Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
27
Favori
39.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben ölümlü dünyada kendi zevklerim için kendimi geliştiririm para için değil .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55

    ABD zenginlerine özenen insanları anlamıyorum. ABD çalışana hakkını veren bir ülke kim olursa olsun. Eyalet bazında yönetim farklılıkları olduğu için yapılan yanlışlar ülkenin tamamına yansımıyor. Batan da çıkan da kendine yani. Jeff, Elon falan bunlar fırsat değerlendiren insanlar. Dünya insanlarını ABD'nin imkanlarında kullanarak zengin olmuş insanlar. Bazı Türkler daha da vizyon sahibi ama imkan yok.

    İlla zenginlere özenilecekse İngiltere örnek alınmalı. İngiliz sahipciliği gibi Türklerde de sahiplenme olmalı kendi vatandaşını ama nerde. Mesela Richard Brunson, İngilterenin devlet hava yolu şirketi British'e rakip oldu hatta dalga bile geçmekte reklamlarında ama Birleşik Krallık bu adamı tutuyor ve hem oraya hem kendine kazandırıyor. Ayrıca Elon Musk'ın uzay projesinin en büyük rakibidir kendisi, sir ünvanı almıştır.

    Türkiye'nin insanını sahiplenmemesi Türk insanından birşey beklemediğini gösteriyor. Alt seviye işler göçmenlere paslandı. Orta kesim eridi bitti. Üst kesimse zaten keyfi yerinde.



    Alıntıları Göster

    Hocam oyle bir yazmissiniz ki sanki jeff ve elon ayakkabi boyaciligindan buralara gelmis. Aileleri zaten kalantor du ustune koymus veya korumus olabilirler farketmez.


    Fakir adam calisir biriktirir is kurar batarsa hayati soner, halbuki zenginler oyle mi tutturana kadar yatirim yaparlar illaki biri tutar ve al sana girisim dehasi Falanca


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye için haklı olan isyan, doğru olan tespittir... Coğrafya kaderdir lafının ağızlara pelesenk olduğu ülkede aksini söylemek abesle iştigaldir. Bu ülkede dayin olacak cevren olacak... Ha ilk 5 uniden birinden mezunsundur, iyi yerlere gelirsin eyvallah ama yine de bolca zaman harcar, dirsek çürütür omrunden yersin... Alacagin para da asla yancilarin bindigi mersolara yetmez o ayri dava... Bu ulkede okumayın. Herseyi yapın, ama okumayin... Okuyacaksaniz da en iyisi olmaniz lazim. Ya da şansınız yaver gidecek (yani yine network) kaldi ki arkadaslarimin cogu da odtu itu mezunu insanlar. Krali 9bin aliyor su an tr de... Neyse...

    30 yillik hayatimda ve 10 yillik üniversite hayatimda benim gördüğüm bildiğim tecrübe edindigim bu oldu... Milyonda 1lik diğer kesimi bilemeyeceğim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SnOktay S kullanıcısına yanıt
    Adamların bahsetmek istediği şeyde bu zaten. Sen bu atolye açan dayıyı nerde gördün haberlerde ! Verilen mesaj ne daha çok çalışın gelişin sizde böyle olun hatta haberlerde gördüğün dayı gerçekten o süreçlerden geçmişse bile (ki ben sadece insanlara umut aşılamak için yapılmış boş haberlerden birisi olduğunu düşünüyorum) olayın arka planını bilmiyoruz. O kosgeb kredisini yoldan geçen ceza evinde çıkmış adama da hayrına vermiyorlar bunun teminatı birsürü şartı şurtu var. Hadi diyelim ki herşey mükemmel gitti dayı gerçekten başardı bu şeyleri zaten buradaki insanlarda diyor ki bu tarz olaylar yüz binde bir gerçekleşiyor öyle olmasa zaten haber niteliği taşımazdı haberlerde görmezdin.
    Ayrıca burada bahsedilen zenginlik ve refah seviyesi, atolye dükkanı açmaktan daha fazla vizyona sahip şeyleri kapsıyor.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Bu adam dolandırıcı biliyorsun değil mi? Youtube da saçma sapan tedx videoları izleyip gaza geliyorsunuz
  • İstediğin kadar kendini geliştir eğer ortam kaliteli değilse sen de kalitesizsin demektir. Ülkemizde iş hayatında olanlar bilir, iş yerinin en az yarısı "maaşımı alayım işime bakayım" "özellikle yönetici kesim genel müdür veya patron ne duymak isterse onu söyleyeyim" tarzı kişilerden oluşur. Koca şirkette işin ileri gitmesini isteyen bir veya iki kişi ya vardı ya yoktur. Bunun sebebi ünlü bir siyasetçimizin dediği gibi biz "ara elaman" yetiştiriyoruz demesinde saklı. Ara işleri yapan Türkiye gibi, Vietnam gibi ülkelerde çok kendinizi geliştirmenin bir anlamı yok. İlla geliştirecekseniz de istikamet belli, Amerika'ya gitmeniz lazım. Yoksa burada kendini geliştir,şunu öğren,güç içinde safsataları ile bugün alacağınız maaş en fazla hadi olsun olsun 10 bin TL olsun. Zaten bu parayı alan kişinin içinde "kendini geliştirme" yoksa işte o iş yerindeki en az %50 gibi maaşımı alayım işime bakayım dersiniz sizde. 10 bin tl alıyorum neyine geliştireceğim der bizim insanımız  





