Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (119. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.663
Cevap
714
Favori
839.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mibis70

Beko yetkili satıcıdan BKK 2170 alındı.

İlk deneme başarısız.
    ikinci deneme tamam ama kahve köpüksüz oldu. Süt köpüğü yapmak kolaymış.
    Üçüncü deneme de az biraz kahve aktı sonra devam etmedi
    Bu ürünü kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübeleri öğrenmek isterim.

Ayrıca, bu ürünü almak almak isteyen başka arkadaşlar var ise aldığım satıcını adresi aşağıda. Elinde 4 adet daha var.
    Uzak mesafeye de gönderebilirmiş.

ALTINDAL DAY.TUK.MAL.ELK.ELS. EV AL.SAN.TIC.LTD.STI.
    KALETEPE M.OZGUR SK.46 . . SENTEPE
    ANKARA/ YENİMAHALLE
    (312)-3451486

Her yerde bu makinayı aradım ama bulamadım DeLonghi eco 310 aldım. Hem de Ankarada, keşke bulabilseydim. Güle güle kullanın. Uygun kahve ve ayarlar için biraz zaman gerekiyo heralde ben de henüz çok başarılı değilim. Suyun sıcaklığı ve tamperi kullanma hususlarına dikkat ediyo musunuz?

• mibis70 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle güle güle kullanın, zamanla alışıp keyif alcaksınız.

Bence keyifli bir içimin olmazsa olmaz ilk şartı taze kahve çekirdeği. Bunun da en makul yolu internet üzerinden taze kavrulmuş çekirdek siparişi + içim öncesinde yeter miktar öğütme. Büyük kahve zincirlerinden alınan kahveler taze değil ne yazık ki. Hele ki çekilmiş bir şekilde alınanlar taze dahi olsa hızla bayatlıyor.

İkinci husus Beko ile gelen tamper çöp. Bu nedenle iyi bir tamper almanızı öneririm.

Ekipmanlar hazır olunca yapılacaklar:

14-21 gr arası kahve çekip düzgün bir biçimde tamperleyin. Bu arada makinenizi önceden açın ki ısınması için yeterli süre geçsin. Porta filtreyi makineye yerleştirmeden önce su akış düğmesine basın ve biriken buharın atılmasını sağlayın. Su gelmeye başladığı anda su akışını kesin ve portafiltreyi yerleştirip espressonun akışını keyifle bekleyin.

Bu arada makine adresi vermeniz çok iyi oldu, bir arkadaşım da almak istiyordu, hemen adresi iletiyorum kendisine

• Bu arada kahve fabrikasından verdiğim siparişlerin paketini merak eden arkadaşlar için fotoğrafladım. Bir önceki siyah bir poşette gelmişti. bu seferki bu şekilde geldi ancak yazılar ve etiketler aynı. GDO konusunu ben de çözemedim. Umarım değildir.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Fahrenheit -- 9 Aralık 2014; 0:39:58 >

• Orijinalden alıntı: TzisTa

Orijinalden alıntı: mibis70

Beko yetkili satıcıdan BKK 2170 alındı.

İlk deneme başarısız.
    ikinci deneme tamam ama kahve köpüksüz oldu. Süt köpüğü yapmak kolaymış.
    Üçüncü deneme de az biraz kahve aktı sonra devam etmedi
    Bu ürünü kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübeleri öğrenmek isterim.

Ayrıca, bu ürünü almak almak isteyen başka arkadaşlar var ise aldığım satıcını adresi aşağıda. Elinde 4 adet daha var.
    Uzak mesafeye de gönderebilirmiş.

