Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu değirmenlerde(sözen) Türk kahvesinden french presse kadar öğütebilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu tchibo nun kahve makinesini kullanan var mı acaba ? Yaptığı Kahveler nasıl oluyor ? Taze kahve olayını biliyorum fakat bu makine çok daha kolay gibi görünüyor. Bunlarla sadece Espresso ice biliyoruz sanırım sadece sert yumşak gibi çeşitleri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar e-gurme sitesinden verdiğim sipariş rivayete göre perşembe günü kargoya verilmiş, ama hala elime geçmedi. Sürat kargo galiba kaybetmiş siparişi veya başka bir karışıklık var. Ama daha enteresanı site attığım maillere cevap vermiyor. Yani sonuç olarak ismi "e-" şeklinde başlayan bir firmaya yakıştıramadığım hareketler. Bu siteden alışveriş deneyimleriniz nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Yirgacheffee çok ekşi değil mi ya? Ben çok zorlanmıştım açıkçası tüketirken.

Genellikle Espresso, bazen de Americano şeklinde tüketiyorum. Geldiğinin ilk birkaç günü özellikle son 1-2 yudumda hafif bir ekşilik oluyor. Ama 5-15 gün arası tüketimde tam aradığım tat diyebilirim.Baristasepeti çok kavrulmuş seçeneği ile geldi.

Guatemala Antique bir ara denemiştim, fena değildi. Blend kahvelerde siparişler arası aynı tadı yakalayamadım pek. Kahvefabrikası Sherif Blend epeyce denedim farklı kavurma seçenekleriyle. Arada baska yoresel kahveler de denedim. Gerek site kaynaklı gerekse çekirdek kaynaklı Baristasepeti daha kurumsal ve başarılı gelmeye başladığı için artık siparişlerim oradan. Sorudan alakasız oldu son kısım ama belirtmek istedim tercihlerimi...

• quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

Bu değirmenlerde(sözen) Türk kahvesinden french presse kadar öğütebilir miyim?

Teorik olarak alttaki ayar vidası ile sonsuz incelikte ayar yapabilirsiniz. Biraz deneme yanılma ile en ideal ayarı yakalarsınız. Ama pratikte ayarlar arası cok sık geçiş yapılacaksa o kadar kolay olmayabilir. (Türk Kahvesi inceliginden Espresso, filtre vs) Ya elinizde referans olarak istenilen formda ve incelikte çekilmiş kahve olacak ya da gözünüze ve damak tadınıza güveneceksiniz. Ama sonuç olarak istenilen incelikte kahve öğütebilirsiniz Sözen ile. Mesela KG79 ile bırakın Türk Kahvesini Espresso inceligine bile inmek zor.

• drant D kullanıcısına yanıt
    Estafurullah çok memnun kaldım ekstra bilgiye. Ben Yirgacheffee'yi nereden aldığımı hatırlamıyorum ama, dinlenmiş olsa bile çok yüksek asiditeye sahip hissetmiştim. Gerçi Aeropress'te daha güzel bir tatsal profil çizmişti. Baristasepeti'nden bu zamana kadar hiç almadım galiba. Coffeenutz, Coffeehaus, e-gurme ve kahvefabrikasından alışveriş yaptım, karışımlara hiç güvenmediğim için hiç tercih etmedim bu zamana kadar açıkçası.

Espresso için benim bu zamana kadar tadına hayran olduğum iki kahve vardır; Brazil Fazenda Sertaozinho ve Etiopia Sidamo (Dila farm, Dry Process). Bu kahveleri, özellikle Sertaozinho'yu Espresso'da tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Arkadaşlar e-gurme sitesinden verdiğim sipariş rivayete göre perşembe günü kargoya verilmiş, ama hala elime geçmedi. Sürat kargo galiba kaybetmiş siparişi veya başka bir karışıklık var. Ama daha enteresanı site attığım maillere cevap vermiyor. Yani sonuç olarak ismi "e-" şeklinde başlayan bir firmaya yakıştıramadığım hareketler. Bu siteden alışveriş deneyimleriniz nelerdir?

