Şimdi Ara

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
11.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    fx8350'ye fazla para vermene gerek yok. fx8320 al turbo frekansı 4ghz ve fx8350'den 100tl ucuz.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Hocam sağlam overclock yapmayı düşünüyorum 8350 ile daha fazla verim almak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

valla öyle bir darboğaz söz konusu ise intelin gözünü seviyim... i5 3570k ile sıkıntı çekmedim. AMD ye geçelim dedik hata ettik :/

biri 300 liralık diğeri 600 liralık işlemci. aynı performansı almayı düşünmüyordunuz herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralDorduncuVites

quote:

valla öyle bir darboğaz söz konusu ise intelin gözünü seviyim... i5 3570k ile sıkıntı çekmedim. AMD ye geçelim dedik hata ettik :/

biri 300 liralık diğeri 600 liralık işlemci. aynı performansı almayı düşünmüyordunuz herhalde?

Fx6300'ü öve öve bitiremeyen AMD fanboyları sağolsun... Uzun zamandır burdasınız, yorumlara bakarsanız donanım bölümündeki sizde "FX6300 Titanı besler" "FX6300 R9 290X'i besliyo" vs. gibi yorumları görebilirsiniz, görmüştürsünüz. Bu fanboylar birşeyden anlıyorlardır heralde dedik aldık ama cahilin at gözlüğüyle en önde gidenleriymiş bunlar. Bu arkadaşlara AMD t-shirtü bastırıp hediye etmek istiyorum. Fx6300'ü dağlara göklere çıkarttılar. Neyseki son günlerde artık azaldı bu cahiller, ben ve benim gibi sorun yaşayan bir kaç arkadaş konu açınca. Onlarda haklı tabi sabahtan akşama kadar övüp savunduğum birşey sorun yaratsaydı bende utancımdan yazamazdım.

• Pardon da 300 liralık işlemci ile 600 liralık işlemciyi karşılaştırıyorsunuz. Sonra AMD kaka, amd çöp demeye çalışıyorsunuz. İ3 ile karşılaştırsanız neyse 2 çekirdekte i3 önde olur ama çoklu işlemlerde yine AMD geçer. Karşılaştırma yaparken tutarlı olmak gerekiyor.
    Ayrıca sorununuzu bir şekilde çözmeniz adına sevindim. Bilgisayarda donanımsal ya da yazılımsal bir sorunla karşılaşıldı mı insan kafaya takıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar teşekkürler yazdıklarınız için. sorunum çözüldü. nasıl çözdüğüme gelince; tabikide 4670k aldım gpu kullanımı %98'den aşşağı kımıldamıyor maximum performans alıyorum şuan ekran kartından. Üstelik işlemci stok hızdayken. intele bir kez daha aşık oldum...

Sorununuz çözüldükten sonra belli bir sorun yaşadınız mı peki bunu merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Pardon da 300 liralık işlemci ile 600 liralık işlemciyi karşılaştırıyorsunuz. Sonra AMD kaka, amd çöp demeye çalışıyorsunuz. İ3 ile karşılaştırsanız neyse 2 çekirdekte i3 önde olur ama çoklu işlemlerde yine AMD geçer. Karşılaştırma yaparken tutarlı olmak gerekiyor.
    Ayrıca sorununuzu bir şekilde çözmeniz adına sevindim. Bilgisayarda donanımsal ya da yazılımsal bir sorunla karşılaşıldı mı insan kafaya takıyor.

Siz olayı farklı anlamışsınız ben karşılaştırma yapmadım konuyu baştan sona okursanız tepkimin neye olduğunu anlarsınız. Konuyu okumadan yorum yapmayın lütfen.
    İyi forumlar...
  • quote:

arkadaşlar teşekkürler yazdıklarınız için. sorunum çözüldü. nasıl çözdüğüme gelince; tabikide 4670k aldım gpu kullanımı %98'den aşşağı kımıldamıyor maximum performans alıyorum şuan ekran kartından. Üstelik işlemci stok hızdayken. intele bir kez daha aşık oldum...

