Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 1000TL bütçe ile ben olsam şu kampanyadan faydalanırdım. Gerçi @ozerkane sızdırma sorunundan bahsetmiş ancak araştırmaya değer.

http://www.enplus.com.tr/breville-espresso-makinesi-800es/ @SpecturA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

Orijinalden alıntı: ajdarvevo

quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Delonghi 2600 çok övülüyor ben de ciddi ciddi düşünmeye başladım tavsiye edersiniz herhalde, fiyat aralığı nedir bunda hocam şu anda 950-1000 arası bulunuyor bu fiyat normal midir şişirme midir acaba?

Ayrica aynen hocam cok guzel yazmissiniz

@ozerkane @coupe96

Bence değer tam otomatik kahve makinelerinde f/p oranı en yüksek olanı

Valla ben bu öğütme işinin bu kadar önemli olmadığını bilmediğimden DeLonghi 310 aldım. Bu cihaz o sırada (6 ay önce) bu fiyata olsaydı ve ben böyle bir cihazın varlığından haberdar olsaydım kesinlikle alırdım.

Bende de 310 var memnunum ama hocam baya iyi köpürtüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Her yerde monin kalmamış satıcılarla konuştum bu ürün nasıldır?
    http://www.sanalpazar.com/Giffard-Beyaz-Cikolata-Aromali-Surup-100-Cl__isp34273151#imgd
    Giffard

• Hocam monin ve griffard bu isin en iyilerinden rahatlikla alabirsiniz

• quote:

Her yerde monin kalmamış satıcılarla konuştum bu ürün nasıldır?
    http://www.sanalpazar.com/Giffard-Beyaz-Cikolata-Aromali-Surup-100-Cl__isp34273151#imgd
    Giffard

http://www.supermutfak.com/urun/monin-beyaz-cikolata-aromali-kahve-surubu.aspx

Burda var 700ml

• Pankhet kullanıcısına yanıt
    Aynı satıcıyla sanal pazar üzerinden konuştum şuan tedarikçi firmada yok dedi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Delonghi 2600 çok övülüyor ben de ciddi ciddi düşünmeye başladım tavsiye edersiniz herhalde, fiyat aralığı nedir bunda hocam şu anda 950-1000 arası bulunuyor bu fiyat normal midir şişirme midir acaba?

Ayrica aynen hocam cok guzel yazmissiniz

@ozerkane @coupe96

Bence değer tam otomatik kahve makinelerinde f/p oranı en yüksek olanı

Valla ben bu öğütme işinin bu kadar önemli olmadığını bilmediğimden DeLonghi 310 aldım. Bu cihaz o sırada (6 ay önce) bu fiyata olsaydı ve ben böyle bir cihazın varlığından haberdar olsaydım kesinlikle alırdım.

Bende de 310 var memnunum ama hocam baya iyi köpürtüyor

Evet katılıyorum köpürtme mükemmel ama öğütme bir problem. Makinanın en önemli limitasyonu ise ısı kontrolü olmaması bence. Bir espresso veya latteden sonra ikinci için biraz soğumasını bekliyorum yoksa ısı fazla geliyor ve 2. espresso biraz yanık-ekşimsi oluyor.

• Doritoch kullanıcısına yanıt
    Evde benden başka içem yok türk kahvesi seviyor ailem bende 2.yi içene kadar soğumuş oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: spongio

arkadaslar sıfır beko 2170 aldım birinden. icinden cok kurum cikti. hala bir miktar cikiyor. 3 4 litre su gecirdim icinden. normal midir? makine kokusu da var suda

bende sıfır beko makine aldığımda koku geliyordu ancak 3-4 litre su çok fazla.
  • Evde french press basmaktan yorulduğumdan uzun zamandır dışarda içiyorum kahvemi.

Cafe Latte ısmarladım, +1 tl farkla origin espresso ile ister misiniz dediler, deneyelim dedik. Sanırım Colombia Narino dedikleri bir kahveymiş. Ama nasıl hoşuma gitti anlatamam. bana mı öyle geldi yoksa hakikaten lezzetli mi, deneyen var mı doğrusu.