Aynı gün benim verdiğim siparişlerim geldi.
  • kahveyi cekirdek olarak alsam öğütmek icin el ile yapabilecegim bir tavsiyeniz varmi ? değirmen frenc press icin öğütebilirmi ? 

aliexpress.com
    US $39.09 6% OFF|Aletler'ten Taşlama Aletleri'de Sıcak Satış Marka Yeni Taşınabilir HARIO Seramik Çapak Mini Değirmen İnce Manuel El Kahve Değirmeni MSS 1B AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    http://tr.aliexpress.com/item/Hot-Selling-Brand-New-Portable-HARIO-Ceramic-Burr-Mini-Mill-Slim-Manual-Hand-Coffee-Grinder-MSS/1261844836.html
    bu nasil ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaki83 -- 8 Aralık 2014; 23:38:47 >

• Elimde Acar marka sözen muadili bir el değirmeni var. Ayarını yaparsan her türlü incelikte çekiyor. Hep aklımda bu değirmene motor takmak vardı. Tabii bizden önce yapan bir arkadaş var. Aşağıda videosunu koyuyorum. Cam kaldırma motoru kullanmış arkadaş. Netten araştırdım biraz ancak çok pahalı cam kaldırma motoru. Bu tarz bir değirmeni döndürecek motor tavsiyesi olan elektrik/elektronikten anlayan arkadaş var mı?

Ayhan Balbunaryoutube
    Motorlu Sözen El Değirmeni
    http://www.youtube.com/watch?v=SJMM5QTfHdM

• CoffeeNutz firması ilk 100 sipariş için %30 indirim yapmış.

İndirim kodu: yilsonuindirimi

• maxelll kullanıcısına yanıt
    Hocam Amerikan malı olması nedeniyle gerekli sağlık testlerinden geçmiş ve sıkı denetim altındadır diye düşünüyorum. Çin malı olsa ben de güvenmem de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

CoffeeNutz firması ilk 100 sipariş için %30 indirim yapmış.

İndirim kodu: yilsonuindirimi

Coffenutz iyi güzel de şu ahşap kutu meselesi çıkınca alışveriş yapmak imkansız hale geldi. Gerçekten çok ilgili bir firma ama, eskiden fiyatları biraz yüksekti kargo dahil diyordum, sorun olmuyordu. Şimdi o fiyatlar daha artmış üzerine bir de 10 TL kargo ücreti söz konusu. %30 indirimle bile yarım kilo kahve 46,40'a geliyor ancak.

• Coffehaus'tan geçen hafta Çarşamba verdiğim sipariş hala ulaşmadı elime.
    Cuma günü kargoya vermişler ama takip numarasını 5 defa arayarak ve mailler atarak ancak bugün öğrenebildim.
    Meğerse C.tesi gelmiş ama PTT kargo olduğundan kapıya ihbar falan bırakmamışlar.
    PTT kargonun ne kadar acemi olduğunu biliyoruz da bu coffehaus denen firma da bir daha alışveriş yapılacak cinsten değilmiş.
    Adamların iletişime girdiği adres bile yanlış. Çok amatör firma.
    Zaten adamın telefonu ilk açar açmaz "EKSPRESSO" demesinden anlamalıydım.

Dünden beri taze kahve tüketmiyorum, sersem gibi oldum desem abartmış olmam.

Bizim ibre yine baristasepeti ya da kahvefabrikasına kaydı.
  • kafeinsiz kahve olarak neleri önerirsiniz arkadaşlar? french press için soruyorum

• @TRojka karışım konusunda haklısın. Hep aynı oranda ve aynı kalitede çekirdekle hazırlandığı konusunda benim de çekincelerim var.
    Espresso için bahsettiğin 2. seçeneği denemedim, ilk fırsatta deneyeceğim. Sidamo'yu 2 farklı siparişte denedim. Tamam aradığım bu diyemedim.
    Belki de çok sık atıfta bulunulduğu , çok tavsiye edildiği için beklentimi çok yüksek tuttum. Ondan istediğim performansı alamamış olabilirim :D