  • Yaşasın tam bağımsız kapitalist ve emperyalist türkiye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes eşit maaş alsa kimse sorumluluk almazdı, adam o kadar zeki olacak, iloklul-ortaokul-lise-üniversite-uzmanlık hayatı boyunca günde 10 saat ders çalışacak, sonra bekle ki elini ders kitabına sürmemiş biriyle aynı maaşı alsın, ya da 1 kere anlatınca anlayan aadamla 5 kere de anlatsan anlamayan adamı aynı işveren çalıştırsın,aynı koşulları sağlasın, adam risk alacak canını tehlikeye atacak ama masa başında oturan sekreterle aynı maaşı alsın, doktor olacak insan hayatı ile uğraşacak-aynı maaşı alsın.


    Evet yanlışlar var, mesela televizyonlarda laklak yapan adam deli gibi para kazanıyor, internette şaklabanlık yapan adam deli gibi videolar kazanıyor, 5 para etmz ama kendi geliştirdiğini iddia ediyor. Ama sorun onlarda değil, sorun bir topun peinde koşan adama milyonlar harcayıp da iş sağlığına geldiğinde her türlü cimriliği yapacak kadar cahil halkta. O yüzden kendini geliştir de deniyor, ülkenin refah seviyesi artsın diye.


    Mesela herkes Lüksemburg'ta aylık 2.142 Avro asgari ücret alan adamla kendini kıyaslıyor, Oysa Lüksemburg'ta bir doktor ayda 20bin avrodan aşağı almaz, kimse onu görmüyor. Ama gerçek şu ki, sen kendini geliştrip doktor olan biradama aylık 8bin lirayı layık görürsen kısıra bakma ama asgari ücretin 2835 lira olması çığır açmış olur. Önce ona 20bin avroyu layık göreceksin ki sen 2142 avro maaş alabilesin, sonra ülke için bu adam birşeyler yapsın, yurtdışına kaçmasın, araştırma yapsın, en çok doktor bizde, en çok tıp fakültesi-diş hekimliği bizde, ama özeller olmasa en kötü sağlık sistemi de bizde, oysa yurtdışında birşeyler araştırıp bulan birçok bilim adamı Türk. Ha unutmadan söyleyeyim, bizde insanların %62'si asgariücretle çalışıyorsa orada %36sı bu rakamla çalışıyordur(rakamları salladım, durum çok daha kötü de olabilir bizim açımızdan), çünkü gelişmişlik zenginlik lüksemburg gibi olur.





