Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bushido8 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E-gurme indirimden söylediğim siparişi beklerken french pressi de bir yerden almak istiyorum. İnternetten nereden sipariş verebilirim. En uygun neresidir. Yol gösterebilecek var mı? (Öğrenci işi olacak pahalı olmasın)

iş görür dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky41 -- 19 Şubat 2015; 12:53:14 >

• furky41 kullanıcısına yanıt
    ben kliksadan almıştım 10 tl ye kargo bedava iş görüyor
  • Arkadaşlar elimde sözen değirmen var.Kahve fabrikasindan aldim,espressoya gore ayarlayin dedim.Bana ayarlanmis vaziyette geldi fakat ayari yanlisti.Aletten cektigim kahveyi makine 1-1,5 dkda anca 30 ml akitiyor.Kahveden de degil.Baska kahveyle denedim sonuç ayni.Hazir cekilmis kahve ile makinede sorun yok.Degirmene kendim ayar yapayim dedim,ne yaptiysam tutturamadim.Aletin alttaki ayar vidasi yamuk.Vidayi actikca ayar kalinlasiyor.Sabahtan beri deneme yanilma bir tutturamadim.Alette mi sikinti var anlayamadim.Kirdigi ilk cekirdekler de buyuk buyuk geliyor.Sanki homojen ogutmuyor gibi.Bunu eminonundeki yerine gotursem ucretsiz gosterebilir miyim?Veya bu ayar hakkinda tavsiyesi olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaalisahin -- 19 Şubat 2015; 14:40:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

ben kliksadan almıştım 10 tl ye kargo bedava iş görüyor

:D

İlk french pressim olacak bunlarda marka var mıdır? Budam diye marka var sanırım o iyimiş

http://www.kliksa.com/urun/narin-french-press-600-ml/902113550

Bu nasıl ?
  • 3,5 ay önce bimeks'ten delonghi ec220 espresso makinesi almıştım. tchibo'dan, starbucks'tan, hatta internetten her seferinde espresso için çektirdiğim kahvelerden düzgün akış alamıyorum. altta videosunu çekip yükledim, o damla damla akıştan ötesine çok nadir geçiyorum, onda da sürekli güzel bir akış asla mümkün olmuyor.

balcisyoutube
    DeLonghi EC220 akıs problemi
    https://www.youtube.com/watch?v=VG0-lAy_Z_A

ne yapmamı önerirsiniz, özellikle ilk 6 ay için direkt değiştirme şeklinde uzatmalı garanti satın almıştım, zorluk çıkarırlar mı? forumdaki ec220 sahipleri arasından benzer bir sorunla karşılaşan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

3,5 ay önce bimeks'ten delonghi ec220 espresso makinesi almıştım. tchibo'dan, starbucks'tan, hatta internetten her seferinde espresso için çektirdiğim kahvelerden düzgün akış alamıyorum. altta videosunu çekip yükledim, o damla damla akıştan ötesine çok nadir geçiyorum, onda da sürekli güzel bir akış asla mümkün olmuyor.

ne yapmamı önerirsiniz, özellikle ilk 6 ay için direkt değiştirme şeklinde uzatmalı garanti satın almıştım, zorluk çıkarırlar mı? forumdaki ec220 sahipleri arasından benzer bir sorunla karşılaşan var mı?

Çok ince öğütüp çok sıkıştırma yapıyor olabilir misiniz? Çünkü maki arızası değilse bu akış ona işaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

3,5 ay önce bimeks'ten delonghi ec220 espresso makinesi almıştım. tchibo'dan, starbucks'tan, hatta internetten her seferinde espresso için çektirdiğim kahvelerden düzgün akış alamıyorum. altta videosunu çekip yükledim, o damla damla akıştan ötesine çok nadir geçiyorum, onda da sürekli güzel bir akış asla mümkün olmuyor.

