Şimdi Ara

Hyundai Kona Elektik kullanıcıları ve tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
10.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam olsun. Forumda KONA için başlık göremedim, açmak istedim.

ben kona elektrikli alalı daha 3 hafta oldu, kullanıcılar var ise tavsiyeler kullanım tarzı sarj durumları vs bilgi paylasmak isteyen olursa beklerim,

bu arada ben baya memnun kaldım, alacaklara da tavsiye ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Mantıklı ancak henuz o kadar tecrube edemedim, kullandıkca bilgiler paylasacagım, baska kullnan arkadaslar varsa yeşillendirsinler lutfen Hyundai Kona Elektik kullanıcıları ve tavsiyeler 

Bir kaç yıl önce Yeni Kona çıktığında detaylı bir konu açmıtım.Yukarıda link var.

Ülkemize gelen Yeni KONA otomobillerin her versiyonunda ( ELIT - N LİNE - HİBRİT ) Aşağıda ki tüm donanımlar STANDART sunuluyor.

- Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA), 

- Şeritte Kalma Asistanı (LKA), 

- Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), 

- Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW) gibi çeşitli gelişmiş sürücü destek sistemleriyle (ADAS),

- Akıllı Hız Limit Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW), 

- Kör Nokta Görüntüleme Asistanı (BVM), 

- Uzun Far Yardımı (HBA), 

- Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü (SCC),

- Şerit Takip Asistanı (LFA) ,

- Güvenli park manevrası için de Çevre Görüş Monitörü (SVM), 

- Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA), 

- İleri/Yan/Geri Park Mesafe Uyarısı (PDW), 

- 360° çevre görüş kamera sistemi,

- Kumandalı katlanabilir yan aynalar,

- Hibrit versiyonda Uzaktan Akıllı Park Yardımı (RSPA) özelliğini de sunuyor

- Entegre çift 12.3” ekranlı kokpiti ve dijital ekran  

- Arka - Ön koltuklarda 3 kademeli ısıtma ve ön koltuklarda 3 kademeli soğutma sistemi

- Arka kol dayama ve 2 bardaklık

- Amortisör özellikli kaput açma sistemi

- Elektrikli ve ön konsaldan seviyesi ayarlanabilen vede kumanda ile açılabilir arka bagaj sistemi

Yeni KONA Türkiye’de üç farklı motor seçeneği ile tercih edilebiliyor. İçten yanmalı benzinli motor seçenekleri

- 120 beygirlik (200 Nm tork) 1.0 litrelik T-GDi ELITE DTC

- 198 beygir (265 Nm tork) gücündeki 1.6 T-GDi N Line DTC

- 141 beygir (265 Nm tork) gücündekİ 1.6  GDI HIBRIT DTC 

2023 YILININ SONUNDA LANSMAN FİYATLARI İLE YUKARIDA Kİ DONANIM VE ÖZELLİKLERDE ÜLKEMİZDE SATIŞTAYDI

Şimdi yıl 2025 .

Bazı donanım ve özeliğin kırpılmış olduğunu görmek vede daha yüksek ederlerde satışta olması üzücü maalesef ..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 5 Ocak 2025; 22:57:39 >

• İyi etmişsiniz, elinize sağlık.

Satış rakamları hakkında hiç bir bilgim yok ama pek satılan bilinen bir araba olmasa gerek. Forumda "Kona" diye aratınca bile sanırım çok az geçmesinden dolayı bir yaklaşık sonuçla içinde "konu" kelimesi geçen mesajları da gösteriyor.

Eskişehir'deyim ve bugüne kadar burada benimkinden başka bir 2024 Kona Elektrik görmedim.

Facebook grubunda da whatsapp grubunda da pek bir sıkıntıdan bahseden olmuyor. Genelde özellik keşfi vs gibi konular dönüyor.

Kendi tecrübeme gelecek olursak keyifle sürüyorum, keyfini sürüyorum.

Şimdilik tek şikayetim kirlenmeye çok müsait açık renk iç döşemeleri.

Merhabalar. Hayırlı olsun aracınız. Eskişehirde Ankara gibi soğuk bir memleket. Kışın şehir menziliniz %100 şarj ile kaç gösteriyor. Yada 100km'deki tüketiminiz nedir acaba?

Merhaba,

Bildiğiniz gibi tüketimi/menzili etkileyen çok faktör var . Onları bir yana bırakırsak, kendi tecrübem soğuk havalarda 100 km'de 14-16 kWh arası.

