Şimdi Ara

Falken övüldüğü kadar iyimi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
349
Cevap
7
Favori
294.626
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ön arka 33 psi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soru.yorum kullanıcısına yanıt

Ucuz lastik ile pahalı lastik arasındaki en büyük fark bu işte. Mesela conti veya Michelin olsaydı onların da performansı düşerdi ama bu kadar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 1 Şubat 2025; 0:7:46 >
  • Falken 2 takım aldım. O zamanlar F/P olduğu için aldım.

Şimdi Falken de Lassa gibi büyüklerin fiyatından satmaya çalışıyor almam artık.

• 225 55 17 falken 4 mevsim lastik var. 30 bin km ve 2 yilda lastik bitti resmen. Islak kuru farketmiyor, patinaja düşüyor. Abs çok kolay devreye giriyor.

Önceden fiyat performansi iyiydi. Fakat fiyati diğer iyi markalara yaklasmis. Bir daha almam sanırım.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

falken de xiaomi gibi FP başladığı bu serüvende poposu kalktığı için müşteri kaybı yaşayacaktır. falken yazlık lastiklerimi conti ile değiştireceğim.

• 2 hafta önce biraz mecburiyetten ötürü 2020 model eski kasa peugeot 308 aracıma 225/45/17 ebatında Falken Azenis FK520 aldım. Lastikler yanaktan yarılmıştı, tamiri mümkün değildi ve tanıdık lastikçiye gitmiştim. Falken'e 3500 TL dedi, Michelin'e 4700. 3, 4 marka daha vardı ama en F/P olanı Falken Azenis FK520 olduğu için onları taktırdım. Aracın üzerindeki lastik 4.5 yıllık, 60.000km yapmış Michelin Primacy 4'tü.

Daha önce Falken Ziex 310 modelini kullandım, hatta eşimin kullandığı diğer arabamda Ziex310 takılı ve aktif olarak kullanıyoruz.

Azenis FK520 modeli yeni çıkmış ve Ziex310'a göre yüksek performans serisi bir lastik. 17 janttan aşağı ebatı yok. Etiket değerleri A - A - 69db. Etiket değerleri ne kadar gerçekçi bilemem ama bu ebatta böyle etiket değerleri hiçbir lastikte yok.

2 haftadır kullanıyorum. Birkaç defa test amaçlı şehir dışına doğru da gidip limitlerini baya zorladım. Lastiğin kuru zeminde yol tutuşu çok çok iyi. O kadar zorlamama rağmen ESP devreye hiç girmedi. Frenlemesi de çok iyi. Fren pedalına sonuna kadar abanınca son aşamada ABS çok az devreye giriyor. Islak zemindeki performansını deneme şansım olmadı.

Gelelim konfor ve sessizliğe. Yumuşak hamurlu bir lastik. Ziex310'dan daha yumuşak gibi geldi bana. Lastik etiket değerinde olduğu gibi gerçekten çok sessiz. Kaymak asfaltta hiç ses yok, mıcırlı asfaltta ise abartılı seviyede ses yapmıyor. Konfor olarak da beni yeterince tatmin etti.

Lastiğin kötü bir yönünü şimdilik göremedim. Islak zeminde deneme şansım olmadığını belirteyim tekrar.

Ama şöyle bir durum var: Falken önceden baya sağlam bir F/P markasıydı. Şimdi ise internet satış fiyatları Continental, GY gibi markalara çok yakın. Bayi, bana diğer markalara göre uygun fiyat söylediği için aldım. İnternetten yaptığım fiyat araştırmalarında ise Continental Premium Contact 7, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ile yakın fiyatlara satılıyor.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için sağolun.

• Honda Civic 1.5vtec turbo için Falken  Ziex ZE320 almayı düşünüyorum. Malum hondalarda izolasyon zayıf, 67db değeri de benzer fiyatlı lastiklerde mevcut değil. Bu ürünle Hankook Ventus Prime 4 arasında kaldım. Onun da DB değeri 69 ama çok fazla yorumu var. Fiyat olarak 1000'er tl daha ucuz lastik basına Falken. Alınır mı ne dersiniz?

• mertcnoz kullanıcısına yanıt

Falken her türlü alınır. Ben toplamda 3 arabamda kullandım ve hiçbir şikayetim olmadı.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.