Hocam gereksiz masraf yapmışsın sanki. 8350 alıp kalanla SSD alsaydın yine sorun hallolurdu

• Hayır yaşamadım. Fps 60'ın altına düşmedi BF4'te.
    Ayrıca işlemciye oc yapmadan stok hızlarda;
    Batman
    Assasins Creed 4
    Tomb Raider
    Theif
    Bunlar yüklüydü bilgisayarda hiç birindede gpu usage sorunu yaşamadım. Çok stabil çalıştı sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 16 Nisan 2014; 15:13:49 >
  • Hocam ben AMD kullanmamıştım hayatımda hiç. AMD hakkındaki bilgilerim kısıtlıydı. Hep intel kullandım, tercihen değil öyle denk geldi hep. Şimdi intelde bugüne kadar kurduğum, topladığım sistemlerin hiçbirinde sorun yaşamadım. AMD denemek istedim, işte olan oldu. Hal böyle oluncada insan soğuyor. 20 Çekirdekli işlemci versen AMD o hevesin bir kere kırılınca dahada fayda etmiyor. E durum böyleykende beni bugüne kadar hiç yarıyolda bırakmamış firmayada dönesi geliyor insanın haliyle. İntel fanı değilim. Hiçbir markanın fanı değilim. Öyle olsam GTX770'i satıp şuan kullandığım AMD Ekran kartını almazdım. Dediğiniz doğru 8350 sınıfında iyi bir işlemci. Ama işte o bahsettiğim heves meselesi...
  • quote:

Hocam ben AMD kullanmamıştım hayatımda hiç. AMD hakkındaki bilgilerim kısıtlıydı. Hep intel kullandım, tercihen değil öyle denk geldi hep. Şimdi intelde bugüne kadar kurduğum, topladığım sistemlerin hiçbirinde sorun yaşamadım. AMD denemek istedim, işte olan oldu. Hal böyle oluncada insan soğuyor. 20 Çekirdekli işlemci versen AMD o hevesin bir kere kırılınca dahada fayda etmiyor. E durum böyleykende beni bugüne kadar hiç yarıyolda bırakmamış firmayada dönesi geliyor insanın haliyle. İntel fanı değilim. Hiçbir markanın fanı değilim. Öyle olsam GTX770'i satıp şuan kullandığım AMD Ekran kartını almazdım. Dediğiniz doğru 8350 sınıfında iyi bir işlemci. Ama işte o bahsettiğim heves meselesi...

Aynı fiyata i3 alsaydınız 6300 yerine ne diyecektiniz acaba

• i3 almazdım. Çünkü darboğaz yapacağını bilirdim. bugüne kadar hep intel kullanmış biri olarak yabancı değilim çünkü işlemciye ve işlemcinin potansiyaline. Ama fx6300'ü dağlara göklere çıkartan "titanı bestler" cart curt diye atıp tutan fanboylar yüzünden Fx6300 aldım. Tepkimde o fanboylara zaten. AMD'ye değil. Adamların işlemcisinin gücü bu kadarmış? Ne diycen adamlara... Benim bütün sorunum şu ikinci sayfada var bir tanesi mesela görebilirsin r9 290x i besler diye yorum yapmış bi süpersonik bilgisayar mühendisi bir arkadaş. Benim tepkim o ve onun gibi insanlara. Kullanmadığı, test etmediği donanımlar hakkında yorumlar yapıp burda bilmeyen kişileri fanboyluk uğruna yanlış yönlendiriyor. Maddi, manevi zarara uğratıyor...
  • İşin diğer boyutuda oyun Singleplayer/Multiplayer arasında çok çok fark oluyor. Özellikle işlemci kendini MULTIPLAYER oyunda gösteriyor. Çoğu insan singleplayer oynuyor dolayısıyla bu tarz sorunlarla daha az karşılaşıyor.
  • quote:

Hayır yaşamadım. Fps 60'ın altına düşmedi BF4'te.
    Ayrıca işlemciye oc yapmadan stok hızlarda;
    Batman
    Assasins Creed 4
    Tomb Raider
    Theif
    Bunlar yüklüydü bilgisayarda hiç birindede gpu usage sorunu yaşamadım. Çok stabil çalıştı sistem.

