Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (524. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 522523524525526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kbere

ikisi de mantıklı seçimler. bütçenizi biraz arttırabiliyorsanız öğütücü olarak bunu tercih edebilirsiniz:
    www.amazon.de
    SEVERIN KM 3873 Elektrische Mahlwerk-Kaffeemühle (150 W, Edelstahl-Kegelmahlwerk, Max. Füllmenge 150 g) weiß/Silber: Amazon.de: Küche & Haushalt
    https://www.amazon.de/gp/product/B004QXJNYG/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Bu biraz bütçemi aşıyor aslında. Melitta ile arasında çok fazla fark var mıdır? Birde bu cihazların arızalanma sıklığı hakkında bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tahaeray

quote:

Orijinalden alıntı: sanri12

Çeşitli yerlerden,farklı kahveler denedim.Önceleri kavrulmuş alıyordum,şuan kendim kavuruyorum. Bunların çoğu Starbucks kahvelerinden daha iyi.Sanalbaharat'ın İndia'sı,Hammaddeler sitesinin Nikaragua'sı damak zevkime uydu. Üstelik 1kg'ı 30-35 tl civarına geliyor. Fakat Kenya kahvesinde kendimde kavursam,kavrulmuşta alsam Starbucks Kenya kahvesi kadar hiçbirini beğenmedim. Starbucks Kenya'da bir keskinlik var, 4-5 farklı yerden denediğim diğer Kenya kahvelerinde hep bir mayhoşluk oluyor,o keskinliği bulamadım.O keskinliğe fazla kavurarak ulaşabilirmiyiz.Genelde 2. çıtlama gerçekleşmeden kavrulmayı sonlandırıyorum.

merhaba,
    şuan hammaddelerden aldığım çekirdekleri kullanıyorum. india çekirdekleri 2. çıtlama +2dk kavuruyorum 4 gün dinlendiğinde oldukça yağlanıyor, bu haliyle içimi özellikle soğumaya geçtiğinde mükemmel oluyor. yine hammaddelerden aldığım kenya AA çekirdekleri 2. çıtlamanın sonuna kadar kavuruyorum ama içimi bana yavan geliyor sadece sertlik var gibi. son olarak 10gr india 20gr kenya ile çok güzel bir karışım oluyor.

İndia,Guatemala'yı bende aynı şekilde kavurdum. İkisinde de 4-5 gün sonra yağlanma başladı. Hammaddelerden 1kg Kenya AA,1kg İndia diğer kahve çeşitlerinden de 150gr aldım. Kenya AA banada aynı şekilde yavan geldi. 150gr Kenya Natural'da almıştım. Bu akşam onu kavurup,2-3 gün sonra onuda denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalMilitia..

quote:

Orijinalden alıntı: kbere

ikisi de mantıklı seçimler. bütçenizi biraz arttırabiliyorsanız öğütücü olarak bunu tercih edebilirsiniz:
    https://www.amazon.de/gp/product/B004QXJNYG/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Bu biraz bütçemi aşıyor aslında. Melitta ile arasında çok fazla fark var mıdır? Birde bu cihazların arızalanma sıklığı hakkında bilginiz var mı?

Bu tarz öğütücüler, dikkat ederseniz farklı markalarda var. Ben tchibonun öğütücüsünü almıştım. İki kez servise yollayıp iade ettim. Çünkü en kalın ayarda bile çok ince öğütüyorlar. Muhtemelen bu da öyledir.

• Arkadaşlar merhaba, bende önerilerinizi bekliyorum. Kahve makinesi alacağım da ben daha çok sütlü kahveleri seviyorum. Espresso makinesi ayrı süt köpürtüsü ayrı mı alayım yoksa buharla süt köpürten makineler mi iyi ?

quote:

quote:

Çeşitli yerlerden,farklı kahveler denedim.Önceleri kavrulmuş alıyordum,şuan kendim kavuruyorum. Bunların çoğu Starbucks kahvelerinden daha iyi.Sanalbaharat'ın İndia'sı,Hammaddeler sitesinin Nikaragua'sı damak zevkime uydu. Üstelik 1kg'ı 30-35 tl civarına geliyor. Fakat Kenya kahvesinde kendimde kavursam,kavrulmuşta alsam Starbucks Kenya kahvesi kadar hiçbirini beğenmedim. Starbucks Kenya'da bir keskinlik var, 4-5 farklı yerden denediğim diğer Kenya kahvelerinde hep bir mayhoşluk oluyor,o keskinliği bulamadım.O keskinliğe fazla kavurarak ulaşabilirmiyiz.Genelde 2. çıtlama gerçekleşmeden kavrulmayı sonlandırıyorum.

merhaba,
    şuan hammaddelerden aldığım çekirdekleri kullanıyorum. india çekirdekleri 2. çıtlama +2dk kavuruyorum 4 gün dinlendiğinde oldukça yağlanıyor, bu haliyle içimi özellikle soğumaya geçtiğinde mükemmel oluyor. yine hammaddelerden aldığım kenya AA çekirdekleri 2. çıtlamanın sonuna kadar kavuruyorum ama içimi bana yavan geliyor sadece sertlik var gibi. son olarak 10gr india 20gr kenya ile çok güzel bir karışım oluyor.

