Şimdi Ara

Fırınım evimde yangın çıkardı... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
6
Favori
34.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaşadığınız olay sıkıntılı bir olay gerçekten. İnsan sonrasında her şeyden vesvese yapar.

Size önerim, dolap haricinde her şeyin fişini çekerek yatmanız. Hiç yoktan içiniz rahat olur. Benim başıma böyle bir olay gelmemişken bile çoğu şeyin fişini çekerim gece yatarken.
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle herşeyden nem kapıyorum. Buzdolabından ses geliyor arada hemen kalkıp başına gidiyorum . Allah korusun hepimizi ve tüm sevdiklerimizi.🙏🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Enjektör muhtemelen Beko’nun kullandığı kendi marka değil. Bu durumun sebebi ise tamiri yapan yetkili servisin kar odaklı düşünüp başka marka kullanması.

Size Öner’im yetkili servisin taktığı enjektör yüzünden olduğunu vurgulayıp yetkili servise karşı ilerlemeniz olur.

Çünkü takılan parça fabrikasyon değilse servisin başka marka ürün kullanmasıysa Beko buradan sıyrılır siz direkt servise yürüyün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beko almayın aldırmayın sadece beko için değil bizler bu platformda güçlü tüketiciler olmaya çalışıyoruz isini iyi yapmayan meslek ahlakından uzak kim varsa hepsine gereken cevabi verip faturalarını kesmemiz gerekiyor ki adaletin olmadığı bu ülkede adaleti kendimiz en agir şekilde saglayabilelim. Zararı karsilasalar hatalarını kabul edip tazminat ödeseler ceplerinden çıkacak paranın kat kat fazlasina maledene kadar da bu konuyu desteklememiz öne çıkarmamız gerek . İyiki erken farketmissiniz geç olsa gerçekten pahalıya mal olabilirdi yuksek miktarda tazminat davası acın bizler bu platformda sizin destekciniz olucaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frappe35

O-o-o bekoooo. ( reklamdaki kadın gibi havalı bir şekilde söylediğimi hayal edin )
    Böyle inlemeli, cinsellik soslu reklamların üzerine yerli malı kullanma temasını enjekte ediyorlar, ithal düşük kaliteli parçalar kullanıp o "hastalıklı" ürünlerini bizim gibilere dışkılıyorlar. Biz de deli gibi ne var ne yok Arçelik alırdık, ah bizlere vah bizlere

Ne fenasınız yahu

• Geçmiş olsun
  • geçmiş olsun
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    En azından bir iki fotoğraf kişisel bilgiler kapatılıp atılabilir. Olay ne tam bilinmiyor. Belki algıda olabilir.

Geçmiş olsun. Böyle forumda bir şey çıkmaz. Eminseniz bu konu ile ilgili firma ve servise dava açabilirsiniz. Ekşi belki destek gelirse işe yarayabilir.

• Öncelikle geçmiş olsun, yangının çıkış nedenini itfaiyenin tespit edip tutanak altına alması gerekir, beyaz eşya firmasının yangının sebebini tespit etmesi gibi bir durum söz konusu olmaz olsada kendileri hariç herkesin kusurlu olduğunu iddia ederler şekilde de görüldüğü üzere. Ya ı burada hak arama gibi bir durum zor görünüyor cana zarar gelmemiş olması en büyük kazanım olmuş.

• Her markada bu tür bir sorun olabilirdi. Hangi markanın yetkili servisi işinde gerçekten yetkin ki zaten ülkemizde. Bu konuyu Beko özelinde tartışmak yerine olay üzerinden firmaların ne yapması gerektiğine odaklanılmalı. Yangına sebep olan her ney ya da kimse araştırmalı. Gelişmiş ülkelerde duyuyoruz hatalı bir parça yüzünden satılan ürünlerin toplatıldığını. Benzer bir şekilde eğer sorun fırınsa ve Beko da bir dünya markasıysa derhal fırınları toplatmalı ve yerine kusursuz olanı vermeli. Bu işi sosyal medyada paylaşırsanız yankı bulur. Çünkü çoğu evde var bu ürünler, yarın kendi başlarına gelmesinden korkar tepki koyarlar diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun.