ALTINDAL DAY.TUK.MAL.ELK.ELS. EV AL.SAN.TIC.LTD.STI.
    KALETEPE M.OZGUR SK.46 . . SENTEPE
    ANKARA/ YENİMAHALLE
    (312)-3451486

Ne kadara aldınız Hocam?

fiyat : 300 TL /50x6 taksitOrijinalden alıntı: TzisTa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mibis70 -- 7 Aralık 2014; 11:54:03 >

• Merhaba arkadaşlar,
    Ben hem filtre kahve hem espresso yapabileceğim ama kahve öğütücüsü olan kahve makinası arıyorum.
    Biraz baktım ama bu seçeneği barındıran bir makina bulamadım, öneriniz varmıdır vede hangisi hada iyidir
  • Bizim Arçelik 3185 (Beko 2170) süt köpürtme işi başarılı ve stabil değil.
    Tchibo'da elektrikli köpürtücü gördüm. Gerçi mutfakta ekstra bir makine rahatsız edici oluyor ama üzerinde baloncukların dans ettiği bir süt görmek istemiyorum artık.
    Krema kıvamında, insanı Latte Art'a teşvik edecek seviyede süt istiyorum.
    Kullanan ya da tecrübe eden var mı?

@Mr.Fahrenheit
    Hocam resimleri simage olarak atarsanız sayfanın düzeni de bozulmamış olur

• albati kullanıcısına yanıt
    Beko için çeşitli modifiyeler söz konusu, onlara göz attınız mı hiç?
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Evet, kahveler.net'in veritabanı gitmeden incelemiştim, o zamanlar o kadar köpük farkı gözetmediğimden ilgimi çekmemişti, biraz da zahmetli gelmişti.
    E-bay'dan bazı aparatlar getirtilip yapılıyordu.
    Açıkçası o uğraşıya değer mi bilmiyorum.
  • Tchibo süt kopurtucunun hacmi çok küçük. Büyük mug ole içerseniz yeterli gelmeyebilir süt miktarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bizim Arçelik 3185 (Beko 2170) süt köpürtme işi başarılı ve stabil değil.
    Tchibo'da elektrikli köpürtücü gördüm. Gerçi mutfakta ekstra bir makine rahatsız edici oluyor ama üzerinde baloncukların dans ettiği bir süt görmek istemiyorum artık.

@Mr.Fahrenheit

Okan Bey merhaba,

Ben köpük işini evdeki Tchibo classic ile yapıyorum.Köpük konusunda Tchibo işini iyi yapıyor.

Sen cihaza opv yaptın mı? Bu konuda düşüncelerin nedir?

Selamlar

Turhan

• quote:

Orijinalden alıntı: onat

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bizim Arçelik 3185 (Beko 2170) süt köpürtme işi başarılı ve stabil değil.

@Mr.Fahrenheit

Okan Bey merhaba,

Ben köpük işini evdeki Tchibo classic ile yapıyorum.Köpük konusunda Tchibo işini iyi yapıyor.

Sen cihaza opv yaptın mı? Bu konuda düşüncelerin nedir?

Selamlar

Turhan

Opv işine girmedim, daha basit çözümler arıyorum. Zaten öğütme, dozajlama, tamplama derken işin süresi uzuyor. Köpürtme de ayrı zahmet.
    Akşam eve geldiğimde bir yorgunluk oluyor, bazen tek tuşa basıp kahvemi almak istiyorum ama otomatik makinelerin kahvelerini de sevmiyorum.

Sizin kullandığınız Tchibo classic, kahve makinesinin buhar bölümü mü? Yoksa manuel köpürtücü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam kusura bakmayin otomatik kucultuyor sandim.
    ----

Beko'da ben siyah ucu cikarttim fark etti. Bir de girdap yapinca fena olmayan bir kivama ulasiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

Hocam kusura bakmayin otomatik kucultuyor sandim.
    ----

Beko'da ben siyah ucu cikarttim fark etti. Bir de girdap yapinca fena olmayan bir kivama ulasiyorum.

Önemli değil hocam.