İndia,Guatemala'yı bende aynı şekilde kavurdum. İkisinde de 4-5 gün sonra yağlanma başladı. Hammaddelerden 1kg Kenya AA,1kg İndia diğer kahve çeşitlerinden de 150gr aldım. Kenya AA banada aynı şekilde yavan geldi. 150gr Kenya Natural'da almıştım. Bu akşam onu kavurup,2-3 gün sonra onuda denerim.

kenya AA ile natural arasında çiğ olarak fark var mı? Guatemala bende de var ama bu kahveden hoşlanıyor muyum karar veremedim :) türk kahvesine yakın aramosı var. benner kahveden dominic barahonayı tavsiye ederim, ilk seferde 2.çıtlama öncesi aldım içimi çok güzel, 2. seferde 2. çıtlama bitiminde aldım ama denemedim hala dinleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TzisTa

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Kendimiz kavurma işi tam olarak nasıl oluyor? Önceki sayfalara biraz baktım, bir adet popcorn makinesi yeterli sanırım. Yeşil kahve çekirdeklerinin maliyeti ve yeni kavrulmuş kahvenin aroması nasıl?

Bu sayfanın en üstünde fırında yaptığım kavurma var. Tadı 3. dalga kahveciler hariç içtiğim en aromalı kahveler. Üniversitede demliyorum bütün koridor kahve kokuyor. Üstelik zahmetsiz.

1-210 derece önceden ısıttığım fırında üst ızgara açık ve fan ara sıra devreye girecek şekilde orta bölüme yaklaşık 200-220 gr yeşil kahveyi tepsiye iyice yayıyorum.

2-Sadece 1 kez ilk çıt sesini duyduktan sonra tahta kaşıkla karıştırıp, tekrar yayıyorum.

3-Toplam 12 dk civarı sürüyor. Tabi bu süre fırından fırına değişir.

4-Hemen çelik süzgece alıp balkonda karıştırıyorum. Altına bir kap koyun ufak kabuklar dökülebilir.

5-Hafif soğuyunca salata kurutucu ile kabuklarını ayırıyorum.

6-Tavsiyem fırın sıcakken iki kavurum yapmanız. Tek seferde yaklaşık 350 gr kavrulmuş kahveniz oluyor.

Ben de turbo fırında kavuruyorum. Tepsisiyle beraber fırını 175 dereceye kadar ısıtıyorum. Hızlı biçimde çekirdekleri yayıp fırın kapağını kapatıyorum. Bu arada 5-10 derecelik kademeli sıcaklık artırarak kontrolünü sağlıyorum ve ne tip kavrum istediğime göre 200 ila 225 derecede 11 ila 15 dakikada sonlandiriyorum. Kavrum sırasında hem göz ile renk kontrolü hem de 1. çıt ve 2. çıt sesine göre de ses kontrolünü beraber gerçekleştiriyorum. Daha önceleri homojen kavrum sağlansın diye arada bir fırın kapağını açıp karıştırırdım ama sürekli artması gerektiğini düşündüğüm kavrum ısısında düşme olacağı için artık fırın kapağını hiç açmadan bitiriyorum. Homojenlik ile ilgili sorun yaşamadım. Belki de fırının turbo fanlı olması ısıyı eşit dağılmasına da etkilidir. Bu arada evde kavrum yapan bizler tabi ki 3. Dalga
    üreticilerle hem ekipman hem de bilgi anlamında yarışamayız . Ama emin olun yıllardır hemen her türlü kahveyi deneyen ve deneyen birisi olarak hiç de aşağı kalmadığını söyleyebilirim. Afiyet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iodio75 -- 13 Aralık 2016; 23:28:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba,

kenya AA ile natural arasında çiğ olarak fark var mı? Guatemala bende de var ama bu kahveden hoşlanıyor muyum karar veremedim :) türk kahvesine yakın aramosı var. benner kahveden dominic barahonayı tavsiye ederim, ilk seferde 2.çıtlama öncesi aldım içimi çok güzel, 2. seferde 2. çıtlama bitiminde aldım ama denemedim hala dinleniyor.

