Yüzbaşı
09 Eylül 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme
Toplam: 670 (Bu ay: 10)
Gönderileri

Casio haberleşme için rs232 ile ttl kullanıyor fakat ben bunları aşarak her şeyi hallettim. kodlamamıda yaptım fakat çözüm bulamadım. yazdığım kodda 1 13 255 254 253 sayıları dışında bir sayı gelmemekte bir sürü sil baştan çalışma yapıp sonunda vazgeçmeye başladım çünkü yordu beni. düz ardunio ide si üzerindeki serialmonitor ile baktığımda şu charları alıyorum.

veriyi düzgün alamıyorum düzgün gönderemiyorum.

yardımcı olacak var mı

Silent hill gibi bir asya filmi vardı.

asılı bebekler, yaratıklar, şehir göçmüş aynı rage 1 oyunu gibiydi.

2012 öncesi bir film.

pek diyalog yoktu kızın yol boyunda ilerlemesini ve iğrenç gerilimli bir havada bazzende kaçışını izliyorduk.

film mavi renk paletindeydi camböceği gibi ama sisli

filmin adı ne olabilir

Bugün ürünü aldım. Konuyu 15 nisanda güncelleyeceğim. Şuanlık rezerve.

Soru başlıkta.

Yağ PO'nun 10w40'lık yağı.

Araç Peugot Partner 2004 1.9D daha 137698 km'de ve hep 1500-2500 arası kullanıyorum.

Aracı 2500 devir üstüne çıkarmamaya dikkat ediyorum.

Düz zeminde araba soğukken baktığımda 1,5mm yukarıda, çalıştırıp termostatı 60 dereceye kadar getirip baktığımda tam çizgide oluyor.

Uykusuzluktan Kafam Çatlıyor

uyumak dışında öneri alayım.
Ben böyle düşünüyorum. Benim gibi düşünen var mı?

Yayımcı(lar) Interplay Inc.
    Dağıtıcı(lar) Interplay Inc.
    Yapımcı(lar) Black Isle Studios
    Tasarımcı(lar) Tim Cain
    Sürüm 1.1 (Kasım 21,1997)
    Oyun motoru Fallout Motoru
    Platform(lar) DOS, Windows, Macintosh
    Çıkış tarih(ler)i Eylül 30, 1997
    Tür(ler)i Kıyamet sonrası dünya, Rol yapma oyunu

Sistem gereksinimleri
    DOS: Pentium 90 MHz, 32 MB RAM, 2x CD-ROM, SVGA, SoundBlaster-uyumlu ses kartı.
    Win: Pentium 90 MHz, 16 MB RAM, DirectX 3.0a or 5.0, 2x CD-ROM, SVGA, DirectSound-uyumlu ses kartı.
    Mac: PowerMac, 16 MB RAM, CD-ROM, System 7.1.2.
    Giriş Aygıtları Fare, Klavye

Fallout, Interplay tarafından 30 Eylül 1997 tarihinde piyasaya çıkartılmış ve oyuncular tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmış bilgisayar oyunudur. "A Post Nuclear Role Playing Game" (Nükleer Savaş Sonrası Rol Yapma Oyunu) olarak da tanıtımı yapılmış ve bir nükleer savaş sonrasını konu almıştır. Tur bazlı strateji kategorisinde de yer alsa sadece savaş kısmı tur bazlı olup, diğer kısımlar gerçek zamanlı oynanabilmektedir. Oyuncu, bulunduğu sığınağın su üretici yongası bozulan ve yeni bir yonga aramak için yaşadığı vaulttan (sığınaktan) yer yüzüne çıkan bir karakteri canlandırmaktadır.