Sütlü kahveleri pek tercih etmesem de arada yaptığım bazı denemelerde süt kreması ile ilgili tespitim şöyle;
    en önemli faktör sütün cinsi ve yağ oranı gibi. En iyi sonucu Sek günlük süt ile aldım.
    Uygun miktarda süt ve doğru açı ile tutunca girdap oluşturmada sıkıntı çıkmıyor. İstenilen kıvamda krema oluşuyor.
    Latte art için espresso kreması da önemli etken, çekirdek taze değilse düzgün krema alamıyorsunuz, süt kreması süper olsa da art yapacak sonuç çıkmıyor.
    Bunlar kendi denemelerim ve tecrübelerim sonucu karşılaştığım durumlardır.
    Son olarak mevcut ekipman durumunu (şimdilik) gösteren bir fotoğraf paylaşayım.
    Malum bu iş virüs gibi, bulaşınca önünü alıp bir yerde durdurmak zor :D

Not: Cihaz arayışında olan arkadaşalar yukarıda bahsi geçen Beko bitmediyse mutlaka değerlendirsinler.
    Geçen yıl daha uygun fiyatlara bir bayiden çıkmıştı ama neredeyse 2. el cihazlara 300 TL ve daha fazlası istenebiliyor.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Kesinlikle haklısınız. Latte espresso tabanlı bir içecekse, espresso güzel olmalıdır. Hem tat açısından bu böyle hem de latte art için. Doğru taban rengini elde edebilmeniz için kaliteli espresso kreması elzem. Öte yandan, evet Sek sütten ben de memnun kaldım her zaman, hatta Starbucks bile Sek kullanıyor, Sek sütün kıvam kazanma konusunda en uygun süt olması sebebiyle. Ben çalışırken Pınar tercih ediyordum, o da iyidir.

Sidamo için Şerif beyin Dila Farm kuru işlenmiş olanlarını özellikle öneriyorum. Kuru işlemede çekirdekler yıkanmadan ayıklanıyor ve böylece tat kaybı en düşük seviyede oluyor, tabi bu biraz da homojen kahve yapısını etkilese de ben bayılıyorum kuru işlenmiş kahvelere. Benim de geniş sayılabilecek bir ekipman yelpazem vardı bir aralar ancak şu an elimde sadece Aeropress kaldı. Baristalık yapınca uzun süre evde boşa yatıyorlar.
    Üstadım sen olayı çözmüşsün :) Türk kahvesi makinesi, espresso makinesi, tamper, iki tip öğütücü, çekirdek kahve, metal kutu var sanırım. Bir tek filtre kahve yada french press eksik, onlardan biride olsaymış set tamam. Ama dediğine katılıyorum virüs gibi hastalık gibi birşey. Ben kahve hayranı değildim. Arada sırada türk kahvesi denk gelincede Starbucks cappucino içerdim. Şimdi french press'im var sürekli içesim geliyor. Yukarıda konuştuğumuz gibi değirmen alacağım şimdi araştırıyorum hala :) (Sözen mi alayım, az daha para ekleyip Hario mu, yoksa hario muadili tchibo mu?)

Bu değirmen işine paralel moka pot hevesim başladı :)

• malemsteen M kullanıcısına yanıt
    Espresso yapacaksanız Sözen ya da Mahlkönig Vario. Diğer seçenekler bence espresso için "kaliteli" bir öğütme sunmuyor. Filtreler üzerine yoğunlaşmış durumdaysanız genel olarak Hario Mini Mill tavsiye ederim ben. Seramik ve plastik daha hafif ve hızlı bir öğütme sağlıyor ve yıkanabilme avantajına sahip.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Bende french press var birde moka pot almayı düşünüyorum. Espresso makinem falan yok ama türk kahvesini de severim. Anladığım en iyi ve uygun fiyatlı seçenek Sözen el değirmenleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

Bende french press var birde moka pot almayı düşünüyorum. Espresso makinem falan yok ama türk kahvesini de severim. Anladığım en iyi ve uygun fiyatlı seçenek Sözen el değirmenleri.

İşin içine bir de Türk kahvesi giriyorsa Sözen neredeyse tek seçenek.
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.