Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
285
Cevap
27
Favori
39.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhmlpy

    Hocam bizde çoğu üniversite şehrin ekonomisi için açılıyor. Amaç kalite değil zaten.



    Alıntıları Göster

    Sonuç? Milyonlarca vasıfsız işsiz.


    Şehrin ekonomisi sanayi vb bir şey ile değil tüketim ile mi olacak?


    Ailelere yazık değil mi? Çoğu insan cocuğunu okutmak için neler çekiyor.



    Atıf sayısı düşük üniversiteler kapatılsın saçmalık bu. Her işe üniversite açmak tamamen seçim de bakın eğitim getirdik demek için. İyi de kaliteli bir hoca çok uzun yıllarda yetişiyor... Zaten son 10 yılda Prof olanlar 30 yıl öncenin doçentlerinin eline su dökemez..



    Kimse kimseyi kandırmasın. Samsungun çıktığı güney Kore, sokakta kimse yere çöp dahi atmaz. Adamlar 500k kişi alıyor Sınava az üniversite var. Bizde 2 milyon kişi giriyor.


    İlk 200 Bine giremeyen üniversite derslerini anlayacak beyni yoktur bu kadar basit. İş bulamayacaksınız boş yere okuyorsunuz.


    1. Tier : bilkent, koç, sabancı

    2. Tier iyi özel üniversitelerde (yeditepe, bilgi, kadir Has, bahçeşehir, özyeğin, ışık) sınıfın yarısı yine mal. Projeler yapılmıyor, derste yine telefona bakmaktan hoca dinlenmiyor. Zaten bu üniversitelerin 2. Tier olması mal öğrenci yoğunluğu ile ilgili. Hocaları ve imkanları iyidir bu okulların ama asla sabancı fln olamazlar



    Getir üniversite bitirme sınavı. Zaten insanlar 7~8 yılda mezun olacağı için üniversite okumak zor, cazip değil kanısı olacak ve çoğu apartman tabela üniversitesi kapatılacak, batacaktır.


    Devlette de iyi üniversite sayısı 10 tane falan. 20 yılda değişen bir şey yok.


    Okul sayısı azaltılması gerek ve bölüm sonunda kpss gibi zorunlu polis eşliğinde girilen ÖSYM ciddiyetinde bölüm bitirme sınavı olmalı. Zaten niyeti okumak olanlar o sınavdan geçecek...


    Umarım bir sonraki hükümet acilen bu boş diplomalı işsiz insanların büyümesini engeller.


    Meslek okulları, meslek öğretimi yapan okullara yoğunluk verilmeli. Zaten garson, güvenlik görevlisi mağzacı kasiyer oluyorsun dandik okuldan çıktığında. Ailenin şirketi durumu varsa seni yurtdışına okutur zaten.


    Sen zaten burda hakkını vererek işletme dahi okuyamadıysan aile şirketi de batar ki senin kafayla dimi...



    Cidden üzücü. Bir furya, herkes üniversite okumalı. Tamam madem öyle o zaman denetim getirelim ve okunduğundan emin olalım


    Yıllık 1 milyon mezun sayısı olacak 150 bin. Zaten güney koreden az öğrenci olacak sonunda hshahahahahahah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhmlpy

    İnternet kaynaklarıyla kendini geliştirmenin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. İyi bir öğretici olacak. Enstrüman deyip duruyorsunuz hoca olmadan internetle öğrenmeniz çok zor. Hatta bana göre yazılım da öyle. Udemy deki hocalar bile yetersiz. Tr kaynaklar için konuşuyorum

    Hocam öğrenilir yapılır. Ama sorun şu. Bu yetersiz. Hoca dediğiniz şey de yetersiz. Siz hergün 4 saat gitar vs pratiği yapmadıktan sonra en iyi hocaya gitseniz de bir arpa boyu yol alamazsınız


    Gelelim para edecek yetenekleri geliştirmeye. Bunu yapmanın yolu ne üniversite ne İnternet. Tek yolu meslek. Bir iş ancak onu yaparken öğrenilir. Sen intetnette veya okulda konuyu öğrendiğini sanarsın ve gerçek hayatta mesleği yaparken hiç birini kullanmadığını çok daha zorlu olduğunu görürsün. İş yapa yapa öğrenilir.


    Kendini geliştir iyi bir tavsiye ama yetersiz. Kendini o şeyi yaparak geliştir denmeli. Evde nasıl spor videosu izleyince kolda kas olmuyorsa... Yazılım videosu izleyerek bir şey olmaz. Oturup bir işe girmek gerekiyor. Veya bir girişime dahil olmak. Öğrene Öğrene gidiyor iş. Herkes böyle uzmanı oluyor alanında...