• Eve gelen servis elemanı makineyi bozup gidiyor genelde. Bendeki ocağa bakmaya geldiler vidasını eksik taktıkları için ankastre ocağın üzerine koyduğum tencere ağırlığından camı kırılmıştı. Orta kısım içeri göçtü. Bu olaydan sonra asla servis çağırmadım. Kimse ispat edebilirim hatalı montajı servisin yaptığını? Uğraşmak istemedim. Bundan sonra kendim bakıyorum. Anlaması çok zor değil. Bu ürünleri servisler üretmiyor. Her parçası kolayca takılabiliyor. Parası da mühim değil. canınızdan kıymetli değil.

Herkes anlamak zorunda değil onarımı ama bunlar birer yaşam rutini. İstemesem de ben usta oldum. Geçen gün bulaşık makinesinin devre kartı yandı. Çıkma bir kart bulup yerine taktım ve çalıştı. Bu kadar kolay işte. İşin mühendisliğini firma yapıyor üretip önüne koyuyor zaten. O parçaları birleştirmek ustalık değil. Servisler hiçbir halt bilmiyorlar. Yarım saat bir incelemeyle anlayıp kavrayamayacağınız makine yok dünyada. Size bir parçayı açıp inceleyin diyen yok. Bunu zaten yapamazsınız. O iş fabrikada ondan önce de arge tesisinde yapılıyor. Siz parçayı tanıyıp yerine takmayı bileceksiniz. Sizi sizden daha çok kimse anlayıp kollamaz. Bunu bilin. Siz yanıp öldükten sonra o firmanın tazminat ödemesinin anlamı nedir? Eviniz yandıktan sonra ne yapacaksınız parayı. Emin olun yeni bir ev kuracak kadar kimse kimseye tazminat da vermez. Arkanız sağlamsa korkularından belki verirler mahkemeler firmaları koruyor. firma davaları resmen gövde gösterisi biçiminde geçiyor. 10 tane avukatla dalıyorlar mahkeme salonuna. Türkiye ben yüksek tazminat almış bir tane tüketici görmedim duymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

2 lafınızdan 1'i mesleğim gereği. ne kutsal ne büyük mesleğiniz var acaba anlayamadım.mit müsteşarı,büyükelçi falan mısınız?

bu foruma gelip yazdığınıza göre ne mesleğiniz olabilir ki? mesleğiniz de fırınınız da sizin olsun.aklınızca Beko'yu kötülüyorsunuz arada da mesleğim gereği mesleğim gereği.

Beko şakşakçısı değilim ama size de gıcık oldum mesleğim gereği.
    Foruma hangi meslek türlerine sahip kişiler yazabiliyor acaba? Veya siz forum yazarlarına nasıl bir algı ile bakıyorsunuz?

Foruma yazan thy pilotumuzda oldu, bilmem kaç yüzbinlik araç almak için fikir danışanlarda. Siz işsiz güçsüzler mi yazıyor sanıyorsunuz anlayamadım ben!

Bu arada geçmiş olsun @iolanthe
    Allah beterinden korusun verilmiş sadakanız varmış demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 20 Ekim 2018; 19:18:55 >

• 2 ay kadar oldu, bir akrabama internetten arçelik marka fırınlı ocak aldık.Mağazadan daha uygun fiyata aldık.Servis gelip kurdu çalıştırıldı ancak fırın kullanıldığında düğmelerin tamamı ateş gibi ısınıyordu.El vurulamıyor neredeyse.İki defa servis geldi, kapak contası ters dönmüş dedi ve eliyle düzeltti.Biz arızanın giderildiğini zannettik ama aynı durum devam etti.Daha sonra firma ürünü değiştirelim dedi ancak kabul etmedik ve zor da olsa iade edip paramızı geri aldık.Servis gelip aldı götürdü.Fırının kapak contasına baktığımda sadece dört köşesi tutuyor geri kalan bütün yerleri yaz aylarında sarkan elektrik telleri gibi tamamen sarkmış durumda idi.Bu durumda düğmelerin ısınması kaçınılmaz zaten.Parayı aldıktan sonra gidip simfer marka fırın aldık akrabamıza, şimdi kullanıyorlar ve memnunlar.
  • 5 ila 6 yıldır kullandığımız BOSCH elektrikli süpürgenin kablo toplama rulosu bozulmuştu.Çağrı merkezini arayıp değiştirmek istiyorum parça siparişi vericem dedim.

