Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    katkılı aroma istemiyorum kahvenin kendine has olan aromasına sahip olması tercihim. Örnek olarak Kahve Fabrikası Yöresel gibi .Vereceğim 2. siparişim kesinlikle çiğ çekirdek olacak Bozulma konusunda çiğ kahvenin saklama ömrünü bilmiyorum bilen arkadaşlar bir fikir verecektir tahminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnkYgT

katkılı aroma istemiyorum kahvenin kendine has olan aromasına sahip olması tercihim. Örnek olarak Kahve Fabrikası Yöresel gibi .Vereceğim 2. siparişim kesinlikle çiğ çekirdek olacak Bozulma konusunda çiğ kahvenin saklama ömrünü bilmiyorum bilen arkadaşlar bir fikir verecektir tahminim.

Ben de bir sonraki kampanya döneminde e-gurme sitesinden çiğ çekirdek almayı planlıyorum. Nasıl çekirdek öğütmek kahve zevkinde bir aşamaysa çekirdeği kavurmak bir başka aşamadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Ben de bir sonraki kampanya döneminde e-gurme sitesinden çiğ çekirdek almayı planlıyorum. Nasıl çekirdek öğütmek kahve zevkinde bir aşamaysa çekirdeği kavurmak bir başka aşamadır.

Bununda maliyeti olacaktır hocam kafadan heralde 100-150 TL gibi bir rakam olacaktır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: furky41

quote:

quote:

Bununda maliyeti olacaktır hocam kafadan heralde 100-150 TL gibi bir rakam olacaktır diye düşünüyorum.

Çekirdek kavurmanın mı? Basit şekilde kavurmayı düşünüyorum. Komplike alet olayına girdiğin zaman tadı kaçıyor. Tavada falan kavuranlar var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furky41

quote:

quote:

Çekirdek kavurmanın mı? Basit şekilde kavurmayı düşünüyorum. Komplike alet olayına girdiğin zaman tadı kaçıyor. Tavada falan kavuranlar var.

Bazı sitelerde şu derecede kavurun falan diyor ama tavada olur yani. Ben bazen patlamış mısırı tavada yapıyorum makine bozuk diye :D

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Valla dostum amerikadan geldiği için kargo çok tutuyor.aliexpressten sipariş vermek istedim orjinalmi belli değil..güçlerimizi birleştirsek ben de almak istiyorum.

Bunu alabilirsiniz. Kullanıyorum, sıkıntısı yok.

• TRojka kullanıcısına yanıt
    Sonuçta plastik aksam sıcak suda vs sıkıntı olmasın.çin malı sonuçta.
  • Şu anda Tchibo Cafissimo Classic kullanıyorum, memnunum fakat kapsüle bağlıyım. Satıp kapsülsüz bir makine almayı düşünüyorum Delonghi BCO420 nasıldır?
  • Bence Delonghi den uzak durun hocam. Portafiltresi basınçlı olduğundan espresso da gercek bir krema sağlayamıyor. Bende de EC200CD var. Ama buhar çubuğu iş görüyor, ben biraz daha kullanıp daha üst bi makine almayı düşünüyorum.

Bana kalırsa sıfır bulmak biraz zor ama temiz bir 2.el Beko/Arcelik/Gaggia ortak üretim olan makineden alıp kullanabilirsiniz. Bazı arkadaşlar buharı yeterli değil diyorlar ama ebay den falan silvia buhar çubuğu alıp makinedekiyle değiştirip sorunsuz kullanıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyq M kullanıcısına yanıt
    Üst düzey delonhgchi böyle birşey olacağını zannetmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyq M kullanıcısına yanıt
    breville 800ES hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyq

Bence Delonghi den uzak durun hocam. Portafiltresi basınçlı olduğundan espresso da gercek bir krema sağlayamıyor. Bende de EC200CD var. Ama buhar çubuğu iş görüyor, ben biraz daha kullanıp daha üst bi makine almayı düşünüyorum.

Bana kalırsa sıfır bulmak biraz zor ama temiz bir 2.el Beko/Arcelik/Gaggia ortak üretim olan makineden alıp kullanabilirsiniz. Bazı arkadaşlar buharı yeterli değil diyorlar ama ebay den falan silvia buhar çubuğu alıp makinedekiyle değiştirip sorunsuz kullanıyorlar.

