Şimdi Ara

Fiat Egeadaki slim best koltuk teknolojisi nedir bilen duyan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Qralcess nickli bir üye egeanın koltuklarında slim best diye bir teknolojiden bahsetmiş.

Bana biraz sallamasyon geldi. İnternette hem Türkçe hemde İngilizce aradım ama bir sonuç bulamadım.

Varmı bilen duyan böyle bir teknoloji?
    https://forum.donanimhaber.com/fiat-egeanin-kirilan-koltuklari-hem-de-carpisma-testinde--124687037#124687613

• Kaza anında kırılan koltuk teknolojisi.
  • İnce (slim) malzemeden yapılan ucuz maliyetli koltuk teknolojisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıklama bekliyoruz hocam.
  • Biri kuyuya taş atıyor çıkarmaya çalışıyoruz asıl o mesajı artılayanlara sormak lazım bunu.

• Kafadan uydurulmuş hayali bir teknoloji

• Üstün tofaş kalitesiyle üretilen teknolojik ürün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Kaza anında kırılan koltuk teknolojisi.

gülmekten yerlere yuvarlandım hocam. Allah iyiliğini versin senin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

quote:

Kaza anında kırılan koltuk teknolojisi.

gülmekten yerlere yuvarlandım hocam. Allah iyiliğini versin senin...

Hocam bugün tam formunda

• Ciddi konuşacak olursak ben de merak ediyorum o üstün teknolojiyi(!) O lafı ortaya atan arkadaş yada mesajını artılayan 60 küsür kişiden biri bizi aydınlatır diye düşünüyorum.
  • ilk defa slim best diye birşey duydum ama şaka maka adam kanıtlarsa yüz yılın kapağı olur

• quote:

Ciddi konuşacak olursak ben de merak ediyorum o üstün teknolojiyi(!) O lafı ortaya atan arkadaş yada mesajını artılayan 60 küsür kişiden biri bizi aydınlatır diye düşünüyorum.

Fiat çalışanları var nasılsa aramızda. onlar açıklar herhalde. o 60 küsur kişi de sanırım teknik terim okuyunca bir halt var zannedip + verdiklerine inanıyorum. bende aradım ama bulamadım o teknoloji ne işe yarar..
  • Slim Best'i bilmem. Ancak ince, hafif ve kaliteli koltuk çok iyidir.
    Bu 2012 Porsche 911'den:

Bu da 1994 Saab 900'den:

5 kapı modelinde de aynı kalınlıktaydı.

Birincisi çok klas ve minimalist duruyor. İkincisi arka diz mesafesini inanılmaz etkiliyor. Diz mesafesi 3-4cm arttığında bir üst segment diz mesafesine kavuşuyorsunuz. Dolayısı ile standart bir arabada ön koltuk sırtlığı 3cm daha ince olduğunda arka diz mesafesi bir üst sınıfın diz mesafesine eşitleniyor. 3-4cm deyip geçmeyin. Boyunuzun yarısı bacaklarınız. Oturur vaziyette kırıklar. 3-4 cm diz mesafesini büyüttüğünüzde insan boyu anlamında 10-12cm'lik bir fark yaratılmış oluyor (tavan yüksekliği izin veriyorsa). Yani, tavan yüksekliği izin veriyorsa, arka diz mesafesinin 3-4 cm artması, arkada 1.87'lik bir dayının rahat oturması ile 1.97-1.99'luk bir çam yarmasının rahat oturması kadar fark yaratıyor. En çarpıcı örneği de buradadır:

Çocukluğum ve gençliğim boyunca babamın arkasında oturdum. Babam çok geride araba kullanır. Saab'da çok rahat ederdim. Volvo S60 alınınca ayağımı çapraz yapıp, ön koltuk altına geçirip, dizlerimi açıp, ön koltuğu iki dizimin arasına alarak seyehat ettim. Aha bak bu da söz konusu Volvo'nun koltukları:

