Bildirim
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (118. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
Evet hocam, bana o dediğiniz gibi olanlardan lazım. Makineye süt ilave edilebilmeli. Bulmak sıkıntı mıdır o tür olan makinelerden? -
Doritoch:
Bu sayfada kullanım ayarı ile bilgi verilmiş .bende en sondan bir tık geri gittim türk kahvesi için ilk deneme için yaptığımda hızlı bir şekilde öğüttüydüm taneleride homojendi mehmet efendi ile karşılaştırmıştım. espresso için denemedim makine alamadım daha
şuan filitrede kullanıyorum 10 tık geri gidiyorum 1dk da rahatçana öğütüp içiyorum. espressoda rahattır ama turk kahvesinde aralık çok az olunca öğütme uzun sürüyor. hazneside baya küçük :) temizliktede ilk başlarda tamamen söküp fırcalayıp yapıyorumda sürekli tak çıkar yıpratır son ayara kadar gevşetip üflüyorum duruma göre çok kirlenme olursa yıkanabilir. zaten youtube kanalında sökme yıkama takma videosu mevcut.
http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_35/tm.htm
_Riven_:
ben de ebay dan almıştım, 9 günde elime ulaştı. ürün orjinaldir heralde japonların sahtecilik yapacağını sanmam:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogu006 -- 2 Aralık 2014; 12:09:07 >
-
Son mesajlarınızı okudum ama tam olarak ne istediğinizi anlamadım.
1. Bir filtre kahve makinesinin sütü ısıtıp otomatik ekleme gibi bir işlevi yoktur. Filtre kahve makinesi belli bir sıcaklıkta
(çeşitli kaynaklarda 92-95 C'nin ideal olduğu yazıyor) damlama yöntemiyle kahveyi demler.
Siz sade veya sütlü içim tercihinize göre süt eklersiniz veya eklemezsiniz.
2. Espresso makinelerinde bulunan çubuklar ile buhar vererek süt ısıtma/köpürtme işlemi espresso tabanlı
kahve çeşitlerini yapmada kullanılır. Örneğin cafe latte için 1/3 oranında espresso shot ve 2/3 oranında süt
kullanırsınız. Amerikano için 1/3 oranında espresso ve 2/3 oranında su kullanırsınız gibi örnekler çoğaltılabilir.
3. Öncelikle filtre kahve mi içeceksiniz, yoksa espresso tabanlı kahvelerden mi içeceksiniz?
4. Bunun kararını verdikten sonra alacağınız makine için araştırma yaparsınız.
5. Sizin resmini gönderdiğiniz filtre kahve makinesi zamanlayıcılı ve aroma kontrolü olan standart bir makinedir.
6. Ev kullanımı için filtre kahve makineleri fiyatları benim araştırdığım kadarıyla 80-900 TL arasında değişiyor.
7. Espresso makinelerinin fiyatlarının ise daha yüksek olduğunu söylemek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 2 Aralık 2014; 13:35:18 >
-
Hocam benim kafa karışıklığım, istediğim kahveyi nasıl bir makineyle yapacağımı bilememekten kaynaklanıyor zaten. Çok sık, sütlü ve şekersiz kahve içerim. Espresso makinesi mi yoksa filtre kahve makinesi mi almalıyım onu bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yrtby_126 -- 2 Aralık 2014; 14:10:01 > -
E-gurme'de kahve bölümünde %45 indirim var, sıcak fırsatlarda konusu açılmış, yararlanmak isteyenler için fiyatlar çok iyi:http://forum.donanimhaber.com/m_100072973/tm.htm -
Gün boyu kahve içecekseniz tabiki filtre kahve daha uygundur. Bunun nedeni
30 ml'lik single espresso almak için yaklaşık 7 gr. kahve kullanırsınız.
1 litre filtre kahve için ise 55-60 gr. kahve kullanırsınız. Hatta yumuşak içiyorsanız 45-50 gr. kullanırsınız
Dolayısıyla bence sizin için filtre kahve makinesi almak daha feasible olur.
