Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (469. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.713
Cevap
721
Favori
891.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

Metro'daki kurukahveci mehmet efendi colombia ve rioba %100 arabica cekirdek kahveleri deneyen var mi?

Julius meinl, lavazza ve rosso tipler tazeligini kaybetmis, uretimi 2 yili geckin kahveler oldugu icin ilgimi cekmedi.

Rioba'yı denedim, benim hiç hoşuma gitmedi. Şirkette de beğenen olmadı.

Mehmet Efendi Colombia ise fena değil, en azından yoklukta gideri var ama o da ortalamanın altında diyebilirim.

Alıntıları Göster
    Rioba nın bir kaç türü var, gold, platin vb ben kullandım idare eder. Ancak burada klasmanı ve maliyeti gözden kaçırmayın, kg fiyatı 100 TL ve üzeri kavrulalı daha bir hafta geçmiş kahveler ile kıyaslamayın. Riobanın fiyatı 30-50 tl/kg aralığında (arabica oranına göre fiyat değişiyor), Rossmann da satılan bir kahve var Laudatio 30 TL/kg fiyatlı cafe crema olanı hiç fena değil. Ve yine (millet homurdanacak) Tchibo kahveler 50 tl/kg indirime denk gelirse 30 a kadar düşüyor. Çekirdek olarak alınıp vakumlu kavanozda saklandığında tüm bu kahveler evde iş görüyor. İş görmekten kasıt, günde 3-4 espresso-cappucino + 1-2 hario, bazen biir makine filtre yada 1lt soğuk demleme gibi bir tüketimden bahsediyorum. Lezzeti ise kahve miktarı-demleme süreleri, öğütme kalınlıkları ile üç aşağı beş yukarı oynanabiliyor

Haa keyif için süper bir kahve mi istedi canım, bir tık yukarı sanalbaharat, iki üç kulaç yukarı 50g-100g gibi miktarlarda Eskişehir Black Cat (150TL/kg), Şimdi birde ilave kafeingo geldi 100 TL/kg (son hediye 720 lik paketi ile yaklaşık 70 TL/kg oldu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 23 Ağustos 2016; 9:41:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

Rioba nın bir kaç türü var, gold, platin vb ben kullandım idare eder. Ancak burada klasmanı ve maliyeti gözden kaçırmayın, kg fiyatı 100 TL ve üzeri kavrulalı daha bir hafta geçmiş kahveler ile kıyaslamayın. Riobanın fiyatı 30-50 tl/kg aralığında (arabica oranına göre fiyat değişiyor), Rossmann da satılan bir kahve var Laudatio 30 TL/kg fiyatlı cafe crema olanı hiç fena değil. Ve yine (millet homurdanacak) Tchibo kahveler 50 tl/kg indirime denk gelirse 30 a kadar düşüyor. Çekirdek olarak alınıp vakumlu kavanozda saklandığında tüm bu kahveler evde iş görüyor. İş görmekten kasıt, günde 3-4 espresso-cappucino + 1-2 hario, bazen biir makine filtre yada 1lt soğuk demleme gibi bir tüketimden bahsediyorum. Lezzeti ise kahve miktarı-demleme süreleri, öğütme kalınlıkları ile üç aşağı beş yukarı oynanabiliyor

Haa keyif için süper bir kahve mi istedi canım, bir tık yukarı sanalbaharat, iki üç kulaç yukarı 50g-100g gibi miktarlarda Eskişehir Black Cat (150TL/kg), Şimdi birde ilave kafeingo geldi 100 TL/kg (son hediye 720 lik paketi ile yaklaşık 70 TL/kg oldu)
    çok güzel cevaplar vermişsiniz. kahve konusunda sizin kadar bilgili değilim.

kahve olarak dark roasted ve çikolata yoğunluklu kahveler pek hoşuma gitmiyor. özellikle sabah hiç içemiyorum. genellikle floral, aromatik ve çok baskın olmayacak şekilde hafif baharatlı kahveler seviyorum. ofiste french press kullanıyorum. starbucks kati kati ve narino içiyorum. sevdiğim kahvelerdir. yine de tazeliklerinden şüphe ediyorum.

tchibo'dan brazilian verde'yi içtim beğenmedim. boş kahve. tchibo'daki sınırlı seçki india pahari hoşuma gitmişti, maalesef o da bayat. lavazza ve julius meinl avrupada sık sık içtiğim kahveler. özellikle lavazza'nın filtre kahvelerini severek içiyorum fakat tr'deki distribütörü best coffee firmasından kaynaklanan bir problem var. lavazza'nın tr'deki dükkanlarında demlenenen kahveler sorunlu. hiç çekirdek kahvesini de içmediğim için alıp, almamakta kararsız kaldım. coffee e crema türü ilgimi çekiyor. julius meinl'ın hofburg civarındaki dükkanında espresso içtim 2-3 kez, enfesti. aklıma kazınmış. o yüzden metro'dan julius meinl almayı düşündüm. %20 robusta var. aromayı biraz yumuşatmaya çalışmışlar sanırım. fakat 1 senelik kahve. belki tamamen bayattır. açıkçası güvenemedim. segafredo çok övüldü ama bilmiyorum iyi midir...

rioba gold etiketli %100 arabica. 35tl fiyatı var. arkasına baktım almanya'da poşetlenmiş. kokusunu alamadım. kurukahveci mehmet efendi'nin colombia'sının kokusu güçlü değildi.

