Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.628
Cevap
715
Favori
838.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @malemsteen estağfurullah ne üstadlığı, sadece amatör içiciyim . Okuyup araştırarak, deneyerek bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Aslında bir ara filtre kahve için de bir şeyler bakındım ama hanım fena direnç gösterdi.
    Zaten tezgahın bir köşesini zapt ettin, şansını fazla zorlama elindekilerden de olma deyince şimdilik askıya aldım :D
    Sadece hafta sonu kahvaltıları için bir cihaz daha eklemek bana da çok mantıklı gelmedi sonradan. (Metal kutu Mehmet Efendinin tek içimlik paketli olanı)

Öğütücü ile ilgili @TRojka'nın dediklerine aynen katılıyorum. Ev kullanımı için Sözen ile Vario arasında mantıklı bir ara çözüm maalesef yok gibi.
    Yaklaşık maliyeti biri 50 TL değeri 1000 TL. Tabi bir de yurtdışından güvenli alışveriş ve getirtebilme sıkıntısı da cabası.
    Kahveler.net'te çok daha detaylı bilgiler vardı bu konularda ama veri kaybı olunca bir sürü kıymetli bilgi yorum da uçmuş oldu.

Bu sabah yaptığım espresso bu da :D

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 9 Aralık 2014; 11:25:39 >

• arkadaşlar coffeenutz'da %30 indirim var 500 gram kahve aldım dün gece , daha önce alışverişlerim hep şerif beyden ( kahvefabrikasından) olmuştu. Coffeenutz ile bir kaç kere mailleşmiştim. Kargo ücretinin 10 tl olması siparişimi engelliyordu. Bu indirimle nasıl olacağını denemiş olacağım. Kampanya sınırlı kupon girişine en son ekranda yilsonuindirimi yazmanız yeterli .
  • quote:

Orijinalden alıntı: drant

@malemsteen estağfurullah ne üstadlığı, sadece amatör içiciyim . Okuyup araştırarak, deneyerek bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Aslında bir ara filtre kahve için de bir şeyler bakındım ama hanım fena direnç gösterdi.
    Zaten tezgahın bir köşesini zapt ettin, şansını fazla zorlama elindekilerden de olma deyince şimdilik askıya aldım :D
    Sadece hafta sonu kahvaltıları için bir cihaz daha eklemek bana da çok mantıklı gelmedi sonradan. (Metal kutu Mehmet Efendinin tek içimlik paketli olanı)

Öğütücü ile ilgili @TRojka'nın dediklerine aynen katılıyorum. Ev kullanımı için Sözen ile Vario arasında mantıklı bir ara çözüm maalesef yok gibi.
    Yaklaşık maliyeti biri 50 TL değeri 1000 TL. Tabi bir de yurtdışından güvenli alışveriş ve getirtebilme sıkıntısı da cabası.
    Kahveler.net'te çok daha detaylı bilgiler vardı bu konularda ama veri kaybı olunca bir sürü kıymetli bilgi yorum da uçmuş oldu.

Bu sabah yaptığım espresso bu da :D

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Hocam bu nasıl espresso, miktar nedir bu espresso'da? Benimkiler minnacık oluyor

• Bence Espresso diye yola çıkılıp americano ya dönmüş :) yada yakın Çekimden dolayi bardak çok büyük gözüküyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nbade vardir ya double-double espresso olmus :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok arkadaşlar 60 ml'lik fincan o, anca 50-55 ml kahve var içinde. :D
    18-20 gr kahveden yaklaşık 30 sn akış ile elde edilmiş double espresso.
  • e-gurme sitesinden aldığım ürünler, bugün göndereceğiz yarın göndereceğiz diye diye hala göndermediler, bu siteden uzak durmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saydıklarınız bir kısmı kahve değil, bir kısmı da kalitesiz kahve. En azından bu başlıktakilerin tükettikleri, sattıklarınız değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 9 Aralık 2014; 23:42:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mibis70

Beko yetkili satıcıdan BKK 2170 alındı.

İlk deneme başarısız.
    ikinci deneme tamam ama kahve köpüksüz oldu. Süt köpüğü yapmak kolaymış.
    Üçüncü deneme de az biraz kahve aktı sonra devam etmedi
    Bu ürünü kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübeleri öğrenmek isterim.

