Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
27
Favori
39.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de sokakta ya da akrabaların arasında: "sen yazılımcı değil misin hadi sen de Hepsiburada'nın benzerini yap, ya da peak games'in benzerini yap ve zengin ol" diyen sürüyle insan mevcut.

    hayatın ne olduğunu, iş dünyasının nasıl işlediğini bilmeyen bu kişiler tabii ki "kendini geliştir" diyecekler. çünkü onlar bahis mevzu holdinglerin 3+1 apartman dairesinde yazılım yapan memur çocukları tarafından kurulmuş olduğunu sanıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kariyer yapmak için de kendini geliştirmene hiç gerek yok. sadece tanıdık kitlendi genişletmen gerek. ağzının iyi laf yapması lazım. sohbet ederken karşı tarafı konuşturup dinleyip onların senle muhabbet etmekten keyif almalarını sağlaman lazım. ve tabii ki mesleki konularda konuşurken sürekli İngilizce terim kullanmak falan en yaygın kullanılan hiledir, entelektüel görünmek için. bu şekilde kariyer yapılır. kendini geliştirerek kariyer yapılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • William0 kullanıcısına yanıt
    kendini geliştir lafındaki kandırmacanın ne olduğunu basit bi örnek ile anlatayım:

    ABD'de ufak çaplı bi şirket kurmuş olan bi youtuber var. bu eleman tanıdık çevresi sayesinde ABD'de tutunabildi ve şirket kurabildi. ama bu eleman gençlere öğüt verirken "tanıdık çevresi herşeydir" demiyor. kitap okuyun, bakış açınızı geliştirin tarzında binbir türlü zırvayı söylüyor.

    Can Değer isimli siber güvenlikçi mesela, kötü niyetli birisi değildir kendisi ama, sürekli "abi nasıl iş bulacam" soruları geldiği için sürekli CV hileleri falan anlatır iyi niyetli olarak. CV ile mülakat ile işe girmeye yönelik şekilde mesleki sertifika alın kendinizi geliştirin falan der. halbuki biz biliyoruz ki sektörde kariyer yapmanın tek yolu tanıdıktır ve gerisi boştur. bu Can Değer kendi söyledi, kendisi de Danimarka'ya giderken tanıdık birisi Danimarka'daki şirketin tepe yöneticisini telefonla arayıp Can'ı işe alın dediği için gidebilmiş. kendi CV ile başvuru yapmamış yani. hatta kendi dedi Türkiye içinde bile iş değiştiremiyoduk diye.

    işte buyüzden kendinizi geliştirmeyin. kariyer yapan, ya da farklı meslek dallarında parayı bulmuş kişilere bakın. hiçbiri kendini geliştirnedi. sadece tanıdık kitlelerini genişlettiler o kadar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kendini geliştir lafı insanlık tarihinin en büyük yalanıdır.

    buna bir kanıt daha: Aziz Sancar

    şimdi diyeceksiniz ki "adam köyden çıktı adını dünyaya duyurdu ve bunu da kendini geliştirerek, bilek gücüyle yaptı" peki size soruyorum: "adını dünyaya duyurdu da eline ne geçti?"

    yahu adam kendisi çıkıp söyledi: "ben işçiyim, Nobel hayatımı değiştirmedi, hâlâ sabah kalkıp karanlık salona gitmek zorundayım geçinebilmek için, bu meslek yerine şirket kurmaya çalışsam şimdiye milyoner olmuştum" dedi.

    alın size kendini geliştirmede nirvanaya çıkmış adam.

    öte yanda birsürü lavuk sırf çakallığı iyi beceriyorlar ve tanıdık çevrelerini de olabildiğince gelişletiyolar diye ufak çaplı kendi işini kurup hayatlarını kurtarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Ekim 2023; 2:24:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.