Şimdi Ara

Gene Yakıt Tasarruf Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beğenerek takip ettiğim bir YouTube kanalı bir tasarruf cihazı test etmiş. Sponsorlu olarak yayınlanmış ama diğer tasarruf zımbırtılarına benzemiyor gibi de.



    Benim yorumum gene Türk mantığıyla onca mühendis yakıt tüketimini azaltmak için uğraşırken nasıl oluyor da %25 gibi ütopya sayılabilecek bir rakama ulaşılabiliyor. Önemli olan "motora zarar vermeden" ulaşmak tabi ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 19 Ekim 2017; 22:57:9 >







  • O kadar büyük otomobil devi var, arge çalışmalarına milyon dolarlar ödüyor tasarruf için kafa patlatıyor. %25-30 için arabanın orasını burasını deldirip, lpg takıp dolaşıyor millet!!


    Bunu o devlere satsın adamlar yahu! Harcanmasınlar video mideo ile...
  • Arabaya o tiple binsem zaten sadece tipten %25 fazla yakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Yeni formülü veriyorum hazır olun. LPG + VGT + çakmaklıktan çalışan yakıt tasarruf cihazı + OBD üzerinden çalışan yakıt tasarruf cihazı = bedava enerji.

    Benim düşüncem gerçekten bu değerler yakalanıyor olabilir bu diğerleri gibi değil fakat motora olabilecek zarar geliyor hep aklıma.
  • Fasa fiso. Bunlara inananin beyni calisirken %100 tasarruf ediyo belliki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana biraz mantıklı geldi.Motora giden hava arttırılıp çiğ benzini egzosdan atmayı engelliyor bu sayede daha az yakıyor gibi ama doğruluğundan emin değilim.test etmek lazım.Zaten montajı kolay gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu alet teknik olarak ne yapıyor da tasarruf yapıyor bulamadım.Üreticinin sitesinde su üstünde açıklamalar var kısaca diyor ki tasarruf yaptıran cihaz nasıl çalıştığını bilmene gerek yok. Ayrıca Otomobilin Mesut Abisi hiçbir üniversiteden bir olur almamış sıradan şöförlerin yorumlarını alıp videoya koyarak ve ben de test ettim gerçekten araca olumlu sonuçlar yansıtan bir alet diye tanıtması yazık olmuş.Hiç olmazsa en basitinden en ilkelinden bir dyno testi yapsaydınız keşke. Bir de araç 2000devirde 90la giderken şimdi 100le gidiyor diye mucitten aktarılan cümleler tam bir facia.Bu ürün baskı balata ya da şanzuman sistemine nasıl etki ediyor da aracın devir hız oranlarını değiştiriyor.Teknik olarak neredeyse hiçbir bilgi verilmeyen bu alet benim videolardan anladığım kadarıyla aracın kompresyonunu düşürüyor. Bu araca uzun vadede zararlımıdır değilmidir onu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 20 Ekim 2017; 9:54:46 >
  • Ben bu cihazı sipariş ettim. İade garantisi olduğu için sipariş ettim. Şu cümle klasiktir. Üretici bilmiyormuda yapmıyor şeklinde.Bu ön yargı ile bu ülkede işler yürümez.Bu cihazı savunmak değil ama 1 ay deneme süresi dene olay varken halen neyin ön yargısı anlamış değilim. Zaman kaybı diyeceksiniz ama zaman kaybı olacak bir durumda yok. Valla deneyip görücem. Bununla ilgili konu başlığı kesinlikle açıcam videolu şekilde
  • Bu adamı ciddiye almayın birkaç videosunu izlerseniz söylemimde ne kadar haklı olduğumu anlarsınız....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9,5 litre yakan aracımı sürüş teknikleriyle 8,5 litreye düşürdüm şimdi de motor sağırlaştı, dpf doldu. Uzun vadede hiçbir teknik, donanım vs. zarar vermeden tasarruf edemez. Bırakın bu işleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    emisyon kısmında yasal sınırladı geçebilir ve bu yüzden büyük şirketler bunu araçlara koyamıyor olabilir fakat banada pek inandırıcı gelmedi
  • Bi-turbo gibi sanırım. Motorun ömründen çalıp tasarrufa yöneltiyor. Denenebilir, sonuçta artık yakıt giderleri motordan pahalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    konu açarken beni de etiketlerseniz sevinirim.