önerebileceğiniz kahvelere açığım. enpara iadeli kafeingo sitesini kullanmayı düşünüyorum ama kilosu 100tl bana pahalı geldi açıkçası.

türk kahvesi içmiyorum. ofiste french press, evde ise delonghi makinamda filtre kahve içiyorum.
    istanbul'da coffeesapiens ve cherrybean coffee doğru kavrulmuş ve aromalarını hissederek içebildiğim üçüncü dalga kahve dükkanlarıdır. bu dükkanlarda genel olarak kavrulma problemlerinden dolayı çiğ bir tat oluyor. kasıtlı mı yapıyorlar bilmiyorum ama kahve gövdeli bile olsa kendimi kahve içmemiş gibi hissettiriyor bu tip kahveler.

bir de soru :) üzerinde espresso yazan çekirdek kahveleri french press'te içebilir miyim?

• Rioba 1 kez aldım. yarım kilosu 15 TL felandı. İlk bir iki içimde güzel bir tadı vardı ama daha sonra hoşuma gitmeyen bir koku ortaya açıktı. İşyerinde arkadaşlar da aldı o kokuyu. Nedenini bilmiyorum. Bir daha almam. Kalanı da soğuk kahve yapıyorum.

Orijinalden alıntı: TzisTa

Rioba 1 kez aldım. yarım kilosu 15 TL felandı. İlk bir iki içimde güzel bir tadı vardı ama daha sonra hoşuma gitmeyen bir koku ortaya açıktı. İşyerinde arkadaşlar da aldı o kokuyu. Nedenini bilmiyorum. Bir daha almam. Kalanı da soğuk kahve yapıyorum.
    Sözen değirmende kahveye sinen kokudan biraz olsun kurtulmak için uyguladığım yöntem.
    Nereden buldum bilmiyorum (sanırım kargo paketlerinden) ince köpükümsü bu koruma malzemesiyle altı kapalı bir silindir
    yapıp içine yerleştirdim. Gayet işlevsel oldu.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

önerebileceğiniz kahvelere açığım. enpara iadeli kafeingo sitesini kullanmayı düşünüyorum ama kilosu 100tl bana pahalı geldi açıkçası.

bir de soru :) üzerinde espresso yazan çekirdek kahveleri french press'te içebilir miyim?

Bilgi konusunda estağfurullah sadece çok içiyorum ve az para harcamaya çalışıyorum :-)
    kafeingo fiyatı hele enpara vb ile oldukça makul şu anda, lavazza vb yada kahve dünyası, starbucs vb satılan çekirdekler ile kıyaslanmayacak kadar da kaliteli çekirdekler. Tavsiye ederim. Tchibo çekirdekleri 5-6 çeşit ve denemekte sakınca yok damak tadına uyar ise kullanılabilir. 50 yazmıştım fiyata ama 57-60 TL/kg olmuş, öğlen oradan geçiyordum baktım fiyatlarına. Miano ve Sicilia hiç fena değil, yeni rio verde sini de beğendim. Üretim tarihleri rio berdede yazılı.

Espresso yazan yada yazmayan, ben elimdeki çekirdeği canım ne isterse onda kullanıyorum, neden kural koyayım ki, tek kural tadını beğenmezsen bir daha yapma :-) Elimde Delonghi espresso, tchibo, nespresso kapsül makinalar, hario dripper, frenc press, moka pot mevcut. Bazen öğütme ayarına bile dokunmadan espresso inceliğinde çekip daha sert kahve yapıyorum. iç beğen devam et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 23 Ağustos 2016; 13:34:10 >

• ogoksel O kullanıcısına yanıt
    öğleden önce kafeingo'dan 720g sipariş verdim. kafeingo görevlisi ile telefonda konuştum. bilgili ve işini ciddi yapan bir kişi izlenimi aldım. enpara indirimini de uzayabileceğini söyledi. umarım uzar.

etiyopya, nikaragua ve kostarika çeşitlerinden denemelik ölçülerde aldım.

• Arkadaşlar

Fakir Cafe Passion Çekirdekli Ve Toz Filtre Kahve Makinesi
    almayı düşünüyorum. Bu ürünü tavsiye eder misiniz? Bunu seçmemdeki sebep çekirdekten yapıyor olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu hesap artık kullanım dışıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Bıçaklı öğütücülü olduğu için homojen öğütmeyecektir.Yani şu 50 liraya satılan kahve-baharat öğütücülerinden farksız.yanılmıyorsam philipsin makinesi dişli öğütücü kullanıyordu.