Ayrıca, bu ürünü almak almak isteyen başka arkadaşlar var ise aldığım satıcını adresi aşağıda. Elinde 4 adet daha var.
    Uzak mesafeye de gönderebilirmiş.

ALTINDAL DAY.TUK.MAL.ELK.ELS. EV AL.SAN.TIC.LTD.STI.
    KALETEPE M.OZGUR SK.46 . . SENTEPE
    ANKARA/ YENİMAHALLE
    (312)-3451486

fiyat : 300 TL /50x6 taksit

@mibis70 hayırlı olsun makinanız, nasıl gidiyor denemeler?
    Pek sesiniz çıkmadığına göre güzel kahveler içmeye başladınız sanırım :D
    İstenilen sonuca ulaşmak için epeyce deneme yanılma yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bu arada biraz kahve ziyan olacaktır.
    Ama kararı, ayarı tutturunca gerçekten çok güzel bir keyif.
    Aynı cihazdan kullanıyorum, takıldığınız bir yer, sormak istediğiniz bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
    Sevgi ve saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 10 Aralık 2014; 12:23:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

Nbade vardir ya double-double espresso olmus :)

tripl olmus !
  • drant D kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim.
    Sabah akşam denemeler devam ediyor.
    Bu arada espresso ile ilgili yerli ve yabancı kaynakları okumaya çalışıyorum, videolar seyrediyorum.
    Henüz el değirmeni ve taze kavrulmuş çekirdek olayına giremediğim gibi tamper da edinemedim. ebay'dan takip ediyorum sanırım 1 aya kadar tamamlamış olurum.
    starbucks'tan çektirdiğim kahveyi bitirmek üzereyim tadı fena değil. Daha önceden french press takılıyordum. espressoda bariz olarak kahvenin özü ortaya çıkıyor. Tat ve aroma daha fazla hissediliyor. Ancak bayat kahve acısı bazen midemi yakmakta. Sabahları americano şeklinde tüketirsem sorun olmuyor.
    Makinaya gelince aslında sormak istediğim bir kaç husus var.
    - 5 sn kahve akmaya başlar, 25-30 sn espresso hazır olması durumundan uzaktayım.
    Kahvenin akmaya başlaması 9-10 sn kadar sonra oluyor. Kahvenin hazırlanması da 1 dk yakın sürmekte.
    - Bazen çok az expresso elde ediyorum. Kahve hazırlama düğmesine basınca makinaya portafilter takılı değilken bile sanki az su akıtıyor !!
    - Çoğunlukla kahve hazırlama sonrası portafilter içinde su kalıyor.
    - Bazen espresso elde etmek için düğmeye bastığımda portafiltreye basınçlı buhar atıyor (öncesinde gruptan bir miktar su akıtıp silmeme rağmen)
    - PERFECT CREMA FILTER KIT işe yarar bir şey mi ?

Saygılarımla,

• Şu moka Pot 'u almak istiyorum. Ne dersiniz bu işe yarar mı?, kullanılır mı?
  • quote:

Bu arada espresso ile ilgili yerli ve yabancı kaynakları okumaya çalışıyorum, videolar seyrediyorum.
    Henüz el değirmeni ve taze kavrulmuş çekirdek olayına giremediğim gibi tamper da edinemedim. ebay'dan takip ediyorum sanırım 1 aya kadar tamamlamış olurum.
    starbucks'tan çektirdiğim kahveyi bitirmek üzereyim tadı fena değil. Daha önceden french press takılıyordum. espressoda bariz olarak kahvenin özü ortaya çıkıyor. Tat ve aroma daha fazla hissediliyor. Ancak bayat kahve acısı bazen midemi yakmakta. Sabahları americano şeklinde tüketirsem sorun olmuyor.
    - 5 sn kahve akmaya başlar, 25-30 sn espresso hazır olması durumundan uzaktayım.
    Kahvenin akmaya başlaması 9-10 sn kadar sonra oluyor. Kahvenin hazırlanması da 1 dk yakın sürmekte.
    - Bazen çok az expresso elde ediyorum. Kahve hazırlama düğmesine basınca makinaya portafilter takılı değilken bile sanki az su akıtıyor !!
    - Bazen espresso elde etmek için düğmeye bastığımda portafiltreye basınçlı buhar atıyor (öncesinde gruptan bir miktar su akıtıp silmeme rağmen)

Saygılarımla,

Öncelikle taze kahve ve öğütücü işini mutlaka halledin.
    Bayat kahve insanı kahveden soğutur, uzaklaştırır. Çektirdiğiniz kahvenin taze olduğunu bile varsaysak en iyimser şekliyle içilebilir olduğu süre 1 bilemediniz 2 gün.
    En kolay ve ucuz yolu bir Sözen alıp sipariş üzerine kavurup gönderen sitelerden çekirdek almak.