    En önemli 2. Şey ise network. Sen, çevren kadarsın. Bu heryer de böyle. İş kuracağım zaman çevreme bakarım gidip tanımadığım adamla iş yapmam.



    3. Şey ise vizyon ve psikoloji. Sen kıskanç bir insansan hayatta zaten iyi yerlere gelemiyorsun. Zor bir çocukluk geçirdiysen sorunların varsa ve destek alamıyorsan bırak başarıyı mutlu bile olman söz konusu değil. Ülkenin yüzde 25'inin psikiyatriye gidip ilaç kullandığını düşünürsek Türkiye deki en büyük sorunlardan biri psikoloji.



    4. İse ahlak. Zaten ülkenin ahlak seviyesi ortada. Herkes birini kszıklama derdinde ve bunu iyi sanıyor. Tamam da sen kazıklanırken de ağlama o zaman iki yüzlü olma.


    Çalıyor ama çalışıyor diyor. Babasının firmasında kuzeni kasadan çalsa cinayet işler bu tipler. Konu herkesin malı olunca böyle derler.



    Yani kumaş önemli ki iyi bir elbise çıksın. İster elle dik ister makine ile. İster usta diksin ister çırak. Kumaş bozuksa elbise de olmuyor, dikiş tutmuyor.



    Senin zaten kumaşın bozuksa, için kötüyse, farkında bile olmuyorsun... Hakkı savunmayan, özgürlükçü biri değilsen bu ülkede yaşadıklarını hak ediyorsun

    Çünkü bunlar sen ve senin gibilerin eseri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Calışmayabilirsiniz, o da sizin elinizde olan bir durum. Sıradan bir insan olarak kalırsınız.

  • ya birader koç nasıl koç olsun bir araştır lütfen atıp tutmadan önce. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

    sen boş adamsın ya oturduğu yerdenmiş ne iş yapıyorsun sen öğrenci velet falanmısın

    Alıntıları Göster
    35 yaşinda kamu personeliyim VHKİ

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden ırgat yetiyordu ağaları doyurmak için. Şimdi kalifiye köle lazım herkesi koşuya soktular asgari ücretin üstünde çalışan kendini başarılı görüyor halbuki güneş ışığı görmeden ölen tavuktan farkımız yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • imkanlar konusunda haklısın. Yani mesela birine eğitim fırsatı vermezsen o çocuk en zeki en çalışkan biri de olsa ilerlemesi kısıtlı kalır.
    Fakat turkiyede gerçek hayatı düşününce hele hele de son 20 30 yılı düşününce hemen hemen herkesin ilkokula erişimi var. Yani ilk okul eğitimi herkese veriliyor bu bağlamda gerçek anlamda zeki ve çalışkan olanlar oralardan sıyrılıp kaliteli üniversite bölümlerine yerleşiyor.
    Söyle bir tıp fakültelerine, kaliteli mühendislik fakültelerine bakarsan çoğunun fakir çocuğu olduğunu göreceksin.

    Fakat ortalama bir zekaya sahip bir fakir ile bir zenginin aynı şartlarda hayata atilmadiklari da bir gercek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım yazılımcı olacağım dedi, 4 senedir kasıyor, şu anda tekstil bölümünde ürün girişi yapıyor.

  • rerea kullanıcısına yanıt

    Aslında saçma olan okullar değil. Herkesin okumaya çalışması.

    Çoğu insanın ne kapasitesi ne yetenekleri bu anlamda akademik eğitime yeterli gelmez. Buna rağmen Okumakta ısrar ederler. İşte bu zaman kaybıdır.

    Toplumsal zihniyetimize sadece okul okumanın, sınıf atlamanın tek yolu olmadığını katmak gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 18 Şubat 2021; 11:45:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Burası anonim bir yer yani daha fazla bilgi verirsen durumun hakkında herkes yardımcı olmaya çalışır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingofpotatoes kullanıcısına yanıt

    Enteresan, oknayusu geçip derede boğulmak seninki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta deneyip de başarılı olmuş her 1 kişinin ardında başarısızlığa uğramış 999 kişi vardır. İşte size başarılı olmuş o 1 kişinin hikayesini dönüp dolaşıp anlatırlar ama başarısız olan 999 kişiden kimse söz etmez. Kapitalizm budur.