hocam bende de ec220 var.Dün tchibodan arista aldım,50g öğütülmüş.Böyle sorun yok bende.Olması gerektiği gibi akıyor.Sen hangi kahveden aldın?Bende şu an öğütme büyüklüğünden kaynaklanan sıkıntı var.Öğütülmüş hazırlar düzgün akıyor.Bayat olursa bi 5sn felan geçikiyor o kadar.Aleti bi boş çalştı istersen,kılavuzda yazan ilk çalıştırma 1lt su akıtma bölümünü uygla bi istersen.Niyeböyle bir sorun var anlamış değilim.Kahvenizi espresso için çekilmiş mi aldınız oda önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• balcis kullanıcısına yanıt
    Sanırım kahve boyutu ile ilgili olabilir cihazda bir sorun yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdsoft

Çok ince öğütüp çok sıkıştırma yapıyor olabilir misiniz? Çünkü maki arızası değilse bu akış ona işaret.

quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

hocam bende de ec220 var.Dün tchibodan arista aldım,50g öğütülmüş.Böyle sorun yok bende.Olması gerektiği gibi akıyor.Sen hangi kahveden aldın?Bende şu an öğütme büyüklüğünden kaynaklanan sıkıntı var.Öğütülmüş hazırlar düzgün akıyor.Bayat olursa bi 5sn felan geçikiyor o kadar.Aleti bi boş çalştı istersen,kılavuzda yazan ilk çalıştırma 1lt su akıtma bölümünü uygla bi istersen.Niyeböyle bir sorun var anlamış değilim.Kahvenizi espresso için çekilmiş mi aldınız oda önemli.

starbucks'tan da tchibo'dan da aldım, tabii ki her seferinde espresso çektiriyorum. son seferde bu videosunu gördüğünüzü baristasepeti'nden aldım. yine espresso çekimli. ilk aldığımda kılavuzu okudum, dediği gibi boş akıtma da yaptım, sıkıştırmayıysa daha önce burda az akıyor deyince arkadaşlar az sıkıştırın ya da sıkıştırmayın (tamper) demişlerdi bazen sadece üstünü düzleyip yapıyorum.

acaba buhar vermeye yarayan burun (nozle) basınç mı kaçırıyor ben de bilemiyorum. gidip değiştireceğim herhalde en iyisi. başka fikri olan varsa her fikre açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 19 Şubat 2015; 16:14:45 >

• Sonunda bende evde eşimle arkadaşlarımla içmek için
    Tchibodan
    Caffisimo Latte aldım ama öyle beklediğim kadar bir olay yokmuş
    Tek tuşla bir çok şey yapıyor yada ben fazla çözemedim bakalım ilerde rahatlıkla kullanabilir miyim
  • Arkadaşlar iki adet kahve makinamı satıyorum. Fotoğraflar eklenmiş haldeki ilanım.

http://forum.donanimhaber.com/m_102044088/f_//tm.htm#102044088
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Hocam selam .videoyu izledim.gördüğüm kadarı ile ya kreç tıkamış yada pompada sorun var.kullanım kılavuzunda eczaneden strit asit mi neydi adı tam hatırlayamadım alıp suyun içine atıp boş çalıştırın yazıyordu.yada özel satılan solisyon ile bu işlemi yapın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • furky41 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bunu alma. Dandik çin malı sıradan press. Çay için işe yarar ama kahveye gelmez. Bir kere çok tortu bırakıyorlar filtresi çok işe yaramıyor telve oluyor resmen. Git birtane bodum al Starbucks'dan yada Gloria Jeans'in pressini al(siyah olan) bunlar epey iyidir. Bir kere al sürekli kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

Yok hocam bunu alma. Dandik çin malı sıradan press. Çay için işe yarar ama kahveye gelmez. Bir kere çok tortu bırakıyorlar filtresi çok işe yaramıyor telve oluyor resmen. Git birtane bodum al Starbucks'dan yada Gloria Jeans'in pressini al(siyah olan) bunlar epey iyidir. Bir kere al sürekli kullan.