    bu arada bu olay performans için vardı bundan 5 sene önce filan. hatta seri bağlayıp daha fazla performans sağlamak mümkündü filan. O zaman ismi cismi neydi hatırlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 23 Ekim 2017; 16:51:4 >
  • Tabikide. Ben bunu merakımdan sipariş ettim. Çünkü iade garantili diye her zaman söylüyorlar. Birde şuan bir çok taktıran insan iade garantisi olduğu taktırıyor. Ben şunu yapıcam.
    Aracımda Vgt yokken Ortalama hız ortalama tüketim ve LPG de kaç litre gaz yaktığımla ilgili ilk video çekicem. Sonra ki videoları ise hep gaz alırken çekicem sonucu çıkarcam. Özellikle taktıktan 3 depo deneyecem zaten 3 depodan sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milyonlarca Euro harcanıp kafasında saç kalmamış adamlar beyin yakıyor tasarruf etmek için. Hatta VW bunu bir ara eline yüzüne bulaştırıp hileye başvurdu ufak bir yazılımla. Sonrası malum.

    Bu cihazın hiçbir üniversiteden geçerliliği yok en azından ben göremedim. Kanıtlanmış tescillenmiş km testleri yok.
    Tüm referanslar Ahmet Mehmet vb vb.

    Şurası bir gerçek ki araca zarar vermeden tasarruf ve performans artışı mümkün değil.
    Zarar vermeden yapılacak her değişiklikte motordaki belirli parçaların upgrade edilmesi gerek.
    Kullandıkları çok basit bir sistem gerçekten fayda sağlıyor olsa (motora uzun vadede zarar vermeden) her üretici koysun motora. Bu paralar isteniyorsa kurdukları satış ağı vb düşünülünce maliyeti 50 - 100 TL'den fazla değil. 6.5 yakan arabaya 4.5 yaktır senin arabandan başkası satmaz zaten.

    Testteki adam Elazığ'a Tekirdağ'dan gidip gelmiş. 3 kişi gidip 2 kişi dönmüş. Rakım farklılıkları en ufak sürüş değişikliklerinin etken olduğunu Mesut abi(!) bilmiyor mu?
    Bir anda arabaya 4 kişi bindiler 27 km yapıldı gidilen yol nasıl yol belli değil boş ama eğim var mı belli değil. 4 kişiyle 3 derecelik fark bile 1 litre zıplatıyor.

    Yani sonuç olarak neresinden bakarsan bak mantık hatalarıyla dolmuş.
    Kullanıcıların da psikolojik olarak etkilendiğini düşünüyorum.




  • Arkadaşlar en başda yakıt tasarrufu olur olmaz değil hatta dünyanın dev firmaları bile istese şu anda normal 1.6 benzinli motorlarından şu anki verilerinden dahada ekonomik değerler elde ederler yapmıyorlarsa tek nedeni optimal standart verileri değerleri aşmamak istemeleridir..

    yani 600 bin km ömür verdiği motor ömrünü 100 bin km ye düşürmek istememeleridir.. 100-200 bin km parça ömrü olan bazı pahalı parçaların 30-40 binde bitmesini istememeleridir zira o parçaların değişimi aşırı pahalıdır..
    o yüzden optimal standartlarda üretirler .. aracın uzunkm sorunsuz sıkıntısız gitmesi daha önemlidir marka prestiji için..
    şimdi birde emisyon olayları çıkdığı için ordanda kesintiler yapmak zorunda kaldılar ..


    ben bu tip ürünlerde işe yarıyorsa şayet uzun vadede motorda yataklar,piston,segmanlara yapıcağı zararı bilmek isterim bunun test verilerini görmek isterim..

