Şimdi Ara

Cs Go 60 Hz Monitör de 100 150 Fps Almama Rağmen Akıcılık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar notebook'da yaşadığım sorun açık ancak inanılmaz bir saçmalık var

sıradan bir oyun 60 hz monitör de 150 fps de alsanız 300 fps de alsanız fix 60 da alsanız neredeyse fark olmaz hatta birebir aynıdır youtube da 60p video izlemek gibi akar gider

Fakat cs de sorunum şu normalde oyunda 130 140 fps alıyorum bazı çatışma sahnesinde smoke vs 90 a kadar düşüyorum fakat fps 90 a düşmediği zaman dahi oyunda bi akıcılık yok kullandığım ekran kartı r9 m375

Gelelim başka bir sisteme arkadaşta gtx 950m var aynı ayarlarda 160 220 fps arası alıyor baktığınızda onun da fps kaybı yer yer 50 fps e kadar düşüyor ancak her nedense onun aldığı 160 fps üstünde ekran kaymak gibi akıyor

düşünün 120 140 fps awp oynuyosun karşıda adam var aim alana kadar hep bir karmaşıklık takılma titreme atlama benzeri sorunlar ancak aynı 60 hz monitörde 160 180 fps olduğunda oyun video izler gibi pürüzsüz

ben bu saçmalığı anlamadım ikisi arasında en büyük fark biri amd biri nvdia acaba diyorum input lag gibi gecikme sorunu falan mı var ? hakikaten oyun zevki diye birşey yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sizin sorun tamamen yüksek pingden kaynaklı düzgün bir şekilde en fazla 110 ping diyorum daha yükseği senin dediğin sorunlara yol açıyor.

• ping kaynakli olabilir arkadasin dedigi gibi, radeon panelinden ve oyundan dikey esitlemenin(vsync) ve golgelendirici onbellekleme(shader cache) kapali olduguna emin olun. ek olarak radeon panelinde oyuna ait gpu nun entegre degil yuksek performans oldugunu kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CS:GO'da 60HZ panele sahip olsanız da 60FPS ile 150FPS arasında ciddi akıcılık farkı var.

Bana kalırsa da 150FPS altında oynanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 8 Mart 2018; 12:53:56 >

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Olay CS:GO ile alakalı.

CS:GO'da 60HZ panele sahip olsanız da 60FPS ile 150FPS arasında ciddi akıcılık farkı var.

Bana kalırsa da 150FPS altında oynanmıyor.

Aynen öyle

Daha donanımsal veya yazılımsal gibi

Eger ping sorunu olsa 70 ping de sorun yaşamamam lazım ama aynı ortamda 160 fps üstü sistem ile 120 140 fps alan iki notebook arasında daglar kadar fark var

Iyi bir bilgisayarda oynamayan birine deseniz bunu ya kardeşim seninki psikolojik hic bir fark yok der ama gelin görün ki var

Her ne kadar otomatik silahlarda nispeten idare edilsede ince nişan hesabı oyunlar cekilmez oluyor özellikle 1 saniyelik reflexe dayalı anlar tamamen ızdırap

Hocam 150 yi zaten cok nadir 1 2 saniye görüyor geri olagan 120 130 arası geziyor güneşli kısımlarda 110 civarı görüyorum smoke olduğunda 95 100 fps civarı ancak max fps (140) min fps (100) desek inanın 160 üstü gören sistemlerle arasında dağlar kadar fark var

Araştırmadıgım yer kalmadı hani cok mantıksız 60 hz monitor de 2 kat fps alıyorum ama sanırsınız 45 50 fps arası call of duty oynar gibi

60 hz monitör ile 100 fps almak?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Notebooklarda ani fps düşüşleri çok olur istediği kadar iyi ekran kartı olsun gtx 1060 vb gibi. Şuan bendeki 1080 bir laptop büyüklüğünde yani çok bişey beklememek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gel gelelim sıcaklıklara oyunun başında veya ortalarında,