Cihazla ilgili kısma gelirsek;
    - akış geç başlıyor, yavaş ve uzun sürüyorsa kahve gerekenden ince çekilmiştir. Bu durumda cihaz zorlanıyormuş gibi çalışacaktır.
    Çok hızlı ise akış tam tersi iri çekilmiştir.

-küçük portafiltreyi kaldırıp bir kenara koyun, double kahve almayacaksanız bile büyüğün yarısını doldurup kullanın.

-sonrasında su görmeniz büyük ihtimal sıkıştırmanızın iyi olmamasından, cihazla gelen tamper şeklindeki plastik işe yaramıyor ne yazık ki.

-kullanmadan önce 5-6 dk ısıtma süreniz olsun, kahve koymadan boş su alın ve sepeti kurutup kahve koyun.
    her şeyi hazırlayıp kahve almak için orta düğmeye yeşil ışık yanıkken basmaya dikkat edin. (optimum su sıcaklığı yeşilken sağlanıyor)

-son sorunuzla ilgili; buhar düğmeniz basılı kalmış olabilir mi? buhar vanasını biraz açıp eğer varsa buharın atılmasını sağlayabilirsiniz belki.
    Su haznesine de dikkat edin, hortumlar en dipteki suyu almıyor, zamanında su ilavesi yapıp hava yaptırmamaya da gayret edin.
    Dediğiniz kit ile ilgili bilgim yok. Bence cihazı biraz tanıdıktan sonra modifikasyon ve vb işlemlere başlayın.
    Buhar çubuğu ve sepetlerle ilgili değişiklik yapan arkadaşlar vardı diğer sitede ama veri kaybından sonra hala o bilgiler var mı bilmiyorum.

Sorduklarınızla ilgili benim gözlemlerim ve tecrübelerim sonucundan çıkardığım notlar bunlar.
    İlave veya düzeltilecek noktalar olursa deneyimli arkadaşlarımız bilgilendirsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 11 Aralık 2014; 13:29:44 >

• quote:

Saygılarımla,

Drant ayrıntılı cevaplar yazmış aslında ama, bir de ben kendi cümlelerimle cevap vereyim. Hehralde hiç sorun kalmaz.

-İlk durum iki seçenek söz konusu; Birincisi kahveniz ince çekilmiş, ikincisi ise çok fazla tamp yazmışsınız.
    -Makineninizin su tankının dolu olduğundan ve olması gereken sıcaklığa ulaşmış olduğundan emin olun. Bir de grup başlığınızı kontrol edin, tıkanmalar olabilir.
    -Portafilter içinde kahve hazırlanmasının ardından sadece nemlilik ve ıslaklık durumu olmalı. Eğer kahveniz "sulu" ise kahveniz ince öğütülmüştür.
    -Su akıttığınızda yapmamalı aslında. Su akıttıktan hemen sonra takıp akışa başlıyorsunuz değil mi? Bu buharı alma olayı için 2 sn akış sağlayıp, kapatıp, portafilter'ı takıp akışa devam etmelisiniz.
    -Öyle bir şey alırsanız kaliteli ve düzgün kahve yapamazsınız. Pressured portafilter ya da filtrelerle düzgün kahve hazırlama imkanınız yok.

• Herkese kucak dolusu selamlar,

Delonghi BCO420 kahve makinasını kullanan ya da bilen arkadaşlara bir sorum olacak,

Bu cihaz ile Türk kahvesi yapma imkanımız var mı ? Mantıken olur gibi geliyor...

olmaz ise sebebi nedir?

Ya da, aynı fiyat bandında önerebileceğiniz, Türk kahvesi yapabilen aynı özelliklere sahip bir cihaz var mı?

Konuya hakim olmadığım için desteğiniz benim için çok kıymetli olacaktır.

