Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TRojka

Hocam bu düzeneği yapan kişi başka motorlarla denemiş ancak başarılı sonuç elde edememişti diye hatırlıyorum. İsterseniz kendisine youtube üzerinden sorun hangi marka-modeli nereden aldığını.

Sağol Hocam. Şu basit akülü vidalama ile deniyecem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dejavu177 D kullanıcısına yanıt
    Ne kadar kaliteli kahve istediğiniz, ve tabi bu ayıracağınız zamanla orantılanır, makine seçimi konusunda önemli. Kaliteli bir kahve için değirmene de ihtiyacınız var ayrıca. Beko'lar işinizi rahatlıkla görebilir.
  • Hocam değirmen konusunu biliyorum hario mini alıcam fakat kahve makinesi konusunda bir türlü karar veremiyorum.Beko'ların sütü krema haline getirtme özelliği iyi mi ?
    Üstelik bu cihaz piyasada yok.Bir keresinde sormuştum bekoya gidip bu ürün bizde yok dediler. online olarak da bulunmuyor kolay kolay

Yani bu fiyat aralığında alırsam beko almalıyım. Bulamazsam ne yapayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu177

Hocam değirmen konusunu biliyorum hario mini alıcam fakat kahve makinesi konusunda bir türlü karar veremiyorum.Beko'ların sütü krema haline getirtme özelliği iyi mi ?
    Üstelik bu cihaz piyasada yok.Bir keresinde sormuştum bekoya gidip bu ürün bizde yok dediler. online olarak da bulunmuyor kolay kolay

Yani bu fiyat aralığında alırsam beko almalıyım. Bulamazsam ne yapayım?

Bulamazsanız önereceğim herhangi bir makineye kefil olamam. Öte yandan o fiyat aralığına sütü istediğiniz gibi getirecek alet de zor, Beko sizi sadece idare eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

quote:

Orijinalden alıntı: wetpozer

Herkese kucak dolusu selamlar,

Delonghi BCO420 kahve makinasını kullanan ya da bilen arkadaşlara bir sorum olacak,

Bu cihaz ile Türk kahvesi yapma imkanımız var mı ? Mantıken olur gibi geliyor...

olmaz ise sebebi nedir?

Ya da, aynı fiyat bandında önerebileceğiniz, Türk kahvesi yapabilen aynı özelliklere sahip bir cihaz var mı?

Konuya hakim olmadığım için desteğiniz benim için çok kıymetli olacaktır.

Teşekkürler...

Dostum selam, bahsettiğin makine filtre kahve ve espresso pişirebilen bir makine. Çok net bir biçimde Türk kahvesi yapamaz. Zira Türk kahvesi bunlardan bambaşka bir çeşittir. Bir kere espresso belli bir basınç altında, bellir bir ısı ile kahvenin belli bir süre içinde demlenmesi ile elde edilir, kahvenin posası portafiltre içinde kalır. Filtre kahve ise gene kahvenin belli bir sıcaklıkla demlenip suyun yavaş bir debi ile filtre edilmesi ile eldilmesi ile oluyor. Burada basınç yok, genelde kağıt ya da metal filtre ile suyun yerçekimi ile damlaması ile kahve elde ediliyor.

Türk kahvesinde ise gene basınç yok ama filtre de yok. Kahvenin telvesi fincanda kalıyor. Kaldı ki diğer türler arasında en ince öğütülmüş kahve yüksek ısıda (ısıya direkt maruz kalan bir kapta) pişiyor, demlenmiyor. Yani öğütme açısından da farklılık arz ediyor.

Bu nedenle Arçelik/Beko Telve ve Arzum'un Okka'sı ve bir kaç sanayi tipi cihaz dışında Türk kahvesi pişiren bir cihaza rastlamadım.

Çok teşekkürler cevap için,

Yeterince açıklayıcı olmuş..

• Rica ederim hocam.
  • arkadaşlar elindeki hario mini mill ya da skertonu satmak isteyen var mı ? elimdeki sözen git gide bozulmaya başladı , kahveler boşa dönüyor, havanda ezip tekrar atıyorum içine malesef bu seferde homojenize kayboluyor.... 43 gram french presslik kahveyi 1 saatte anca çekmiş oluyorum......
  • Sözen'i ne kadar süre kullandınız da işlemez hale geldi acaba? 2-3 yıl mı, yoksa yeni mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 13 Aralık 2014; 23:34:08 >
  • yoğun kahve aroması/kokusu alabileceğim kaliteli çekirdek önerir misiniz? (sözen değirmen+ french press ile)

yeni başlayan biri için özellikle....(tschibo'yu sevmedim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrok

yoğun kahve aroması/kokusu alabileceğim kaliteli çekirdek önerir misiniz? (sözen değirmen+ french press ile)

yeni başlayan biri için özellikle....(tschibo'yu sevmedim)

• tum kahve severlere selamlar,

forumda okuyucu olarak cok eski olsam da bu ilk mesajim olacak.
    Uzun net arastirmalari sonucunda ve kendi durumumu da goz onune alarak su asamada delonghi esam2600 veya delonghi esam3000 tam otomatik espresso makinesi almaya karar verdim ancak hala daha kafami kurcalayan birkac soru var:

Bu iki makinenin birbirlerinden dizayn disinda farklari var midir?

Makineler hakkinda bilgisi olan arkadaslar var ise; detaylari (avantajlari-dezavantajlari) ilgili bilgi verebilmeleri mumkun mudur?

Bunlarla ayni ozelliklere sahip yada yakin baska markalarin yakin fiyatlarda olan urunlerinden tavsiye edilebilecek olanlar var midir?

Yanit verebilecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler.
  • daha önce starbucks'ta çektirdiğim kahvenin espresso yaparken çok az geldiğinden, bununla ilgili yaşadığım sorundan bahsetmiştim. ilk defa başıma geldiği için makina bile bozulmuş olabilir diye düşündüm.

o kahve bittikten sonra hala bir kahve çekme çözümü bulamadığım için bu sefer tekrar deneme amaçlı tchibo'da medium blend bir kahve çektirdim, akıcılık vs olarak hiç sıkıntı yok, sorun iki defa kahve çektirdiğim, hatta ikincisinde ayarı daha kalın yaptırıp çektirdiğim starbucks'ta çıktı maalesef.

tchibo'dan aldığım kahveye gelince medium blend bana çok aromalı gelmedi, bir dahaki sefere -ki paket bitmek üzere- sanıyorum yine oradan ama daha koyu bir kahve çektireceğim. biliyorum forumda böyle kahve çektirmek denince insanlar haklı olrak tazeliğini kaybettiğini söylüyor, gözüm her seferinde kahve çekmeyi keserse bir adet sözer değirmen de alıcam kendime.

bu arada yılların nescafe'cisi kayınvalidemi de bizdeki makinayla ikna edip -en azından çekıme kahve olmasa da- tchibo'dan bir makine almaya ikna ettik, hatta siparişi de geçtik, artık kendisi de nescafe'den kurtulmuş, kapsül de olsa kahve içecek biri olarak yerini aldı.

• Konu ölmesin beyler. İlk filtre kahve denemem

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Bu arada @vinsanity7 hocama teşekkür ederim yardımları için.
  • Bu arada Tchibo kapsüllü kahve makineleri kullananlar var ise, farklı bir markanın kapsüllerini buldum. Caffitaly olarak üretiliyorlarmış yani tchibo'a tam uyumlu. Fiyatları aynı gibi ama değişik bir tat isteyenler deneyebilirler.
    Link 1
    Link 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

Bu arada Tchibo kapsüllü kahve makineleri kullananlar var ise, farklı bir markanın kapsüllerini buldum. Caffitaly olarak üretiliyorlarmış yani tchibo'a tam uyumlu. Fiyatları aynı gibi ama değişik bir tat isteyenler deneyebilirler.
    Link 1
    Link 2

Ben de yurtdisindan almistim, cok fazla uyumlu marka var ama genelde yurtdisinda satiliyorlar. Makineler zaten ortak altyapida. Yesil cay sicakcikolata kapsulu bile var , amazondan fln da bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realburaq -- 18 Aralık 2014; 10:22:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wetpozer

Herkese kucak dolusu selamlar,

Delonghi BCO420 kahve makinasını kullanan ya da bilen arkadaşlara bir sorum olacak,

Bu cihaz ile Türk kahvesi yapma imkanımız var mı ? Mantıken olur gibi geliyor...

olmaz ise sebebi nedir?

Ya da, aynı fiyat bandında önerebileceğiniz, Türk kahvesi yapabilen aynı özelliklere sahip bir cihaz var mı?

Konuya hakim olmadığım için desteğiniz benim için çok kıymetli olacaktır.

Teşekkürler...

türk kahvesi yapman imkansız espresso ile tamamen farklıdır demleme yöntemleri denemenizde kahvenin kalınlığına bağlı olarak espressoya yakın bir kahve elde edersiniz çünkü makine basınçla espresso yapıyor türk kahvesinde ise suyla kahvenin karışımından çıkar türk kahvesi için bir cezve alman yeterli bence makina parasına set dizersin değirmeni fincanı cezvesi vs.

• Ethiopia Yirgacheffe benzeri yoğun aromalı kahve önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkandr

Ethiopia Yirgacheffe benzeri yoğun aromalı kahve önerisi olan var mı?

Bence Yirgacheffee o kadar yoğun bir aromaya sahip değil. Etiyopya Sidamo, Brezilya Fazenda Sertaozinho, Yemen Moka düşünebilirsiniz.
  • Tchibo mağazalarda kapsülleriin 3 al 2 öde kampanyası var. Yöresel olmayan kapsüllerde geçerli.

çekirdekler için de indirim var galiba; african blue 100gr. fiyatı 4,70 liraydı, önceden daha pahalıydı diye hatırlıyorum sanki. Kesin birşey demiyim ama fiyatlandırma böyle :)

Kadıköy çarşı ve bahariye mağazasında gördüm. Diğer mağazalara da bakın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • what_tha kullanıcısına yanıt
    Kilo fiyatı 47 TL yapar ki fiyatları hep öyleydi galiba.
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.