğer köpürtücüler ise mantık olarak şu aletin yaptığını daha güçlü olarak yaparlar:http://urun.n11.com/kahve-ve-espresso-makineleri/cappucino-maker-sut-kopurtucu-P114769588 üstüne bir de sütü ısıtırlar. lezzet olarak buhar ile köpürtmenin çok gerisinde kalır. tek bir avantajı vardır, bir yandan espressonuzu yaparken, diğer yandan bu alet ile süt köpürtebilir, espressonuz hazır olur olmaz sütü ilave edebilirsiniz. ev tipi espresso makinelerinde genelde önce espressoyu yapar, buhar fonksiyonunu aktive eder, buharın hazır olmasını bekler, sonra da sütü köpürtürsünüz. bu da yaklaşık 3-4 dakika alır. espresso akarken aynı anda sütü de köpürtebileceğiniz ve yüksek buhar gücü sayesinde sütü 15-20 saniyede köpürtebilen espresso makineleri ise 2000 liranın üzerinde fiyatlara bulunabiliyor.

Adamın biri kuyuya nescafe diye birşey uydurup atmış yüzyıldır kimse çıkaramıyor.
    Şurada yarım yamalak bilginle tarif veriyorsun, bari nescafe yerine kahve yaz be adam !
    (n11 sayfasından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 15 Aralık 2016; 11:20:27 >
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

@idoer

Adamın biri kuyuya nescafe diye birşey uydurup atmış yüzyıldır kimse çıkaramıyor.
    Şurada yarım yamalak bilginle tarif veriyorsun, bari nescafe yerine kahve yaz be adam !
    (n11 sayfasından)

Bunu bende süt köpürtücü ararken görmüş ve çok gülmüştüm. Tarif ibretlik
    Bu arada hala süt köpürtücü almadım var mı tavsiyeniz 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 15 Aralık 2016; 11:24:39 >

• muratai kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 15 Aralık 2016; 12:24:13 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.