Yarbay
07 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme
Toplam: 173 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar selam. Geçen gün bmw 116d 2015 model aldım. Araç 100 binde. Aracı alırken ekspere soktum, en full paketi alıp her yerine baktırdım. Kaportada sıkıntı yok. Ön takımda da sıkıntı yok baksı balata yeni değişmiş. Fakat ekspertiz motorda hafif bir üfleme var kötü yağ kullanılmış olabilir yağı değiştirin dedi. Bende işten dolayı gidemedim. Dün gece 50 km yol yaptım, arkadaşla kaputu açtık motor kapağını ve yağ çubuğunu kaldırdığımızda her iki yerden de üfleme yapıyor. Arkadaş motor bitik falan dedi moralimi bozdu. Kardeşimin bmw servisinde çalışan bir arkadaşı var o da yağı değiştir sorun çözülür dedi. Belki de hiçbir sıkıntı yok siz kuruntu yapıyorsunuz dedi.

Burada çok bilgili arkadaşlar var. İlk aracım, büyük heyecanla aldım ama böyle sorun olması beni çok üzdü. İşten kafamı kaldırıp ustaya götüremedim. Bu üfleme neyden dolayı yapar? Çok büyük bir problem midir? Ben ekspertizden sonra bmw ustasına götürmüştüm o da hafif üfleme var ama büyük sıkıntı değil yağ değiştir dedi. Özellikle sordum motorda bir durum varsa almayacağım diye. Hayır araba tertemiz dedi. Ne diyorsunuz arkadaşlar ben mi kuruntu yapıyorum yoksa büyük bir problem mi var arabada?

Arkadaşlar merhaba. İki üniversite, hem önlisans hem de lisans bitirdim. E devletten yoklama başvurusu yapıyorum. Bitirdiğim okullar sistemde gözüküyor. Ama youtube'da izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla "Askerlik Tercihi" kısmı bende çıkmıyor. Bu sebeple ne Yedek Astsubaylık ne Komando olarak gitmeyi seçebiliyorum. Bunun çıkmama sebebi nedir? Yaştan dolayı olabilir mi? 26 yaşındayım şuan ve aralıkta 27 olacağım. 1 yıl daha tecilim var ve yedek astsubay olarak gitmezsem tecili kullanacağım. Benim için yedek astsubay olarak gitmek çok önemli. Yardımcı olacak varsa bekliyorum..

Canon 600d + 50mm f1.8 lens kullanıyordum. Sattım daha küçük ve daha iyi video çeken birşey almak istedim. Olympus OM-D E-M10 Mark III aldım ama fotoğraf çekimi bende sınıfta kaldı. Canon 600'de de çok daha iyi şeyler çekiyordum. Birkaç örnek:

Bu tür fotoğraflar çekiyorum. Olympus OM-D E-M10 Mark III ile birlikte gelen kit lens ne yazık ki bu konuda başarılı değil. Lens önerilerinizi bekliyorum.
3 sene Canon 600d + 50mm f1.8 kullandım. Genelde portre fotolar çektiğim için gayet tatmin ediyordu. Ama artık yeterli gelmemeye başladı. Aynasız makinelere doğru yönelmek istiyorum. Aklımda birkaç model var yardımcı olursanız sevinirim.

Olympus OM-D E-M10 Mark III
Sony A6000
Fujifilm x-t20

Olympus'a çok daha yakınım. 4000 TL ye 14-42 EZ lens ile birlikte alınıyor. Ama portre çekeceğim için en az f1.8 lens de almalıyım. Sizce hangisi?
Foruma ilk üye olduğum dönemde kayıt olduğum numaramı şuan kullanmıyorum seneler önce hattı kaybetmiştim. Şimdi forum benden mesaj onayı istiyor o telefon numarası ile. Pm bile atamıyorum. Telefon numarası değişikliği nasıl yapacağım ben, yöneticiler veya modlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Lenovo ideapad 510 model laptopum var. Laptop klavyesi arıza yapmıştı bende içini açıp klavyeyi söktüm fakat bataryayı sökmeyi unutmuşum. Cihazı açmaya kalktım açılmadı. Hiçbir tepki yoktu bende mahalledeki tanıdık bilgisayarcıya verdim. Kısa devre yaptığını söyledi. Sorunu halledip aldım ama 1 ay sonra laptopu gece kapatıp sabah açmaya kalktığımda laptopta yine tepki yoktu. Yine aynı yere götürüp sorunu hallettirdim ama adam şu korumalı prizlerden falan kullan dedi.