Ben o şekil çok fark hissetmedim. 2 ay kadar önce girdap ve az sütle güzel kıvam alıyodum ama şimdi girdap yaratmama rağmen alttan volkan gibi hava verip baloncuk türetiyor. Her seferinde kaşıkla döküyorum köpüğü lavaboya.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

aeropress deneyen oldu mu hic . filter pressten tad olarak farkini hissedebiliyor musunuz ?

Amerikalılar'da kahve tutku vaziyetinde marketlerde her tür kahveyi çekirdek, öğütülmüş ve instant olarak bulmak mümkün. Hatta açık olarak da istediğiniz miktarda alabiliyorsunuz. Adamların bir diğer tutkusu ailece ya da arkadaşlarla kamp yapmak. Aeropress tahminimce kampta kahve içmenin en kolay yolunu ararken bulunmuş bir icat. Fakat farketmeden tam ara bir ürün ortaya çıkarmışlar icat ederken. Ne french press gibi sadece süzerek kahve demleniyor, ne de espresso gibi 8-10 bar basınç altında. El ile baskı yapıldığı için sanırım 2-3 barlık bir basınç altında demleniyor kahve. Bu nedenle de french press - espresso arası bir lezzeti oluyor.

-----

@Albati hocam basınç musluğu değişimi işi farklı boyuta taşır mı acaba? Espresso makinesi, Telve, öğütücü, öğütücünün konverteri, aeropress, kahve kavanozu, tamperi, süt potu, termometresi derken mutfakta gittikçe daha da yayılıyorum. En azından sütü köpürtmek için bir yer daha işgal etmeden daha iyiye ulaşmak mümkün olsa, yoksa hanım arıza çıkartacak :)

Yok hocam. Makinaya entegre sistem. Ben krema kıvamında çok rahat köpük yapabiliyorum hemde yarım yağlı süt ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta

Merhaba arkadaşlar,
    Ben hem filtre kahve hem espresso yapabileceğim ama kahve öğütücüsü olan kahve makinası arıyorum.
    Biraz baktım ama bu seçeneği barındıran bir makina bulamadım, öneriniz varmıdır vede hangisi hada iyidir

Merhabalar, forumda çok daha bilgi sahibi arkadaşlar vardır mutlaka.
    İlave edilecek noktalar olacaktır ama ben bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.

All in one cihazlar sadece kahve için değil genel olarak pek tavsiye edilmezler.
    Herkes spesifik olarak kendi işini yapmalı. Ne kadar çok özellik bir arada, o kadar çok problem çıkma ihtimali...

Ayrıca kahve ile ilgili cihazların fiyatları 20-30 TL den başlayıp üst sınırı neredeyse kişinin hayal gücünü zorlayan seviyelere kadar çıkmakta.
    Önce bütçe oluşturup, bir limit belirleyip ona göre hareket etmeli.
    Ama herkesin tekrar tekrar söylediği iyi sonuç için tüm bileşenlerin iyi olması gerekliliği.
    Kahve, öğütücü, kahve makinesi, süt, su, ilave ekipmanlar (tamper, sürahi,derece vs)
    Bir tanesinin kötü seçilmesi tüm emeği ne yazık ki heba etmekte.
    İlk öncelik taze kahve ve iyi bir öğütücü. Taze kahve bulmak nispeten çok daha kolay hale geldi. Pek çok site var günlük kavurup gönderen.
    Sonraki aşama benim tecrübe ettiğim kadarıyla kesinlikle öğütücü. Ustalar hep bahsediyorlardı ama ancak pratikle birlikte daha anlamlı hale geliyor.
    Sorunuzun karşılığı olarak nokta atışı bir öneri vermek çok zor. Sonuçta iş dönüp dolaşıp bütçeye geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 8 Aralık 2014; 17:15:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

MErhaba ARkadaşlar,
    Sıcak fırsatlarda bulunan e-gurme konusuna yazmıştım ama sanırm uygun yer olmadı. Buradan tekrar sormak istiyorum. Aşağıda bazı sorularım var, yardımcı olup birşeyler önerebilirseniz çok sevinirim. Son sorum e-gurme.com ile alakalı ama buradanda oldukça faydalı dönüş alabilirim diye silmedim.