Oyun resmi olmayan Wasteland oyununun devamı olarak da sayılmaktadır. Ancak Electronic Arts şirketinin oyunun isim haklarını elinde bulundurması nedeni ile oyun farklı bir isim altında çıkarılmıştır. Oyunun içinde Wasteland dünyasına bazı göndermeler bulunması ile beraber farklı bir Fallout evreninde geçmektedir. Fallout'da, esas olarak Steve Jackson Games'in yarattığı "Generic Universal RolePlaying System" (GURPS) sistemini kullanması öngörülmüştü. Ancak, bir iddiaya göre, oyununun fazla şiddet öğeleri içerdiğini düşünen Steve Jackson Games şirketi Fallout'da kendi sisteminin kullanılmasına izin vermedi.

Evren
Oyun 22. yüzyılda geçmektedir. Oyunun ilginç yanlarından bir tanesi 1950 yıllarında baş gösteren paranoya ve (Retro-futurism) bilim kurgu öykülerinden etkilenmesidir. Öyle ki oyundaki 22. yüzyıl günümüz insanın hayal ürünü değil de 1950'de yaşayan birinin hayal gücünden çıkmışa benzemektedir.

Oyun 2161 yılında geçmektedir. 23 Ekim 2077'de meydana gelen ve sadece 2 saat süren "Büyük Savaş" tan sonra dünya karanlık bir çağa girmiştir. Savaşın en önemli sebebi dünyanın kaynakların gittikçe tükenmesi ve hızla azalan kaynaklardan daha fazla pay almak isteyen ülkelerin, bunun için birbirleri ile çatışmaya başlamalarıdır. Savaştan önce meydana gelen önemli olaylar arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kanada'yı ilhak etmesi, Alaska'da Çinliler ile Amerikalıların çatışmaları ve Birleşmiş Milletler'in varlığına son verilmesi gösterilebilir.

Savaşın yaklaştığını fark eden Amerika, Vault-Tec isimli bir kuruluşa kaynak sağlayarak, Vault isimli büyük yeraltı sığınakları inşa etmesini sağlamıştır. Ancak savaş başladığı zaman beklenmedik bir şekilde, ABD'nin yaptığı Vault'lar arasında bağlantı kopar. Bunun üzerine, bu sığınaklar dış dünya ile iletişimden yoksun olarak yerin altında yaşarlar. Buna karşın bazı sığınaklar planları doğrultusunda yıllar sonra açılır. Bir tanesi de deneyin bir parçası olarak asla kapanmaz.

Fallout Bible'ları (Fallout İncilleri) sayesinde Amerika'da toplam 122 Vault olduğu bilinmektedir. Buna rağmen 2077'de 400 milyon insanı bulunan Amerika'daki 122 Vault toplamda sadece 400.000 insan kapasitelidir. Vault'ların hepsi kendine özel bir kod numarasına sahip olup hepsinin kendi üniforması ve farklı ekipmanları vardır. Vault Experiment (Vault Deneyleri) planına göre Vault 0 diğer tüm Vault'ların kontrolünü elinde tutar, ama en önemlisi Vault'ların kontrolünün kısmen Amerika'nın gölge hükümeti olan Enclave'in elinde olmasıdır.

Amerika Hükümeti savaştan hemen önce Çinlilerin onları öldürmek için bir tür virüs keşfettiği paranoyasına kapılır. Bunun üzerine Power Armor'ları da keşfeden West-Tec, F.E.V (Forced Evolutionary Virus) adı verilen bir virüs geliştirmeye başlar. Ama virüs tam olarak bitirilmeden savaş başlar ve virüsün geliştirildiği Mariposa Üssü bombalanır. Yıllar sonra Harold, Richard Grey ve bir grup insan karavanlara zor anlar yaşatan Raider'ları etkisiz hale getirmek için yola çıkar ve izleri takip ederek Mariposa'ya ulaşırlar. Kısa süre sonra sadece Harold üsten canlı çıkar. Richard Grey yüksek dozda radyasyon ve F.E.V'e mağruz kalır ve mutasyon geçirerek oyundaki baş düşmanınız The Master haline gelir.

