Şimdi Ara

Filmler neden hep mutlu sonla biter..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar 10 filmden 9'u mutlu sonla bitiyor ve bence bu izleyicideki beklentiyi düşürüyor.. Kötü sonla biten filmler de artmalı ki insanlar filmin sonunu kestirmekte zorlansınlar ve bu da seyir zevkini arttırsın..

Özellikle amerikan filmlerinde kahramanımız başta çuvallar herşey kötülerin lehineyken birden bir ilham alır bişeyler olur başkanı kurtarırlar bi alkış kıyamet v.s yanlış mı düşünüyorum acaba

• genelde sonu kötü biten filmler tutmuyor. beklenmedik son ile kötü biten son arasında fark var yalnız. beklenmedik son seyir zevkini arttırır ama kötü biten son seyirciyi küstürür diye düşünüyorum. düşünsenize. filmleri izlerken çoğu insan bilinçaltında başroldeki oyuncuyla duygubağı yaşayarak filmi izler. başroldeki adam üzülürse üzülürüz, sevinirse seviniriz. o yüzden sonunda başrol oyuncusunun başına kötü bi şey gelirse, onu kendimiz gibi hissettiğimizden kendimizi de kötü hissederiz ve filme karşı bi soğukluk başlar. bilmiyorum. ben böyle düşünüyorum. kendimden örnek verdim çünkü. düşünsene hızlı ve öfkeli filminde saatlerce kovalamaca hır gür aksiyon yaşıyon. tam filmin sonuna geliyosun. kahramanlarımız 1327 nolu evinde finalde mangal keyfi yaparken kötüler gelip evi bombayla patlatıyor ve hepsi ölüyor. sence bu bizi mutlu eder mi ? ya da film bize mantıklı gelir mi ?

• Kötü biten film en azından mutlu biten film kadar beğenilmiyor bence. Ya da tekrar izlenmek istenmiyor.

Örneğin incendies(içimdeki yangın) filmi. Süper ötesi bir film ama sonunun çok ta iyi bittiği söylenemez bu filmi bir karesi aklıma gelince içim kararıyor dünyam çöküyor o derece.

izleyen bilirr..
  • Aslında sonu kötü biten filmlerde gayette güzel kore sineması tam senin istediğin gibi.
  • İnsaların görmek istedikleri sonu yazarlar bu sadece filmle ilgili değil en basiti hikayeler,romanlar,masallar ... aklına gelebilecek her türlü düz yazıda da aynı şeyler olur.
  • Bu konu bırazdan spoiler dolar girmemek lazım.

• örnek kötü son : se7en
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • the mist :)
  • kötü sonla bitince insan bir kötü oluyor be
  • Gerçek hayatta olaylar her zaman mutlu sonla tamamlanmıyor.Hata çoğunlukla kötü bir şekilde bitiyor.

Uçak düşüyor,gemi batıyor günlerce aranıyor falan filmlerde sonunda insanlar kurtuluyor.Ancak gerçek hayatta genellikle cesetlerle karşılaşılıyor.Gerçek hayatta mucizeler görülmüyor.Olağanüstü çözümler, kurtarıcılar bulunmuyor.Gerçek hayattaki olaylar genellikle acıyla, felaketle sonuçlanıyor.Hepimiz bunu biliyoruz. Bilinçaltımızda bu gerçek yer almakta.

Umut etmek istiyoruz.Hayal kurmak istiyoruz.Olayların mutlu bir şekilde çözümlenebileceğini görmek istiyoruz.Filmler işte bizlerin bu ihtiyacını tatmin etmek amacıyla mutlu sonla bitiyor.İnsanların zaten kararmış olan içlerini daha da fazla karartmamak için.

Kurgu hikayelerin yanı sıra çoğu zaman, gerçek hayattan alınmış konulu filmlerde de aynı şekilde sonu mutlu biten hikayeler konu ediliyor.