Aynı günde bir patron ları aramadığı kaldı.Yalvar yakar Lütfen yapmayın kazaya sebebiyet verebilirsiniz diye.Ertesi gün gelip ücretsiz değiştirdiler.o gün bu gündür alacağım ürünü BOSCH üretiyorsa ondan alırım.

• Geçmiş olsun hocam bende bir kız babası’ çocuğu olan biri olarak okurken sinir kübü oldum. İmkanınız varsa her türlü davayı açın sonuna kadar gidin.

• Fırınının içinde zebani olabilir hocam, bence bu ihtimalin araştırılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinworld

5 ila 6 yıldır kullandığımız BOSCH elektrikli süpürgenin kablo toplama rulosu bozulmuştu.Çağrı merkezini arayıp değiştirmek istiyorum parça siparişi vericem dedim.

Aynı günde bir patron ları aramadığı kaldı.Yalvar yakar Lütfen yapmayın kazaya sebebiyet verebilirsiniz diye.Ertesi gün gelip ücretsiz değiştirdiler.o gün bu gündür alacağım ürünü BOSCH üretiyorsa ondan alırım.
    😄😄😄 servisinde mi çalışıyorsun satış mağazasında mı? hayır belki denk gelir alış verişi bi forumdaştan yapmış oluruz. Bosh servisini evine yemeğe davet etsen çıkışta eline servis faturası uzatır, tanımasak bilmesek yiyeceğizde allahtan biliyoruz.

• hikaye başlı başına çelişki ve gerçeklikten uzak ifadelerle dolu.

- çıt çıt diye bir ses ses geliyorsa sakince ocağın fişi çekilir ve doğalgaz vanası kapatılır.

- ufak bir tutuşma belirtisi varsa yakınlardaki bir bez yada havlu mutfak lavabosunda ıslatılıp alev olan yere bastırılır.

- yakınlardaki yanıcı malzemeler ocaktan ve ateşten uzaklaştırılır.

- havalandırma açılır.

peki bu arkadaşın söylediklerinde muallak olan kısım nedir ?

* birincisi ocak çakmağının kendi kendine atması için düğmenin bozuk olması yada sıvı teması olması gerekir. ikincisi velevki çakmak attı, senin ocağın açık olmadıktan sonra o çakmağın manyetolu tokailerden hiçbir farkı yoktur, atar atar durur, kendi başına yangın çıkarmaz. hadi çakmak bozuk ocakta bozuk, o zaman senin zaten yangından önce gaz kaçağından zehirlenmen gerekir. ve en can alıcı konu, mutfaktaki herhangi bir yangın bile itfaiye müdahale edene kadar bütün evi sarar maalesef. gerek mutfak dolaplarının yanıcı malzeme olması, gerek daire içerisindeki doğalgaz tesisatı (vanası kapalı olmayan) çok ciddi sonuçlar doğurur.

şahsın muhtemelen fırını arızalandı yada ocakta unuttuğu bir tencere tava tutuştu aspiratörü vs... birazcık is lekesi yaptı, sanalda mağduriyet rezalet konuları dikkat çekincede fırsattan istifade deyip konusunu açtı.

itfaiye raporu, evin fotosu, yetkili servis bölge müdürlüğü görüşmesi, bilirkişi raporu falan hiçbir şey yok ortada. o yüzden şu haliyle iftira gibi duruyor, beko marka imajını zedelediğin için dava açsa yeridir bence.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.