Şimdi Ara

Falken övüldüğü kadar iyimi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
7
Favori
266.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • falken aldım ilk kavşakta spin attım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uykr

    Arkadaşlar geçen cumartesi Falken Ze914 ecorun (205 60 16) aldım. Tanesi 275 tl. Islak zemin tutuş A, ses seviyesi 68 db. Yani etiket değerleri gayet iyi. World karta 8 taksit. Bir yıl yol yardım. Kullandıkça yorumlarım.

    Alıntıları Göster
    Bir yil oldu. Hala memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aydır kullanıyorum. Tek kelime ile mükemmel bir lastik. Önceki lastiklerimin hala dişleri olmasına rağmen konfor açısından kötü oldukları için değiştirip falken ze310 aldım ve ciddi seviyede aracın konforunu etkiledi. Yanaktan çatlama yapıyor gibi şeyler söyleyenler var ama belki henüz kısa süre kullandığım için ben böyle bir sorun yaşamadım. Bir kere lastiğe çivi girdi. Lastikçiye tamir için götürdüm ve yama yapacağı yeri zımparalarken "Bu ne sağlam kalın bir lastikmiş (kendisi farklı markalar satmasına rağmen) deyip merakla markasına baktığına şahit oldum. Ben lastikten çok fazla anlamam bu lastiği alırkende avrupada lastik analizi yapan bazı dergilerin lastik test sonuçları dikkatimi çektiği ve hemen hemen michelin ile aynı performansı sergilemesi benim aklımı çeldiği için aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A sinifi lastik alacaksiniz. Sonrasinda omru onemli. Benim bilfiigim en uzun omur conti premium serisinde var. Yani paraya degiyor. Diger lastiklerin omrubonun yarisibkadarsa ucuz olamsinin pek onemi kalmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 007semihbond kullanıcısına yanıt
    Bir güncelleme eklemek istiyorum. Konfor konusunda oldukça iyi. Yol tutuşuyla alakalı başta sorun yaşamadım ama şu anda lastik yolu iyi tutmuyor gibi geliyor. Kuru zemin yol tutuşu konusunda özellikle sıcak havalarda bir çok kez yaşadım lastik kendini biraz çabuk bırakıyor tutunamıyor gibi geldi. 2011 Civic sürüyorum önceki lastiktede aracı zorladığım olmuştur VSA'yı(diğer otomobil markalarında ESP olarak geçiyor) 1 kere devreye sokabildim. Ama bu lastiklerle çok daha basit manevralarda lastikler zemine tutunmayı bıraktığı için bir çok kez VSA devreye girip aracı toparladı. Bunun sebebi nedir emim değilim ama belki biraz erken yıpranıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı Övülecek bir tarafı yok parasına göre iyi iş yapıyor tatmin ediyor.

    Hep ilk iki yıl içerisindeydi kullandıklarım beni çoğu kez tatmin etti. Ama 2 yıldan sonra ne olur bilmiyorum 3 sene bile gitse yarı parası at çöpe bir daha al diye düşünülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pek memnun kalmadım. Çok çabuk patinaj çekiyor araç. Yol tutuş konusunda da pek iyi olduğunu söyleyemicem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emindoner09

    İyidir Falken, Avensis araçta kullanıyorum çok memnunum n11 den kuponlar ile almıştım 17 jantlara 230 TL gibi bir rakama gelmişti. 3 sene önce Toyota Yaris e aynı paraya Goodyear efficientgrip aldım inanın Falken kadar memnun kalmamıştım. Falken yumuşak f/p zirvesinde bir lastik ama kampanyalar e falan almak lazi. Daha avantajlı oluyor
    Selamlar.
    3 yıl sonrası izlenimleriniz nedir sertleşme ses artışı yol tutuşu hk ne söylersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Tam 2 yıl oldu 30 bin km dir kullanıyorum memnunum , seneye n11 de tekrar alırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de olumlu yorumlara güvenerek 215/55/16 ölçülerinde "Ziex Ze914 Ecorun" almıştım 2018 yılında. Kış mevsiminde kış lastiği kullandığım için Falken'ler sadece yaz mevsiminde kullanıldı ve kış mevsiminde lastik otelinde muhafaza edildi.

    Gelelim yorumlara, lastik ıslak zeminde ciddi şekilde sapıtıyor. Suyu kanallarından atana kadar birkaç saniye de olsa yolla bağlantısı kesiliyor gibi lastiğin. Ayrıca henüz 1 yıl olmasına rağmen fren mesafesi ciddi şekilde uzadı. Tek sezon kullanımlık bir lastik olarak değerlendiriyorum artık.