Teşekkürler...
  • Arkadaşlar ben hario mini almıştım ama bu iş çok zahmetliymiş yahu. Sabah 1 ölçek (7 gr) dan Americano yapıyorum, akşam yemeğinden sonra 14 gr kendim (2 adet espresso), 14 gramdan hanıma latte yapıyorum. Günlük hafta içi 35 gr rahat tüketimim var. Bu her gün 15-20 dak a karşılık gelir. Çok uygulanabilir olmadı benim için. Bundan sonraki planım 250-500 gramlık kahveleri çekilmiş almak olacak. Hemen hemen bayatlama aşamasında bitirmiş olurum diyorum.
    Diğer husus; çekirdek aldım, Ethiopia Sidamo ve Malawi AA Plus Pamwamba Rainforest biraz kendim öğütüp denedim ama hiç benim damak zevkime uygun değiller Valla. Bunların üstüne denediğim artık bayatlamış Lavazza standart espresso çok daha dengeli geldi bana. Şu an için favorim İlly ve Lavazza kahveleri. Bir de starbucks Dark Roast alayım, orada çektireyim evde uğraşmayayım diyorum. Günde 35 gr öğütecek ne vaktim var ne enerjim.
    Ben yavaş yavaş çekirdekten espresso yapan yarı prof makinelere yaklaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wetpozer

Herkese kucak dolusu selamlar,

Delonghi BCO420 kahve makinasını kullanan ya da bilen arkadaşlara bir sorum olacak,

Bu cihaz ile Türk kahvesi yapma imkanımız var mı ? Mantıken olur gibi geliyor...

olmaz ise sebebi nedir?

Ya da, aynı fiyat bandında önerebileceğiniz, Türk kahvesi yapabilen aynı özelliklere sahip bir cihaz var mı?

Konuya hakim olmadığım için desteğiniz benim için çok kıymetli olacaktır.

Teşekkürler...

Dostum selam, bahsettiğin makine filtre kahve ve espresso pişirebilen bir makine. Çok net bir biçimde Türk kahvesi yapamaz. Zira Türk kahvesi bunlardan bambaşka bir çeşittir. Bir kere espresso belli bir basınç altında, bellir bir ısı ile kahvenin belli bir süre içinde demlenmesi ile elde edilir, kahvenin posası portafiltre içinde kalır. Filtre kahve ise gene kahvenin belli bir sıcaklıkla demlenip suyun yavaş bir debi ile filtre edilmesi ile eldilmesi ile oluyor. Burada basınç yok, genelde kağıt ya da metal filtre ile suyun yerçekimi ile damlaması ile kahve elde ediliyor.

Türk kahvesinde ise gene basınç yok ama filtre de yok. Kahvenin telvesi fincanda kalıyor. Kaldı ki diğer türler arasında en ince öğütülmüş kahve yüksek ısıda (ısıya direkt maruz kalan bir kapta) pişiyor, demlenmiyor. Yani öğütme açısından da farklılık arz ediyor.

Bu nedenle Arçelik/Beko Telve ve Arzum'un Okka'sı ve bir kaç sanayi tipi cihaz dışında Türk kahvesi pişiren bir cihaza rastlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TzisTa

Elimde Acar marka sözen muadili bir el değirmeni var. Ayarını yaparsan her türlü incelikte çekiyor. Hep aklımda bu değirmene motor takmak vardı. Tabii bizden önce yapan bir arkadaş var. Aşağıda videosunu koyuyorum. Cam kaldırma motoru kullanmış arkadaş. Netten araştırdım biraz ancak çok pahalı cam kaldırma motoru. Bu tarz bir değirmeni döndürecek motor tavsiyesi olan elektrik/elektronikten anlayan arkadaş var mı?

Ayhan Balbunaryoutube
    Motorlu Sözen El Değirmeni
    http://www.youtube.com/watch?v=SJMM5QTfHdM

Güncel.

• TzisTa kullanıcısına yanıt
    Hocam bu düzeneği yapan kişi başka motorlarla denemiş ancak başarılı sonuç elde edememişti diye hatırlıyorum. İsterseniz kendisine youtube üzerinden sorun hangi marka-modeli nereden aldığını.
  • merhaba arkadaşlar 300 350 tl civarında bir espresso makinesi almak istesem hangisini tercih etmeliyim? Sade espresso içen biri değilim süt karışımı içeceğim için sütü krema kıvamına getirebileceğim bir makine olmalı.Okuduğum yorumlar sonucunda bunu her makine yapamadığını anladım.Ne önerirsiniz?
    Yoksa bu fiyat aralığında tchibo falan mı almalıyım acaba?
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.