Gtx 950m 55 dereceden 82 83 dereceye yag gibi akarken

R9 375 60 65 dereceden 86 87 derecede sürekli bir dalgalanma atlama titreme yaşıyor

Gtx 950m sadece smoke olduğunda cekilmez oluyor enteresan olanı ise smoke olduğunda R9 375 nispeten daha iyi fakat genel olarak bu 3 5 saniye sonra düzeliyor ve gtx950m genel oyun deneyiminde farkı koyuyor resmen

Aralarındaki diğer farklar ise gtx 950m 8 gb ram ve 22nm 4200h işlemcili

Digeri R9 375 ise 14nm 5200u işlemci ve 4 gb ramli

Benc sonuçlarında gtx 950 m li sistem cs go da 4200 mb civari ram tüketirken r9 375 li sistem 3850 mb civari ram tüketiyor

Açıkçası sorunlar şu olabilir

1) Isınma (5 6 derece Amd yüksek)

2) Ram tüketimine dayalı drop

3) U islemci hile H islemci farkı

4) Amd Ekran kartı ile Nvidia erkan kartı arasındaki fark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 8 Mart 2018; 18:24:54 >

• Geçende arkadaşın PC sinde oldu sıcaklık nedeniyle pubg oynayamiyordu. Aklıma oradan geldi.

Aida64 ile cpu- Z yi beraber çalıştır. Aida64 kararlılık testi yaparken CPU Z den de core speed değerlerine bak normalde en yüksek değerde sabit çalışması gerekir eğer bu değer çok fazla dalgalanma yapıyorsa sorun sicakliktir. Yapmiyorsa sıcaklık konusunu eleyebiliriz.

Test başında 2700 ghz ile başladı ancak kısa bir süre sonra önce 2.5 ghz e ardından ise sıcaklık 82 83 dereceye geldiğinde 2.1 ghz e sabit kaldı

100 dereceye geldiğinde ise daha da sıcaklık artmadı ve pc kapanmadı donmadı ancak sürekli 1 ghz ve 2.1 ghz olarak 1 er saniye arayla testi bitirdim yani şöyle diyebilirim aslında 10 saniye varsayarsak 8 saniyesi 2.1 ghz 2 saniyesi 1 ghz olarak devam etti ama 1 ghz de hiç bir zaman 1 saniyeden fazla durmadı anlık olarak 1 ghz yazdı yine 2.1 oldu

sonuç olarak 80 derece üstü olduğunda fix 2.1 ghz gördü ancak bu hızı düşürdüğünden midir yoksa çift çekirdek yükte çalışırken otomatik mi bu frekansa çekiyor bilmiyorum yani 2.7 ghz e sadece tek çekirdek mi çıkıyor bir kaynak bulamadım bununla ilgili

• İstatistik değil de sıcaklık grafiğini atarsanız daha iyi olur. Ayrıca işlemci marka model ne. Ayrıca fazla ısınmadan dolayı frekans düşüklüğü oluyor anlatiminiza gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 8 Mart 2018; 21:49:32 >
  • hocam umarım istatistik dediğiniz bu tablodur burda işlemci bi yerden sonra 500 mhz e kadar düştü ve alt kısımda %11 civarı bir kayıp olduğu yazdı akabinde hiç 500 mhz üstüne çıkmadı en azından ben kapattım bi yerden sonra çıkar mıydı tekrar bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 8 Mart 2018; 22:20:32 >

• dostum kesinlikle ilk işin fan dahil bütün soğutma kanallarını temizle iyisinden macun al ve zar kalınlığında olacak şekilde (ne kalın ne ince) sür düzgünce geri monte et. macun kaliteli olsun nano gel pro aldı arkadaş sonuç çok iyiydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• o elmas partuküllü onu denemedik arkadaş pro olanını almıştı. sizdeki macunu ben de kullanıyorum o da olur. macunlama yaptıktan sonra aynı testi yapıp resim atın.

MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.