1.) Kahve öğütücüm yok. Söyle ucuz elektronik bir makine mi alayım?(daha pratik olur diye) Yoksa klasik el değirmeni mi?

2.) El değirmeni derseniz şu model ile bu model arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim?

3.) Çekirdek kahve aldığımda ne kadar zaman taze kalır? Acaba kavrulmamış alsak evde kavurabilir miyim?

4.) Ben french press kullanıyorum. Bu kahve den almayı planladım. Ancak birde deneme amaçlı çikolatalı yada irish cream şeklinde aromalı kahve alayım dedim. Ne dersiniz?

Epey birşey sordum arkadaşlar kusura bakmayın. Kahve maceram başlayalım 1 ay kadar oldu çok bilgili değilim. Ama kahve içmeyi çok sevdim devam edeceğim, düzgün öğreneyim, güzel şeyler içeyim derdindeyim.

Merhabalar, eğer el değirmeni ile bahsettiğiniz elektrikli öğütücüler arasında kaldıysanız tavsiyem kesinlikle el değirmeninden yana olur.
    Daha önce de bahsi geçmişti elimde hem elektrikli (Delongi KG 79) hem de Sözen el değirmeni var. Elektrikli olanı aylardır hiç çalıştırmadım.
    El değirmeninde karar kıldıysanız 2. seçeneği tavsiye ederim. Tombul olanın hazne kısmı ele tam oturuyor, diğerini kullanmak biraz daha zor.
    Ayrıca daha önceden ayar vidası ile ilgili problem yaşayanlar olmuş, bunu 50 kuruşluk bir cıvata ile çözdüm. Artık ayar vidası hiç oynamıyor.(Fotoğrafta görebilirsiniz.)

Çekirdek kahvenin tavsiye edilen tüketim süresi kavurulduktan 3-5 gün sonrası ile 2-3 hafta arasında.
    Kısaca kavur, birkaç gün bekle, 15-20 gün içinde tüket.

Kahve çekirdeği tavsiyesi konusunda bir şey söylemek zor. Çok çeşit var, herkesin farklı beğenileri olabilir, az az çok çeşitli sipariş vermek lazım.
    Aradığınız damak tadına uygun illaki çıkacaktır bir çekirdek ve kavurma derecesi. Ben %90 espresso ağırlıklı tüketim yapıyorum, şimdiki favorim Etiyopya Yirgacheffe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 8 Aralık 2014; 17:37:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

aeropress deneyen oldu mu hic . filter pressten tad olarak farkini hissedebiliyor musunuz ?

Bence filtre ile alakası yok denecek kadar farklı bir kahve çıkıyor ortaya. Yapımına müdaheleye çok açık. Öğütme kalınlığı değişimine, su sıcaklığı farkına, karıştırma miktarına, demleme süresindeki farklılıklara çok tepkili bir kahve yapıyorsunuz. Bu alalede yapmayı zorlaştırsa da benim için zevkli bir uğraş sunuyor açıkçası. Hatta bana espresso makinesini sattırdı bu alet.
  • drant D kullanıcısına yanıt
    Yirgacheffee çok ekşi değil mi ya? Ben çok zorlanmıştım açıkçası tüketirken.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    polycarbonate kaptan yapilmis olmasi biraz dusunduruyor iste. cunku icerisinde koydugumz su sicak. bpa ve bisphenol gibi maddeleri icermemesi lazim .biberonlar da kullaniliyor gerci ama kahve ve su kaplarinda ne gibi testler yapiliyor bilmiyorum. neyse orasi ayri bi konu. aeropress bulundurmak lazim kolay ve hizli seyahatlarde cok ise yarar.
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.