Güvenilebilecek bir site yok mu internetten sipariş vereyim diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Demir tavada kavurduğum bebeklerim:

Peru SHB Grade 1 Organic Negrisa (Daha koyu kavurmak istedim):

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Colombia Supremo (benim için normal):

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Kahveyi yakmışsınız. Sakın o kahveyi içmeyin. Malum yanık şeyler hakkında kansere neden olduğu uyarıları var.

Tavada kahveyi yakmamak için çok pratik yapmanız gerek. Tavadan eleğe koyup soğutana kadar çekirdeklerin için için yandığınıda hesaba katarak rengi koyulaşmadan tavadan alın. Starbucks kahvelerini baz almayın.

Çekirdeği çiğneyin bakın kömür tadı gelecek !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 20 Şubat 2015; 18:46:46 >

• cdsoft C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok büyük performans beklemeyin ama microfoam oluşturup ufaktan latte arta girebilirsiniz.

Öncelikle Beko'daki musluğun ucundaki plastik parçayı sökün sadece kısa sivri plastik kalsın.

Sütü iyice soğutun.

Makine yeterli basınca ulaşınca sütü kissing sound dedikleri sesler oluşacak şekilde musluğa daldırın ve 35 derece (40 F) ulaşana kadar köpük üretin.

35 derecenin ardından oluşan köpüğü microfoama çevirmek için potu eğerek sütün yüzeyinde girdap oluşmasını sağlayın. 70 derece (160F) ulaşana kadar bu şekilde eğik tutarak, gerekirse eğimi değiştirerek girdap oluşturun ve bu derecede musluğu kapatın.

Potu hafifçe tezgaha vurarak microfoam olmamış köpükleri patlatın ve potu hafifçe çalkalayın.
  • Arkadaşlar bugün e-gurme den kargom elime ulaştı 1-2 deneme yapma fırsatı buldum ama aklıma takılan bazı sorular oldu vakit ayırıp cevap veren olursa çok sevinirim.

1. Sorum a101 den 800 ml bir French Press aldım kahvemi 300 mg mugta hazırlıyorum haliyle büyük oranda su haznesi boş kalıyor buna bağlı olarakta haliyle kahveyide ona göre koyuyorum içine. Pressi içine doğru basmaya başladığımda tam olarak bir sıkışma meydana gelmiyor 2 cm kadar yukarıda kalıyor diğer French Press lerdede durumun bu şekilde olduğunu gördüm ama ufak tipte olduğu için sıkışma yapabilir gibi geldi. Kısa zamanda bir tanede ufak mı edinmeliyim yoksa elimdeki ilede işimi halledebilir miyim.

2. Sıcak su yu kattle ile denedim ve kaynadıktan sonra 2 dakika bekledim açıkçası ısı yi ölçme şansım olmadığı için ne kadar doğru oldu bilmiyorum. Ocakta mı ısıtmaliyim.

• CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle keyifle kullanın. Sorularınıza gelince;

1. French press'te düzenek kahve posasını süzmek üzerine kurulmuştur. Bu nedenle sıkışma olmasına gerek yok. Sıcak su ile kahve demlenecek, sonrasında siz kahve posasını düzenek yardımı ile aşağıya atacaksınız, üzerinde kalan kahveyi de fincanınıza boşaltacaksınız.

2. Kettle ile ocağın bir farkı olacağını düşünmüyorum. Beklemekteki maksat 100 derecede su ile kahveyi yakmamak. Kaç dakikada ideal sıcaklık olan 80 derece civarına düşer bilmiyorum ama bu iş için bir derece almanız yararlı olur. Bir de ufak bir tavsiye olarak suyu çok ağır dökün ve ortama yayılan muhteşem kahve kokusunu içinize çekin.
  • Tapping sos ile dekor sos farkı nedir

• Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler eksikler artıyor değirmendi , kavurmak için tertibat derken birde ısı ölçer çıktı
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.