Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (468. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.713
Cevap
722
Favori
887.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Çok acımasız bir eleştiri bence. Bende uzun zamandır kullanıyorum kg79, aynı zamanda Sözen de kullanıyorum, o kadar ciddi fark yok arada .evet Sözen çok düzgün ve homojen öğutüyor ancak Delonghi de gayet iş görür durumda. çok çok kötü tanımı ancak bıçaklı öğütücüler için falan kullanılmalı bence.

Hocam bıçaklıları öğütücü kapsamına bile almıyoruz zaten.
    Espresso için konuşuyorum, Sözen'in ayarını iyi yapamamış ve KG79'la aynı performansı almış olabilirsiniz. Çünkü sabitleme vidası olmadan hep aynı ayarları bulmak zordur Sözen'de.

Ben KG79 ile ilgili yerli yabancı karıştırmadığım forum kalmadı. O zaman da tatmin etmezler demişlerdi ama fiyat ve kullanım kolaylığını düşünerek tüm bunlara kulağımı tıkayarak aldım.
    Önce modifiyesiz olduğu için krema alamadım dedim, modifiye ettikten sonra milim milim tüm ayarlarda nerdeyse yarım kilo kahve heba ederek denemeler yaptım.
    Ama sonuç hüsran oldu hep. Sözeni aldıktan sonra olayın öğütücüde olduğunu anladım. Aynı çekirdekte bir parmak krema verdi.

Başka demleme metodlarına bişey demiyorum. Belki dripte ya da French presste iş görebilir ama espressoda kesinlikle yetersiz.
    1 yılı aşkındır adamakıllı öğütücü araştırıyorum, karşılaştırmalar izliyorum youtube'dan, sonuç: TR'de iyi bir değirmen en az 1500 TL.
    Bu parayı vermekle otomatiğe geçme arasında gidip gelen ben

Sizde Esam 2600 yok muydu? Eski sistem de duruyor mu hala?

Fotoğrafları tabletten yüklemeye çalışıyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Çok acımasız bir eleştiri bence. Bende uzun zamandır kullanıyorum kg79, aynı zamanda Sözen de kullanıyorum, o kadar ciddi fark yok arada .evet Sözen çok düzgün ve homojen öğutüyor ancak Delonghi de gayet iş görür durumda. çok çok kötü tanımı ancak bıçaklı öğütücüler için falan kullanılmalı bence.

Hocam bıçaklıları öğütücü kapsamına bile almıyoruz zaten.
    Espresso için konuşuyorum, Sözen'in ayarını iyi yapamamış ve KG79'la aynı performansı almış olabilirsiniz. Çünkü sabitleme vidası olmadan hep aynı ayarları bulmak zordur Sözen'de.

Ben KG79 ile ilgili yerli yabancı karıştırmadığım forum kalmadı. O zaman da tatmin etmezler demişlerdi ama fiyat ve kullanım kolaylığını düşünerek tüm bunlara kulağımı tıkayarak aldım.
    Önce modifiyesiz olduğu için krema alamadım dedim, modifiye ettikten sonra milim milim tüm ayarlarda nerdeyse yarım kilo kahve heba ederek denemeler yaptım.
    Ama sonuç hüsran oldu hep. Sözeni aldıktan sonra olayın öğütücüde olduğunu anladım. Aynı çekirdekte bir parmak krema verdi.

Başka demleme metodlarına bişey demiyorum. Belki dripte ya da French presste iş görebilir ama espressoda kesinlikle yetersiz.
    1 yılı aşkındır adamakıllı öğütücü araştırıyorum, karşılaştırmalar izliyorum youtube'dan, sonuç: TR'de iyi bir değirmen en az 1500 TL.
    Bu parayı vermekle otomatiğe geçme arasında gidip gelen ben

Sizde Esam 2600 yok muydu? Eski sistem de duruyor mu hala?

Ve sonuç
    Bu mesaja eklenen görseller:

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• Moka pot'un altında kalan su demişken.

Her yaptığımda alt taraftaki bölümde biraz su kalıyor. Niyeyse yukarı çıkmıyor. Bu normal mi? Yoksa bende mi bir hata var?

Bilge Kağan
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Moka pot'un altında kalan su demişken.

Her yaptığımda alt taraftaki bölümde biraz su kalıyor. Niyeyse yukarı çıkmıyor. Bu normal mi? Yoksa bende mi bir hata var?