  • Aslında bu konu çok karmaşık ülkenin sistemi' toplum vb bir çok konu ile ortak ele alınması gerekiyor. Mesela Amerika'da ki veya Avrupadaki şartlar ile ülkemizde ki şartlar aynı değil maalesef. Yaşadığın ülkenin sistemi' ne kadar izin veriyorsa o kadar ileri gidebilirsin. Afrika'daki bir kişiyle Amerika'da ki bir kişi aynı şartlara sahip olmadığı için aynı karşılaştırma yapılamaz. Batı Avrupa' ile doğu Avrupa ülkeleri arasında dahi farklar var. Mesela' ülkemizde de çoğu kişi memur olayım bana yeter diyor. Daha ilerisini hayal etmiyor veya edemiyor. Çünkü mevcut sistem bunu getiriyor. Bi iş yaparım tutar' zengin olurum vb gibi düşünceler ancak Amerika da falan gerçekleşiyor. O yüzden de Amerikan rüyası tabiri kullanılıyor ya zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themann41 -- 18 Şubat 2021; 13:3:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Hayatta deneyip de başarılı olmuş her 1 kişinin ardında başarısızlığa uğramış 999 kişi vardır. İşte size başarılı olmuş o 1 kişinin hikayesini dönüp dolaşıp anlatırlar ama başarısız olan 999 kişiden kimse söz etmez. Kapitalizm budur.

    Ahmet Şerif İzgören'in bu konuyu ele aldığı bir konuşması vardı. Aynen sizin dediğiniz gibi 1000 kişilik yarışta 1. gelen topluma pompalanır ama gerideki insanlardan hiç bahsedilmez minvalinde yorum yapmıştı. Çok doğru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce biraz karışık yazdım ama daha basit anlatayım. Cem yılmazın bir hikayesi varya kakabüs diye. Youtube dan bir izleyin derim.


    O kendini geliştirme muhabbeti sıfırdan başlayıp dünyadaki milyonda birlik bir kesme girme olayı değil. Oradaki olay faça şahine binmek ile corollaya binmek arasındaki fark bence. Ama hepiniz (belki de hepimiz) hep en tepedeki en zengin insanları gördüğümüz için yanılgıya düşüyoruz.


    Tamam belki hiç bir zaman o ultra zenginler kadar zengin olamayacağız. Ne yapalım o zaman, doktor olan bir çocuk alanı ile ilgili patent alıp daha fazla para kazanmak yerine uzmanlık bile yapmayarak aile hekimi mi olsun mesela?

  • SnOktay S kullanıcısına yanıt

    Broadwayin nasıl bir klasikliği olacak mesela? Arabayı öne çıkaran ne özelliği var?


    Klasik arabaların bir albenisi var ki insanlar bakıyor saklıyor. Motoru iyidir, dıştan görünüşü güzeldir, nadir bir araçtır vs. bunlar değer kazanır. Yılların değiştirdiği güzellik algısına yenik düşmez. Ama broadway veya şahini ele alalım. Tertemiz olsun ikisi de fabrikadan yeni çıkmış olsun 0 km. Bi özelliği yok ki hurda işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Amerikan filmlerinde geride kalan insanlardan bahsetmezler gibi bir şey söylüyordu. Avucunuzdaki Kelebek'te olması lazım.

  • Merhaba. Şu soruya cevap vermemişsiniz ilk mesajda. Sizce fakirler neden çok cocuk yapar, zenginlerin neden daha az çocuğu vardır?

    @kırmizi şortli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Şubat 2021; 16:24:38 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bence 2 nedeni var.Birincisi bilgisizlik yani çocuk rızkıyla beraber gelir,Allah bakar gibi düşünceler.İkincisi ise çocuk iyi şartlara ulaşabilirse beni bu hayattan kurtarır da yaşlılığım rahat geçer bari düşüncesi.Medya da insanları yanıltıyor bu konuda.Her sene bi çoban sınavlarda Türkiye 1.si oldu haberi çıkar.Zengin bir iş adamının oğlu Harvard'a gitse (Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri) hiçbir yerde bunu duyamazsın ama fakir çocuğu ortalama bi Fen lisesi,tıp fakültesi kazandı diye haberlere falan çıkabiliyor.İnsanlarda önemli olan şartlar değil her şey senin elinde algısı yaratılmaya çalışılıyo yani.


    Zenginlerde ise çocukla daha çok ilgilenebileyim,vakit ayırayım düşüncesi oluyo genelde

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.