Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (471. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.713
Cevap
721
Favori
892.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Giriş
  • Merhaba 500gr frenchpress icin ögutulmus kahve alacagim 50 tl ye kadar tavsiye edebileceginiz kahve varmi?n11 veya herhangi online bir magazadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: arasira

Fırında kahve kavurmam. Tencere eziyetmiş ilk defa fırında yaptım ve harika oldu 10dk anca sürdü. Tam kavurma işiyle uğraşmayı bırakmak üzereydim :)

Edit: kahveyi denedim harika tad ve koku aldım. Tencerede kahveden soğumuştum.

Bu mesaja eklenen görseller:

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Afiyet olsun gayet iyi gözüküyor. Bende 6-7 önce ilk kavurma deneyimimi yapmıştım tencere almayı düşünüyordum sonra aklıma fırın da denemek geldi ilk denemeden sonra çok iyi sonuçlar alınca tencereden vazgeçmiştim. Tabi araya Ramazan ve yaz girince bırakmıştım havalar sıcak olunca zor oluyor malum

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Üniversal tavayı alttan üçüncü sıraya koyuyorsunuz 200-220 derece arası program da alt üst ısıtma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 28 Ağustos 2016; 12:58:07 >
    O ayar bende de var. Universal tava yok tepside yaparım olmadı bakacağım. Kaç gr ve kaç dakika yaptınız kahveleri ? Fırın ısındıktan sonra mı koydunuz çekirdekleri ? Çok soru sordum ama kusura bakmayın :)
    Universal tepsi kendi tepsisi farketmez tepsi olsun da :) ölçüyü bilmiyorum çekirdekler üst üste gelmesin yeter. 250-300 gr vardır herhalde koyduğum. süre de tutmadım bir dahakine tutarım 10dk anca sürmüştür kahveyi izleyin patlamalar bitince aldım. Kahveleri koyduktan sonra açtım fırını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 28 Ağustos 2016; 17:40:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Ben daha önce denemiştim 1 kez ama verim alamamıştım birde sizinki gibi deneyeceğim bakalım çok sağolun :)
    French press makinesi almak istiyorum. Tavsiyeleriniz var mı?

Orijinalden alıntı: seffa

Ben daha önce denemiştim 1 kez ama verim alamamıştım birde sizinki gibi deneyeceğim bakalım çok sağolun :)
    Çok pahalı makinalar alıp herşeyi yaparım diye düşünmemek lazım. Hafta sonu misafirlikte bu makineden (BES870) espresso içtim, her zaman da içeriz, tamam saygı sonsuz, eh dedik bir de öğütüp french press yapalım, gittim 1 lt Bodum french press hediye aldım geldim.
    Eyvahlar olsun, farklı bir modelini AVM'de 9999 TL'ye gördüğüm makine 16. ayarda öğütmemize rağmen yine pudra gibi kahve çıkarıyor.

Aman dikkat diyeyim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 29 Ağustos 2016; 15:57:57 >
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    porlex çakmasını 4-5 ay kullandım. gayet başarılıydı. sonra arkadaşıma hediye ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 1 Eylül 2016; 14:51:34 >

Orijinalden alıntı: Doppio

.
    french press için hangi kahve değirmeni veya öğütücüsü önerirsiniz?
    delonghi kg49 nasıldır? bıçaklı olması çok farkettirir mi?

Şunlara bakabilirsiniz.

• Cruzer26 C kullanıcısına yanıt
    maliyetinden çok içeceğiniz kahveden tad almazsınız. özellikle sütlü kahveler yapmayacaksanız, ki gödüğüm kadarıyla bu makinenin süt köpürtme özelliği de yok, o zaman bu makine ile yapacağınız kahveler kahve adına içebileceğiniz en kötü şey olacaktır. (nesacafeyi de değerlendirme dışı tutmadım. bence ondan da kötü) şu anda starbucks'tan alıp, önceden öğüterek yapabileceğiniz en kötü kahveyi yapıyorsunuz. bütçe veya vakit nedeniyle değirmen alıp öğütmek herkes için mümkün olmuyor. ama bu haliyle bile bu makineden çok daha iyisini yapptığınıza emimn olun. eğer kahveyle ilgili para harcama planınız varsa bütçenize göre(bıçaklı olmayan, dişli olan) bir değirmen edinmenizi tavsiye ederim. bu makinenin fiyatı 150 lira gördüğüm kadarıyla. bütçenizi daha yukarı çekemiyorsanız o fiyata kg 79 alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kbere

porlex çakmasını 4-5 ay kullandım. gayet başarılıydı. sonra arkadaşıma hediye ettim

nerden almistiniz link alabilir miyim

AMD Phenom II X6 1055T / ASUS M4A89GTD Pro USB3 / Kingston 4GB DDR3 1333 MHZ / HIS HD5850 / Samsung SH-S223C 33X / WD 3.5 inch 1TB / XIGMATEK Pure Black Edition 700+80W / Asus MS238H 23" Full HD LED / Windows 7 Home Premium Türkçe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanım.Uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: kbere

nerden almistiniz link alabilir miyim

Alıntıları Göster
    kafeingo'dan başka yeşil çekirdek alan var mı bilemiyorum ama sumatra'nın orjinali böyle değilse bana çürük çarık gibi geldi gönderdikleri kahve

tekrar alışveriş yapmayı düşünmüyorum açıkçası

• Merhabalar eskiden kahveyi french press ile yaparken bir hafta önce bir kahve makinesi aldım ama pek memnun kaldığını söyleyemem french pressteki tadı alamadım ,anlayamadığım bir kaç kısım var kullanım kılavuzunda da ayrıntılı bilgi yoktu
    Kahve haznesinde bir adet siyah filtre tutucu ve bir tane de filtre haznesi var benim sorum bu makinede beyaz olan kısım tek başına kahve filtresi olarak kullanılabiliyor mu yoksa üstüne kağıt filtre mi geçirmem gerekiyor? En iyi tadı hangi şekilde alabiliriz bilgi verir misiniz? Teşekkürler

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.