Sütü de devamlı 200 ml.lik kutulardan alıp açtığınızda buzdolabında ve 1-1,5 günde bitirecek şekilde kullanırsınız
Sütü soğuk ilave ederseniz kahvenin sıcaklığı düşeceğinden rahatsız edebilir, o zaman cezvede ısıtıp eklersiniz
eğer ben zaten çok sıcak içmm diyorsanız daha iyi, doğrudan ilave edip içersiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: scorsese75
E-gurme'de kahve bölümünde %45 indirim var, sıcak fırsatlarda konusu açılmış, yararlanmak isteyenler için fiyatlar çok iyi:http://forum.donanimhaber.com/m_100072973/tm.htm
Hemen değerlendirdim, bakalım kahveler nasıl çıkacak? Kahveniyarat sitesi gibi seçme harman olayı ve kahve abonelik seçenekleri de iyi. -
bildigim en iyi kahve lavazza nin -
Evet suan bende lavazza kahve kullanıyorum gerçekten mükemmel bir kahve
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MErhaba ARkadaşlar,
Sıcak fırsatlarda bulunan e-gurme konusuna yazmıştım ama sanırm uygun yer olmadı. Buradan tekrar sormak istiyorum. Aşağıda bazı sorularım var, yardımcı olup birşeyler önerebilirseniz çok sevinirim. Son sorum e-gurme.com ile alakalı ama buradanda oldukça faydalı dönüş alabilirim diye silmedim.
1.) Kahve öğütücüm yok. Söyle ucuz elektronik bir makine mi alayım?(daha pratik olur diye) Yoksa klasik el değirmeni mi?
2.) El değirmeni derseniz şu model ile bu model arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim?
3.) Çekirdek kahve aldığımda ne kadar zaman taze kalır? Acaba kavrulmamış alsak evde kavurabilir miyim?
4.) Ben french press kullanıyorum. Bu kahve den almayı planladım. Ancak birde deneme amaçlı çikolatalı yada irish cream şeklinde aromalı kahve alayım dedim. Ne dersiniz?
Epey birşey sordum arkadaşlar kusura bakmayın. Kahve maceram başlayalım 1 ay kadar oldu çok bilgili değilim. Ama kahve içmeyi çok sevdim devam edeceğim, düzgün öğreneyim, güzel şeyler içeyim derdindeyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: malemsteen
MErhaba ARkadaşlar,
Sıcak fırsatlarda bulunan e-gurme konusuna yazmıştım ama sanırm uygun yer olmadı. Buradan tekrar sormak istiyorum. Aşağıda bazı sorularım var, yardımcı olup birşeyler önerebilirseniz çok sevinirim. Son sorum e-gurme.com ile alakalı ama buradanda oldukça faydalı dönüş alabilirim diye silmedim.
1.) Kahve öğütücüm yok. Söyle ucuz elektronik bir makine mi alayım?(daha pratik olur diye) Yoksa klasik el değirmeni mi?
2.) El değirmeni derseniz şu model ile bu model arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim?
3.) Çekirdek kahve aldığımda ne kadar zaman taze kalır? Acaba kavrulmamış alsak evde kavurabilir miyim?
4.) Ben french press kullanıyorum. Bu kahve den almayı planladım. Ancak birde deneme amaçlı çikolatalı yada irish cream şeklinde aromalı kahve alayım dedim. Ne dersiniz?
Epey birşey sordum arkadaşlar kusura bakmayın. Kahve maceram başlayalım 1 ay kadar oldu çok bilgili değilim. Ama kahve içmeyi çok sevdim devam edeceğim, düzgün öğreneyim, güzel şeyler içeyim derdindeyim.
Değirmen olarak Tchibonun aşağıdaki el değirmeninin daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
www.tchibo.com.tr
Kahve Değirmenihttp://www.tchibo.com.tr/kahve-degirmeni-p400033182.html?source=SUGGEST_SEARCH
Çekirdek kahve hava almazsa bayatlamaz. Ama ideal tüketim süresi 1 haftadır.
-
Tchibo'nun el değirmenini kullandınız mı?
Kahveler.net'te kullananlar memnun değiller, homojen olmadığı söyleniyor.
El değirmeni olarak Sözen ve ya Hario en çok kullanılan ve olumlu dönüt verilenler.
Bu arada ben de bugün coffeehaus'dan 250 gr Etiyopya yirgacheffe ile 250 gr. Irısh Cream çekirdek siparişi verdim.
Telefonla görüştüm, ilgili birisiydi, tüm kahvelerinin Arabika olduğunu, orta derece kavurduklarını söyledi.
Kavurma seçeneği eklensin isteiğimi de dikkate aldılar.