Bir de Tchibo'dan Classimo Compact düşünüyorum, espressoları nasıl oluyor? Tchibo'nun çekilmiş kahveleri nedense yanık kokuyor gibi geliyor bana, biraz bayatlamışta fazla kavurmuşlar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 23 Şubat 2015; 21:20:47 >
  • BluePage B kullanıcısına yanıt
    Kapsüllü almayın

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Yani hocam giffard monin kadar iyidir diyorsunuz

• Aynen hocam cekinmeden alabilirsiniz.isom yapmamis sadece.hatta kahvefabrikasi sadece ondan satiyordu sadece.
  • Beko'nun bu kadar övülmesinin, tavsiye edilmesinin sebebi sunduğu fiyat/performans oranı. Başlığın adına bakıyorum " Gerçek Kahve Keyfi ". Önerilen, tartışılan aletlere bakıyorum. 15 bar basıncı bir anda verip daha sonra pressurized filtresi ve portrafiltresiyle 9-10 bar civarında tamamen "şans" eseri sabitlemeye çalışan üretilmiş olmak için üretilen aletler. Breville'in de bu mantıkta Delonghi'den ayrılır bir yanı yok bence. 15 Bar ibaresini reklam olarak yazan 2000 TL'lik makinelerinde dahi pressurized filtre ve portrafiltre kullanan bir firma en nihayetinde. En azından Delonghi'ye gören ürün reklamlarında gerçek latte görseli kullanıyor, meseleye bir tık daha fazla hakim.

Breville 800ES ile Beko'nun yurtdışı fiyarları üç aşağı, beş yukarı aynı. Breville şu an 990 TL, Beko 200-300 TL aralığında bulunabiliyor. Bu durumda ben birine 800ES tavsiye edemem. Ayıptır derim.

İşin özü bu muhabbetler bence "Gerçek" kahve keyfiyle bağdaşmıyor. Aylar önce kavrulup, öğütülmüş ve bır plastiğe sıkıştırılmış kahveyi makineye yerleştirip, bir tuşa basarak gerçek kahve keyfini yaşadığını zanneden varsa çok net yanılıyordur.

@coupe96

Starbucks'ın kullandığı binlerce liralık Mastrena'lar bile üst üste aynı kahveyi veremiyor.

@ajdarvevo

Evet hocam Giffard da monin kadar başarılıdır şurup ve sos konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Beko'nun bu kadar övülmesinin, tavsiye edilmesinin sebebi sunduğu fiyat/performans oranı. Başlığın adına bakıyorum " Gerçek Kahve Keyfi ". Önerilen, tartışılan aletlere bakıyorum. 15 bar basıncı bir anda verip daha sonra pressurized filtresi ve portrafiltresiyle 9-10 bar civarında tamamen "şans" eseri sabitlemeye çalışan üretilmiş olmak için üretilen aletler. Breville'in de bu mantıkta Delonghi'den ayrılır bir yanı yok bence. 15 Bar ibaresini reklam olarak yazan 2000 TL'lik makinelerinde dahi pressurized filtre ve portrafiltre kullanan bir firma en nihayetinde. En azından Delonghi'ye gören ürün reklamlarında gerçek latte görseli kullanıyor, meseleye bir tık daha fazla hakim.

Breville 800ES ile Beko'nun yurtdışı fiyarları üç aşağı, beş yukarı aynı. Breville şu an 990 TL, Beko 200-300 TL aralığında bulunabiliyor. Bu durumda ben birine 800ES tavsiye edemem. Ayıptır derim.

İşin özü bu muhabbetler bence "Gerçek" kahve keyfiyle bağdaşmıyor. Aylar önce kavrulup, öğütülmüş ve bır plastiğe sıkıştırılmış kahveyi makineye yerleştirip, bir tuşa basarak gerçek kahve keyfini yaşadığını zanneden varsa çok net yanılıyordur.

@coupe96

Starbucks'ın kullandığı binlerce liralık Mastrena'lar bile üst üste aynı kahveyi veremiyor.

@ajdarvevo

Evet hocam Giffard da monin kadar başarılıdır şurup ve sos konusunda.