Peki buna muadil bir tavsiyeniz var mı? 400 TL ye kadar verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 23 Ağustos 2016; 21:40:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Philips
    Satın al: Philips Grind & Brew Kahve makinesi HD7751/00 Kahve makinesi
    http://www.philips.com.tr/c-p/HD7751_00/grind-brew-kahve-makinesi

Philips
    Satın al: Philips Grind & Brew Kahve makinesi HD7751/00 Kahve makinesi
    http://www.philips.com.tr/c-p/HD7751_00/grind-brew-kahve-makinesi

Evet ilk hedefim buydu ama satılmıyor artık :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Bir de homend var.500 lira civarı.Bence ikinci el kg79 ve filtre kahve makinesi alın.Hem daha ucuza gelir hemde öğütücüyü istediğiniz gibi kullanmış olursunuz.

Orijinalden alıntı: iodio75

Paslanmaz çelik olanlarda sorun olmaz fakat alüminyum moka cezveleri sadece suyla yıkanabiliyor
    arkadaşlarwww.bonarrikahve.com tarzında başka hangi sitelerden öğütülmüş kahve satın alabiliriz.
    Bonarri de istediğim kahveler malesef stokta gözükmüyor.

Bir de homend var.500 lira civarı.Bence ikinci el kg79 ve filtre kahve makinesi alın.Hem daha ucuza gelir hemde öğütücüyü istediğiniz gibi kullanmış olursunuz.

Öğütücü ile uğraşmak istemiyorum ama gidişat onu gösteriyor. Filtre kahve makinesi için öneriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MMistanbul

Arkadaşlar

almayı düşünüyorum. Bu ürünü tavsiye eder misiniz? Bunu seçmemdeki sebep çekirdekten yapıyor olması.

Aman uzak dur, kahveyi öğütüp filtre edene kadar sorun yok ama filtre sırasında çıkan buhar ile öğütülmüş kahve haznesi çamur yatağına dönüyor. Tam bir tasarım faciası, 3-4 sene önce istanbul bilişimden aldım ilk brew sonrası iade başlattım. İlla servis raporu istemezler mi, bir ay mail kavgası sonra verdim kargoya verdim hakem heyetine, konu hakem heyetindeyken bir sene geçti, istanbul bilişimden sizin bir iadeniz varmış geri ödenmemiş, özür dileriz deyip paramı geri verdiler.

Orijinalden alıntı: ogoksel

quote:

Orijinalden alıntı: MMistanbul

Arkadaşlar

Aman uzak dur, kahveyi öğütüp filtre edene kadar sorun yok ama filtre sırasında çıkan buhar ile öğütülmüş kahve haznesi çamur yatağına dönüyor. Tam bir tasarım faciası, 3-4 sene önce istanbul bilişimden aldım ilk brew sonrası iade başlattım. İlla servis raporu istemezler mi, bir ay mail kavgası sonra verdim kargoya verdim hakem heyetine, konu hakem heyetindeyken bir sene geçti, istanbul bilişimden sizin bir iadeniz varmış geri ödenmemiş, özür dileriz deyip paramı geri verdiler.

Hmmm. Peki sizin öneriniz nedir? Çekirdekten yapan sadece Philips ler var ama onlarda satışta değil. Sizin öneriniz nedir?

Çözüm üretemezsem yurt dışından bunu alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 24 Ağustos 2016; 12:04:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Onların gıda ile temasa uygun olduğunu zannetmiyorum.
    Bunu nerden bulduğumu dün keşfettim. İnternetten aldığım gıda ürünlerinin soğuk zinciri bozulmaması için içine buz kalıplarıyla birlikte konulduğu bir malzeme. Direk teması olmasa da sonuçta gıda ürünlerinin taşınmasında kullanılıyor.
    Sakıncalı olup olmayacağını bilemiyorum pek aklıma gelmedi.
    Bildiğim kadarıyla bu tarz malzemeler belli bir sıcaklıkla birlikte sakıncalı olabiliyor ya da tehlikeli boyutlara ulaşıyor diyelim yine de başka çözüm bulursam değiştiririm.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Küçük boy kağıt ya da köpük bardak denenebilir belki
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Küçük boy kağıt ya da köpük bardak denenebilir belki

Doğru, köpük ya da karton bardak biraz modifikasyonla içine yerleştirilebilir.

Geçenlerde de bir arkadaştan karton bardakların plastikten daha tehlikeli olduğunu, en kötü malzemeden üretildiğini filan duyunca şaşırmıştım.
    http://www.zararlari.org/kagit-bardagin-zararlari/
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.