Tamamdır, aradığım cevaptı.. Teşekkür ettim.
  • Forumda titan ile 6100 kullanan var ne darboğazı
  • İyi bir intel den AMD ye geçmek at&eşşek ilişkisi doğurur bu normal.

İlk x64 işlemcilerin çıktığı dönem hariç tüm dönemlerde Intel AMD nin hep önünde oldu.
    Neden bu gerçeği kabullenmeyip halen AMD Intel kavgası yapıyorsunuz anlamak güç.

AMD iyidir, Intel ondan da iyidir.

AMD son dönemde düşük bütçeli piyasayı hedef aldı ve bence fazlası ile de iş yapıyor.
    Bende 8320 & GTX660 & MSI 970A-G46 kullanıyorum.

BF4 ü henüz satın aldım, BF3 oynuyordum sürekli. Hiç bir şikayetim olmadı.
    Hani oturup böyle detaylı incelememiştim (meraktan bende kontrol edicem) ama oyunda hiç bir sıkıntı olmuyor. Takılmalar, donmalar, atlamalar olsa zaten oynadığım her oyunda en tepede yada yakın duramazdım.
    Benim en büyük sıkıntım ping kaynaklı gecikme oluyor.
    Sadece BF3 değil ben hiç bir işlemimde AMD sistemin sorununu yaşamadım.
    Sonuçta ben CPU + anakarta 500-550TL para ödedim. Orta ayar bir i5 + anakart almak istesem 750TL para ödeyecektim aldığım performans 3 aşağı 5 yukarı aynı olacaktı.

BF4 de durum nasıl olacak bilmiyorum ama sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Hatta AMD ye şöyle güveniyorum onuda ekliyeyim.
    8320 nin kendi soğutucusu çok gürültü yapıyor. Bende ucuz olmasından da kaynaklı olarak Silverstone Aragon bilmem ne falanca filanca soğutucu aldım.
    Ancak bundan yanada yüzüm gülmedi, soğutma performansı kabul görür olsada gürültüsünden dolayı rahatsız oldum bende anormal çalışan PWM yi devre dışı bırakıp klasik ayarlanabilir fan kontrolcüsü taktım.
    Normalde hep en kısıkta tutuyorum 40C falan oluyor ancak oyun oynarken maksimuma alıyorum.
    Dün fanı ayarlamayı unutmuşum, en minimumda hızda 2 saatten fazla BF3 oynadım. Ne bir tekeleme, ne bir kasıntı, ne de birşey.

AMD iyidir ama Intel daha iyidir.
    Sadece ikisini mukayese ederken adil olmak lazım.
    Atıyorum 8320 nin muadili i5 3450 ise sadece performans değil $$ da göz önüne alınmalı hatta ve hatta anakart $$ göz önüne alınmalı.
    Ben Intel AMD kıyaslarken CPU performansından yana hiç sıkıntı yaşayacağımı düşünmedim.
    AMD her zaman ekonomiktir, ama Intel anakartlar her zaman daha stabildir. Intel sistemlerin en büyük başarısıda aslında Intel tabanlı anakartların stabilitesinden geliyor.

• bende bir o.c. yap dicektimki sanırım geciktik çözülmesine sevindim aslında o.c. ile şu tablo ne olur merak ediyorum

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4670K-vs-AMD-FX-6300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 18 Nisan 2014; 14:16:42 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    4.5Ghz oc yapmıştım zaten hocam değişen birşey olmamıştı.
  • fx serisin o.c potansiyeli iyi gerçekten örnek vermek gerekirse

fx 6100 oc yok

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ!

fx 6100 oc var 4.8

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ!

• 4.8'e çıkmış valla iyi bir işlemci denk gelmiş demekki çünkü şahsen 4.5 da stabiliteyi sağlamam çok zor olmuştu. 4.6'ya çıktığımda naparsam yapıyım stabil kalmıyordu. Ya çarpan düşüyordu ya primeda hata alıyodum...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.