Aradan 1 ay geçti yine gece kapatıp yattım sabah açmaya kalktım yine aynısı. Laptopta gram tepki yok. Neyse bu kez servise vereyim, garantisi bitti ama kaç para tutarsa vercem o kadar bıktım bu sorundan. Servis 2 gün sonra bana kısa devre sorunu olmadığını işletim sisteminde sorun olduğunu söyledi. Şimdi açılmayan gram tepki olmayan bir laptopta nasıl bir işletim sistemi olabilir. Anakarta güç bile gitmiyor. 164 lira fiyat çıkardılar işletim sistemi kurulumuna onayladım yaptırdım.

Bildiğimiz Windows 10 home kurmuşlar, kurtarma bölümü oluşturmuşlar lenovonun kendi yazılımlarını kurmuşlar ve bilgisayarım-özelliklere tıklayınca lenovo yazıyor sağ da tek fark bu.

Canlı destekten ısrar edip nasıl bir sıkıntısı olduğunu sordum yine aynı şeyi söylediler, laptopa testler yapıldı kısa devre sorunu gözlenmedi, cihazda işletim sistemi sıkıntısı vardı yeni işletim sistemi kurulup sorun giderildi.

Arkadaşlar bu nasıl mümkün olabilir?

Edit: yazmayı unutmuşum, attığım mailde de bana eğer sıfırdan Windows kurulumu yaparsam tekrar aynı sorununun olacağını sorumluluğun bende olduğunu söylediler..
Lenovo ideapad 510 model laptopum var. Laptop klavyesi arıza yapmıştı bende içini açıp klavyeyi söktüm fakat bataryayı sökmeyi unutmuşum. Cihazı açmaya kalktım açılmadı. Hiçbir tepki yoktu bende mahalledeki tanıdık bilgisayarcıya verdim. Kısa devre yaptığını söyledi. Sorunu halledip aldım ama 1 ay sonra laptopu gece kapatıp sabah açmaya kalktığımda laptopta yine tepki yoktu. Yine aynı yere götürüp sorunu hallettirdim ama adam şu korumalı prizlerden falan kullan dedi.

Aradan 1 ay geçti yine gece kapatıp yattım sabah açmaya kalktım yine aynısı. Laptopta gram tepki yok. Neyse bu kez servise vereyim, garantisi bitti ama kaç para tutarsa vercem o kadar bıktım bu sorundan. Servis 2 gün sonra bana kısa devre sorunu olmadığını işletim sisteminde sorun olduğunu söyledi. Şimdi açılmayan gram tepki olmayan bir laptopta nasıl bir işletim sistemi olabilir. Anakarta güç bile gitmiyor. 164 lira fiyat çıkardılar işletim sistemi kurulumuna onayladım yaptırdım.

Bildiğimiz Windows 10 home kurmuşlar, kurtarma bölümü oluşturmuşlar lenovonun kendi yazılımlarını kurmuşlar ve bilgisayarım-özelliklere tıklayınca lenovo yazıyor sağ da tek fark bu.

Canlı destekten ısrar edip nasıl bir sıkıntısı olduğunu sordum yine aynı şeyi söylediler, laptopa testler yapıldı kısa devre sorunu gözlenmedi, cihazda işletim sistemi sıkıntısı vardı yeni işletim sistemi kurulup sorun giderildi.

Arkadaşlar bu nasıl mümkün olabilir?

Edit: yazmayı unutmuşum, attığım mailde de bana eğer sıfırdan Windows kurulumu yaparsam tekrar aynı sorununun olacağını sorumluluğun bende olduğunu söylediler..
Facebook'ta açılan ve kısa sürede 100 bin olan mavi tıklı Mi Türkiye sayfasına sakın Xiaomi'nin resmi hesabı sanıpta paylaşımlarına kanmayın.

Arkadaşlar bu sayfanın sahibi Evo parayı basıp distribütörlük alıyor ve facebook'ta bu sayfayı açıyor. Açar açmaz ilk icraatlerinden biri de Donanımhaber üyeleriyle açtığımız 10 binlik fan sayfasını kapattırıyor. Konuya burdan ulaşabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-turkiye-miui-8-yayinlandi--90933579

Bu sayfanın sahipleriyle yaptığımız görüşmede bizim resmi hesap gibi davrandığımızı söylediler. 5 yıldır o sayfa var, 5 yıldır onlar yokken Xiaomi'yi tek kuruş kazanmadan insanlara tanıtmışız ve adamlar parayı basıp satın aldıkları sayfa ile bizim 5 yıllık emeğimizi çöpe atıyorlar.