    haydi takdık cihazı ilk iki üç sene her şey yolunda dördüncü sene yapdık 100 bin km araçla motor kitledi conta yaktı v.b o iki üç senede yaptığın karın on mislini motorun tamirine verirsin.. işte o yüzden uzun km testlerini görmek isterim..

    genelde bu tip ürünleri alanlar alır almaz bir hevesle az yakıyorsa misal az yakıyorum çok iyi herkese tavsiye ederim diyor tamam doğrudur az yakıyordur belki ama benim için o bir şey ifade etmiyor ..

    biri derki ben takdım kardeşim 2 senedir 100 bin km dirde kullanıyorum yakıt tasarrufuda yapıyor geçen servisde motor kapağınıda açdık pistonlar segmenlar iticiler tertemiz sorunsuz en ufak alet bir zarar vermemiş bak o zaman gider bende takarım.. o adamın testi benim için daha değerlidir..

    birde bu tür ürünler yapan firmalar içerikleri saklıyorlar neden yapdıklarını mekanizmayıda saklamalarıda gereksiz çünkü patent denen bir şey var alırsın ürününün patentini kimse kopyalamaz taklit edemez kullanım hakkı sana ait olur satış hakkıda..

    diğer türlü sakladınmı şimdi birde youtuber lar var adam alıyor ürünü çıkartıyor evde içini açıp millete gösterip içine şunu bunu koymuşlar diyorlar böyle ben bir kaç tane yakıt ekonomisi cihazlarını içini açanları youtubeda izlemişdim..


    bir diğer kafama takılan soru şu böyle ekonomik cihaz yapıyorsan tane tane satmak yerine git büyük dünya devlerine sat .. patenti sende takılan her araç başına para üstüne yıllık kullanım hakkı gibi bir sürü paralar kazanırsın burda milyon dolardan bahsetmiyorum yüz milyon dolarlardan bahsediyorum .. Köşeyi dönersin.. niye vatandaşa tek tek satmakla uğraşasınki..

    altı üstü bir iki sene çalışıp kovalayıp bir E belgesi alındımı bitmişdir..

    Neyse toplamak gerekirse ekonomi yapılmaz diye bir şey yok ama hiç bir üretici firma araçlarının optimal standartlarını bozmak istemez.. çünkü bir parçası arıza yapsa o parça kaç yüz bin araca takılmışsa bütün araçları zorunlulukdan geri çağırmak zorunda kalır.. o yüzden bu tür risklere girmezler.. motor ömründen yemek istemezler aracın stabil çalışmasını bozmak istemezler..

    firmalar için ne kadar dayanıklı stabil uzun ömürlü kaliteli ürün o kadar iyi o kadar başları az ağrır müşteri portföyleri büyür insanlarda çünkü sorunsuz uzun ömürlü kaliteli araçları her zaman tercih eder.. marka kaliteleri yükselir..

    5 litre sıkıntılı riskli yakıcağına 8 litre stabil kaliteli uzun ömürlü yaksın sorunsuz olsun mantığı işte..




  • Bu test edildi laboratuvar ortamında. Tork-güç yerlerde sürünüyor, özgül yakıt sarfiyatı da artıyor. Emisyonlar da bozuluyor.

    Ayrıca bu "otomobilin mesut abisi" de gözümden düştü. Zaten bir iki videoda pek dolu şeyler söylemedi. Bir de üstüne bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 26 Ekim 2017; 21:57:26 >
  • Aynen çok boş yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

    Tabikide. Ben bunu merakımdan sipariş ettim. Çünkü iade garantili diye her zaman söylüyorlar. Birde şuan bir çok taktıran insan iade garantisi olduğu taktırıyor. Ben şunu yapıcam.
    Aracımda Vgt yokken Ortalama hız ortalama tüketim ve LPG de kaç litre gaz yaktığımla ilgili ilk video çekicem. Sonra ki videoları ise hep gaz alırken çekicem sonucu çıkarcam. Özellikle taktıktan 3 depo deneyecem zaten 3 depodan sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkar

    Cihazı alıp taktınız mı? Nasıl bir sonuç elde ettiniz paylaşırsanız memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavuz Y kullanıcısına yanıt
    Geri iade verdim paramı aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.