----------------------

Yani, aslında ince koltuk dizaynı hem çok şık, hem spor, hem sade, minimalist ve arka diz mesafesi için çok faydalı bir şeydir. Ancak ince koltuk dizaynını sağlamlıktan ödün vermeden yapmak ciddi bir iştir. Üreticilerin neredeyse hiçbiri kendi koltuğunu üretmez. Bu iş fason da ürettirilmez. Tıpkı ECU gibi, benzin pompası gibi, şanzıman gibi, bu işte özelleşmiş firmalar vardır. Üreticiler talepleri doğrultusunda bu firmalara üretim yaptırır. Volvo'nun kendi teknolojisi olan, kaza anında vücut haline göre şekil alan koltukları tabi dizayn olarak Volvo'ya aittir mesela. Ancak o koltuk da fason ürettirilmez. Gene bilindik bir koltuk üreticisine ürettirilir.

Ancak ince koltukta ucuza kaçmak fiyasko ile sonuçlanabilir tabi. Egea pek benim kalemim bir araç değil. O yüzden işin detayını bilmiyorum. Bir de Egea'nın iç görüntülerine baktım. Tamam, ince de, çok da değil. Daha ince yapsalar daha iyiymiş. Tabi bir de gerçekten kırılıyorsa, o işin ayrı bir boyutu. Ancak zaten kaza güvenliği pek yüksek olmayan bir araba diye biliyorum. Şöyle düşünerek belki alınabilir, 5-6 yaşında benzer sınıfta bir aracın güvenliği ile yakın güvenliğe sahiptir mesela (sıktım). Alternatifin o arabayı almak ise, bunu alırsın falan. Olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 14 Mart 2017; 0:5:15 >

• Fiat Egeadaki slim best koltuk teknolojisi nedir bilen duyan?

BMW İ3 teki koltuk sistemini demek istemiş diyecem de egea elektrikli değil ki !!!
  • İsminden bile belli sallama olduğu. Slim koltuklar genelde hafif ve dayanıklı olması açısından spor araçlarda tercih edilir ya da M, AMG, RS gibi özel seri araçlarda ve bir çoğu opsiyonel olur. Egea gibi bir araca böyle bir koltuk geliştirilip, entegre edildiğini düşünmek bile saçmalık.
  • Egeanın arka diz mesafesinin genişliği ön koltukların inceliğinden ve dandikliğinden kaynaklanıyor olabilir :)

• Hocam zaten çarpışma testi videosunu izleyince şok oldum. Koltuk az kalsın yerinden fırlayacakmış. Bu slim bilmem ne teknolojisi süpermiş egeada

• sonuç ne oldu? Fiat çalışanı olup artizlik yapanlar açıklayamadı mı slim best denilen zımbırtıyı? demek ki sallamış. 60 küsur kişinin de cahil olduğunu bilmeden sırf uydurma bile olsa teknik terim zannedip + ladığı ortaya çıkıyor böylece...
  • quote:

sonuç ne oldu? Fiat çalışanı olup artizlik yapanlar açıklayamadı mı slim best denilen zımbırtıyı? demek ki sallamış. 60 küsur kişinin de cahil olduğunu bilmeden sırf uydurma bile olsa teknik terim zannedip + ladığı ortaya çıkıyor böylece...

adam 16 saattir foruma girmemiş. Bi gelsin Hele de ondan sonra karar verelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

sonuç ne oldu? Fiat çalışanı olup artizlik yapanlar açıklayamadı mı slim best denilen zımbırtıyı? demek ki sallamış. 60 küsur kişinin de cahil olduğunu bilmeden sırf uydurma bile olsa teknik terim zannedip + ladığı ortaya çıkıyor böylece...

adam 16 saattir foruma girmemiş. Bi gelsin Hele de ondan sonra karar verelim.

iyi bakalım gelsin bekleyelim. neymiş görelim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.