E hocam o zaman en iyi makine nedir taşlamadığım ağaç kalmadı

• bu konu başlığı sayesinde delonghi ECOV310 aldım.ilk denemeler çöp olsada..monin şurupları,soslar ve biraz tecrübe ile istediğimi yapıyorum artık..bir tek öğütücü almak kaldı..afiyet olsun
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sizin yazdıklarınız gerçek kahve keyfi başlığıyla bağdaşmıyor.her makineye bir kulp takmış durumdasıniz ki laf ettiğiniz makineleri kullandığınızı bile zannetmiyorum. Sadece teorik bilgi ile eleştirir gibisiniz. Ben sizin çok övdüğunüz beko 2170i aldım oysa ki ve 2 gün sonra iade ettim. Yani size göre altına orta boy bir mug bile sığmayan beko 2170 mi kahve keyfi sağlıyor? Bir latte yapmak için önce küçük bardağa al, sonra onu daha büyük mug'a aktar, ne oldu, Beko ile kahve keyfi!sizin yazılarınızı okuyan biri kahveden soğur bu iş çok meşakkatli imiş diye. Burada espresso kalitesi kadar önemli olan bir husus pratiklikdir bana göre. Ben 15 yıldır evde Espresso yapıyorum ve ilk makinem 100tl lik kenwood idi. O zaman böyle taze kavrulmuş kahve de kolay bulunmuyordu üstelik. Ama taze kavrulmuş çekirdeği bulduktan sonra o 100tl lik makine bile kahve keyfi sunardı bana. Şimdi taze kahvenin her türlü çekirdeğini bulabiliyorken yok o makine böyle yok şu marka öyle diyerek detaylarda boğulmanın manası yok. Hele ağırlıklı olarak latte-cappuccino içen birisi için bu yazdıklarınızın hiçbir önemi yok çünkü benim diyen gurme bile sütlü içecekler içinde o dediğiniz makine farkını anlayamaz.

• Herkes diyor 200 300 var diye ama bir ben bulamıyorum galiba o fiyata. Bulan olursa paylaşın lütfen

Üstelik bu makineler sütü krema haline getirmiyor breville de öyle sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Hocam bence sizin yazdıklarınız gerçek kahve keyfi başlığıyla bağdaşmıyor.her makineye bir kulp takmış durumdasıniz ki laf ettiğiniz makineleri kullandığınızı bile zannetmiyorum. Sadece teorik bilgi ile eleştirir gibisiniz. Ben sizin çok övdüğunüz beko 2170i aldım oysa ki ve 2 gün sonra iade ettim. Yani size göre altına orta boy bir mug bile sığmayan beko 2170 mi kahve keyfi sağlıyor? Bir latte yapmak için önce küçük bardağa al, sonra onu daha büyük mug'a aktar, ne oldu, Beko ile kahve keyfi!sizin yazılarınızı okuyan biri kahveden soğur bu iş çok meşakkatli imiş diye. Burada espresso kalitesi kadar önemli olan bir husus pratiklikdir bana göre. Ben 15 yıldır evde Espresso yapıyorum ve ilk makinem 100tl lik kenwood idi. O zaman böyle taze kavrulmuş kahve de kolay bulunmuyordu üstelik. Ama taze kavrulmuş çekirdeği bulduktan sonra o 100tl lik makine bile kahve keyfi sunardı bana. Şimdi taze kahvenin her türlü çekirdeğini bulabiliyorken yok o makine böyle yok şu marka öyle diyerek detaylarda boğulmanın manası yok. Hele ağırlıklı olarak latte-cappuccino içen birisi için bu yazdıklarınızın hiçbir önemi yok çünkü benim diyen gurme bile sütlü içecekler içinde o dediğiniz makine farkını anlayamaz.

Uzun süre barista ve barmen olarak çalıştım. Beko, M21, M22 v.b makinelerin çoğunu kullandım. Evde Aeropress kullanıyorum, V60 yolda. Ben pratikliği herhangi bir öğe olarak görmüyorum bu konuda ve bence kahve halihazırda meşakkatli bir iş. zaten. Pressurized filtrenin köpüğüyle aslında berbat olan espressonun köpüğüne aldanıp, insanların iyi espresso yaptığını zannetmelerini sağlayan bir firmayı ben önermiyorum prensip olarak.

Şu görselle makine satan firmanın da ne kahveden, ne de kahve makinesinden anladığını sanmıyorum:

• TRojka kullanıcısına yanıt
    V60 siparişini nereden verdiniz? Ben de filter cone arayışı içindeyim..
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.