Örneğin, falanca Bay X, girdiği her işte başarısız olmuş, hep kaybetmiş hep yenilmiş hayatın kıyısında kalmış bir zavallı olsun mesela...Kahramanımız yılmıyor, inat ediyor uğraşıyor çabalıyor, başına gelen onlarca aksiliğe rağmen vazgeçmiyor ve film şöyle bitiyor... "Kahramanımız Bay X, bu gün filanca ülkede bilmem ne şirketler zincirinin sahibidir.Ürünleri şu kadar memlekette satılmaktadır!!"..Oooo Şak şak şak...ve mutlu son. Bir de filmin sonunu şöyle düşünün; "Bay X son bir ümitle girdiği, son işi de batırır ve iflas bayrağını çeker.Bunalımını atlatamaz kafasına bir kurşun sıkar." vah vah vah... sayıları çok az olsa da böyle biten filmler de vardır elbet.

Örneğin şöyle bir hikaye düşünün:

Kahramanlarımızın bindikleri gemi uluslararası organize bir suç örgütü tarafından kaçırılır.Gemide çok önemli bir kargo vardır.Bununla birleşik devletler başkanına şantaj yaparlar.Adamımız olaya dahil olur.Kötü adamlarla kıran kırana bir mücadeleye girişir.Rehineler arasında kurtulmasını ümit ettiğimiz tipler vardır.Bir de heyecanı artırmak üzere niyazi olmak üzere hikayede bulunan gereksiz tipler.Fakat bir şeyler ters gider.Kurtulmasını umduğumuz tiplerin hepsi ölür.Niyaziler kalır.Baş adamımız iki kolunu iki bacağını kaybeder.Kötü adamlar şantaj tutmayınca nükleer bombayı patlatırlar, waşingtonda beyaz saray yıkılır yüz bin kişi ölür.Bla, bla, bla.. Yani böyle biten bir film de olur.Ama bunu seyreden kişi film bittiğinde, boğazına kocaman bir yumruk düğümlenmiş vaziyette ekrana öyle ışığa tutulmuş tavşan gibi bakakalır.

Bence seyredende bir rahatlık ve tatmin olma hissi meydana getirmek için filmleri mutlu sonla bitiriyorlar.Ama pek ala mutsuz sonla biten filmler yapılabilir.Hatta başlı başına böyle bir film türü bile olabilir.Gayet de ilginç olurdu doğrusu. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

the mist :)

Başka bir son olsaydı bu kadar sevemezdim. Bence olabilecek en iyi son. Kanım donmuştu

• American History X

Bu film tam sana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke1235

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

the mist :)

Başka bir son olsaydı bu kadar sevemezdim. Bence olabilecek en iyi son. Kanım donmuştu

aynen
  • çoğu abd sayesinde dünyanın kurtulmasıdır aksi düşünülemez.Aslında dünya bizden ibaret mesajı verilir.Çoğu amerikalı bunu böyle bilir.
  • Her film mutlu sonla bitmez;

Fanaa
  • Ağır Roman izle. Cevabını filmin sonunda veriyor.
  • Mesela Ghajini'nin sonu kötüydü. Ben bir daha izledim çünkü çok beğenmiştim ama yakınlarım bir daha izlemedi. Sebebini sorunca sonu kötü bitiyor dediler. Anlayacağın insanoğlu her zaman mutlu son görmek ister. Kötü biten bir filmi bir daha izlemek istemezler.
  • kötü sonla biten filmlerin çoğunlukla devamı geliyor ama çoğunluk film beğenilsin diye sonu mutlu sonla bitiyor
  • Kötü sonla biten filmler insanı mutsuz eder. Sinemaya para verip giden insanlar paralarının karşılığını almadıklarını düşünürler. Yapımcı şirketlerde insanlar kendilerini iyi hissetsinler, tatmin olsunlar diye mutlu sonlu filmler yaparlar olay bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kara Mizah ve Noir tarzı filmler çoğunlukla kötü sonla biter
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.