  • Yani aynı şeyi söylüyorum 10 mesajdır, insanlara kendini geliştirirsen jeff bezos gibi elon musk gibi olursun demek yanlış çünkü sadece kendi başarısıyla olması imkansıza yakın ve bu hedef o kadar mantıksız ki söylediğin kişi hayatın başında genç birisiyse sorunu kendisinde arayıp her şeyden vazgeçebilir. Yani insanlar kendisini tabii ki geliştirsin, işi olmasa bile yazılım öğrenip bazı işlerde ona yardımcı olacak yazılımlar geliştirsin hatta yazılımdan ek iş olarak para kazansın, finansal okur yazarlıkta kendini geliştirip birikimini daha iyi değerlendirsin en iyisi de işinde iyi olup ortalama üstü maaş alsın bu hedeflerle başlarlarsa daha mantıklı ve saçmalamayan gençler yetişir
  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    Jeff ve Elon sıfırdan geldi diye yazmadım ki.Özenilmemesi gerektiğini yazdım.Arkalarindaki destekle bu duruma geldiklerini belirtmek istedim ve başka örnek verdim hangi yazdığımı okuduysan.Her konuda bu forum değil sadece Jeff ve Elon un zenginliği yazılıyor sürekli.
    ABD de zengin olma durumu Turkiyede işlemez.Çevrenin olması lazim.Yoksa Turkiyede gelebileceğin ortalama üstü bir hayat olur,avam tabakaya uygulanan koşullar sana da uygulanır.Sende iyi hayat yaşıyorum diye kendini avutursun.Halbuki zenginlik medeniyetle özdeştir.Bizim ülkede medeniyet yok.
  • Konudaki mesajların hepsini okumadım ama öz atabildiğim kadarıyla çoğunuzun düşüncesi konuyu açanla benzer. Ben 36 yaşında muhtemelen yine çoğunuzun abisi olarak tavsiyem şudur ki herşeyden önce hiçbir zaman hayatın adil olduğunu yada adil olması gerektiğini düşünmeyin. Çok çalışmanın kendini geliştirmenin gücünü küçümsemeyin. Dar gelirli bir aile içerisine doğup bir üst sınıfa geçtiyseniz başardınız demektir. Kendinizi sürekli zenginlerle karşılaştırıp çalışmamak tembelliğe bahane bulmak çok kolay. Böyle yapanlara kötü bir haberim var. Bu işin sonu yok. İlerde 10 k kazancınız olsa bile bu sefer 50k kazanana imreneceksiniz. 1 işyeriniz olsa 5 işyeri olana şanslı aileden zengin vs. diyeceksiniz.


    Sonuç olarak yukarda dediğim gibi hiçbir zaman hayatın adil olması gerektiğini düşünmeyin. İçinde bulunduğunuz durumda en iyisini yapmaya çalışın ve ailenizi başkalarıyla karşılaştırarak onların sizin üzerinizdeki emeğine saygısızlık etmeyin.





  • Bugün bi kursa gideyim beceri öğreneyim diyosun hobaaa para yok, bugün bi dershaneye gideyim ya da özel ders alayım notlarım iyi olsun diyosun hobaaa para yok, bugün yurtdışına gideyim farklı insanlar göreyim dilimi geliştireyim diyosun hobaaa para yok, kendime bi iş kurayım diyosun hobaaa sermaye yok, neyse sermaye biriktireyim öyle başlıyayım diyosun hobaaa noldu ? Bir de bakmışsın emekli olmuşsun. Yaş 55. Eee biriktirdiğin sermayeye noldu ? Çeşitli hastalıkların ilaç, muayene parası.
  • Lan olm bu cümleler kalıp halinde direk İNGİLİZCEDEN çeviri zaten bilmiyormusunuz siz.


    bizim ne zaman kendimize ait cümlelerimiz olmuş ki şimdi olsun , yaptıkları en iyi şey kopyalamak ve manda olmak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 19 Şubat 2021; 11:33:21 >
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Doğrudur, yalnız anlattıkları zenginliğe giden yoldur. Bir çok benzeri adam da aynı şeyi anlatacaktır.


    Sen de eğer boğaziçinde okuyorsan doğru yoldasındır. Prestijli okul zenginlik için iyi bir kariyer adımıdır.

  • Yeterince emek göstermeyip, anadolunun köşelerinde sıkışırsanız, arkadaşın dediği gibi kendi sınıfınızın dışına çıkamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liny L kullanıcısına yanıt
    E nabicaz hobaa dememek için
  • raskoom R kullanıcısına yanıt
    Valla hocam malesef tek yol kalıyor, o da yasadışı işler.
  • Bu iş yeni çıkmadı devlet üniversiteleri yetmeyip özel üniversiteler açılınca başladı. Şimdide kendini geliştirmiş diplomalı işsizler çoğalınca patladı. Artık ustalık-meslek öğrenin var.  

  • özel değil VAKIF diyeceksin , vakıf diyerek bilek hakkıyla girilen devlet üniversitesi gibi oldukarını sanıyorlar garipler


    millete ne güzel soktular bu özeli çok matah gibi millet 5 yıl mal gibi ödedi paraları ,şimdi hepsi kilit hammal olsa olamaz yukarı gitmeye torpili yok zira herşey torpille


    sıkıştılar arada.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.