Bu kadar karaktersizlik ve haysiyetsizlik olamaz. Durumu Xiaomi'nin yüksek mecrilerinde ki kişilere bildirdim, biri bile dönmedi. Facebook'ta gerekli kişilerin paylaşımlarına yorumlar bıraktım başka yorumlara cevap verip benim yorumuma cevap atmadılar:

1. gönderi:https://www.facebook.com/manukumarjain/posts/10160591097265511
2. gönderi:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10108324646059373&set=a.10100130643426333.2691527.1202253&type=3&permPage=1

İşte ülkemizin itibari.. Siz Xiaomi'ye para basıp resmi sayfa gibi facebookta sayfa açıp bütün sayfaları kapattırabilirsiniz üstelik Türkiye'nin en büyük forumundaki üyeler tarafından açılmış bir sayfayı da.. Onu da geçtim disbrütör olarak getirdiğin telefonu sayfada orjinal Xiaomi garantisi diye insanlara kakalayıp teknosa üzerinden satabilirsiniz. Biz bu durumu Xiaomi yetkililerine bildirdiğimiz halde hiçbir şekilde feedback yapılmadı. Ama bu yorumlar başka ülkeden insanlar yapsa idi max 5 dk içinde feedback gelirdi. Xiaomi'nin de maalesef para nerdeyse ordayız taktiği de ülkemizde tutuyor böylece.

5 yıldır bu şirketin reklamını yaptım, tek kuruş kazanmadan insanlara tanıttım, facebooktaki sayfada binlerce soru yanıtladım ama şunu söyleyebilirim ki elimde 2 adet Xiaomi telefonu mevcut ikisini de satıyorum. Bu markayı kullanacağınıza daha iyi kasa kalitesi ve kamerası olan Oneplus'u alın, Huwaei'yi alın daha iyi. Artık Xiaomi'nin hiçbir değeri kalmamıştır ve bu durumu insanlara ne şekilde olursa olsun anlatıp bu tip olaylarda verilen emeğin göz önüne getirilmesini rica ediyorum. Teşekkürler.
..
Arkadaşlar selamlar. Aşağıya atacağım instagram hesabındaki fotoğrafları çekeceğim bir fotoğraf makinesi arıyorum. Lensler vs hakkında hiçbir bilgim yok. Fotoğrafları arkadaşlarım çekti, hesap benim. Hangi fotoğraf hangi makine ile çekildi yazacağım. Alacağım makine ile hemen hemen bu tarz fotoğraflar çekeceğim. Tabi ara ara İstanbul'un güzelliklerini çekmemekte olmaz. Bütçem max 1500.

Hesap linki:https://www.instagram.com/sercnsahn/

Sony Slt a65 (Bu makineden netten bulamadım. Arkadaşa sordum zor bulursun dedi.)
https://www.instagram.com/p/BRB1R0NjTZD/?taken-by=sercnsahnhttps://www.instagram.com/p/BRL-7uxDEUq/?taken-by=sercnsahnhttps://www.instagram.com/p/BQqIbhBjucG/?taken-by=sercnsahn

Canon 600D
https://www.instagram.com/p/BSb0qtFDpyb/?taken-by=sercnsahnhttps://www.instagram.com/p/BSHNLuujk4a/?taken-by=sercnsahnhttps://www.instagram.com/p/BRwN4cUDpHs/?taken-by=sercnsahn

Sony olanı araştırdım çok iyi makine fakat bulamadım. Fotoğraflar arasındaki kalite farkı zaten belli. Sony ile çeken yıllardır bu işle uğraşıyor. Sordum bulman zor dedi. Canonla çeken arkadaşım benim gibi amatör çekimler yapmak için almış, öyle kullanıyor. Fakat 600D beni pek tatmin etmez gibi. Ama şöyle birşey var. Zaten alacağım makine ile bol bol video kayıtta yapmak istiyorum. Uzun lafın kısası beni uzun süre idare edece f/p ürünü arıyorum. Birkaç gün içinde almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hakkında
İlgi Alanları: Sinema, Kitap, Teknoloji, Bilim
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Sony Ericsson
Operatör
Türk Telekom
Oyun Platformu
PC
Takım
Beşiktaş
TV
LG
Ses Sistemi
Logitech
Notebook
Samsung
Fotoğraf Ekipmanları
Sony
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.382
İkinci El Bölümü Mesajları: 86
Konularının görüntülenme sayısı: 757.632 (Bu ay: 749)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.124 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.