Şimdi Ara

Fren hidroliği değişim ücreti nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
31.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değişimse 4 teker sök tak uzun sürüyor sanırım zor olmasa da.
    İşçilik ücreti nedir bunun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Hidroliği Değişimi Ücreti

Fren hidroliği, aracının fren sisteminin düzgün çalışması için hayati önem taşıyan bir sıvıdır. Zamanla hidrolik sıvı nem ve kirlilik toplayabilir, bu da fren performansını düşürür ve aracının güvenliğini tehlikeye atabilir. Aracının fren hidroliğini düzenli olarak değiştirmek, fren sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlamak ve maliyetli onarımları önlemek için esastır.

Fren Hidroliği Değişimi Fiyatı

Fren hidroliği değişiminin fiyatı, aracının modeline, yılına ve konumuna bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, bir fren hidroliği değişiminin maliyeti 200 TL ile 500 TL arasında değişmektedir.

BMW Fren Hidroliği Değişimi Fiyatı

BMW araçları için fren hidroliği değişiminin fiyatı, aracın modeline ve yılına göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, bir BMW fren hidroliği değişiminin maliyeti 250 TL ile 600 TL arasında değişmektedir.

Fren Hidroliği Değişim Ücreti 2023

2023 yılı için fren hidroliği değişim ücretleri, enflasyon ve diğer ekonomik faktörlere bağlı olarak önceki yıllara göre biraz daha yüksek olabilir. Güncel fiyatlar için yetkili bir servis merkezi veya tamirci ile iletişime geçmen önerilir.

Fren Hidroliği Değişimi

Fren hidroliği değişim işlemi, genellikle şu adımları içerir:

• Eski hidrolik sıvısının boşaltılması
    • Sistemin yeni hidrolik sıvıyla doldurulması
    • Havaların alınması
    • Fren sisteminin kontrol edilmesi

Fren Hidroliği Değişim Uyarısı

Aracının fren hidroliği seviyesi düşükse veya kirli görünüyorsa, fren hidroliği değişim uyarısı alabilirsin. Bu uyarıyı görmezden gelmek tehlikeli olabilir ve fren performansının düşmesine yol açabilir. Fren hidroliği değişim uyarısını aldıktan sonra, aracını en kısa sürede yetkili bir servise götürmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Değişim amacı neden doğdu???
  • İki yılda bir değişim öneriyor kullanım kitapçığında.

Fren hidroliği değişim ücreti nedir?

• Fren balatası kullanıldıkça hidrolik seviyesinde azalma olur, buna bağlı olarak takviye yapmak gerekir. 30k km de bir frenler ağır bakıma alındığında hidroliğin büyük bir kısmı boşalıyor gene yenileme gerekir.

Netice de bunların hepsi servis bakımlarında yapılacak işler; değişmesi, yenilenmesi, ilavesi gerekiyorsa hiç merak etme servis bizi öpmek için mutlaka gereğini yapar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Fren balatası kullanıldıkça hidrolik seviyesinde azalma olur, buna bağlı olarak takviye yapmak gerekir. 30k km de bir frenler ağır bakıma alındığında hidroliğin büyük bir kısmı boşalıyor gene yenileme gerekir.

Netice de bunların hepsi servis bakımlarında yapılacak işler; değişmesi, yenilenmesi, ilavesi gerekiyorsa hiç merak etme servis bizi öpmek için mutlaka gereğini yapar...

Abi,genel olarak servisler 80bin kmden sonra değişmesini öneriyorlar

Bir fikriniz varmı?