Hepsi soğuk hava olmak üzere;

Sabah fırına gidiş geliş ilk çalıştırma sonrası toplam 1 km'lik mesafede 25 kWh/100km gördüm.

Akıcı trafik 16 km'lik mesafede, 70 km hız civarı, 13 kWh gördüm.

Genelde şehiriçi yoğun trafikte Ipedal, akıcı trafikte Auto kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmdonmez -- 6 Ocak 2025; 13:9:1 >

Chatgpt cevabı:

2024 Hyundai Kona Electric, Euro NCAP'ten dört yıldızlı bir güvenlik derecesi aldı. Kategorilere göre puanlar şu şekilde:

• Yetişkin Yolcu Koruması: %87
    • Çocuk Yolcu Koruması: %85
    • Hassas Yol Kullanıcısı Koruması (Yaya ve Bisikletçiler): %62
    • Güvenlik Yardım Sistemleri: %60

Bu genel derecelendirme şu faktörlerden etkilendi:

• Hassas Yol Kullanıcısı Koruması: Araç, çarpma durumunda bir yayanın veya bisikletçinin başını genel olarak iyi veya yeterli şekilde korudu. Ancak, ön camın alt kısmı ve sert ön cam sütunları kötü sonuçlar verdi. Pelvis koruması neredeyse tamamen kötü olarak değerlendirildi ve uyluk bölgesi koruması genelde kötü veya sınırlı bulundu. Otonom acil frenleme (AEB) sistemi, yayalar ve bisikletçilerle ilgili testlerde yeterli performans sergiledi, ancak kapı açılma kazalarını önleme veya bir bisikletçinin önüne dönüş yapma gibi senaryoları ele almadı.
    • Güvenlik Yardım Sistemleri: Kona, manuel hız sınırlama yardım sistemi ve tüm koltuklar için emniyet kemeri hatırlatma sistemi ile donatılmıştır. Şerit destek sistemi, aracın şeritten çıktığını sürücüye bildirir ve hafifçe direksiyon hareketi yaparak doğru rotaya yönlendirir. AEB sistemi, otoyol hızlarında fonksiyonel testlerde iyi performans gösterdi ancak bu sistem, opsiyonel bir güvenlik paketi kapsamında sunuluyor.

Bu unsurlar, Kona Electric'in Euro NCAP'ten dört yıldız almasına katkıda bulunmuştur.

Daha ayrıntılı bir görsel değerlendirme için şu videoyu izleyebilirsiniz:

2024 Hyundai Kona Euro NCAP Çarpışma Testi | Tam Güvenlik Değerlendirmesi

• hmdonmez H kullanıcısına yanıt
    Hocam chatgpt yaniti ama dogru soyluo melet bende full buna bakiyorum😂

Bu arada uzun yillardir araba kullanicisinolarak ncap e cok dikkat etmiyorum, yani 1 yildiz almadikca benim icin hepsi ayni derecede iyi 4 veya 5 in benim icin cok farki yok

Sonucta bir teneke parcasi icinde muazzam hizlarla gidiyorsunuz ve zaten bir sinir vardi yanlis hatirlamiyorsam saatte 55km uzeri ile carpmalara hicbiri garanti vermiyor bunlar bu hizin altindaki veya bu hizlardaki carpmalar icin yapiliyor

Allah Kourusun hepimizi, dikkatli olalim, gereksiz hiz yapmayalim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aynı fikirdeyim. Liste fiyatı zaten pahalı. Hyundai-Kia bayilerinin satış stratejisi de bana çok hitap etmedi.

Kasım-Aralıkta reelde 1450-1500 arasına alanlar oldu; çoğunlukla da 12 ay sıfır faizli kredi ile. Bu fiyatlar benzer menzilde başka seçeneklere yönlendiriyor insanları.

Benim durumumda ise yurt dışına çıkan kardeşim 2 aylık arabasını makul bir rakama verdiği için zaten memnun olduğum kendi arabamı satıp devraldım. Ama sıfır fiyatına mal edecek olsaydım, kesinlikle diğer seçeneklere de bakardım.

merhaba

hâlâ kullanıyormusunuz, menzil durumu nasıl, uzun yolda 120km/s hızla gidince menzil ne kadar oluyor, bir da %20-80 arası dc şarj hızı nasıl, 40 dk yazıyor özelliklerinde öyleyse çok değil mi, kullanımı yormuyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Memnuniyetle kullanıyorum. Menzil durumu, herkesin bildiği gibi, kullanım şekli-yol eğimi-hava sıcaklığı/soğukluğu, klima kademesi, rejenerasyon vb uzayıp giden faktörlerle ilgili. Ama örnek olması ve basitleştirme açısından şöyle diyelim:

Genel olarak, yaz mevsiminde tam sarj ile 440-450 km civarı; kışın 10 derece altında tam şarj 350 km civarı; ısıtma ortalama bir derecede kullanımda 280 km civarı.