Konu özeti
Oyun Güney Kaliforniya bölgesindeki yeraltı sığınaklarından biri olan Vault 13'te başlamaktadır. Vault 13'de Water Chip adı (Su Çipi) verilen ve Vault'un su ihtiyacını gidermesini sağlayan parça bozulunca, yer yüzüne yedek parça bulmak için seçilen kişi gönderilir.

İlk olarak 150 gün içerisinde sığınağınızın su sorunu çözmek için görevler üstleniyorsunuz. Su sorununu çözmek için tamamladığınız görevlerden sonra, insanlığı tehdit eden mutant sorunu ile uğraşmak üzere görevler yapmaya çalışıyorsunuz. Amacınız 500 gün dolmadan mutantların lideri, "Efendi" (Master) olarak da adlandırılan, Richard Grey'i öldürmek. İkinci hedefiniz ise, Richard Grey'in insanları mutantlara çevirmek üzere tasarladığı Zorunlu Evrim Virüsü'nün depolandığı tesisleri imha etmek.

Merhaba arkadaşlar,

Fallout 1. ve 2. oyununu her zaman türkçe olarak oynamayı istedik ama çeviriler başladı ve bitti.
Biz de bir umutla ve heyecanla çeviriye başlıyoruz.
İlk oyunun bazı dosyaları 2. oyuna uyarlanabiliyor, o yüzden 1. oyun bittikten sonra 2. oyunda hemen diyalog çevirisine başlayabiliriz.
Şuanlık 1. oyun bitirdikten sonra konu başlığını da güncelleyerek 2. oyuna başlamayı düşünüyoruz.
Öncelikle çeviri hakkında bilgi vermek istersem.
(Konu düzenlenecektir. Arada yazıyı düzenlerken forum hata veriyor.)
(Destekleriniz çok önemli... arada hal hatır sorarsanız, yamanın nasıl gittiğini, konuyu üste çıkarıp-beğenirseniz bize çok yardımcı olursunuz.)

ÇEVİRİ DURUMU

Türkçe'ye uyumluluk:

Toplam satır sayısı: 50017

Toplam dosya sayısı: 3841

MENÜ %100

AYARLAR %99

DİYALOG %5

SAVAŞ SİSTEMİ %30

EŞYA İSİMLERİ %20

VİDEOLAR %100

ÇEVİRMENLER

GRAFİK EDİTÖRLERİ

EMEKTARLAR

Hazal Havuz

Enes TK.

GÖRSELLER

Fallout 2'nin çevrilebildiğinin kanıtı:

Resimler belli aralıklarla güncellenecektir.

(Resimlerin son güncelleme tarihi 12.02.2019)
LG 49UF8507 evde bulunmakta. LG WebOS 2 deneyimim oldu.

49-55 inch arası bi TV arıyoruz.

Şuana kadar okuduğuma göre Android TV'ler uzun süre kullanımda sıkıntı çıkartacağı söyleniyor. (5 yıldan uzun süre kullanılacak)

LG veya Samsung TV önerebilir misiniz?

Şuana kadar araştırıp bulduklarım (Güncellenecektir) ;
https://www.hepsiburada.com/lg-55uk6100-55-139-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000C091I
https://www.hepsiburada.com/lg-50uk6950-50-127-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000D3B55
https://www.hepsiburada.com/lg-50uk6470-50-126-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000C091G
https://www.hepsiburada.com/lg-49uk7550pla-4k-uydu-alicili-smart-led-televizyon-p-HBV00000EMHKK
https://www.hepsiburada.com/lg-49lk5900-49-125-ekran-uydu-alicili-full-hd-smart-led-tv-p-HBV00000C091A
https://www.hepsiburada.com/lg-55uk6470plc-4k-ultra-hd-uydu-alicili-smart-led-televizyon-p-HBV00000ES9FY
https://www.hepsiburada.com/lg-49sk7900pla-49-124-ekran-uydu-alicili-smart-ultra-hd-4k-led-tv-p-HBV00000CLX5I
https://www.hepsiburada.com/samsung-55nu7100-55-139-ekran-4k-uydu-alicili-smart-led-tv-p-HBV00000BSST6
https://www.hepsiburada.com/samsung-49nu7100-49-122-ekran-4k-uydu-alicili-smart-led-tv-p-HBV00000BSSSW
https://www.hepsiburada.com/samsung-ue-49nu7300-49-124-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-curved-smart-led-tv-p-HBV00000FJF3U
https://www.hepsiburada.com/samsung-50nu7400-50-127-ekran-4k-ultra-hd-smart-tv-p-HBV00000BSST4
https://www.hepsiburada.com/samsung-55nu7400-55-139-ekran-uhd-4k-smart-led-tv-p-HBV00000BSST8
Koşu bandının üzerine çıkınca duruyor. Ne yapmam gerekir?
Voit 1000 elimde mevcut ve motor yanar diye fazla üzerinde durmuyorum. Belki az durarsam hata kodu verir?

