Yeni Ram Hatalı mı?
5900x - Msi b550a-pro - Msi A650GF 650w - 6800xt Red Devil - 4x8gb Crucial 3000MHz (2x rev e-die | 2x e-die) sistemde ram değişikliğine gittim. Samsung b-die ram almak istedim. Amazon.us'da hediye çekim vardı. Fırsat olarak bu ramlerden 2 tane aldım. TEAMGROUP T-Force Xtreem 16GB Kit (2x8GB) 4000MHz.
Sorun şu ki ramler 2x8gb ile xmp profil aktif edebiliyorum işlemciden dolayı FCLK düşük olarak ayarlıyorum 1500-1800 arası deneyerek. Soc vol veriyorum. 4000mhz hatadan geçilmiyor. 4x8gb olarak takıyorum. sistem bellek hatası veriyo 2400'de açılıyor ta ki 3400mhz çekene kadar ama yine stabil değil. Bios update yaptım çare bulamadım. Soc volt verdim vs. Timingler ise 18-20-20-20-44-64 şeklinde. Biraderin pc (r5 1600 b450 tomahawk) ile test ediyorum 3200mhz'de sıkıntı yok. 3533'e çektim hata yine.
Ramler mi sıkıntılı yoksa IMC mi sıkıntı yaratıyor anlamıyorum.
4x8gb Crucial ramlerimi 3000mhz'de çalıştırabiliyorum. 2x rev.e-die 2x e-die (farklı satıcıdan alınma e-die olanlar). rev.e die olan bellekleri daha önce4000mhz'de çalışırtırdım oc yapıp whea hatası alıyordum. 3733mhz sıkıntı yoktu. Bu ramleri ise çalıştıramıyorum. 2kit oldukları için ulan 2'si bir den mi hatalı geldi yoksa benim sisteme mi gıcıklar olayı çözemedim. 2 kit nasıl hatalı gelebilir aga? Tekrar test edeceğim ama başına benzer sorun gelen var mı bilgi almak istedim. Ona göre değişim isteyeceğim ramleri
İyi günler yaklaşık 1 ay önce arızalanan gigabyte model rx580 8gb ekran kartımı servise yolladım bugün itibari ile kartın vektron tarafından değişimine onay çıktığı fakat ellerinde yalnızca rx480 8gb olduğunu servis bana önerdi. Piyasada kart olmadığından dolayı rx480 verebileceklerini kabul etmezsem para iadesi yapacaklarını ilettiler. 1000 lira gibi fiyata aldığım kartın eş değeri şuan 1700-2000 lira arasında yaklaşık olarak. Rx 480'e baktığımda rx580'nin gpusu daha optimize ve daha yüksek saat hızlarına çıkarken daha serin çalışabiliyor.
Burada ne yapmalıyım süreci THH'ye taşıyıp eş değeri ya da üst model ile değişime mi zorlamalıyım yoksa servisi mi dinlemeliyim? OC ya da bios ile belki rx 580 performansı alabilirim ama gpu lottery izin vermezse %5 civarı daha kötü performans alacağım.
Ekleme: Vektron ya para iadesi al ya da RX480 al git diyor. Gigabyte Türkiye ben değişime onay verdim. Satıcı ile iletişime geçmemi istedi. Birbirini gösteren örümcek adam gibiler. İtopya'ya mail ile değişim talebimi tekrar ilettim. Süreci bekliyorum.
Anlamadığım nokta ben para iadesi alsam yarın gidip aynı eşdeğer kartı almaya kalksam (üstüne para bayılıp) ve o kart da bozulsa yine bu döngüye mi gireceğim. Nasıl kartı sağlayamıyorlar anlamıyorum.
Ekleme II: Para iadesi gerçekleştirmişler. Fakat ben THH başvurumu yaptım şuan beklemedeyim.
Ekleme III: Bugün başvuruyu değerlendiren THH tarafından arandım. Karşı tarafın savunmasını aktardı bana ve karşı taraf para iadesi yapmış sizi mağdur etmemek için tarzı küçük bir savunma özetini geçti. Ben de olayı kısaca onlara anlatıp bana seçimlik hakkımın kullandırılmadığı zorla dayatıldığını, kur ve mining olaylarından kartın fiyatının güncel durumunu anlattım. Sonuç olarak değişim için karar çıkacağını belirttiler. Umarım bir aksilik olmaz bu kadar beklediğime değer.
Ekleme IV: İtopya iletişime geçtim geçen hafta bugün geri dönüş sağladılar. THH kararı gereği 1660s önerdiler. Şuan performans testlerine bakıyorum. İyi mi kötü mü bakacağım. Biraz uzak kaldım orta seviye gpu'lara.
Ekleme V: Bugün Gigabyte 1660s Gaming Oc modeli elime ulaştı. Kartın koruyucu ambalajında kontrol etiketi yoktu ama çokta önemsemedim şuan ki durumda.
Onun dışında kart temiz gibi gözüküyordu. Umarım ileride bir sıkıntı çıkarmaz.
Distribütör Garantisi ve THH
Lenovo Everypad3 32GB tablet-tel anneme 2019 6. ayında satın aldım. Uzun süredir şikayetleri vardı. Servise yolladım. İade istediğimi belirterek. Sorunlarını bildirdim ve bana 1 ay boyunca ürünü ulaştırmadılar. Bunun üzerine direk THH başvuru yaptım. Başvuru sonrası ürün elime ulaştı ama ne teknik servis raporu var ne yapılan işlemleri belirtmişler. Sorunlardan iki tanesi sadece onarılmış diğerleri halen duruyor.
Sorunlar:
Simkart görmüyordu. Düzeltimiş
Android.acore.procces hatası - Aynen devam
Ekran'da ölü pixel - Aynen devam
Hoparlör Sorunu - Düzeltişmiş
Ölü pixel ve devam Android.acore.procces hatası (format atılsa dahil devam eden bir sorun) yüzünden para iadesi için THH ekleme yapacağım fakat servis raporu vs olmadığından ürünün daha önce servis gittiğini nasıl kanıtlarım vs bilmiyorum. n11 üzerinden telefonu aldığım mağaza ile daha önce tartışmam olduğu için daha fazla muhatap olmak istemiyorum. Daha önce buna benzer bir deneyimi olup THH ile sonuç alan varsa yardımcı olabilir mi?
Bu arada teknik servis durumlarında kargo ücretinin yasal olarak kim karşılıyor?
Site'de Altyapı Gözükmüyor
|
.
|
AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
|
İntel i9 7980XE 6.1 ghz'e Hız Aşırtıldı!
|
Torpil Belgeleri 12.04.2017
Yeni Bina Altyapı Hakkında
|
Eski bir komedi filmi arıyorum
|
İlgi Alanları: Music - Movies - Pc Components
AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB & G633 & G710 & F710 Wireless Controller |
AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB & G633 & G710 & F710 Wireless Controller |
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.287
İkinci El Bölümü Mesajları: 30
Konularının görüntülenme sayısı: 29.088 (Bu ay: 373)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.469 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware