Şimdi Ara

Fps drop ve kötü ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar 2. el aldığım sistemde fps drop ve uygulamalar ilk açılırken ara sıra yanıt vermiyor hatasını alıyorum ozellikle sistemi yoğun kullanan oyunlarda drop daha sık giriyor ben ssd den olduğunu düşünüyorum sizce sebep ne olabilir driverlar güncel ve sistemin ısıları gayet normal OC vs yok başlıca özellikler:

i5 9400f

msi 310m pro

intel arc a750

16 gb ram 8gb g skill 8gb hyperx

480 gb kioxia ssd

• SSD

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ACER SWIFT 3 SF315-52G Intel i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM

• Sadece SSD değil, hatta SSD'nin hiç kabahati yoktur muhtemelen. O işlemci ve anakart bu kart için kötü seçim. Anakartınız'da Re-bar var mı? Varsa açık mı? Yoksa BIOS güncellemeyi deneyin sonradan gelmişti sanırım 3xx serisi anakartlara. Hoş re-bar açık olsa bile o işlemciyle o karttan potansiyelinin anca %60-70 kadarını alırsınız. Kartı kullanmış ve eşin dostun almasına vesile olmuş birisi olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 1 Aralık 2025; 11:12:57 >

techpowerup
    Intel to Explore Optimization of Arc GPUs When Paired with Older Generation CPUs
    https://www.techpowerup.com/335803/intel-to-explore-optimization-of-arc-gpus-when-paired-with-older-generation-cpus

Re-BAR desteği yoksa hiç ARC serisi GPU almamak gerekiyor. Eski nesil işlemcilerde performans oldukça düşüyor. Yani bu ekran kartı, yeni nesil işlemci istiyor. Arc A ve Arc B serisi böyle en azından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

anakartımda re barı actım re bar kapalıyken cok daha kotuydu goruntu karıncalanıyordu vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 2 Aralık 2025; 10:17:0 >

Bir kere sistemdeki SSD zaten ömrünün sonlarına yaklaşmış, sağlık durumu %28, ve bu oranlar her ne kadar KESİN bir şey olmamakla birlikte SSD'lerde "Beni Değiştir ben bozuldu bozulacağim" mesajıdır.. Sorunun kendisi SSD'de de olabilir diğer her şey de olabilir o derece karmaşık uyumsuz bir sistem.. Anakart işlemciye göre çoook düşük kalıyor, ekran kartı o sisteme zaten uymuyor, SSD zaten oradan "ben gidiyom haa hoççakalın" diyor, ram'ler tam olarak ne durumda bilinmiyor v.b.v.b..

Sistemi Komple bir sağlamlık sağlık testine sokmadan, bu sistemde neyin ne durumda olduğunu bilmeden burada yazılan her şey varsayım..

. . . . >>> . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . <<< . . . .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size önerim güncel bir sisteme geçiş için birikim yapmanız olacak yalnız siz bir daha bu şekilde bir ürün almaktansa sıfır hazır sistem am5 bir pc ye yönelin...

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark NVMe M.2 SSD to PCI-E X1 Dönüştürücü Kart (DK-AC-PEM1X) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/dark-nvme-m-2-ssd-to-pci-e-x1-donusturucu-kart-dk-ac-pem1x.html?srsltid=AfmBOorMZQrTjrOV_5i4vh8EgoyZrAddOmBz4ugSXUemf1N5NHvEDSt8

Sata ssd maksimum hızları belli anakartınız m2 giriş bulunduramayacak kadar eski ve yetersiz ama siz şimdilik boştaki iki pcıe x1 girişten birine bu adaptörle m2 ssd takıp bir nebze performans artışı elde etmeyi deneyebilirsiniz...

Sizi uyarayım bu tarz adaptörlerde Windows kurulumu yapamayabilirsiniz...

O nedenle hemen gaza gelip Windows yüklemenizi silmeyin...

Çünkü bu adaptör ile kullanacağınız m2 ssd size veri depolama veya uygulama kurma imkanı sunacak ve bunlara erişiminiz sata ssdnizden daha hızlı olacaktır ama adaptör boot özelliğini desteklemiyor ise Windows yüklenmeyecektir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB

• Görüşleriniz için teşekkür ederim bana büyük bir ders oldu…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.