Edit: Başlattım ve hızı 1'di. Bi' hareket edip bi duruyordu ağırlımı tam verdim E1 hatası verdi. Kapağını söküp kontrol edeyim.

Edit2: E1 hatası ile alakası olduğunu sanmıyorum çünkü ben üzerine ağırlığımı direk başladığı gibi vererek hata vermesine sebep oldum. Belki tam yağlamamışımdır? 3 kez yağlamıştım bir daha deneyeyim. ve devre kartını vs yi kontrol edeyim.

Edit3: her şeyi kontrol ettikten sonra sorunu buldum. Üzerine ağırlık verdikten sonra motor döndürse de kayış dönmüyor böylelikle de palet dönmüyor. Paletin altı kirli ve yağladığımdan dolayı kirler yapıştı. Kuru bir bezle veya peçeteyle temizleyip düzgünce yağlıyacağım ayrıca palet biraz daha sağda duruyor o yüzden bi ayar çekeyim palete.

Öncelikle sistem özelliklerim;

İşlemci: Intel Pentium D 830'dan Pentium D 935'e geçiş yaptım.
RAM: 4x2GB Toplamda 8GB 800Mhz
Anakart: Asus P5WD2 Premium
Ekran Kartı: Asus AMD HD 5750 1GB VRAM

Kafamı karıştıran bir durum var. Anakartın Özelliklerinin bulunduğu sayfa da

Intel® Pentium 4/Celeron CPU için LGA775 soket
    Intel Pentium® İşlemci Extreme Edition & Intel Pentium® D İşlemciye hazır
    Intel® 05B/ 05A ve 04B/04A işlemcilerle uyumlu
    Intel® Hyper-Threading Technology hazır

Intel 955X
    Intel ICH7R

FSB 1066/ 800/ 533 MHz

böyle yazmakta ama hazır-uyumlu yazıları kafamı karıştırdı. 05B/ 05A - 04B/04A kodlarını araştırdığımda bir sürü Core 2 Duo/Quad/Extreme ve Pentium 4/D/Extreme/E işlemcilerini buldum.

Anakartıma takabileceğim en yüksek işlemci nedir?
Hakkında
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: PC, Oyun, Çeviri ,Kitap ,Film
Forum İmzası:
ACER AOHAPPY2 , Intel Atom N570 1.6Ghz L2Cache 2MB, 2GB 667Mhz DDR3, Intel GMA3150 64MB VRAM

ACER SWIFT 3 SF315-52G Intel i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM

Forum İkinci El İmzası:
ACER AOHAPPY2 , Intel Atom N570 1.6Ghz L2Cache 2MB, 2GB 667Mhz DDR3, Intel GMA3150 64MB VRAM
ACER SWIFT 3 SF315-52G i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM
Hakkımda:
ACER SWIFT 3 SF315-52G i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM

Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
ACER AOHAPPY2 NOTEBOOK
Mobil cihaz
Samsung Galaxy Alpha
Oyun Platformu
pc
Notebook
Acer
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.180
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 76.343 (Bu ay: 1.962)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 894 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.