Bu hafta atılan güzel gollerin ardından bu golü hatırlayalım istedim. Stoch'un golü bu yılın en güzel golü olur.
Yalnız bu gol unutulmaz , bunu vuracak bir adam daha yok dünyada...
Not : Bu adamı harcatmamak için daha ne kadar savaşıcam bilmiyorum. Quaresma'yı harcamayın kartallar..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
biz futbolcu harcamakla meşhur olmuş bi kulübüz. en fenasıda bu adama yapılıyor. 90 dakka boyunca kendisinin ayağına bakan 10 kişiyi etrafına koyuyoruz, yapamayıncada "bencilsiin" diyoruz. trabzon maçını dikkatli izleyenler bilir; ikinci yarıda topu ayağına kim alırsa alsın, isterse sahanın diğer ucunda olsun herkes quaresmaya atmak için uğraştı. sanki takım çok iyiymiş, bunu bozan quaresmaymış gibi bir ortam yaratmanın anlamı yok. tam tersi; takım berbat, bu quaresma'yı da etkiliyor. adam bu berbat takımda bile son iki haftada 3 asist yaptı.
futbol şubesi olarak adamın sırtına bin, kaldıramayınca da "bencilsin" de. çok güzel...
quote:
Orijinalden alıntı: Lawagolem
biz futbolcu harcamakla meşhur olmuş bi kulübüz. en fenasıda bu adama yapılıyor. 90 dakka boyunca kendisinin ayağına bakan 10 kişiyi etrafına koyuyoruz, yapamayıncada "bencilsiin" diyoruz. trabzon maçını dikkatli izleyenler bilir; ikinci yarıda topu ayağına kim alırsa alsın, isterse sahanın diğer ucunda olsun herkes quaresmaya atmak için uğraştı. sanki takım çok iyiymiş, bunu bozan quaresmaymış gibi bir ortam yaratmanın anlamı yok. tam tersi; takım berbat, bu quaresma'yı da etkiliyor. adam bu berbat takımda bile son iki haftada 3 asist yaptı.
futbol şubesi olarak adamın sırtına bin, kaldıramayınca da "bencilsin" de. çok güzel...
he bide "3,5 milyonluk napıyo" cular var... ulan senin şu haldeki takımının o mevkisini yıllık 10 mikyon verip ronaldo'yu getirsen yine bişey değişmez ki. bu lafı söyleyenler futbolun takım oyunu olduğunu unutuyolar sanırım. sen 3,5milyonu bi sihirbaza değil, futbolcuya veriyosun. düzgün takıp kurduktan sonra bu adamı getirmeyipde, bi enkazın ortasına getirerek harikalar yaratmasını beklersen çok beklersin. yok öyle bi futbolcu...
adam 2 haftadır 3 asist yaptı en az 2 tane de %100 lük pas attı birinde almeida atamadı dünde mustafa vurdu simao golü engelledi. Yok ama skora bakınca q7 kötü son 2 haftadır eğer galip gelseydik quaresma oley tey tey diye gezerdik.
gelmeden önce anlaşırken "kardeş bi takım kurucaz. herkes berbat oynıcak. hücum gücünün %80'i senin sırtında. sakın sinirlenmece, kızma, gücenme yok, hepsini oynatmak zorundasın. takım yendi, yendi. yenilirse senden bilicez" denseydi; değil 3,5, 20 miyon verseydik gelmezdi
ne alex ne hagi türkiyeye gelmiş en büyük yabancı futbolcudur bana göre,bu adamı izlerken aldığım zevki ne alexde aldım ne hagide
ne alex ne hagi türkiyeye gelmiş en büyük yabancı futbolcudur bana göre,bu adamı izlerken aldığım zevki ne alexde aldım ne hagide
Bu objektif yorumunu kutluyorum. İmzamı atıyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: Senceru
quote:
Orijinalden alıntı: shevchenko38
Bu objektif yorumunu kutluyorum. İmzamı atıyorum..
beşiktaş atletico maçına gideceğim, inş ilk maçta cezalı duruma düşmezde bu adam gitmeden adam akıllı son defa izlerim
bana göre gelmiş geçmiş en iyi gol bu gol, ikincisi ise quaresma'nın golüdür. aslında sıralama yapamıyorum ama ronaldinho'nun golünün önemi kat kat fazla olduğundan bi kaç adım öne çıkıyor.
açıklamama gelince... frikiler, 5-6 kişiyi çalımlamalar, uzaktan şutlar hatta orta sahadan şutlar, voleler, rövaşatalar falan. bunların hepsini yapan birileri geldi ve yine gelicekler. olağanüstü örneklerini gördük ama yine görücez, hatta görüyoruzde. maradona tüm takımı çalımlayıp ingiltereye gol attı. yıllar sonra aynısını messi yaptı... carlos'un fransaya attığı frikik golü en iyisiydi, sonra ronaldo benzerlerini atmaya başladı. falan filan...
ama bu iki golü dünyaya bi ronaldinho veya bi quaresma daha gelmediği sürece bidaha göremicez. o yüzden en iyisi bunlar kardeşlerim, ne derseniz deyin.