Hocam bilmiyorum 400 TL civarı alabileceğim ne var sizce, Cafissimo'dan daha iyi sonuç alır mıyım bir de Delonghi makinede?
    @ajdarvevo BCO 264 - BCO 420 performansı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomguy -- 22 Şubat 2015; 12:31:58 >
  • İndonesian sulawesi: Kenya AA sandlaj'dan daha ağır ve daha oturaklı bir kahve kokusu güzel ve tadı hafiften acı(tartım yok 2 yemek kaşığı kahve koydum belki fazla kahve gelmiştir.) 1 saat önce içtiğim kahve hala evimde kokusu sürüyor.
  • Kahveye ilk başlayanlar için ideal olabilir ama makine değiştirmek isteyenlere tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdy232

Şu anda Tchibo Cafissimo Classic kullanıyorum, memnunum fakat kapsüle bağlıyım. Satıp kapsülsüz bir makine almayı düşünüyorum Delonghi BCO420 nasıldır?

Hocam bende de caffessimo var.işte kullanıyorum.bosta bir kere bardagi isitmak icin calistirip kapsulu sonra koyup kahve yapiyorum.biraz daha sicak elde ediyorum espressoyu.resim size fikir verir diye umuyorum ihtiyacınız el değirmeni ve folyo.evde delonghi bco264 kullanıyorum. Memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

quote:

Şu anda Tchibo Cafissimo Classic kullanıyorum, memnunum fakat kapsüle bağlıyım. Satıp kapsülsüz bir makine almayı düşünüyorum Delonghi BCO420 nasıldır?

Hocam bende de caffessimo var.işte kullanıyorum.bosta bir kere bardagi isitmak icin calistirip kapsulu sonra koyup kahve yapiyorum.biraz daha sicak elde ediyorum espressoyu.resim size fikir verir diye umuyorum ihtiyacınız el değirmeni ve folyo.evde delonghi bco264 kullanıyorum. Memnunum

Hocam sıcaklığı sorun değil zaten de kapsül doldurmakla uğraşmak istemiyorum, bco264 Cafissimoya kıyasla nasıl sizce? Eksi ve artıları neler sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

breville 800ES hakkında ne düşünüyorsunuz?

Pek bi inceleme yapmadım ama bildiğim kadarıyla o makinede de basınçlı sepetler kullanıyor. Ama delonghiden daha iyi olduğu kesindir. Kahveler net forumuna bakabilirsiniz.
    kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/espresso-makineleri/524-breville-800es.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustyq

Bence Delonghi den uzak durun hocam. Portafiltresi basınçlı olduğundan espresso da gercek bir krema sağlayamıyor. Bende de EC200CD var. Ama buhar çubuğu iş görüyor, ben biraz daha kullanıp daha üst bi makine almayı düşünüyorum.

Hocam bilmiyorum 400 TL civarı alabileceğim ne var sizce, Cafissimo'dan daha iyi sonuç alır mıyım bir de Delonghi makinede?
    @ajdarvevo BCO 264 - BCO 420 performansı nasıl?

Hocam yaklaşık o fiyatlara Türkiyeden alınabilecek en iyi makine Beko. Kapsüllü makineler pek tavsiye edilmez zaten. Kapsüle göre Delonghi daha iyidir evet. Şöyle bişey de yapabilirsiniz: Delonghi alacaksaniz eğer basınçsız portafiltre alıp onu kullanabilirsiniz. Böylece daha iyi bir performans alırsın. Ama yinede
    kahveler.net forumuna bu konu hakkında sayfa açıp daha iyi görüş alabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

quote:

Hocam sıcaklığı sorun değil zaten de kapsül doldurmakla uğraşmak istemiyorum, bco264 Cafissimoya kıyasla nasıl sizce? Eksi ve artıları neler sizce?

hocam delonghi bco 264 komplike bir makina.vasatın üstü orta seviye yakın bir makina.yani ev için ideal.caffessimo ile sadece kapsül kahve yapabiliyorsunuz.kapsüllerin tazeliği tartışılır.bu yüzden ben kendim kavurup ogutup dolduruyorum. capuccino yapmaniz icin sut kopurtmeye ihtiyaciniz varki bu bco264 te mevcut.ayrica filtre kahve yapabiliyorsunuz.zaman ayarlayacisi sayesinde programlayip istediginiz saatte hazir filtre kahve icebiliyorsunuz.eksi yonleri cihazin üstündeki plastik tamper var pek is görmüyor. Etrafa kahve bulaştırıp doğru düzgün tamp yapamıyoruzsunuz.bunun icin seyyar tampere ihtiyac var.filtre kahve icin altin filtreyi servisten ücretli almaniz gerekiyor. Yada kagit filtre alacaksiniz.kisaca cafissimo kullanımı kolay bco264 meşakattli.bu formu baştan sona incelerseniz daha iyi fikir sahibi olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 22 Şubat 2015; 17:57:39 >

• Aromalı tatlı içilebilecek kahve arıyorum. Öneride bulunabilecek var mı?
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.