Birkaç saat kaynatırsanız mutlaka haznede kalan su bitecektir. Şaka bir tarafa, su azaldıkça basınç da azaldığından bir miktar su alt haznede kalıyor.
    Bir kere o krema espresso için yeterli değil. Şu da var krema değerlendirmesi, aynı çekirdekle aynı shot şartlarıyla daha sağlıklı kıyaslanır. Mesela robustalarda daha fazla krema olur ama çabuk söner. Elinizde ayarlı bir Sözen varsa o aldığınız kremayı ikiye katlayacağınıza eminim.
    Krema da tek başına ölçüt değil. Kahvedeki ana fikir, çekirdeğin tüm aromalarını, rayihasını çıkarabilmektir. Bu da en yoğun şekilde espressoda ve homojenlikle sağlanır.
    Şuna inanın, elinizdeki değirmen espressoda yeterli olsaydı kimse gidip değirmenlere binlerce lira para vermezdi. Neticede hepsi öğütüyor değil mi?

AMD Phenom II X6 1055T / ASUS M4A89GTD Pro USB3 / Kingston 4GB DDR3 1333 MHZ / HIS HD5850 / Samsung SH-S223C 33X / WD 3.5 inch 1TB / XIGMATEK Pure Black Edition 700+80W / Asus MS238H 23" Full HD LED / Windows 7 Home Premium Türkçe

• Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    Cakma degirmenlerden uzak durun derim üzebilir sizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 22 Ağustos 2016; 12:17:12 >

• seffa S kullanıcısına yanıt
    pardon yeni gördüm mesajınızı,orta kavrum isteyebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: ebrarg

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Kafeingo'dan 30 TL enpara indirimiyle aldığım 4 x 180 gr çekirdek kahvem geldi bugün. Güzel bir kutulama yapmışlar, içinden hoş bir hediye kupa da çıktı. Tadına dair şu an yorum yapamayacağım çünkü henüz paket açma durumunda değilim.

Denediğinizde yorum alabilirmiyim hocam, yarın sipariş vermeyi düşünüyorum da?

bende merak ettim,ve kupa çok orjinalmiş ya
    AMD Phenom II X6 1055T / ASUS M4A89GTD Pro USB3 / Kingston 4GB DDR3 1333 MHZ / HIS HD5850 / Samsung SH-S223C 33X / WD 3.5 inch 1TB / XIGMATEK Pure Black Edition 700+80W / Asus MS238H 23" Full HD LED / Windows 7 Home Premium Türkçe

• mstfaty kullanıcısına yanıt
    Onemli degil sagolun

Acaba bu moka pot'u bulaşık deterjanıyla yıkarsak bir şey olur mu? Alüminyum modellerini asla makineye atmayın ve elde de deterjanla yıkamayın diyorlar. Kahhve.com'da ve başka yerlerde falan.

Benimki çelik ama yanlışlıkla bugün bulaşık deterjanıyla yıkanmış. Acaba bir sıkıntı olur mu?

Bilge Kağan
  • Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    Benim gibi 1 ay sonra çöpe atarsınız.İlk başlarda güzel öğütüyor, sonra içindeki plastik deforme oluyor.Önermem.

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Benim gibi 1 ay sonra çöpe atarsınız.İlk başlarda güzel öğütüyor, sonra içindeki plastik deforme oluyor.Önermem.

hangisi için dediniz?
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Paslanmaz çelik olanlarda sorun olmaz fakat alüminyum moka cezveleri sadece suyla yıkanabiliyor
    İkisininde içi aynı zaten.

Julius meinl, lavazza ve rosso tipler tazeligini kaybetmis, uretimi 2 yili geckin kahveler oldugu icin ilgimi cekmedi.

• Atmosphere kullanıcısına yanıt
    Mehmet efendinin onlardan farkı yok hatta daha kötü.
    Hocam işim gereği Türkiye'nin çoğu yerini dolaşıyorum. Uşak' ta biryer buldum. 136 Yıllık firma. Buradan aldığım kahveyi kime ikram ettiysem çok beğendi. Her gittiğimde eşe dosta 2-3 Kg alıyorum. Türk Kahvesini seviyorsanız kesinlikle deneyin derim.

www.amcahafizoglu.com
    Amcahafızoğlu | Kahve, Baharat, Şifalı Bitkiler
    http://www.amcahafizoglu.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 22 Ağustos 2016; 23:39:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

Metro'daki kurukahveci mehmet efendi colombia ve rioba %100 arabica cekirdek kahveleri deneyen var mi?

Julius meinl, lavazza ve rosso tipler tazeligini kaybetmis, uretimi 2 yili geckin kahveler oldugu icin ilgimi cekmedi.

Rioba'yı denedim, benim hiç hoşuma gitmedi. Şirkette de beğenen olmadı.

Mehmet Efendi Colombia ise fena değil, en azından yoklukta gideri var ama o da ortalamanın altında diyebilirim.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.