500 gr ve üzeri kargo ücretiz bu arada ve tüm kahveler 250gr - 16 TL. -
Çok fazla çekirdek denemişliğim yok, değirmenimi yakın zamanda aldığımdan artık her çekirdeği denemek istiyorum ama starbuckstaki "Sumatra" benzeri bir tad için kahvefabrikası ya da baristasepeti gibi günlük kavuran firmalardan hangi çekirdeği ve hangi kavurma derecesini talep etmeliyim? Benzer bir tad yakalamam için herhangi bir harman öneriniz varsa onu da değerlendirebilirim :)
Filtre kahve için bir ara almıştım ve sumatra hoşuma gitmişti.
edit : bir sorum daha olacak midesiyle ilgili sıkıntı olanların asiditesi düşük kahve içmesinin bir farkı olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amet42 -- 4 Aralık 2014; 0:54:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: malemsteen
Arkadaşlar yorumları okudum sağolun. Dün ilk kez french pressimi denedim. Starbucks christmas blend ile. Kahve sert bir içecekmiş ama oldukça lezzetli. Hatta eşimde tatmak istedi, bayıldı. Mutfağı kaplayan kokuya gelmiyorum bile. Birde bu kahvenin bayat olduğunu öğrendim demek taze bişi aldığımda bu aroma çoğalacak. Ancak 3'ü1 arada dan buraya geldiğim için beni tatmin etti. Hatta foruma girmeden bir kez daha demledim enfes bir şey. İş yerinede mi alsam diye aklımdan geçiyor şuan. Bu kahve bitince şu yukarıda da belirtilen sitelerden alacağım. Ama iki soru var aklımda . Bu siteler kargo öncesi mi kavuruyor? Ben french presse göre öğüttürsem kargo gelene kadar bayatlar mı?
Bir arkadaşım el değirmeni almış. Ankara çıkrıkçılar yokuşu bakırcılarından 20 tl vermiş. Oldukça memnun, bir vida ile kalınlığı ayarlamak gerekiyor dedi. Ben daha gidip görmedim ama yeni almış. Ilgilenen ankaralılara bildirmek istedim.
Sizin el değirmenine cevap veren çıkmamış sanırım. Ucuza kaçılan değirmenler kısa zamanda sıkıntı çıkarabiliyor. Ben biraz araştırma sonucu yüksek fiyatlarda öğütücü alamayacak durumda olduğumdan Fiyat/performans olarak sözen marka el değirmeni aldım, bir aya yakın süredir kullanıyorum gayet memnunum öneririm :) Ben internetten almıştım rica ettim kağıt filtre için ayarlayıp gönderdiler.
-
Coffeehaus'tan sürekli alışveriş yapıyorum. Kargo masrafı da olmayınca oldukça rahat oluyor. Ama nedense kahvelerini çok kaliteli bulmuyorum ben, kahvefabrikası ya da coffeenutz'daki gibi yüksek aroma alamıyorum. Değirmen olarak Sözen ve Hario fiyatları göz önüne alındığında gerçekten en mantıklı seçenekler bence de. -
Beko yetkili satıcıdan BKK 2170 alındı.
İlk deneme başarısız.
ikinci deneme tamam ama kahve köpüksüz oldu. Süt köpüğü yapmak kolaymış.
Üçüncü deneme de az biraz kahve aktı sonra devam etmedi
Bu ürünü kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübeleri öğrenmek isterim.
Ayrıca, bu ürünü almak almak isteyen başka arkadaşlar var ise aldığım satıcını adresi aşağıda. Elinde 4 adet daha var.
Uzak mesafeye de gönderebilirmiş.
ALTINDAL DAY.TUK.MAL.ELK.ELS. EV AL.SAN.TIC.LTD.STI.
KALETEPE M.OZGUR SK.46 . . SENTEPE
ANKARA/ YENİMAHALLE
(312)-3451486
fiyat : 300 TL /50x6 taksit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mibis70 -- 7 Aralık 2014; 11:48:26 >
-
E-Gurme'den aldığım black ve gold harmanlardan black harman ile ilk filtre kahve denemesini yaptım. İsmindeki black gibi sert bir kıvam vermedi ama tadı güzeldi. Espresso olarak ta deneyip yorum yaparım. -
quote:
Orijinalden alıntı: mibis70
Beko yetkili satıcıdan BKK 2170 alındı.
İlk deneme başarısız.
ikinci deneme tamam ama kahve köpüksüz oldu. Süt köpüğü yapmak kolaymış.
Üçüncü deneme de az biraz kahve aktı sonra devam etmedi
Bu ürünü kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübeleri öğrenmek isterim.
Ayrıca, bu ürünü almak almak isteyen başka arkadaşlar var ise aldığım satıcını adresi aşağıda. Elinde 4 adet daha var.
Uzak mesafeye de gönderebilirmiş.
ALTINDAL DAY.TUK.MAL.ELK.ELS. EV AL.SAN.TIC.LTD.STI.
KALETEPE M.OZGUR SK.46 . . SENTEPE
ANKARA/ YENİMAHALLE
(312)-3451486
Ne kadara aldınız Hocam?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X