Bu "3.5 milyonluk ne yapıyor"culardan biri de benim ve fikirlerimin arkasındayım. Allah aşkına biri de çıkıp söylesin bu adam Grosicki'nin, Amrabat'ın, Doka'nın yaptığından fazla ne yapıyor da onların 5-6 katı maaşı hakediyor?
Futbolun takım oyunu olduğundan bahsetmişsiniz. Peki bunu unutan bizler miyiz yoksa Quaresma'nın kendisi mi, bir düşünüverin isterseniz. Ernst'in, Ersan'ın, Toraman'ın ve diğerlerinin hep aynı futbolcudan şikayetçi olmaları tesadüf mü sizce?
Kendisi iyi kadro kötü demişsiniz. Kesinlikle katılmıyorum. Kötü bir kadro Avrupa'da son 16'ya kalamaz, Kiev gibi, Stoke City gibi ekol takımları, Braga gibi geçen yılın finalisti bir takımı eleyemez. Bunun adı maç seçmedir, problemi boşuna yanlış yerlerde aramayın.
Size daha açık bir örnekle açıklayayım. Fenerbahçe 2007'den beri şampiyon olamıyor. (geçen yılki şampiyonluk hakkında ne karar verilecek belli değil diye böyle yazdım, Fenerbahçeli arkadaşlar yanlış anlamasın) Buna rağmen Alex bu yaşında her yıl istatistikleri alt üst ediyor. İşte böyle bir adam için dersiniz ki "Kendisi elinden geleni yapıyor fakat takımın geri kalanı yetersiz"
Quaresma Alex'in yaptıklarının çeyreğini yapmıyor fakat siz kendisini ilahlaştırıp kabahati diğer oyuncularda arıyorsunuz. Gerçekten tuhaf. Takıma bir katkısı olsa bencilliğini de kabulleniriz asabiliğini de ama yok arkadaş, adam Sivok'tan az gol atıyor yahu var mı ötesi?
Sağda solda Beşiktaşlılık duruşundan bahsedip bu duruşla uzaktan yakından alakası olmayan bir futbolcuyu savunmayı, üstelik bunu yaparken sahada Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan değerlere en yakın futbolcu konumundaki Ernst'e giydirmeyi benim kafam almıyor, alamıyor, kusura bakmayın. Benim sevdiğim Beşiktaş yeteneksiz de olsa mücadelenin takımıdır, popülaritenin değil.
quote:
quote:
he bide "3,5 milyonluk napıyo" cular var... ulan senin şu haldeki takımının o mevkisini yıllık 10 mikyon verip ronaldo'yu getirsen yine bişey değişmez ki. bu lafı söyleyenler futbolun takım oyunu olduğunu unutuyolar sanırım. sen 3,5milyonu bi sihirbaza değil, futbolcuya veriyosun. düzgün takıp kurduktan sonra bu adamı getirmeyipde, bi enkazın ortasına getirerek harikalar yaratmasını beklersen çok beklersin. yok öyle bi futbolcu...
Boşuna uğraşma Guti gibi Quaresma'yıda harcayacaklar...Adam asist yapıyor,gol attırıyor ama dediğin gibi takım kötü bu adam ne yapsın ?
quote:
Bu yorumu bir fenerliden duymak paha biçilemez
Flashback? Diziden aldın değil mi bunu, doğruyu söyle. Türkiyede gösterilecek bu dizi, nedense o aklıma geldi Quaresma iyi hoş yetenekli oyuncu ama takım oyunu ve futbol zekası "0" oyuncu. Beşiktaş'a önümüzdeki zaman diliminde yararlı olacağını pek sanmıyorum.
Mourinho mu demişti tam hatırlamıyorum.Quaresma dünyanın en yetenekli oyuncusu ama aynı zamanda da en aptal oyuncusu diye.
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
quote:
Bu yorumu bir fenerliden duymak paha biçilemez
Geçen sene bir grup Fenerbahçeli arkadaşım ile derbiyi tartışırken söz Q7'ye gelmişti.İşte efenim şöyle bencil böyle kötü, bizim takımda olsa forma alamaz topçu değil derken kendi kendilerine sinirlendiler.Ben daha ağzımı açıp savunmayı bırak tek bir söz söylemeden.En sonda da bir arkadaş ulan şu adamı nasıl kaçırırız -küfür- demişti birkaç kişi de direk aynen abi ya demişti yarılmıştım.
Valla açıkçası bu adama acayip hayrandım bjkye gelmeden önce ama artık soğdum adamdan
Ben bu golu gordugumde " kaleciye ayip oldu" demistim ta o zamanlar. Hakikaten oyle. Dalga gecer gibi bi gol.
Kaleci yerinde olsam mac sonu pataklardim Quaresmayi
C. Ronaldo zamaninda cok eskiden " teknik olarak Quaresma benden cok daha iyi" demisti
ama iste profesyonellik. BU kadar yetenekli bir adam ama tembel, ve takim oyunundan uzak olunca beklenen patlamayi yapamadi. Portekiz kluplerinde oynadigi futbol ile BJKdeki futbolu arasinda bile daglar var.
En azindna BJkde, Barca - Inter - Chelsea de koydugu oyundan daha iyi bir performans sergiliyor.
Q7'yi Sergen'e benzetiyorum açıkçası. O da çok yetenekliydi ama Q7 gibi tembeldi. Oynamak istediği zaman inanılmaz işler yapardı.