• Fren hidroliği değişimi bence yabana atılmaması gereken bir konu. Özellikle yoğun fren kullanımı olan durumlarda hidrolik ısındıktan sonra frende sertleşme ve tutma kaybı gibi şeyler gerçekleşiyorsa hemen değiştirilmeli.
    hafta sonu, sağ ön salıncak + ön fren balatası + fren hidrolik değişimine toplam 100tl verdim.
    Fren hidroliği değiştirmek hassas bir konu, iyi bir frenci ya da hidrolik değişim makinesi olan bir yere yaptırman daha doğru olur.
    Benim ustamda hidrolik değiştirme makinesi var, önce hidrolik kabına aleti bağlayıp kaptaki makine değiştiriyor. Sonra arka tekerlerden başlayarak hidrolik hortumlarını tek tek çıkarıp eski hidrolik boşalana kadar akmasına izin veriyor. (teker sökmesine gerek yok). Değişimden önce fren pedalinde epey boşluk vardı, değişimden sonra düzeldi.
  • sanayide teker sökerek yağ değiştiren hiç görmedim.üstten yağı çekip eksilen yağı dolduruyorlar okadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fren balatası kullanıldıkça hidrolik seviyesinde azalma olur, buna bağlı olarak takviye yapmak gerekir. 30k km de bir frenler ağır bakıma alındığında hidroliğin büyük bir kısmı boşalıyor gene yenileme gerekir.

Hidrolik seviyesinde azalma olmaz. 30 binde bir frenlerin ağır bakımı gibi bir şey olmaz. Balata disk bittiğinde değişim yapılır. Yağ ile hiç bir alakası yoktur bu işlemin.

• Toplumsal mesaj yerine fiyat bilgisi paylaşsak bir konu da amacına ulaşsa forumda:)

Öğrenmek isteyene bilgi çok internette ama güncel fiyat bilgisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Toplumsal mesaj yerine fiyat bilgisi paylaşsak bir konu da amacına ulaşsa forumda:)

Öğrenmek isteyene bilgi çok internette ama güncel fiyat bilgisi yok.

30 40 lira yerine göre değişir. Maksimum 50. Daha bugün değiştirttim. Yağ bendendi.

• quote:

Kesinlikle takviye yapılmaz (kaçak vs yoksa) balata bitince hidrolik min seviyesinin altına düşer ve araç uyarı verir, servise gidip değiltirilir.

• Birçok özel serviste ve atölyede fren hiroliği değişimi için makina vardır. Tekerleklerin arkasından fren rekoru gevşetilir ve mevcut hidoliğin tamamı boşaltılır, daha sonra makinaya hidrolik doldurulur ve aracın fren hidroliği deposunun kapağı çıkarılarak makina bağlanır. Makina içindeki hidroliği aracın deposuna basar ve doldurur sonrada basınç uygular, bu esnada her tekerin arkasındaki fren rekoru gevşetilir ve havanın çıkıp hidroliğin gelmesi beklenir. Hidrolik geldiği anda rekor sıkılır, her teker için bu işlem tamamlandığında fren hidroliğiniz değişmiş ve sistemden hava alınmıştır.
    Fren hidroliği değişimi hidrolik dahil 60 - 70 TL civarı tutar.
  • Fren hidroliği değişimi 2 yılda bir tavsiye edilir, fren hidroliği yapısal olarak nem tutma özelliğine sahip ve zamanla köpürme, kaynama yapar, bu nedenle fren performansı düşer, yağ pahalı değildir ama cihaz olmadan değişim tavsiye edilmez, hava yapması durumunda çok büyük felaketlere sebep olabilir, işinin ehli biri tarafından cihazla yapılmasını tavsiye ederim, ben serviste 170 tl ye değiştirmiştim.

• Çok birşey tutmaz, 40-50 tl civarı işçiliği olur.Fren merkezinde hava almak için bulunan yer açılarak hidrolik boşaltılır. Yerine yenisi doldurulur, sonra havası alınır. Bu kadar.

Aracın kullanma klavuzunda yazan değerlere sahip hidrolik kullanınız. Her hidrolik aynı değildir.

• Bende uzun zamandır böyle bir konu arıyordum. Youtube da bir sürü de video var bu konuda. Kendim değiştirsem sorun olur mu acaba diye düşünüyorum

• Konu güncel fiyat talebi ama onun dışında her şey var!

• l300 için fren balatası + fren hidroliği işçiliğine 70 tl verdim. yağı ben almıştım yağcıdan petrol ofisi dot4 model 10 tl ye. balataları tamirciden aldım.
  • Castrol bayiinde makina ile 90 tl ye değişdirdim.
  • burakkaynun kullanıcısına yanıt
    yağ içinde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: urene

yağ içinde mi?
    evet içinde hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.