Daha Natural'ı denenemedim,deneyince yazarım.Hammaddeler sitesinde Nikaragua çok iyi. Denemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanri12 -- 13 Aralık 2016; 23:35:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba,

Daha Natural'ı denenemedim,deneyince yazarım.Hammaddeler sitesinde Nikaragua çok iyi. Denemeni tavsiye ederim.

var hocam, 1 kilo bitti tekrar sipariş verdim. hammaddelerden aldığım çekirdeklerden bir tek sumatradan memnun kalmadım. çekirdekler büyük ihtimal eskiydi. herzaman ki yöntemi denememe rağmen çok hızlı kavruldu ama çıtlama olmadı çıtlama olmadan kavrulunca da içilmeyecek derecede kötüydü, tekrar sipariş vermedim. starbucksın sumatrasını çok severim bu çekirdekleride denemek istiyorum ama tazeliğinden emin olmadan tekrar almayacağım.

• MetalMilitia.. M kullanıcısına yanıt
    aralarındaki fark:

- melitta oldukça ufak boyutta düz bir değirmen kullanıyor
    - severin ortalama boyutta bir konik öğütücü kullanıyor.

severin daha lezzetli bir sonuç verecektir.

dahili öğütücülü makineye 110 euro civarı vermek yerine, severin ve melittayı ayrı ayrı alırsanız, 75 euronun altında kalacağı ve almadan önce vergi düşeceği için 59 euro + 40 euroya geliyor. değirmen için "merhaba" indirimini kullanırsanız 10 euro da oradan düşüyor. 89 euroya gelir. yalnız yazmadan önce denedim, filtre kahve makinesini tek başına aldığınızda 49 euronun altında kaldığı için 20 euro kargo ekliyor, tavsiyem 9-10 euroluk ihtiyacınız olan bir ürünü daha ekleyip sepet tutarını 49 euronun üzerine çıkarmak.
    arızalanma sıklığı kısmını unutmuşum. arızalanma aslında biraz şansa kalmış bir olay ama ben şöyle yapıyorum, 1 yıldız veren kullanıcıların yorumlarına bakıyorum. almanlar bu konuda çok hassas ve sıklıkla "makineyi alalı sadece 2 yıl oldu ama bozuldu, çöplük" gibi yorumlar görüyorum. severin değirmen için 2-3 tane böyle yorum var ve melitta filtre kahve makinesinde de 2 yıl sonra bozulduğuna dair bazı yorumlar var. ancak iki makine için de kısa sürede bozulmaya dair yorumlar neredeyse yok. melitta öğütücüde toplam 68 yorumdan 8 tanesi 1 puan ve bunların 7 tanesi kısa süreli bozulma ile alakalı.

Ben biraz yumuşak içimli tatlımsı hafif kahve seviyorum neler önerirsiniz (Her türlü site ve ücret kabulum)

Kafeini yuksek olmasi tercihim

Orijinalden alıntı: kmesne

Aeropress cihazım var ve 2 aydır kafeingodan kahve alıyorum ama bir türlü ısınamadım sanki aldığım hepsi aynı acı su tadı veriyor ısrarla içiyorum alışamıyorum

Ben biraz yumuşak içimli tatlımsı hafif kahve seviyorum neler önerirsiniz (Her türlü site ve ücret kabulum)

yumuşak içimden kastınız kaba tabirle "çayımsı" bir tatsa, probar'ı öneririm. ben denedim ama yoğun, sert tatları sevdiğim için ısınamadım. denemenizi öneririm, üyelik sistemleride hoş.

Bugüm bodum french press ve sözen süper el değirmeni alarak aranıza katıldım

Şimdi şöyle bir sorun var, sözenle kahveyi öğütmeden önce alttaki vidayı 1 tur saat yönünün tersine gevşettim. Ama yine de çok ince oldu, sorun olur mu? Partiküller içtiğim kahveye geçmedi. Daha iri olması lezzete katkı yapar mı onu merak ettim.

Bir de 1 bardak kahve bodumdan çıkan kaşıkla 2 ölçeğe denk geliyor - 15gr kadar, değil mi? Günlük optimal kaç gr tüketmeliyim?

Hayırlı olsun diyelim
    French press için en iyisini tercih etmişsin. Sözende alınabilirler arasında en iyi olsada, bazı sıkıntıları mevcut. Bende aynı ekipmanla vidayı tamamen çıkararak öğütüyorum. En sağlıklısı böyle olsada, değirmen hareket ettiği için bazı noktaları çok ince öğütebiliyor. Hep söylenir belki okumuşsundur ama 250 gr kahve alıp; öğütme ayarından tutun, demleme süresine kadar damak tadınıza uygun zamanlamayı siz bulmalısınız. Herkes ince öğütülmez der ama ben sert kahve sevdiğim için zaman zaman vidalıda deniyorum. Tamamen damak lezzetine bağlı olduğunu düşünüyorum. Sözende partikül konusuna hiç takılmayın, istemiyorum dersenizde en iyi seçenek bir elek kullanmanız.
    Bodumdan çıkan kaşıkla 2 ölçek yeterlidir.
    Afiyetler olsun.

• pour over dan sonra french press in yüzüne bakmaz oldum.

Orijinalden alıntı: mrhesap

quote:

Orijinalden alıntı: kmesne

Aeropress cihazım var ve 2 aydır kafeingodan kahve alıyorum ama bir türlü ısınamadım sanki aldığım hepsi aynı acı su tadı veriyor ısrarla içiyorum alışamıyorum

yumuşak içimden kastınız kaba tabirle "çayımsı" bir tatsa, probar'ı öneririm. ben denedim ama yoğun, sert tatları sevdiğim için ısınamadım. denemenizi öneririm, üyelik sistemleride hoş.

açıkçası böyle sütlü sıcak çikolata gibi istiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhesap

quote:

Bugüm bodum french press ve sözen süper el değirmeni alarak aranıza katıldım

Şimdi şöyle bir sorun var, sözenle kahveyi öğütmeden önce alttaki vidayı 1 tur saat yönünün tersine gevşettim. Ama yine de çok ince oldu, sorun olur mu? Partiküller içtiğim kahveye geçmedi. Daha iri olması lezzete katkı yapar mı onu merak ettim.

Bir de 1 bardak kahve bodumdan çıkan kaşıkla 2 ölçeğe denk geliyor - 15gr kadar, değil mi? Günlük optimal kaç gr tüketmeliyim?

Hayırlı olsun diyelim
    French press için en iyisini tercih etmişsin. Sözende alınabilirler arasında en iyi olsada, bazı sıkıntıları mevcut. Bende aynı ekipmanla vidayı tamamen çıkararak öğütüyorum. En sağlıklısı böyle olsada, değirmen hareket ettiği için bazı noktaları çok ince öğütebiliyor. Hep söylenir belki okumuşsundur ama 250 gr kahve alıp; öğütme ayarından tutun, demleme süresine kadar damak tadınıza uygun zamanlamayı siz bulmalısınız. Herkes ince öğütülmez der ama ben sert kahve sevdiğim için zaman zaman vidalıda deniyorum. Tamamen damak lezzetine bağlı olduğunu düşünüyorum. Sözende partikül konusuna hiç takılmayın, istemiyorum dersenizde en iyi seçenek bir elek kullanmanız.
    Bodumdan çıkan kaşıkla 2 ölçek yeterlidir.
    Afiyetler olsun.

Çok saolun hocam zamanla ustalaşacağım gibi bakalım.

Başlangıç için her çekirdekten deneme amaçlı 50şer gr alabileceğim bir yer var mı? Yeni başlayan birine önereceğiniz ilk 5 çekirdek nedir? Teşekkürler :)

• Wirm kullanıcısına yanıt
    Probador Colectiva nın yüz gramlık paketlerden oluşan 3'lü paketleri var. Sanalbaharattan 1 kiloluk kahvelerden herhangi birini alırsanız ve rica ederseniz siz çeşitlerden 50'şer gram gönderirler diye tahmin ediyorum. (french press için tavsiyem india veya colombia almanız) Bonarri'nin 250 şer gramlık 4 lü paket kampanyası var normalde. ama 250 gram tekli alsanız ve bana bunun yerine karışık gönder deseniz gönderebileceği çekirdeklerden 50'şer 100'er gram gönderir tahminimce.

Orijinalden alıntı: kkimki

pour over dan sonra french press in yüzüne bakmaz oldum.

Pour over ile filtre kahve makinası aynı sonuçlar veriyor diyebilir miyiz?

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

Orijinalden alıntı: kkimki

pour over dan sonra french press in yüzüne bakmaz oldum.

Pour over ile filtre kahve makinası aynı sonuçlar veriyor diyebilir miyiz?

aynı diyemeyiz hocam, pour over tad daha belirgin ve içmesi daha zevkli denemenizi öneririm.
    o tarz tatları orta amerika kahveleri verir genellikle. sertlik değil ama acılık varsa demleme metodunuzun da etkisi olabilir. ben genelde şu tarifi uyguluyorum ve bu tarif gerçekten yumuşak içimli ve sıfır acılığa sahip sonuçlar üretiyor:
    European Coffee Tripyoutube
    How To Make AEROPRESS Coffee – The Winning Recipe (WAC 2015)
    https://www.youtube.com/watch?v=m3wKJ0-WkDA

tadın sert gelmesi durumunda sonradan su eklemekten de çekinmeyin. örneğin şu metotta da sonradan su katılıyor:
    European Coffee Tripyoutube
    How To Make Aeropress Coffee - The Winning Recipe (WAC 2016)
    https://www.youtube.com/watch?v=Ay5O5s4obAE
    bu metod daha dolgun ve dengeli bir sonuç üretiyor.

• 
Sayfa: önceki 522523524525526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.