İstanbuldan Eskişehire hava -1 - +1 derece arası yolculuk, 4 kişi bavul vs, otoban 120, diğer yollar 100 km hız, klima 22 derece, ortalama tüketim 17.5 kwh/100km oldu.

Bu dediğim yolculukta tek mola verdik, araç şarj olurken köfte çay sigara derken 40 dk geçti zaten. Bu biraz da sizin alışkanlıklarınıza bağlı, elektrikli araç düşünüyorsanız bu şarj işi uzun yolda size uyabilir de uymayabilir de. Bana çok uyuyor, fazla şehir dışı yolculuğum olmuyor, çay tütün ürünleri için durmayı seviyorum vs.

Çok uzatmadan, EV ler aşağı yukarı böyle diye düşünün. Pili büyük olur ağırlığı artar menzil aynıya gelir, veya fiyatı artar, kimi rüzgar direncinden kazanır vs vs.

Ama şu kesin Kona fiyat performans ve tüketim verimi, gerçek menzil sunma konularında oldukça iyi kabul ediliyor kendi sınıfında (kaynak arayamayacağım yurtdışı testler forumlar, kendi tecrübelerim vs).

Ve son olarak amatör bir aile servis şoförü olarak kesinlikle beni yormuyor. Yaşım 48, bunun da hevesi geçecek elbette bir süre sonra ama, çok da iddialı olmayan bu araca başladığımdan beri araba kullanmak daha keyifli desem yanlış olmaz.

• hmdonmez H kullanıcısına yanıt

aslında menzili, tipi, fiyatı bana uyuyor da bu şarj işi kafamı kurcalıyor, sıklıkla dışarda şarj etmem gerekebilir iqonik ler %20-80 arası 18dk bununki 40dk, mesela şehir içi kullanırken dc şarj kullanayım desek problem yani, sürekli evden şarj edince böyle bir problem olmuyor tabi

bu arada internette de başka kona başlığı yok, sizden başka kullanıcıya soru sorulabilecek kimse yok galiba, eğer alırsam ben de burda paylaşım yapayım bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 1 Mart 2025; 11:37:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam facebook grubu var Hyundai Kona Electric Türkiye (orada whatsapp grubuna alan yöneticiler var), keza elektrikli araç fb grupları var. Ama bu işleri bilirsiniz, keçiboynuzu yemeye benzer: bir damla bal için bir araba odun çiğner öyle ulaşırsınız bilgiye.

Evde veya işyerinden şarj imkanı olmaması sizi yorabilir anladığım kadarıyla. Daha bunun lelesi var lolosu var: bazen istasyon çalışmayacak, bazen birileri istasyonu park alanı olarak kullanacak.

Tabi bunlar olumsuz yanları. Ama sessiz, pürüzsüz ipeksi sürüş - denediniz mi bilmiyorum - alışkanlık yapacaktır.

Evden şarj ihtimaliniz sıfır mı bilmiyorum ama evinize yakın, aracı görebileceğiniz veya birkaç dk yürüme mesafesinde bir istasyon da işi kolaylaştırır. İstasyonların uygulamalarından takip ediliyor şarj süreci.

Ve evet ioniqteki mimari hızlı şarja izin veriyor ama diğer türlü de kitap filan okursunuz beklerken ne bileyim duolingo filan bakarsınız :)

• Arkadaşlar merhaba bugün 1530a kaporta verdim bayram öncesi aracı alacağım evden şarz sorunum yok zemin kattayım
    Umarım araç beni üzmez zamanla deneyimlerini bende buradan paylaşırım
    Teslimatta dikkat etmem gereken birey varmı fikri olan
    paylaşırsa sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ben 3 aydir kullaniyorum ,henuz beni hic uzmedi, tek dezavantaji manuel bagaj, onun disinda tuh dedigim ya da begenmedigim hicbir yonu yok. Bu arada kullanan bikac kisiyle daha denk geldm herkes memnun oldugunu soyluyor. Yari otonom surus, park asistani ,sunroof, aracin hizlanmasi ve yol tutusu bunlar hep beklentimi karsilafi. Bence iyi yampissiniz fiyat artacaktir talep arttikca, kazasiz belasiz kullanin

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.