    Belirtmekte fayda var, hava sıcaklığının 20 derecelerde olduğu ilkbahar aylarında kış lastiğim olan Nokian WR D4, Falken Ze914'ün en iyi yol tutuşundan daha iyi yol tutuyor.

    Lastiklerin bu kadar pahalı olduğu zamanda hesaplı olsun diye etiket değerlerine ve olumlu yorumlara güvenerek Falken'i tercih etmiş ancak pişman olmuş birisi olarak bu yorumları yapmaktayım.
  • Falken tam 45.000 km oldu o kadar memnun kaldım ki bir daha başka lastik markasına bakmam bile

    Yol tutuşu muhteşem sürekli uzun yoldayım ayrıca fren mesafesini çok kısalttı, bu lastik sayesinde kazadan kurtuldum diyebilirim

    Fiyatına göre müthiş

    Ama ilerleyen zamanlarda fiyatı artırırlarsa o zaman hata yaparlar fiyat hep uygun olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 lastik alacağım. Lastik ebadı 215/60 r16. Falken 99v xl euroall season as210 dört mevsim oto lastik almayı düşünüyorum. Hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banker9182

    4 lastik alacağım. Lastik ebadı 215/60 r16. Falken 99v xl euroall season as210 dört mevsim oto lastik almayı düşünüyorum. Hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
  • 245 45 19" yazlık Continental Sport Contact 5 ve kışlık Nokian WR A4 kullanıyorum, iki lastikte de 2.seneye doğru ciddi sertleşme oldu ve adetleri 1000 ₺ üzerinde, denemek için yeni nesil yazlık Falken Ziex aldım adedi 775 ₺ dan, Japon üretimi ve fiyatı çok uygun geldi ancak henüz denemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emindoner09

    Tam 2 yıl oldu 30 bin km dir kullanıyorum memnunum , seneye n11 de tekrar alırım :)
    1 yıl geçmiş yeniden aldınız mı? Almayı düşünüyorum da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytinkoy

    Falkeni kendi klasmanında değerlendirmek lazım, yani ucuz lastikler arasında. Michelin, Conti ile kıyaslayıp kötü demek saçma olur. Sava, petlas, barum, kumho gibi ucuz lastikler arasında iyi bir lastik bence.
    1 ay lastik araştırması yaptım.

    Otomobildeki en önemli parça olarak gördüğüm için lastik alırken hep kesenin ağzını açık tutarım.

    4 mevsim lastik alacaktım ve Michelin, Continental, Lassa, Goodyear dahil tüm markaların lastiklerini inceledim, internetten yorumlarını okudum.

    En son Falken'e karar kıldım ve lastiği aldıktan sonra şehir içi & şehir dışı kullandım. Doğru bir karar verdiğim kesinleşti.

    Fiyatından dolayı Falken'i seçmedim. Michelin'in çabuk erimesi, Continental'in çok sesli bir lastik olması, Lassa'nın değerlerinin düşük olması ve Goodyear'ın kar performansının kötü olmasından dolayı Falken tercihim oldu.

    Aslında tüm markalarla karşılaştırılabilir. Fiyat olarak'da bayağı bir öne geçiyor tabii.

    Goodyear 4seasons Gen-2 için aldığım fiyat 600 tl'idi. Falken'leri 280 tl'ye taktırdım ve 1 yıl da yol yardım hediye ettiler.




  • fofer kullanıcısına yanıt
    Kasım 2017 de aldım lastikleri , 2020 Kasım'da alırım bir daha falken eğer bir değişiklik olmazsa. Arada çok fiyat farkı var premium markalarla (Continental Michelin vs)
    Lasriklerimden birini benim hatamla yardım, bulunduğum yerde falken yoktu Lassa driveways aldım, o da fena değil ama 4 falken alıp , aldığım lassayi stepne yaparım . LPG kullanıyorum stepne olarak taşımıyorum ama evde durur :) ihtiyaç olursa takarım diye yedeğe alicam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara ebat lastiklerde istisnasız en iyi F/P lastiği, örn: 205/60/16- 195/55/16- 205/50/17 vs. gibi.
    195-55-16 Corsa da 4 yıldır normal şartlarda kullanıyorum bir sıkıntı görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.